İçeriğe Yönlendir

Bu Uygulama,çalışmayan Arka Cam Rezistansına Uygulanabilir Mi?

Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba arkadaşlar arka cam rezistansım hiç çalışmıyor elektirik var ancak ısınmıyor internette aşağıdaki gibi bir videyo gördüm sanırım kara kalem çalışan kişilerin kullandıgı kalın kalemlerden birtanesiyle kagıt üzerinde çizgilerle akımı tamamlayabiliyor kalemin içindeki siyah maddenin elektiriği ilettigini biliyordum ancak çizildignde durum böyle oluyormuş bu yöntemin arka cama uygulanabilirliği nedir sizce?

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Camda hiçbir işe yaramaz. Kalem içerisindeki grafit elektriği iletse de bunu cama uygulayamazsınız.

Loctite arka cam rezistans tamir seti diye bir ürün var. Kopuk yerlerin 2 tarafını bantlayıp sürdüğünüzde hem estetik olarak taşırmamış olursunuz hem de iletkenlik sağlanır.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

O malzemenin adı sanayide grafit olarak geçer çok kırılgan bir maddedir dalma erezyon kullanan imalatçılar aşınma oranı düşük , aşındırma oranı yüksektir akım iletkenliği yüksektir.( Dalma erezyon bakır veye grafitten yapılmış figürü metal üzerine oyma şekil vermeye yarayan bir cihazdır genelde plastik kalalıpçılığı işiyle uğraşan firmalarda mevcut olur ;)

ve Cemal abimin dedi doğrudur.camda kullanmak çok uğraş ve icat ister 

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Camda hiçbir işe yaramaz. Kalem içerisindeki grafit elektriği iletse de bunu cama uygulayamazsınız.

Loctite arka cam rezistans tamir seti diye bir ürün var. Kopuk yerlerin 2 tarafını bantlayıp sürdüğünüzde hem estetik olarak taşırmamış olursunuz hem de iletkenlik sağlanır.

Bu ürünü bir hevesle almıştım, ancak sedan aracın arka camına uygulamak çok zor. Dar bir alan olduğundan çalışmak zor oluyor, ikinci olumsuz sebep de arka cam rezistansının rengi kahverengi, loctite ise gümüş gri. Yama yaptığınız zaman göze hoş görünmüyor. Renk seçeneği olsa iyi olur aslında.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...