Emre Şimşek 5 Şubat 2015 Yazar Paylaş 5 Şubat 2015 Benim aracın bagajına epeydir hiç bakmadım. Yani açıp kapatıyorum ama keçenin altına bakmadım..Bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü ıslak olsa araçta bence buğulanma yapar zaten.. Geçmiş olsun.Teşekkür ederim. Doğrudur, benim araçta buğu oluyordu.Bugün boyacıyla anlaştım, 100 liraya tertemiz zımparalayıp astar atıp boyayacak. El atmışken su giren yere de bakarız dedi. Arabayı yarın bırakıyorum. Tamponu kendim sökebilir miyim acaba. Hazır sanayideyken uğraşayım diyorum. Tampon sökmeden hava kanallarını onarmak zor olacak gibi. 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Emre Şimşek 6 Şubat 2015 Yazar Çözüm Paylaş 6 Şubat 2015 Artık bagajım tertemiz. Bugün akşama kadar ustalarla birlikte araç başındaydım. Kaportacısı, parçacısı, boyacısı, tamircisiyle yan yana 3-4 tane dükkan hepsi de birbirine yardıma geliyordu. Çok iyi bir ortamları vardı. Boyacıya 100 Tampon sökme takmaya ve hava menfezlerini çıkartıp yeniden yapıştırmaya 60 lira verdim. Boyacı eli değmişken araçta hiç pas bırakmadı gördüğü yeri temizleyip kapattı sağolsun. İşe ilk olarak içinde hiç bir şey bırakmadık bütün plastikleri söküp araca su tutmakla başladık. Macunu çekme sebebi daha önceden arabanın altını vurup çekiçlemişler, usta işçiliğini beğenmedi içten macun çekti. Tampona ait sanırım 8 vida var. 4 tane davlumbazda, 2 tane davlumbaz altında 2 tane bagaj kapağını açınca karşıdan görünüyor. Menfezlerin hali içler acısıydı. Menfezlerin slikonlarını ben söktüm, yaklaşık 1 saat uğraşmışımdır. Üstünden bir de usta spiralle geçti bir de zımpara yaptı astardan önce. Deloğlanın bagajını güzelce yıkadık. Bu da kururkenki hali: Çürüklerden arındırdık. Astar atıldı. Cumaya gidildi.(temsili foto) Geldiğimde boya tamamdı. Hatta sağolsun tampon içindeki siyah demir bile boyanmıştı. Deri uygulaması. Üstten sıkıştırılarak yapıldı. Slikon değil ama slikona çok benzer bir şey adı aklıma gelmiyor. Su girmesi sonucu koltuk altında oluşan pas dahi giderildi, siyah boyayla boyandı. Menfezler içten. Arabayı topladık ve mutlu son. Sağ arka geri vites sensörü kararsız çalışıyordu, sök tak yapıldıktan sonra ne hikmetse o da düzeldi Sonunda arabaya gerçek bir detailing yapmanın mutluluğunu yaşadım. İçinin keçeleri şu anda kuruyor. Yarın arabayı iyice kurutup yerleştireceğim. Yaza doğru da güzel bir bitüself uygulaması yapacağım kısmetse. Benzer sorun yaşayanlara tek bir lafım var: "O tampon sökülecek aga!" 5 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 6 Şubat 2015 Paylaş 6 Şubat 2015 Eline sağlık çok güzel olmuşi kazasız kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Şubat 2015 Yazar Paylaş 7 Şubat 2015 Eline sağlık çok güzel olmuşi kazasız kullanın. Teşekkür ederim. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Başlığı düzelten yönetime de ayrıca teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 7 Şubat 2015 Paylaş 7 Şubat 2015 Maşallah yeni gibi olmuş, bin, güle güle 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Şubat 2015 Paylaş 7 Şubat 2015 Güzel olmuş. Ama maliyeti biraz fazla mı tutmuş acaba? Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 7 Şubat 2015 Paylaş 7 Şubat 2015 Aynı sorunlardan ötürü havaların düzelmesini bekliyorum, sizin işlem çok temiz olmuş güle güle kullanın. Fiyat olarak bana çok gelmedi, sadece tampon söküp takma işini boyacı yapabilir miydi acaba dedim ama yine de fiyat normal sanki. 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 7 Şubat 2015 Paylaş 7 Şubat 2015 Güzel olmuş güzel Ustaların da sizinde elinize sağlık ücret konusunda bonkör davranınca duruma konu komşu da dahil oluyor 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Şubat 2015 Yazar Paylaş 8 Şubat 2015 Güzel olmuş. Ama maliyeti biraz fazla mı tutmuş acaba? Aynı sorunlardan ötürü havaların düzelmesini bekliyorum, sizin işlem çok temiz olmuş güle güle kullanın. Fiyat olarak bana çok gelmedi, sadece tampon söküp takma işini boyacı yapabilir miydi acaba dedim ama yine de fiyat normal sanki. Güzel olmuş güzel Ustaların da sizinde elinize sağlık ücret konusunda bonkör davranınca duruma konu komşu da dahil oluyor Teşekkür ederim. Boyacı verdiğim 100 lirayı sonuna kadar hak etti. Aslında menfezleri de o yapabilirdi fakat tamponu sökemeyince mecbur kaportacıyı çağırdık o da kısmetini aldı. 50 lirası sök tak menfez onarımı, 10 lirası da malzeme. Ödenen para 160 lira ama bana katkısı paha biçilemez Çok şükür. Yorum bağlantısı
Recommended Posts