İçeriğe Yönlendir

Erken Gaza Geçme Sonucu Gelen Uyarı Sesi Ve Stop Etme Problemi

Önder Zengin

Recommended Posts

Önder Zengin

Öncelikle herkese iyi forumlar.

7 aydir aracimi sikintisiz bir sekilde kullaniyordum. Dun en son lpg yi aygazda full doldurdum. ( hep bp den alirim). 20 km yol yaptim ve biraktim. Sabah mars yaptigimda arac 3sn sonra lpg ye gecti ve motor titredi. 3 lu ikaz sesi aldim lpg den. Sorunum arac 3 sn de isinmadan lpg ye gecmeye calisiyor ve bu yuzden ikaz sesi geliyor motor ya duruyor yada tekrar benzine geciyor.

Gun icinde tekrar denedim. Motor calistiktan 3 sn sonra lpg ye gecerkenki tık sesi geliyor ve lpg ye geciyor ama tekrar benzine donuyor. Lpg dugmesinden acip kapasamda bu sereden sonra gecmiyor ikaz sesi geliyor. 3_4 dk rolantide calistiktan sonra araci kapatip acarsam hicbir sorun yokmus gibi lpg ye geciyor.

Bu arada izmir bugun itibariyle oldukca sogudu. Arac 1 haftadir erkenden lpg ye geciyor ama bir sorun olmuyordu. 1 haftadir bir duzensizlik oldugunun farkindaydim. Havalar biraz daha sıcak oldugundan galiba lpg ye erken gecsede toparliyordu.

Bu sorunu yasayan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

LPG'cinize kontrol ettirdiniz mi? Muhtemelen gaza geçme ısısında bi problem var.

Aracın hararet müşüründe de sorun olabilir tabi.

Yorum bağlantısı

LPG regülatörü üzerinde bulunan ve motor soğutma suyu sıcaklığını algılayacan ısı sensörü arızalı olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlarıma katılmakla birlikte.. Daha ciddi bir sorununuz da olabilir...

Bu sorun ise, deterjanlı gaz yani Aygaz kullanmanız sonucu oluşan bir sorundur...

Uzun süre kirli gazlar kullandıktan sonra, Aygaz kullanırsanız, Aygaz içindeki deterjan maddeleri, pislikleri çözer ve yakmak üzere enjektörlere gönderir, ancak, filtrelerden veya enjektörlerden geçemeyen balçıklar, filtreyi veya enjektörleri tıkar...

Öncelikle lpg filtresini değişmelisiniz..

Sürekli aygaz kullanmanızda hiç bir sakınca yok..

Sürekli temiz yakıt alıyorsanız arada aygaz kullanmanızda sakınca yok,

Ancak arada pis gazlar da alıyorsanız, Aygaz deterjanları filtre ve enjektörlerinizin tıkanmasına sebep olabilir..

Bu yazdıklarım fikir değil, Araştırmaların sonucu edindiğim bilgilerdir.. Bizzat Aygaz yorumudur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Mehmet bey arac isindiktan sonra manuel gaza alinca herhangi bir sorunum yok. Eger oyle olsa arac isindiktan sonrada yapmazmiydi. Araci benzinde calistirip 2 km sonra manuel gaza aldigimda hicbir sorun yokmus gibi kullaniyorum. Ilk defa aygazdan aldim diyebilirim hep bp den alirim yakiti. Arac calisir calismaz tik sesi geliyor ve gaza gecmeye calisiyor fakat motor soguk oldugundan benzine geri donuyor.

Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

Aynı sorunu bire bir ben de yaşadım basınç sensöründen diğer adı map sensörü. değişti problem bitti. Benimki Landi renzo. Aracınızda ısı sensörü olup olmadığını da kontrol ettirin yoksa mutlaka taktırın. Benimkinde yoktu motor sıcaklığına göre geçiyormuş erken gaza geçtiği için de  basınç sensörünü bozabiliyormuş usta dedi. Tabi enjektörlere de zarar veriyor gaza erken geçmesi.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sani'ninde dediği gibi hararet müşürüne dikkat, öncelikle bunu kontrol ettirin.....

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Rifat bey sorun dediginiz gibiyse bunu tupcu cozemeyecek anlasilan. Map sensorunu kaca taktirdiniz acaba?

Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

Rifat bey sorun dediginiz gibiyse bunu tupcu cozemeyecek anlasilan. Map sensorunu kaca taktirdiniz acaba?

Bu zaten lpgcinin işi lpg ile ilgili parça yani benimkini Landirenzo servisi değişti. 90 tl idi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg ye geçme süresi çok erken motor suyu daha tam ısınamadan. buna da baktırın sadece bu ayar bile yeterli gelebilir

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Isim geregi sanayiye gidemedim. Arac yol bilgisayari 12 derece gosterirken calistirdim ve 5 sn de lpg ye gecmwye calisti ve gecti. Sicaklik 10 derecenin altinda oldugunda gecmeye calisdiginda sinyal sesiyle geri benzine ariyor. 5sn de tık sesi geliyor ve lpgye gecmeye calisiyor.

Suan araci benzinle calistiriyorum isininca lpg ye manuel aliyorum bu sekilde sorunsuz calisiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bence geçiiş çok erken motor suyu 40 olmadan en azından geçmesin derim. lpg ısınamazsa başarısız olarak görür ve benzine geri dönüyordur.

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Suan kendi kendine düzeldi. Sorun nerde anlamadim. Kendi kendine duZelmeler 3 kere farkli sorunlarda basima geldi. Sanirim hemen sanayiye kosmamak gerek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...