İçeriğe Yönlendir

2011 1.6 Tdci Titanyum Akü Zayıf İkazı

Kürşat Gönüllü

Recommended Posts

Kürşat Gönüllü

Herkese selamlar arkadaşlar.

Bu gün çalıştırdım ve 5km yol yaptıktan sonra park ettim. 2 saat sonra kontağı açtığmda "akü zayıf elektrik" ikazı yazdı. Ama gene de rahat çalıştı. Bilgi mesajında aradım ama yazı bir daha gözükmedi.Akşam üzeri tekrar çalıştırırken de gözükmedi. Bir kaç gündür kullanmamıştım ama ikazın anlamı nedir anlamadım. Bakalım yarın ve sonra ne zaman tekrar ikaz edecek bekliyorum. Sizce yaklaşık 5yıl orjinal aküsü için zaman geldi mi! Düşüncelerinizi alabilir miyim! Herkese teşekkürler. :)

2011 1.6 dizel 48000 kmde.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bizim 2011 model benzinli arabanin akusu 2013 te degismisti. 2006 model dizel arabaninkini ise 2012 de degistirmistim.. Uyari gitmis ve suan sorunsuz mars aliyor ise sarj etmistir kendini..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Güney
(düzenlendi)

ufaktan üç beş kuruş kenara koyun yakında lazım olacak demiş sanırım focus zeki araçtır:)

gerçi sizinki mondeo sanırım ama olsun o da iyidir:)

tarihinde Recep Güney tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

5 senelik arabanın akü ömrü bitmek üzeredir bugün yarın tak diye yolda kalırsınız benimde başıma aynısı geldi oradan biliyorum.İlk başta uyarı cıktı birkac defa pek önemsemedim 3 gün sonra tık diye yolda kaldım.Benim aracımda 2010 modeldi ve akünün bittiği zamanda gectiğimiz eylül ayı idi yani 4,5 senelik aractı akü bitmesi normal biran önce kontrol ettirin bitmek üzere anladığım kadarıyla zamanı gelmiş kesinlikle.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Herkese selamlar arkadaşlar.

Bu gün çalıştırdım ve 5km yol yaptıktan sonra park ettim. 2 saat sonra kontağı açtığmda "akü zayıf elektrik" ikazı yazdı. Ama gene de rahat çalıştı. Bilgi mesajında aradım ama yazı bir daha gözükmedi.Akşam üzeri tekrar çalıştırırken de gözükmedi. Bir kaç gündür kullanmamıştım ama ikazın anlamı nedir anlamadım. Bakalım yarın ve sonra ne zaman tekrar ikaz edecek bekliyorum. Sizce yaklaşık 5yıl orjinal aküsü için zaman geldi mi! Düşüncelerinizi alabilir miyim! Herkese teşekkürler. :)

2011 1.6 dizel 48000 kmde.

Kürşat Bey,akünüz son günlerini yaşıyor,olmadık bir yerde kalmamak için değişim şart.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Bende 2011 mondeonun akusünü 1 ay oldu değiştireli ikaz verdikten sonra iki ay sürdü.. Ondan daha önemli bişi aküyü dışardan bile alsanız gidip serviste bağlatın hele teyp kodunuz elinizde değilse kesinlikle servis. Akü değişirken bağlantı kazara koparsa!! Orta konsol sökülerek teyp çılacak üzerindeki kod otosana mail atılacak karşılık kod gelip girilecek birde camlar yeniden programlanacak birsürü iş aman deyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü

İlgilenen arkadaşlarıma çok Teşekkürler. En iyisi kısa zamanda akü ve şarzını serviste ölçtürüp bir karara varmak.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kürşat Gönüllü
(düzenlendi)

Herkese selam.Bu akü zayıf ikazı hakkında en son 20 aralıkta yazmışız. Halen bir akü taktırmış değilim. O günden sonra ki gelişmeler ise şimdilik şöyle; İkaz yazısı bir hafta kadar sonra bir kere daha gözüküp kayboldu. Telefonla servisteki ustamı arayıp Mondeo akü fiatı sormuştum. Mutlu takıyoruz demişti.      

(Ford amblemliden genelde servislerde bulundurulmayıp müşteri ısrara ederse getirtiliyor gibi 600tl  civarı) Üzerindeki akünün 80 Amper 700 marş güçlü olduğunu takılacak olanın 500tl civarı 75 Amper 740 marş güçlü olduğunu sylemişti. 6 Ocak'a kadar karar vermedim ve gidip ölçtürmeye de fırsat olmadı. 6-26 Ocak arası - 20 günlük araçsız seyahate çıkıp döndüm. Merak ediyordum dönüşte marş basacak mı diye. Gayet rahat bastı. Bu arada 110kmlik BüyükŞehir'e bir yolculuk yaptım boş akü de dolar diye düşündüm.

Telefonla konuştuğum servisime gitmeden  30 Ocakta şehir içinde bir serviste ölçtürdüm .Alete göre Akünün değişmesi lazım. Voltaj 0.65V Ölçülen 0 A(mper) yazılı çıktıyı aldım. On gün sonra bu gün 11Şubat kendi ford servisime gittim akü kontrolüne geldiğimi söyledim. Sonuç Akü iyi. Voltaj 12.43V Ölçüm 663A.! İki çıktı da elimde.  :)  Şİmdilik böyle gidecek. Tabii kontrollü olarak. Selamlar..

tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kürşat Gönüllü

Herkese selam, akü ile ilgili son yazım şubat 2015 de yazılmış. Yani neredeyse 14 ay daha geçmiş, aküm hâlâ değişmedi ve bir sorun da göstermiyor. Günlerce bırakıp gitsem bile dönüşte ilk çalıştırmada alıyor maşallah! Bir ay onceki bakımda da kontrolde bir şey çıkmadı, Hadi hayırlısı. Hepinize kazasız günler diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kürşat Gönüllü

Derken bu gün yolda kaldım.

HERKESE tekrar selamlar. .

Bir kaç gündür yollardayım. Yolculuk esnasında, bir ilçe merkezinde eczane için kısa süreli stop ettim..ama tekrar çalıştırmayı denediğimde malesef marş basmadı. .ve yolda kaldım. Telefonla bağlantı kurduğum ustam akü değişecek dedi. Neysek telefonunu bulabildiğim bir akücü geldi,ara kablo ile marşı çalıştırtdı ve dükkanında 80 amperlik mutlu akü (280tl) ile değiştirdi, elektrik takviyeyi kesmeden yaptığından teyp kodu da kaybolmadı.

Yoluma devam etsem de içimi kemiren kurttan dolayı bir sonraki ilçede akünün şarj edip etmediğini kontrol ettirdim. Akü şarj etmiyor, 12..gösteriyor 13.6 falan gostermeliymis. Bu arada ustamla irtibattayım ,Akünün artı kutbu yanında bir soketi çıkarıp tekrar takmamızı tavsiye etti ve gösterge bu sefer 13.6 gösterdi,yarın eve dönüyorum inşallah şarj ediyordur da yolda kalmam..herkese iyi günler kazasız sürüşler. Akünün ilk ikazı alarm olarak kabul edilmelidir sözünüz ispatlanmış oldu. .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Akü takip sistemi sıfırlaması yapılması lazım yoksa akü zayıf ikazı bile devam ediyor..

Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü

Selamlar değerli arkadaşlar,

Çok şükür yeni akü eve kadar sorunsuz getirdi. "Akü şarj oluyor mu" sorusuyla seyahat etmek ne kadar da zormuş! Klima bile açmadan , Zorunlu olmadıkça kontak kapatmadan geldim.

Bu gün ustamın yanına uğramadan önce bir serviste ölçtürüp sonra karşılaştırma yaparım dedim. o serviste ölçüler ve şarj normal dendi. (Ama balatalar ön ve arka bitmiş- %20 indirimli 880Tl fiat alıp) kendi servisime gittim.

Şimdilik öğrendiklerim;

Yolda bana şarj etmiyor bu 12...ve gösteriyor denmesinin sebebi akıllı şarj olmayan araçta normal 13.v-14v arası göstermesi gerekmiş ama bunlarda 12,50v 12,60v normal çalışırken, yükleme olduğunda örneğin far,klima,gaza basma da 13,60-13,80v a otomatik şarj artarmış ki seyrettim, öyle oldu. İçim rahat şimdi.

Balatalara gelince normal olduğu ve bu kullanışımla 5000km daha yapabileceğim söylendi. (Yani ilk servisin işgüzarlığı )

Akü (şarj) sıfırlamaya gelince ustam bana telefonda tarifle yaptıramadığı işi gözümün önünde yaptı (kontak aç -far aç -farın sağında arka sis farı 6defa aç kapa- hemen 4lü flaşörü 3defa açkapa- anında akü ışığı 3 kere yanıp söndü. ) herkese selam ve kazasız belasız yolculuklar. .

Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü

Bu arada takılan 280tl lik Mutlu akü 80 amper ccA sı 640 mış.

Üzerinde ford yazan mutlu akü 420Tl ve 520Tl, Varta da o civarda bir şey..

CcA sı 640 olan da var genelde 700 A..

Hepsinin garantisi 2 Yıl..

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Uğur Sürgit

Saygıdeğer Forumcu arkadaşlar , birkaç gün önce akü zayıf ikazı ile 115000 deki  1.6 tdci  2013 Mondeo Titanyum aracım beni uyardı. Aracı pek fazla kullanmadığımdan şarj olmuyor mu ki gibilerinden kullanmaya devam ettim. Bu sabah eşim kontağa basmış ve marştaki  o  bilindik '' tırrrr'' sesi yani akü bitmiş. Eşimin araması ile geldim ve  Hemen başka bir araç tan takviye yaparak çalıştırdım. Doğru Ayna Ford Rasim usta ile  ''Banner''  akü taktık. 235 tl  5 taksit. En iyi bildiğim akülerdendir.

Sanki akü çok çabuk bitmiş gibi geldi bana acaba aracı fazla kullanmamaktan mı kaynaklanıyor? Ya da , ihtimal bile vermiyorum ama , gündüz de devamlı farlar açık gezdiğimden mi? Araç şarj mı yapmıyor acaba? 

Yeni akü ile bakıp göreceğiz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Herkese merhaba benimde 2008 2.0 tdci titanium mondeo 3 gun once arac stop edildiginde aku zayif uyarisi vermisti.esim bugun calistirmak istediginde araci calistiramamis. Muhtemelen akunun omrunun bitti.tavsiye edeceginiz aku ve amperle ilgili yardimca olursaniz sevinirim.Ayrica isim geregi yurt disindayim ve arac kisin calismayacak acik otoparkta duruyor almam gereken bi onlem varmi varsa konuyla tecrubelli arkadaslarin tavsiyelerini bekliyorum.herkese tesekkurler.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Kürşat Gönüllü
(düzenlendi)
Kürşat Gönüllü yazdı:

Derken bu gün yolda kaldım.

HERKESE tekrar selamlar. .

Bir kaç gündür yollardayım. Yolculuk esnasında, bir ilçe merkezinde eczane için kısa süreli stop ettim..ama tekrar çalıştırmayı denediğimde malesef marş basmadı. .ve yolda kaldım. Telefonla bağlantı kurduğum ustam akü değişecek dedi. Neysek telefonunu bulabildiğim bir akücü geldi,ara kablo ile marşı çalıştırtdı ve dükkanında 80 amperlik mutlu akü (280tl) ile değiştirdi, elektrik takviyeyi kesmeden yaptığından teyp kodu da kaybolmadı.

Yoluma devam etsem de içimi kemiren kurttan dolayı bir sonraki ilçede akünün şarj edip etmediğini kontrol ettirdim. Akü şarj etmiyor, 12..gösteriyor 13.6 falan gostermeliymis. Bu arada ustamla irtibattayım ,Akünün artı kutbu yanında bir soketi çıkarıp tekrar takmamızı tavsiye etti ve gösterge bu sefer 13.6 gösterdi,yarın eve dönüyorum inşallah şarj ediyordur da yolda kalmam..herkese iyi günler kazasız sürüşler. Akünün ilk ikazı alarm olarak kabul edilmelidir sözünüz ispatlanmış oldu. .

- Değerli Arkadaşlar genelde arabalarımız son 14 ayda salgın yüzünden yattığı için,  akülerimizin yolda bırakma ihtimali çoğumuzun kafasını kurcalıyordur.Eminim aküler hakkında da çok arama yapılıyordur şu günlerde. Kaç Volt kaç amper kaç marşlık hangi marka Kaç lira vs. gibi.

- Bir önceki akü değişim hikayemi bulmak için 2 saatimi harcadım! ve tek tek mesajları taradım. 211.sayfada buldum. İhtiyaç duyan arkadaşlar 2007-2014 Mondeo Akü arasa bulamaz(Bu "sitede ara" kısmı daha işlevli olabilse güzel olurdu. )

- Neyse Yaklaşık 1700km yol yapacağımdan, yola çıkmadan, halen kullandığım yukarda bahsi geçen Akümü yarın ölçtüreceğim. (Bu arada, enerji biriktiğinden dükkanda yarım saat bekledikten sonra ölçülecekmiş-Daha önce duymamıştım!)

Kürşat Gönüllü yazdı:

Bu arada takılan 280tl lik Mutlu akü 80 amper ccA sı 640 mış.

Üzerinde ford yazan mutlu akü 420Tl ve 520Tl, Varta da o civarda bir şey..

CcA sı 640 olan da var genelde 700 A..

Hepsinin garantisi 2 Yıl..

Üsteki alıntı 2016 fiatlarıydı. Aynı Özellikleri taşıyan emsal akülerin yeni fiyatlarını soracağım. (Daha yağ değişiminden beri 4700km geçse de zaman 1.5 yılı geçtiği için ustam yağ-hava filitresini değiştirmemizim benim için iyi olcağını da söyledi.Ustam 500-ile 550 tutacak dedi-Özel servis)

- Bilgileri yarın paylaşmak ümidiyle.Tekrar selamlar. :)

tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Daha yeni akü aldım 3-4 gün oldu. @Fatih Keskin başkanım sağolsun piyasa değeri 700 tl gibi olan EFB özellikli (start stop) 72 amper aküyü 550 tl’na aldı taktı. Yiğit akü markası. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Daha yeni akü aldım 3-4 gün oldu. @Fatih Keskin başkanım sağolsun piyasa değeri 700 tl gibi olan EFB özellikli (start stop) 72 amper aküyü 550 tl’na aldı taktı. Yiğit akü markası. 

geçen ay bana 650 dediydi...konu masyaa yatırılmalı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:
geçen ay bana 650 dediydi...konu masyaa yatırılmalı

Hazırım

yıkamacılar açık mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Cem Işık yazdı:

Akü bitince Fatih abiyi mi arıyoruz şimdi? 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Akü bitince Fatih abiyi mi arıyoruz şimdi? 

Akü bayiiiliği aldım söylemeyi unuttum sana
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...