Korhan Şenörer 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Forumda Barış Ünal ile birlikte Mitsubishi araca sahip üyelerden biride benim. Başka Mitsubishi aracı olan üye var mı bilmiyorum ama bundan sonra gerek benim aracım ASX'ın gerekse Barışın Lancerinin ve diğer arkadaşlarımızın sahip olduğu yada olabileceği Mitsubishi araçların yakıt tüketim değerlerini bu konu başlığı altında paylaşalım istedim. Yakıtta oldukça cimri olan Mitsubishinin bu konudaki başarısını aracımı aldıktan sonra bizzat görme imkanım oldu. Gelelim benim ASX'in benzindeki ilk tüketim değerlerine... Benzinli olarak kullandığım 2 hafta içinde bir kaç değer elde etmiştim. İzmir-Aydın arasında otoyolda 110 km sabit hız ile (yol bilgisayarı ortalaması 98 km.) ortalama 5.4 lt. benzin tüketmiştim. (Benzinin litresi 4.61, kilometrede yaklaşık 25 krş.) Şehiriçi tüketimi olarak Aydın merkezde (evim ve işyerim arası 7 km) , şehiriçi tüketimdeki ortalama hız 18 km. iken 8.3 lt. benzin tüketmiştim. (Benzinin litresi 4.61, kilometrede yaklaşık 38 krş.) Bu değerler yol bilgisayarına göre yazdığım değerler. Sınıfındaki en ekonomik SUV olan ASX'i aldıktan yaklaşık 2 hafta sonra araçla tam uyumlu olan BRC MY-11 Lpg kiti taktırdım. Lpgli olarak şu ana kadar 2 defa depo ölçümü yapma imkanım oldu. İlk depoda 2 defa Aydın-Nazilli arası (gidiş geliş 96 km.) şehirdışı 90 km sabit hızla gidip geldim. 2 defa 100 mt. rakımdan 20 kmlik virajlı bir yol ile 1350 mt. rakımdaki yaylaya çıkıp indim. Kalan zamanda ise Aydın şehiriçi kullandım. 406 km. sonunda lpg bitti ve araç benzine geçti. Tekrar lpg aldığımda shellden litresi 2.23 tlden 39.50 lt. lpg aldı. Shellden 2.23 tlye doldurdum. Yani 100 km.de 9.7 lt. lpg (kilometrede 21krş.) lpg tüketmiş oldum. Bu değerde yol bilgisayarına göre ortalama hızım 18 km. idi. Bugün ise çok daha güzel bir değer elde ettim. Depoyu doldurduğum günden sonra bugüne kadar Aydın-Söke arası (gidiş-geliş 100 km.) otoyolda 110 km. sabit hızla bir defa gidip geldim ve kalan zamanda da tamamı şehiriçinde (190km daha ) kullandım. 290 km. sonunda ASX'in lpg deposunu yine Shellden aynı pompadan 2.23 tlye doldurdum. 21.17 lt. lpg aldı. 100 km.de 7.3 lt lpg (kilometrede 16 krş) tüketmiş oldum. Bu değerdeki ortalama hızım ise 32 km. Kısmet olursa yarından sonra Antalyaya gidip geleceğim. Bölünmüş yollarda 110 km hızı pek geçmem, bakalım 6-6.5 lt lpg değerini yakalayabilecekmiyim. ? Denizliden Yusuf Bahri Aslan öğretmenimizin Honda'dan önceki lpgli ASX'i ile lpg de 100 km.de 6 litre tüketim değerini okumuştum. Kilometrede 13 kuruş... Hem SUV hem de bu tüketim değerleri daha ne olsun. Elin caponu daha ne yapsın. Kulağa çok hoş geliyor değil mi ? Bu konu özellikle Ali Cihangiroğlu'na Fiestayı sattırıp ASX aldırmak için açılmıştır. 17 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 (düzenlendi) Güzel bir paylaşım olmuş değerlerde gayet iyi... 27 Kasım 2014 tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Güzel değerler abim. Hemen hemen benimle aynı.. Yılda 20.000 km den fazla yol yapıyorsan Lpg kiti kendini kısa sürede amorti edecektir. Hesaplamalarında ilk çalıştırmada kullanılan benzinide hesaba kat derim. 3-5 kuruş değişiyor değerler ozaman. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Abi eline sağlık çok güzel açıklama olmuş. Değerler muhteşem, lpg li facus ile bu değerleri yakalayamadım. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Değerler gerçekten çok iyi. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin abi... Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 çok güzel degerler, güle güle kullanın, ben 15 litre nin altını bek göremedigim için imrenerek okudum. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Gerçekten güzel ve cezbedici değerler Korhan, gönlünce kullanman dileği ile 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Yalçın 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 bende asx ile uzun yolda 90 km sabit hızla benzinde yol bilgisayarında 5.0 litreyi gördüm yakıt olarak gerçekten ekonomik araçlar.aynı yolu focus ile yapıyorum 6.5 litrenin altına inmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Yalnızca depo tamamen bitmeden fulleyerek yapılan ölçümler sağlıklı olmuyor.Bilginize.Tamamen bitirerek yapacağınız ölçümler ile bizleri bilgilendirirmenizi isteriz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Eline sağlık abi güzel bir bilgilendirme olmuş,ben daha net bir ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarı ortalamam 7,5 lt şehir içi trafiğinde,uzun yol hiç yapmadım daha Eline sağlık abi güzel bir bilgilendirme olmuş,ben daha net bir ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarı ortalamam 7,5 lt şehir içi trafiğinde,uzun yol hiç yapmadım daha Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Eline sağlık abi güzel bir bilgilendirme olmuş,ben daha net bir ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarı ortalamam 7,5 lt şehir içi trafiğinde,uzun yol hiç yapmadım daha Eline sağlık abi güzel bir bilgilendirme olmuş,ben daha net bir ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarı ortalamam 7,5 lt şehir içi trafiğinde,uzun yol hiç yapmadım daha Rota'mı oldun ne bu,çifter çifter devrem Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 27 Kasım 2014 Yazar Paylaş 27 Kasım 2014 Güzel değerler abim. Hemen hemen benimle aynı.. Yılda 20.000 km den fazla yol yapıyorsan Lpg kiti kendini kısa sürede amorti edecektir. Hesaplamalarında ilk çalıştırmada kullanılan benzinide hesaba kat derim. 3-5 kuruş değişiyor değerler ozaman. Evet Kerem, güzel değerler. son iki aracımda yıllık 21 bin ve 23 bin km. yapmıştım. Bunda da 20 bini rahat geçerim. Hatta şuan ki değerlere 3 krş. benzin farkını koysam bile benim eski dizel B Max'ten az yakıyor. Hesabıma göre benzin için 3 kuruş gibi bir fark çıkıyor. Değerler gerçekten çok iyi. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin abi... Amin kardeşim. Allah hepimizi korusun kazadan beladan. çok güzel degerler, güle güle kullanın, ben 15 litre nin altını bek göremedigim için imrenerek okudum. Lpg kiti uygulaması imkanı yok mu? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Değerler çok iyi abi,güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 27 Kasım 2014 Yazar Paylaş 27 Kasım 2014 Gerçekten güzel ve cezbedici değerler Korhan, gönlünce kullanman dileği ile Sağol abicim teşekkürler. Yalnızca depo tamamen bitmeden fulleyerek yapılan ölçümler sağlıklı olmuyor.Bilginize.Tamamen bitirerek yapacağınız ölçümler ile bizleri bilgilendirirmenizi isteriz. Evet bunu bugün bir arkadaşım daha söyledi. Lpgde basınç farklılığı nedeniyle gazı tamamen bitirip toplam kat edilen kilometreyi görmek en sağlıklısıymış. Eline sağlık abi güzel bir bilgilendirme olmuş,ben daha net bir ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarı ortalamam 7,5 lt şehir içi trafiğinde,uzun yol hiç yapmadım daha Değerler çok iyi abi,güle güle kullanın.. Teşekkürler darısı başınıza.. Barış taktır sende bir BRC. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 1.6 atmosferik bi araç için harika değerler.Lpg ile de km başına yakış değeride süper ötesi olmuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 cruze alan bir arkadaşım "gitmiyor" diye "lancer aldı" onu da begenmedi "kia ceed dizel otomatik" aldı. lancer ile aynı motor mu? Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 27 Kasım 2014 Yazar Paylaş 27 Kasım 2014 cruze alan bir arkadaşım "gitmiyor" diye "lancer aldı" onu da begenmedi "kia ceed dizel otomatik" aldı. lancer ile aynı motor mu? Hocam bu konu biraz da göreceli. Benim çekişinden memnun olduğum bir araca başka biri gitmiyor diyebilir. Lancer 1.5 cc ama kaç beygir bilmiyorum. Barış yazacaktır görüşlerini. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 cruze alan bir arkadaşım "gitmiyor" diye "lancer aldı" onu da begenmedi "kia ceed dizel otomatik" aldı. lancer ile aynı motor mu? aynı motor değil abi kia ile,1,5 lancer 109 beygir kia da crdi motor var cruze motoruda farklı galiba,mitsuda mvec motor diye geçiyo Yorum bağlantısı
Enver Umit Tulu 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 sıralı sistemde benzinde yakmıyormu, harcanan lpg yi nasıl hesaplıyorsunuz 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Korhan Bey, Size hem çevreci - hem de iyi sürücü ödülü vermek gerekir. Kullanım tarzınızla yasal hız limitlerini aşmadığınız gibi, çevreye de en az zararı veriyorsunuz. Tebrikler. 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 28 Kasım 2014 Yazar Paylaş 28 Kasım 2014 Korhan Bey, Size hem çevreci - hem de iyi sürücü ödülü vermek gerekir. Kullanım tarzınızla yasal hız limitlerini aşmadığınız gibi, çevreye de en az zararı veriyorsunuz. Tebrikler. teşekkurler Cemal Bey... Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 1 Aralık 2014 Yazar Paylaş 1 Aralık 2014 Dün Aydın-Ankara arasında tamamı şehirdışı kullanım olacak şekilde yakıt tüketimini hesaplama imkanım oldu. Depoda bir miktar lpg vardı, Aydındaki her zaman aldığım pompadan depoyu doldurdum. 37 lt lpg aldı. O pompadan doldurunca depo tamamen boşken 39 lt lpg alıyor tank. Araçta 4 arkadaştık ve bagaj full doluydu. Genelde 110 km hız ile gittim. Lpg bitene kadar kullandım. 475 km yol katettim. 100 km.de 8.2 lt lpg yakmış. 2.23 ten 18 kuruşluk bir değer. Bence gayet iyi. Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Gerçek tüketimi bulmuşunuz.Makul rakam.Daha ne olsun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Dün Aydın-Ankara arasında tamamı şehirdışı kullanım olacak şekilde yakıt tüketimini hesaplama imkanım oldu. Depoda bir miktar lpg vardı, Aydındaki her zaman aldığım pompadan depoyu doldurdum. 37 lt lpg aldı. O pompadan doldurunca depo tamamen boşken 39 lt lpg alıyor tank. Araçta 4 arkadaştık ve bagaj full doluydu. Genelde 110 km hız ile gittim. Lpg bitene kadar kullandım. 475 km yol katettim. 100 km.de 8.2 lt lpg yakmış. 2.23 ten 18 kuruşluk bir değer. Bence gayet iyi. 18 kuruş. 1,3 motor, B sınıf araçlar bile zor görürken, canavar gibi bir Suv un görmesi.. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Şehir içi benzin tüketimi fazla olacağı için yanıltıcı olur ama şehir dışı 2004 tuplu 1.6 a4 ile ayni yakmış. Gayet güzel ve insana dizel Focus sattiracak değerler Yorum bağlantısı
Recommended Posts