İçeriğe Yönlendir

Focus Hız Sensörü Arızası

Özgür Cengiz

Recommended Posts

Özgür Cengiz

2002 focus arabamda 1 senede 2 kez hız sensörünü değiştirdim.Sürekli orjinal parça kullandığım halde neden sürekli arıza yapıyor.Yardım lütfen

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

2002 focus arabamda 1 senede 2 kez hız sensörünü değiştirdim.Sürekli orjinal parça kullandığım halde neden sürekli arıza yapıyor.Yardım lütfen

Kaç liraya alıyorsunuz sensörü ?

Yorum bağlantısı
Özgür Cengiz

150 tl üzerinde orjinal seri no var çakma değil yani

Yorum bağlantısı
Özgür Cengiz

montajda hata olacak bir durum yok.çok basit bir parça soketi çıkarıp yerine yenisini takıyorsunuz herkesin kolayca yapabileceği bir montaj

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Arızalandığını nerden anladınız belirtiler nedir?Sensör işi orjinal de olsa şans işi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

bugün benim de hız sensörününde arızalandığını gördüm dijital hız göstergem ------ şekline büründü 1,5 yıl önce değiştirmiştim. sensörün yanlış montajı yapılma ihtimali yok gibi kendine ait yuva oluk sistemi ile şansımana saplanıyor şeklinde. açıkcası bu sensörlerin özellikle kışın arıza vermesi açaba sensörün araçta konumladırıldığı yerin toza pisliğe ve suya karşı açıkta olması diyebilirmiyiz. çünkü ben bu sensörü söktüm bir defasında  sensör yağın içine dalarak giriyor yanlarında pislikler (toz, kir vs) var ve sökme takma esnasında yada yanlarından minik kum taneleri kaçtığını gördüm. Bu arada bu sensör arızalanmadan önce arac saçmalamaya başlıyor bazı devirlerde tekleme gaz verdigim halde araç  ilerlemiyordu (boşa basıyorsunuz) rolanti iyicene sapıtıyor vs.

açıkcası bu sensörün çalışma prensibini gercekten merak ediyorum plastik bir malzeme muhtemelen manyetik bir görevi var.mekanik bir parça değil ne oluyorda bozuluyor anlamıyorum.yada araçta ters giden bişeyler var ve hız sensörünü bozuyor ne olabilir sizce ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz

tam tahmin etiğim gibi sensörün fişini çektim içinden su damlaları akıyordu oksitlenme vardı. sensörü söktüm o bölgeyi temizledim soket fişlerini kontak spreyi ile temizledim ve geri taktım sonuç araç uçuşa geçti. bana göre focus 1 lerde hız sensörünün yeri çok korunaksız su toz pislik girmeye çok müsahit.şu sıralar aydın da aşırı yağmur yağıyor araç sürekli ıslak zeminlerde hareket ediyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal

bu hız sensörünü ben de değiştirdim

70 tl ye aldım yan sanayi. Ancak buna garanti verdiler. Orjınalinde garantiyi biz veremiyoruz dediler.

Değiştirdikten sonra km sayacı düzeldi. Ancak geçenlerde bişey farkettim araba 10 dk rölantide çalışınca 300 metre gitmiş gösteriyor. Daha önce başına gelen var mı? ya da rölantide km ilerleridiğine daha önce şahit olan var mı?

Yorum bağlantısı
Hakan Serbes
(düzenlendi)

Aracımda 2-3 ayda bir sadece hız göstergesi sıfıra iniyor 5-10 saniye sonra geri normal değere dönüyordu. Bakıma gittiğimde ustama söyledim oda wd-40 sıktı ve temizledi hemde sökmeden, liftteyken alttan yaptı işlemi. Yaklaşık 7 aydır aynı şey olmuyor düzeldi. Değiştirmeden önce bu işlemi yaptırıp deneyin bence. iyi günler

tarihinde Hakan Serbes tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özgür Cengiz

Arkadaşlar dün hız sensörünü kendim söküp soket v.s. temisledim.Ama çözüm olmadı.Sökerken birşey farkettim.Sensörün takıldığı yerde yağ mevcut.Bu yağ ne yağıdır.Aklıma bu yağın parçayı soğutma amacı ile oraya konulduğu geliyor.Ama büyük olasılık şanzıman yağı.Bu yağın seviyesini nasıl anlarız.Çünkü yağ eksildi ve soğutma görevi görüyorsa bu sebeptende arızalanıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Selamı Yıldırım
Mustafa Ceviz yazdı:

bugün benim de hız sensörününde arızalandığını gördüm dijital hız göstergem ------ şekline büründü 1,5 yıl önce değiştirmiştim. sensörün yanlış montajı yapılma ihtimali yok gibi kendine ait yuva oluk sistemi ile şansımana saplanıyor şeklinde. açıkcası bu sensörlerin özellikle kışın arıza vermesi açaba sensörün araçta konumladırıldığı yerin toza pisliğe ve suya karşı açıkta olması diyebilirmiyiz. çünkü ben bu sensörü söktüm bir defasında  sensör yağın içine dalarak giriyor yanlarında pislikler (toz, kir vs) var ve sökme takma esnasında yada yanlarından minik kum taneleri kaçtığını gördüm. Bu arada bu sensör arızalanmadan önce arac saçmalamaya başlıyor bazı devirlerde tekleme gaz verdigim halde araç  ilerlemiyordu (boşa basıyorsunuz) rolanti iyicene sapıtıyor vs.

açıkcası bu sensörün çalışma prensibini gercekten merak ediyorum plastik bir malzeme muhtemelen manyetik bir görevi var.mekanik bir parça değil ne oluyorda bozuluyor anlamıyorum.yada araçta ters giden bişeyler var ve hız sensörünü bozuyor ne olabilir sizce ?

Ayağı gazdan çekince sert sarsıntılar yapıyor mu bu parçanın arızası 

Mustafa Ceviz yazdı:

tam tahmin etiğim gibi sensörün fişini çektim içinden su damlaları akıyordu oksitlenme vardı. sensörü söktüm o bölgeyi temizledim soket fişlerini kontak spreyi ile temizledim ve geri taktım sonuç araç uçuşa geçti. bana göre focus 1 lerde hız sensörünün yeri çok korunaksız su toz pislik girmeye çok müsahit.şu sıralar aydın da aşırı yağmur yağıyor araç sürekli ıslak zeminlerde hareket ediyor.

Çekişi de etkiliyor doğru mu

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
O.Yücel Çetin

Arıza lambası yakar mı bu sensör? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
O.Yücel Çetin yazdı:

Arıza lambası yakar mı bu sensör? 

Hayır. Ancak zaman zaman km sayacı ----- olabilir ya da rölanti yerinde durmaz, ışıklara yaklaşırken gaz verebilir vs.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...