İçeriğe Yönlendir

Kapı Hoparlör Önerisi?

Ekin Güney

Recommended Posts

Ekin Güney

arkadaşlar 2011  fusionumun kapılarına 2 takım kompenant takmayı düşünüyorum şu anda sadece ön kapıda kompenant mevcut. Çok eski jbl cs serisi mevcut fotoğrafı: 

pZkIw5l.jpg?1

ön kapı kompenantlarım 16 cm lik tam oturuyor resimdeki gibi. Arkalarada takacağım aynı marka olması açısından ve tabi yüksek seste sıkıntı yaşamak istemiyorum ön arka değişeceğim tavsiyelerinizi bekliyorum. Aracımda sony xpod slim bass 1000lik 30cm ve 1600luk 4 kanal twogo anfi mevcut. Kullandığım ön kapılardaki kompenanlar jbl cs serisi 230 watt yanılmıyorsam. Not: kapı yuvalarına oturtacağım önleri direk monte ettirdim. Cadienceler oturmuyor 16cmlik arka tarafı geniş geliyor.Tam 16 olması gerekiyor. 2 takım fiyatı 400 tl yi geçmeyecek fiyatı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

Niye gidipte 5x7 olan yere yuvarlak 16cm lik hoparlör takıyosunuz anlamıyorumnemce yanlış yapıyorsunuz ön kapılar için birebir uyumlu 5x7 hoparlör kullanın hertz - cadence - alpine - clarion - vibe - fli - powerbass bu markaların hepsinin 5x7 hoparlörleri mevcut ve sizin elinizdeki jbl lerden hepsi daha iyi fiyatlarıda 100 liradan başlıyor markaya göre yükseliyor 

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Niye gidipte 5x7 olan yere yuvarlak 16cm lik hoparlör takıyosunuz anlamıyorumnemce yanlış yapıyorsunuz ön kapılar için birebir uyumlu 5x7 hoparlör kullanın hertz - cadence - alpine - clarion - vibe - fli - powerbass bu markaların hepsinin 5x7 hoparlörleri mevcut ve sizin elinizdeki jbl lerden hepsi daha iyi fiyatlarıda 100 liradan başlıyor markaya göre yükseliyor 

çünkü o hoparlörleri anfi ile desteklerseniz uzun ömürlü olmaz yüksek seslerdede  istenilen performansı vermiyor.16 cm olarak kullandıklarım kompenant, 5x7 ile kompenantın çalışma prensipleri ve verdiği sesler gerçekten farkediyor.Zaten aracımda bass mevcut yetersiz kalacaktır şu anda üstündekiler bile bass ile ucu ucuna dengeliyor. Orjinal hoparlör yuvası bozulmadan oturduldu.5x7 hopölerleri zaten olan ses sistemimi geliiştirmeyi düşünmesem direk orjinal sistem olarak kullanırım.

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

Elinizdeki jbl ler en alt seri ve çok basit ürünler hertz esk570 yada Focal polyglass 570 gibi ürünleri bir inceleyin derim ki yazdığım markaların en alt seri 5x7 coaxiel hoparlörleri bile jbl cs serisi mid takımından daha iyidir ve anfiye hepside daha dayanıklıdır..Sanırım 5x7 olarak araçların oem hoparlörleri dışında bir hoparlör dinleme tecrübeniz olmadı

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Elinizdeki jbl ler en alt seri ve çok basit ürünler hertz esk570 yada Focal polyglass 570 gibi ürünleri bir inceleyin derim ki yazdığım markaların en alt seri 5x7 coaxiel hoparlörleri bile jbl cs serisi mid takımından daha iyidir ve anfiye hepside daha dayanıklıdır..Sanırım 5x7 olarak araçların oem hoparlörleri dışında bir hoparlör dinleme tecrübeniz olmadı

emrah bey 5x7 sadece alpinenin bir serisini dinlemiştim. sizinde dediğiniz gibi elimdeki çok eski seri jbl zaten arkalar taktırırken önleride değiştirmek istememin sebebi bu. kompenant taktırmakta ısrarcıyım aslında ama önleri değiştirip arkaları coaxiel yapsam arkada bass sesi biraz daha fazla acaba dengeleyebilirmiyim ön tarafta sıkıntı olmuyo yüksek seste arkada bass sesi biraz sıkıntı yaratıyor arka oturanlar için

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

5x7 sadece coax olarak değil hertz esk570 ler komponent zaten sadece midlerin ölçüsü 5x7..
Arkalarda fazla bass sesi arka hoparlörlerden mi yoksa bagajdaki subwooferdan dolayı mı?

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

5x7 sadece coax olarak değil hertz esk570 ler komponent zaten sadece midlerin ölçüsü 5x7..

Arkalarda fazla bass sesi arka hoparlörlerden mi yoksa bagajdaki subwooferdan dolayı mı?

bagajdaki subwooferdan dolayı arka kapı hoparlörleri orjinal  anfiyle destekliycem değiştirince. 2 takım olarak değiştirmek istiyorum fiyatıda çok yüksek olmaması lazım çok seçenek var ama hala kararsızım.

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

Elinizdeki anfinin marka modelini ve hoparlörler için ayırabileceğiniz bütçeyi belirtirseniz daha net bi tavsiyede bulunabiliriz

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Elinizdeki anfinin marka modelini ve hoparlörler için ayırabileceğiniz bütçeyi belirtirseniz daha net bi tavsiyede bulunabiliriz

yukarda 2 defa bütçeyi yazmıştım 2 takım için maksimum 350 tlyi geçmiycek 1600 watt twogo 4 kanal amfim 1000 lik 30cmlik 400 rms bass bağlı sadece

resimdeki kompenantta bağlı tabi ama değişeceğim için bağlı olarak saymadım

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

Anfinizi değiştirmediğiniz sürece komponentleri değiştirmenizin bir anlamı olmayacak zira o anmfiye brax matrix bile bağlasanız jbl gibi çalacak .. 

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Anfinizi değiştirmediğiniz sürece komponentleri değiştirmenizin bir anlamı olmayacak zira o anmfiye brax matrix bile bağlasanız jbl gibi çalacak .. 

Anfiyle alakalı değil kompenantlar çok eski ana ünitem oem double din anfi kişiye göre değişiyor kullandığım herşey anfiye mono giriyor tek bir ısınma bile olmuyor.2 takım kompenantla kullanırım çok rahat ama hertzler gerçekten çok iyiler hertzlerle zor bence taktırdığımda fotoğraflarını paylaşacağım ilginize teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

Anfinin ısınıp ısınmamasının bi önemi yok anfi hem çok güçsüz hemde kalitesiz sadece anfinizi bile değiştirseniz o midlerden aldığınız sesinde değiştiğini görürsünüz bağlamasına ben o anfiye 10 takımda mid bağlarım ısınmadan kesmeden çalar ama 1 takım jbl gibi çalar ne bağlarsanız bağlayın.

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Anfinin ısınıp ısınmamasının bi önemi yok anfi hem çok güçsüz hemde kalitesiz sadece anfinizi bile değiştirseniz o midlerden aldığınız sesinde değiştiğini görürsünüz bağlamasına ben o anfiye 10 takımda mid bağlarım ısınmadan kesmeden çalar ama 1 takım jbl gibi çalar ne bağlarsanız bağlayın.

Başta bu açıklamayı yapmadım galiba :) zaten anfimin tiz ayarı tam yarıda bass ayarıda yarınında altında yani zaten ben abartı bişey peşinde değilim kaliteli ses ve tabi araba içinde her noktada hem bass hem tiz oranın aynı olması peşindeyim yüksek seste bozulma yapmıycak basta kuvvetli olcak tizlerde ama basslar tizlerin önüne geçmiycek. Şu anda önde tam istediğim gibi ses ama arka koltukta oturanlar için öyle değil bolca bass hissediliyor. Bu istediklerim için anfim yeterli diye düşünmekteyim ama dediğim gibi arka kapılardakiler mutlaka değişecek önlerdekiler çok eski hazır yaptırıyorken 2 takım aynı marka olsun istiyorum

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN
(düzenlendi)

Size ben anlatamıcam heralde anladığım kadarıyla da anfinin üzerindeki ayarların ne işe yaradığını ve nasıl ayar yapıldığı konsunda da fazla bilginiz yok o anfiden bassın ve tizin seviyesini ayarlayabilmeniz mümkün değil sadece hoparlörlere giden gücü ve kısmen fazla etkili olmasada kabaca bi frekans kesimi yapar o da çok etkili olmayan bi frekans kesimi yapabilir bu yüzden zaten anfinizi değiştirip en azından markası olan bi anfi kullandığınızda ancak ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız...Ben yardımcı olmaya ve önerilerde bulunmaya çalıştım artık karar sizin

tarihinde Emrah ÇILGIN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Size ben anlatamıcam heralde anladığım kadarıyla da anfinin üzerindeki ayarların ne işe yaradığını ve nasıl ayar yapıldığı konsunda da fazla bilginiz yok o anfiden bassın ve tizin seviyesini ayarlayabilmeniz mümkün değil sadece hoparlörlere giden gücü ve kısmen fazla etkili olmasada kabaca bi frekans kesimi yapar o da çok etkili olmayan bi frekans kesimi yapabilir bu yüzden zaten anfinizi değiştirip en azından markası olan bi anfi kullandığınızda ancak ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız...Ben yardımcı olmaya ve önerilerde bulunmaya çalıştım artık karar sizin

Çok ince teknik kısmından anlamam açıkca söyleyebilirim. Profesyonel bir tesisatten daha çok duyduğum ses baktığım için açıkcası. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...