Evren Barış Özbek 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Osman Ünal yazdı: Sonradan aldıklarımız çakma oluyor herhalde. Ağbi ben orijinal varta taktırdım. Ama 3 yılda bitti. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 24 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2021 Ağbi ben orijinal varta taktırdım. Ama 3 yılda bitti.Bakalım benim taktırdığım ne kadar gidecek.GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Osman Ünal 6 Eylül 2023 Yazar Paylaş 6 Eylül 2023 Bugün, can sıkıntısından hiç bir şikayetim olmamasına rağmen, arabayı aldığım günden beri hiç rot ayarı yaptırmadığım için (8,5 yıl 62K km) gidip baktırayım dedim, aksi araba nerdeyse hiç ayarını bozmamış, yada ben bozmayı becerememişim. Dedimya boş kalınca bir de can sıkıntısı başlayınca arabayı kafaya takıyorum bu sefer, aklıma takılan soruları sormaya başlayayım bakalım cevaplar ne olacak ona göre aksiyon alayım veya programlayayım diye düşünüyorum. Arabada şu anda hiç şikayetim yok, ne yürür aksamda ne motorda, ne de kozmetik anlamda (geçen kış Ordu dan dönerken tuzlama arabasını sollama esnasında, ön tampona ve kaputa gelen az miktarda tuz parçalarının yaptığı izler haricinde) Kafama takılan sorular ise şunlar, madde madde yazayım; 1- Trigeri ne yapmak lazım. Servis der ki; 120K km zaman ömrü yok, hatta 180 K km idi 120K ya düşürdüler. (şu anda 8,5 yıl 62K km deyim) 2- DSG, Hiç hataya düşmedi şimdiye kadar, vites değişimleri hemen hemen ilk günki gibi, kontağı açtığımda hala 9 saniye civarında basıncı dolduruyor, muhtemelen tüp gevşemesi falan yok, yine de her ihtimale karşı mekatroniği söktürüp, kontrol ettirip revizyondan geçirmek gerekir mi, mekatronik sökülürse mecburen şanzuman yağını da değiştiririz haliyle. Mangala bağlamadan çözebilirmiyiz bakalım, yinede aşağıya mangala bağlanabilecek bir resim koyayım, 25 Ağustos Ordu-İst. Rahat rahat ekabir bir yolculuktu. 4 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 6 Eylül 2023 Paylaş 6 Eylül 2023 (düzenlendi) Osman Ünal yazdı: Bugün, can sıkıntısından hiç bir şikayetim olmamasına rağmen, arabayı aldığım günden beri hiç rot ayarı yaptırmadığım için (8,5 yıl 62K km) gidip baktırayım dedim, aksi araba nerdeyse hiç ayarını bozmamış, yada ben bozmayı becerememişim. Dedimya boş kalınca bir de can sıkıntısı başlayınca arabayı kafaya takıyorum bu sefer, aklıma takılan soruları sormaya başlayayım bakalım cevaplar ne olacak ona göre aksiyon alayım veya programlayayım diye düşünüyorum. Arabada şu anda hiç şikayetim yok, ne yürür aksamda ne motorda, ne de kozmetik anlamda (geçen kış Ordu dan dönerken tuzlama arabasını sollama esnasında, ön tampona ve kaputa gelen az miktarda tuz parçalarının yaptığı izler haricinde) Kafama takılan sorular ise şunlar, madde madde yazayım; 1- Trigeri ne yapmak lazım. Servis der ki; 120K km zaman ömrü yok, hatta 180 K km idi 120K ya düşürdüler. (şu anda 8,5 yıl 62K km deyim) 2- DSG, Hiç hataya düşmedi şimdiye kadar, vites değişimleri hemen hemen ilk günki gibi, kontağı açtığımda hala 9 saniye civarında basıncı dolduruyor, muhtemelen tüp gevşemesi falan yok, yine de her ihtimale karşı mekatroniği söktürüp, kontrol ettirip revizyondan geçirmek gerekir mi, mekatronik sökülürse mecburen şanzuman yağını da değiştiririz haliyle. Mangala bağlamadan çözebilirmiyiz bakalım, yinede aşağıya mangala bağlanabilecek bir resim koyayım, 25 Ağustos Ordu-İst. Rahat rahat ekabir bir yolculuktu. Guclendirilmiş tup, mekatronik yagi ve şanziman yagi degisimini tavsiye ederim. Bunlarin hepsini ben kendim yaptim 60 bin km civarinda. Mekatronik tupu gevsemisti, elle sokebildim. Degisimden sonra hissedilir bir fark olmadi ama kafam rahat en azindan... 6 Eylül 2023 tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 6 Eylül 2023 Paylaş 6 Eylül 2023 Sanzimanin ilk günkü gibi olma ihtimali yok. Tüp kesin gevsemistir. Kavrama bitmemisse bile tüp ve yag degisimi, güncel yazilim, adaptasyon vs yaptirin. Triger km dolmamissa 10.sene degisir. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Eylül 2023 Paylaş 6 Eylül 2023 Osman abi Masallah diyelim Ozaman 🧿 Bakım iyidir arada berbere gitmek gibi epey bi huzur veriyor.. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 6 Eylül 2023 Yazar Paylaş 6 Eylül 2023 (düzenlendi) Tevfik Işık yazdı: Guclendirilmiş tup, mekatronik yagi ve şanziman yagi degisimini tavsiye ederim. Bunlarin hepsini ben kendim yaptim 60 bin km civarinda. Mekatronik tupu gevsemisti, elle sokebildim. Degisimden sonra hissedilir bir fark olmadi ama kafam rahat en azindan... Güçlendirilmiş tüp işine kesin girmem, malum arabaların yenisini yerine koymak çok zor olduğundan, bende kafam rahat olsun düşüncesiyle kontrol ettirmek istiyorum. Erdem Doğan yazdı: Sanzimanin ilk günkü gibi olma ihtimali yok. Tüp kesin gevsemistir. Kavrama bitmemisse bile tüp ve yag degisimi, güncel yazilim, adaptasyon vs yaptirin. Triger km dolmamissa 10.sene degisir. Benim hissiyatım hala ilk zamanki gibi, mekatronik açılınca bakacağız artık, Trigeri bende 10. yıl sonunda açtırırım diye düşünüyordum. Aslında hiç problem emaresi yok fakat, yukarıda da dediğim gibi kafam rahat olsun istiyorum. Alpay Sumer yazdı: Osman abi Masallah diyelim Ozaman 🧿 Bakım iyidir arada berbere gitmek gibi epey bi huzur veriyor.. aaaahhhhh ahhh 10 yıldır berber yüzü görmüyoruz ki, arada gidip sırma saçlarımın uçlarından aldırsam da huzur bulsam @Çağlar Bayur Sen ne diyorsun bu durumlara, ben anlamam tamircime sorarım ne derse onu mu yaparım dersin, yani git Akif e sor kontrol etsin ne diyorsa yap mı dersin. ikiside aynı yere çıktı. Yoksa çalışıyorsa kurcalama tarafında mısın. Trigere süreyi koymak lazım tabii. 6 Eylül 2023 tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2023 Paylaş 6 Eylül 2023 Osman Ünal yazdı: ben anlamam tamircime sorarım ne derse onu mu yaparım dersin, yani git Akif e sor kontrol etsin foruma AI gelmiş gibi hissettim, daha demeden demişim yahu 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 7 Eylül 2023 Paylaş 7 Eylül 2023 Çağlar abi genelde “çalışıyorsa kurcalama” der böyle durumlarda.. 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Eylül 2023 Paylaş 7 Eylül 2023 Gedikli DSG'ci olarak bu güçlendirilmiş tüp olayı bana nedense ponzi gibi geliyor. Tabi ustam iyi olduğu için kafamı yormuyorum hiç bunlarla onun da etkisi var. 2 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 7 Eylül 2023 Yazar Paylaş 7 Eylül 2023 Cem Işık yazdı: Çağlar abi genelde “çalışıyorsa kurcalama” der böyle durumlarda.. Kurcalamayacağim da, triger efendi kopacağım demiyor koptum diyor. Ondan sonra uğraş dur. dsg sıkıntı değil önceden iyi kötü belli ediyor, geç vites değiştirme, d ye alınca hemen yürümeme gibi, bunları hissedince gider tamir ettirirsin, en kötü 4 civata söker yenisini taktırırsın. En iyisi ben Akif e bir uğrayayım, @Çağlar Bayur mu , @Selim Bilgin mi referansıyla gideceğim, siz onu diyin hele. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Eylül 2023 Paylaş 7 Eylül 2023 Osman Ünal yazdı: Kurcalamayacağim da, triger efendi kopacağım demiyor koptum diyor. Ondan sonra uğraş dur. dsg sıkıntı değil önceden iyi kötü belli ediyor, geç vites değiştirme, d ye alınca hemen yürümeme gibi, bunları hissedince gider tamir ettirirsin, en kötü 4 civata söker yenisini taktırırsın. En iyisi ben Akif e bir uğrayayım, @Çağlar Bayur mu , @Selim Bilgin mi referansıyla gideceğim, siz onu diyin hele. @Çağlar Bayur benden rütbeli, onun olduğu yerde benim adım anca laf arasında geçer. :P Trigeri ben olsam değiştirirdim bu arada, ama Akif gerekeni yapar zaten. 2 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 21 Mayıs Yazar Paylaş 21 Mayıs Bugün Akif e gidip tanıştık nihayet, aklımdaki bütün sorulara cevap aldım. Triger için, fabrika bir kaç yıl öncesine kadar 180K diyordu şimdi 120K ya düşürdü süre sınırı vermiyor, 90K ya kadar kullan ondan sonra değişiriz dedi. dsg yi sorduğumda ise, çöp o söküp atalım şanzumansız kullan dedi, şaka bir yana bakımı falan yok kurcalama kullanmaya devam et, anormallik hissettiğinde bakarız dedi. Güzel sohbet ettim, kafamdaki soruların da cevabını aldım. 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs (düzenlendi) Bakım arıza olmadan önce yapılan bir nevi arızayı önleyen şey değilmidir? dsg kısa ömürlü tasarlanmış narin bir alet, bence yağını vs. değişip öyle kullan derim, sorun çıkmasını beklemek hata.... Kendimden örnek vereyim, benim şanzımanda ömürlük yağ var derler, yok öyle birşey tabii, üşenmedim reno fransaya sordum, aynı şanızmanı kullanan Reno Alpine A110 modelinde nedir durum, aracım şu ne yapayım diyede teyit ettirdim, şanzıman yağı 6 yıl yada 120 bin km. hangisi önce dolarsa değiş dediler (Getrag a da sordum tabii), şu yağ olurmu dedim onay aldı ve kendim değiştirdim, burası Türkiye ve pimpirik olduğumdan yarı sürede acımadım ve 3. sene 30 binde yağı kendim değiştirdim, sonuç güzel yağ gibi çalışan bir şanzıman, kafa rahat... Triger bende zincir, ona bakmaya gerek yok, motor ömrü kadar deniyor zaten, ses yaparsa değişiriz, zaten benin yıllık 10-15 bin km kullanımımla oğlumuda emekli eder artık sendeki kayış sanırım, bunda riske girilmez, neyse süresi o süreye yaklaştıysan değiş gitisin, sonrası yok zaten, koptu iş bitti kaldır at, bu tip motorlar adam gibi rektefede olmaz, eskisi gibi asla olmaz, riske girme... kısaca yağ bakımlarını erken yapmak iyidir, bakma sen onlara, normal değişime ne diyor üretici, onun yarısında değiş keyfine bak, yağ durduk yerdede eskir unutma, hele seninki gibi doğuştan tetikte bir şanzımanda acıma değiş... 21 Mayıs tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Osman Ünal yazdı: Bugün Akif e gidip tanıştık nihayet, aklımdaki bütün sorulara cevap aldım. Triger için, fabrika bir kaç yıl öncesine kadar 180K diyordu şimdi 120K ya düşürdü süre sınırı vermiyor, 90K ya kadar kullan ondan sonra değişiriz dedi. dsg yi sorduğumda ise, çöp o söküp atalım şanzumansız kullan dedi, şaka bir yana bakımı falan yok kurcalama kullanmaya devam et, anormallik hissettiğinde bakarız dedi. Güzel sohbet ettim, kafamdaki soruların da cevabını aldım. eski bir 1.2 tsi kullnıcısı olarak net bilgi veriyorum size süre sınırı 10 yıl ve 180 bin km de idi sonrası da süreyi kaldırıp 180 bin demeye başladılar dediğinize göre de 120 ye düşürmüşler ben sizin yerinizde olsam 10 yıl dolduğu için gider değiştirirdim km beklemezdim Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Osman Ünal yazdı: Bugün Akif e gidip tanıştık nihayet, aklımdaki bütün sorulara cevap aldım. Triger için, fabrika bir kaç yıl öncesine kadar 180K diyordu şimdi 120K ya düşürdü süre sınırı vermiyor, 90K ya kadar kullan ondan sonra değişiriz dedi. dsg yi sorduğumda ise, çöp o söküp atalım şanzumansız kullan dedi, şaka bir yana bakımı falan yok kurcalama kullanmaya devam et, anormallik hissettiğinde bakarız dedi. Güzel sohbet ettim, kafamdaki soruların da cevabını aldım. Önceki Golfün trigerini, devirdaim pompası ses yapınca değiştirmiştim. Şanzıman yağını da arada değiştirmiştim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: şükür cupra 1.4 tsi zincir zincir candır diyebilirmiyiz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Ali Cihangiroğlu yazdı: zincir candır diyebilirmiyiz gözlerim ışıl , gözlük olmasa fark edilir 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Osman Ünal yazdı: Bugün Akif e gidip tanıştık nihayet, aklımdaki bütün sorulara cevap aldım. Dün ben de oradaydım bir günle kaçırmışız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Osman Ünal yazdı: Bugün Akif e gidip tanıştık çay içtik, bahsettti. son kalan esnaflardandır Selim Bilgin yazdı: Dün ben de oradaydım bir günle kaçırmışız. bugün kabul günü idi kaçırmışsın 4x4 ü gördün mü? Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Selim Bilgin yazdı: Dün ben de oradaydım bir günle kaçırmışız. Bugün ben de uğradım senden hiç bahsetmedik 2 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 21 Mayıs Yazar Paylaş 21 Mayıs Selim Bilgin yazdı: Dün ben de oradaydım bir günle kaçırmışız. Söyledi dün buradaydı dedi. Çağlar Bayur yazdı: çay içtik, bahsettti. son kalan esnaflardandır Gidince senin adını kullanarak Çağlar gönderdi beni, Akif e git ne derse onu yap diyor Çağlar dedim, eyvallah dedi. Uzun zamandır araba ile karşıya geçmemiştim, 19 km yol 1,5 saat sürdü, üstelik öğlen 12.00 de. Bir daha gidişimde sabah saat 06.00 da çıkıp dükkanın önünde yatacağım. 2 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 21 Mayıs Yazar Paylaş 21 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: şükür cupra 1.4 tsi zincir Golf 7 ye zincirlisinden koymamışlar ki alaydık, Ya şaşırıpta dizel alsaydık 10 yılda 2 kez kayış ve pompa değişmiştik, vesile ile kayışlı ve patlak dsg li tsi candır. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs Fatih Keskin yazdı: Bugün ben de uğradım senden hiç bahsetmedik Abdestiniz mi yoktu? :P 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts