İçeriğe Yönlendir

Koltuk Lekelerinden Kurtulmak Ve Fabrika Ayarı Temizlik

Serdal Durgan

Recommended Posts

Serdal Durgan

iyi akşamlar arkadaşlar. yılda bir kere yaptığım detaylı iç temizliği 2 gün önce seviye atlatarak başka bir boyuta geçirmiş durumdayım. normalde her sene halı yıkama makinesi ile koltukları yıkayıp kuruturdum. ancak geçen sefer süngerlerin çok fazla temizlenemediğini ve kuruyamadığını farkettim. bu nedenle sanayi tipi halı yıkama makinesi ile yapmama rağmen temizlikten 1-2 hafta sonra arabada ağır bir koku oluyordu. bunun nedenini koltuk süngerlerine bağlayarak daha bi teferruatlı temizlik yapmak istedim. ve orjinal koltuk döşemelerini süngerlerden ve demirlerden ayırarak evdeki çamaşır makinesinde 3 tur yıkadım. sonuç tek kelime ile mükemmel. ilk defa bu uygulamayı yaptığımdan ve herhangi bir kaynak bulamadığımdan sökme işlemim 5 saat takma işlemim isede 4 saat gibi bir zaman aldı. tabi döşemelerin yıkanması kuruması derken 2 günümü verdim temizlik için ama kesinlikle değdi. benim gibi iç temizlik konularında takıntılıysanız uygulanabilecek bir temizlik. alta uygulama ile ilgili birkaç resim atıyorum. yapmak isteyen arkadaşlar olursa sökme ve monte işlemleri hakkında detaylı bir konu açarım ;)

koltuklar söküldü:

Yjr1BD.jpg

içi boşaltıldı:

89DGgd.jpg

koltuklar soyuldu:

D84LMy.jpg

döşemeler yıkandı ve kurutuldu:

mr1VP2.jpg

son olarak yer döşemesi ve tavan temizliği yapılıp montajı gerçekleştirdim. onun resmini çekmeyi unutmuşum. inanın fabrika ayarlarına geri döndü araba ;)

• Beğen 14
Yorum bağlantısı
Serdal Durgan

Elinize sağlık bu kadar sökmüşken bir yalıtım işine de girseydiniz keşke. 

yalıtım işinide düşündüm ancak bir kaç uygulama gördüm. ve açıkcası o kadar büyük bir fark yaratmadığını farkettim. aracımda zaten rüzgar sesi veya gıcırtı gibi bir şikayetim yok. şu anda ses konusunda gayet memnunum. ama ileride belki yapabilirm

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Elinize sağlık gerçekten güzel bir uygulama olmuş ama benim gözüm kesinlikle kesmezdi böyle bir şeyi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Terzi

iyi akşamlar arkadaşlar. yılda bir kere yaptığım detaylı iç temizliği 2 gün önce seviye atlatarak başka bir boyuta geçirmiş durumdayım. normalde her sene halı yıkama makinesi ile koltukları yıkayıp kuruturdum. ancak geçen sefer süngerlerin çok fazla temizlenemediğini ve kuruyamadığını farkettim. bu nedenle sanayi tipi halı yıkama makinesi ile yapmama rağmen temizlikten 1-2 hafta sonra arabada ağır bir koku oluyordu. bunun nedenini koltuk süngerlerine bağlayarak daha bi teferruatlı temizlik yapmak istedim. ve orjinal koltuk döşemelerini süngerlerden ve demirlerden ayırarak evdeki çamaşır makinesinde 3 tur yıkadım. sonuç tek kelime ile mükemmel. ilk defa bu uygulamayı yaptığımdan ve herhangi bir kaynak bulamadığımdan sökme işlemim 5 saat takma işlemim isede 4 saat gibi bir zaman aldı. tabi döşemelerin yıkanması kuruması derken 2 günümü verdim temizlik için ama kesinlikle değdi. benim gibi iç temizlik konularında takıntılıysanız uygulanabilecek bir temizlik. alta uygulama ile ilgili birkaç resim atıyorum. yapmak isteyen arkadaşlar olursa sökme ve monte işlemleri hakkında detaylı bir konu açarım ;)

son olarak yer döşemesi ve tavan temizliği yapılıp montajı gerçekleştirdim. onun resmini çekmeyi unutmuşum. inanın fabrika ayarlarına geri döndü araba ;)

Tebrikler

benim araç için en çok arzu ettiğim ama cesaret edemedigim bir uygulama,

Forumda bir arkadas daha yapmıstı ama uygulama detayı yoktu, eger ilk asamasından ( söküme koltuğun neresinden başlanmalı) son montaja kadar bir anlatıminız ve de resimlerlede desteklenırse bence çooookkk faydalı bir paylaşım olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Durgan

Tebrikler

benim araç için en çok arzu ettiğim ama cesaret edemedigim bir uygulama,

Forumda bir arkadas daha yapmıstı ama uygulama detayı yoktu, eger ilk asamasından ( söküme koltuğun neresinden başlanmalı) son montaja kadar bir anlatıminız ve de resimlerlede desteklenırse bence çooookkk faydalı bir paylaşım olur

tabiki tamer bey. yarın biraz yoğun bir gün benim için. ben pazartesi günü aşama aşama tektek resimli olarak ayrı bir konuda anlatım yapıp paylaşırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Kesinlikle yapmalı bunu. Ellerinize sağlık. Kılıfları sökerken yırtmadan etmeden nasıl bir yol izlenmeli bende öğrenmek isterim çok iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can

Cesaret isteyen bir uygulama. Benim peder oto dosemecisiyken boyle soker takardi araclari. Ufakken hep imrenirdim el becerisinr. Yani siz de biraz zorlasaniz iyi bir oto doseme ustasi diyebilirsiniz kendinize. Elinize saglik. [emoji4]

Araba gusül almış. :nazar:

Seneyi kapatirken 2014'un 1 numarali espirisi oldu hocam bu. [emoji23] sesli guldum [emoji23][emoji23][emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

yalıtım işinide düşündüm ancak bir kaç uygulama gördüm. ve açıkcası o kadar büyük bir fark yaratmadığını farkettim. aracımda zaten rüzgar sesi veya gıcırtı gibi bir şikayetim yok. şu anda ses konusunda gayet memnunum. ama ileride belki yapabilirm

Sen bir benim arabaya bin sonra tekrar konuşalım bu konuyu. :)

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

tabiki tamer bey. yarın biraz yoğun bir gün benim için. ben pazartesi günü aşama aşama tektek resimli olarak ayrı bir konuda anlatım yapıp paylaşırım

Takipteyim Hocam. Merakla bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi

Ok tşk takiptesiniz,

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Elinize sağlık. İyi iş iyi cesaret. Tebrikler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

elinize sağlık hocam güzel olmuş güle güle kullanın en kısa zamanda benim de ilk işim bu olacak. Koltuk kılıflarını nasıl söktüğünüzü biraz daha detaylandırabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün
(düzenlendi)

kılıfları sökme işine merak ettim..

koltukları sökmeden kılıfları çıkartabilirmiyiz?

tarihinde Muhammet Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...