Guest Mert Boran 10 Aralık 2014 Paylaş 10 Aralık 2014 Merhaba Abilerim, Araç linea malum. Donanım dynamic araç otomatik vites. İnternetten baktım ama net bir bilgiye ulaşamadım. Acaba aracımda esp var mıdır? Asr kapatma tuşu var ama esp tuşu yok. Bu zamana kadar yok diye biliyordum ama bugün yerler ıslakken yaptığım sert bir dönüşte sanki bir müdahale oldu gibime geldi. Bilen varsa bilgilerini rica ediyorum. Teşekkürler. Bu da konusu:http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254303-dizel-otomatik-lineam%C4%B1z-13mjet-dynamic-dualogic-mistik-gri-2008/ Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Seni Allah korumuş Şaka bir yana kardeşim birisi başka bir siteden şunu yazmış: Asr-esp ortak pakettir biri varsa diğeride mevcuttur. İllaki görüp ikna olacağım diyorsanız kaputu açıp akünün arka tarafına doğru uzanıp bakın dikkatlice bakarsanız Bosch Esp yazdığını görürsünüz Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Fiat larda ikisi bir arada diye biliyorum.Emin arac ta da yalnizca asr yaziyor ama oda mudahale ettigini söylüyordu. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Benim bildigim, fiatlarda otomatik şanzimanda esp beraberinde geliyor. Dun sirkete yeni gelen(km eski ama) en full linea da dahi sadece asr yaziyordu tuşta ama esp'yi okumustum donanim ozelliklerinde emoitionlarin. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 vay be fiat ta öle özellik varmıydı ben bir 20 sene sonra anca korlar diye tahmin ediyordum baya geriden gelen bir marka Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Ben olsam geniş ve kamerasız bir kavşakta kimse yokken gaza asılırdım. Araba kaymaya başlayınca sağdan ya da soldan dönüş yönünüze göre taktaktaktaktan anlarsınız. Yoksa dönerseniz Esp yoktur Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 vay be fiat ta öle özellik varmıydı ben bir 20 sene sonra anca korlar diye tahmin ediyordum baya geriden gelen bir marka Common Rail motoru icad eden markayı bu kadar küçümsemeyin. 4 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Common Rail motoru icad eden markayı bu kadar küçümsemeyin. Küçümseme olarak düşünmeyin malesef avrupaya servis edilen ürünlerle ülkemiz insanına servis edilen ürün arasında dağ kadar fark var ve fiyat aynı insanlarımızı saf hissine kaptırmak dünya paraya bir önceki yıl modeline sadece 1 airbag ekleyip yeni model deyip beş,on bin fazlaya satılması zoruma gidiyor. sadece derdim bu biz bu araçlarlar canımızı ve canlarımı taşıyoruz malzemeden çalmak gitsin gelsin mantıyla iş yapmak faiş fiyat sergilemek benim lugatıma pek uymuyor o yüzden eleştiriyorum Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 vay be fiat ta öle özellik varmıydı ben bir 20 sene sonra anca korlar diye tahmin ediyordum baya geriden gelen bir marka Yanlış bilgi,Albea da kullandım,Panda da.Ford da olmayan bir çok özellik mevcut.Mesela follow me,detaylı yol bilgisayarı.. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Küçümseme olarak düşünmeyin malesef avrupaya servis edilen ürünlerle ülkemiz insanına servis edilen ürün arasında dağ kadar fark var ve fiyat aynı insanlarımızı saf hissine kaptırmak dünya paraya bir önceki yıl modeline sadece 1 airbag ekleyip yeni model deyip beş,on bin fazlaya satılması zoruma gidiyor. sadece derdim bu biz bu araçlarlar canımızı ve canlarımı taşıyoruz malzemeden çalmak gitsin gelsin mantıyla iş yapmak faiş fiyat sergilemek benim lugatıma pek uymuyor o yüzden eleştiriyorum iki sene evvel 2012 punto evo kiralamıştım italyada. Araba en baz donanımdı ve start stop vardı. İlk ışıkta araba stop edince paniklemiştim hatta. Ayrıca babamın lineasının multijet motorla puntonun motoru kaputu açınca aynı gözüksede ne gidişi ne sesi aynıydı. Babambaşka bir sesi vardı. Türkiye de koç kaktırıyor bence bize... 2 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 iki sene evvel 2012 punto evo kiralamıştım italyada. Araba en baz donanımdı ve start stop vardı. İlk ışıkta araba stop edince paniklemiştim hatta. Ayrıca babamın lineasının multijet motorla puntonun motoru kaputu açınca aynı gözüksede ne gidişi ne sesi aynıydı. Babambaşka bir sesi vardı. Türkiye de koç kaktırıyor bence bize... Aynen bundan bahsediyorum işte Yanlış bilgi,Albea da kullandım,Panda da.Ford da olmayan bir çok özellik mevcut.Mesela follow me,detaylı yol bilgisayarı.. Sanmıyorum 36 yaşındayım 17 yaşımdan beri bir çok araç kullanmak nasip oldu hem şahsi hem şirket araçları lakin bir tofaş veya fiat donamımı ford,opel,mazda,hundayi,kia,mitsubişhi,subaru,nissan vb bir çok araçtan en aza beş ile 10 yıl geriden gelmektedir.lüks markları saten saymıyorum bmw-mercedes sin en az 15 ile 20 yıl gerisindedir.tecrübe ve deneyimlerim bu yönde Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 otomatik lineaların hepsinde asr-esp-hillholder-msr(miydi) tek pakettir.araç otomatikse hepsi vardır.bu paket ilk önce sanırım sadece otomatiklerde vardı.sonradan manuel 1,6 lara da aynı paketi eklediler. makyajlı modellerin en boşuna bile standart donanıma eklemişler bu güvenlik paketini,hiç beklemezdim helal olsun http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/YENILINEA/Donanim.aspx güvenlik sekmesine tıklıyoruz Yorum bağlantısı
Ali Elöver 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Orta konsol ustunde, havalandirma kanallarinin sag altinda sari ledli Asr tusu varsa Esp de vardir. Tum Linea ve Puntolar icin gecerli bilgi. Ayrica 2008 yilinda Fiat Punto tjet araclarin tamaminda esp standartti, ford da o donem focus ve fiesta da opsiyon bile degildi. Sansa gelirse tek tuk % 1 oluyordu. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Mert, 30-40 km hızla uygun bir yerde sağa sola sert hareket ettir direksiyonu. varsa yanar esp, yoksa kaldırıma çıkarsın 2 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 (düzenlendi) Baska araclari kullanmak, diger markayi kullanmadan yanlis kanaatlere neden olabilir. Fiat Italyan kani taşır. Italyan araclari her zaman teknolojiktir. Bu hicbir zaman degismedi. Fiat çatı markadir ama teknolojideki prestij markasi Lancia(Delta ile bravo hemen hemen aynidir), motor ve yol tutuş kabiliyetindeki tutku markasi Alfa Romeo'nun bir cok ozelligini Fiat modellerinde 2-3 sene icinde kullanir. (Linea 1.4t'nin yol bilgisayari alfa 156 ile aynidir mesela) Tempra, croma, bile aslinda zamanin otesinde araclardi. Sonrasinda Stilo. 2003 yilinda cikmis bir aracin tam yol bilgisayari Bmw'de opsiyonel alinan yol bilgisayarina denkti. Fiat araci cok elestirilir ama 1.3/1.6 multijet motorunun basarisina bile herkes şapka çıkarır. Ben Punto Evo kullandigim icin taraflinolabilirim ama kendimi hic 15 sene geriden gelen bir arac kullandigimi dusundurtecek birsey gormedim. Hatta ghiax'te girmedigim fallow me, donuslerde kose aydinlatmasi, iç ışık paketi gibi yeniliklere de sahit oldum. Yeri gelmisken, Ford araclarda ince bir nokta vardir. Söför kapisindan arka camlar kilitlendiginde arka camlarin isigi da söner. Evo'yu ilk aldiğımda arka camlari kilitledim ve arka kapilardaki aydinlatmalar söndü. Bu ayrinti Fiat'in kendi urun gamindaki en dusuk aracta mevcut mesela. Otoban sinyali unutulmamis, gündüz fari keza var, belli bir hizda uyari degil evo'da albea'da bile var. Daha iyisi var mi var elbette ama pahali olandan degil fiyati uygun olandan ekstra fayda gormek tuketiciyi memnun eden kriterdir. Mesela evo kullanmasam bravo'ya belki bakmazdim, simdi gozum kapali alirim. Saygılarımla. 11 Aralık 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 (düzenlendi) Mert, 30-40 km hızla uygun bir yerde sağa sola sert hareket ettir direksiyonu. varsa yanar esp, yoksa kaldırıma çıkarsın eee,maalesef fiatta kuvvetle sanıyorum ki,esp ışığı yanmıyor. yani devreye giriyor ama ışık yanmıyor. 11 Aralık 2014 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Mert, yorumlara göre aracında esp var görünüyor. Kazasız, belasız kullan inşallah. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 vay be fiat ta öle özellik varmıydı ben bir 20 sene sonra anca korlar diye tahmin ediyordum baya geriden gelen bir markaOkan bey, her markada modeller donanım olarak farklılık gösterir. Fiatın geriden geldiği görüşünüze katılmıyorum. Dijital ekranlı Tempranın ilk çıktığı yılları hatırlatırım, diğer markalara göre Tempra ilk çıktığında herkesin hayaliydi... 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 eee,maalesef fiatta kuvvetle sanıyorum ki,esp ışığı yanmıyor. yani devreye giriyor ama ışık yanmıyor. esp varsa uyarı ışığı illaki vardır Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 (düzenlendi) esp varsa uyarı ışığı illaki vardır ışık var,kontak açınca yanıyor,ancak devreye girdiğinde yanmıyor-diye hatırlıyorum. (3 yıl BAZ linea kullandım,bende esp yoktu ama linea forumunda bu konu çok konuşuluyordu o zamanlar) zaten Mert de,"bir müdahale oldu gibime geldi" demiş.ışık yanardı Mert görürdü. 11 Aralık 2014 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Tabiki düşüncelere saygım var tercih meselesi lakin 2014 bir ford focus ile 2014 bir linea karşılaştımak farkı koyacaktır. ki bir diğer hususta malzeme ve kalite hafif yaslansan sacı çöküyor daha ne dene bilir ama yine söylüyorum herkezin tercih benim hisiyatım ve düşüncem bu yöndeydi. boş verin ALLAH kaza bela vermeden hepimize araçlarımıza ağız tatlılıyla binmek nasip etisin Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Tabiki düşüncelere saygım var tercih meselesi lakin 2014 bir ford focus ile 2014 bir linea karşılaştımak farkı koyacaktır. ki bir diğer hususta malzeme ve kalite hafif yaslansan sacı çöküyor daha ne dene bilir ama yine söylüyorum herkezin tercih benim hisiyatım ve düşüncem bu yöndeydi. boş verin ALLAH kaza bela vermeden hepimize araçlarımıza ağız tatlılıyla binmek nasip etisin Karşılaştırmayı nereden ortaya çıkardınız yahu Şaşırdım. Konu ESP var mı yok mu idi. Fiat TR'ye Ford'tan önce ESP'li modellerini getirmiş. Tebrik etmek gerekir. Siz yok sacı öyle, yok malzemesi böyle derseniz olmaz ki... 1 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Karşılaştırmayı nereden ortaya çıkardınız yahu Şaşırdım. Konu ESP var mı yok mu idi. Fiat TR'ye Ford'tan önce ESP'li modellerini getirmiş. Tebrik etmek gerekir. Siz yok sacı öyle, yok malzemesi böyle derseniz olmaz ki... Yorum bağlantısı
Ali Elöver 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 eee,maalesef fiatta kuvvetle sanıyorum ki,esp ışığı yanmıyor. yani devreye giriyor ama ışık yanmıyor. Cayir cayir sari renkli isik gosterge tablosunda yaniyor sayisiz kez yaktim burdan bilen goren coktur. En sagdaki ucgen ici unlem esp veya asr devreye girince goz kirpar 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts