İçeriğe Yönlendir

Mutfak Bacasından Gelen Koku

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Bacası balkondan dışarı bakan aspiratör üst komşuya balkonu dar eder yahu... 

Sadece üst komşuya mı abi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

o balkon bu amaçla yapılmış fransız dedikleri balkonlardan canım. Hatta fransızdan daha büyük. Ayrıca bizde kullanım alanları farklı en az 3 balkon var. Güneye bakan balkonunda otur yemeğini ye çayını kahveni içerken misafirie sohbet et. Kuzeyde ki diğerine çamaşır ser, bi kısmına dolap yap ardiye olarak kullan. Doğu veya batı yönündeki diğerinede çiçek koy, klimanın dış ünitesini ve ister şofbenini istersen kombini monte et. Mutfak havalandırma deliğinide oradan çıkart. Ki zaten evin projesi oturumu ve odaların konumu da buna göre dizayn edilmiş. [emoji14]

Çamaşır asılı balkonun altında fritözde patates kızartsan angarada adam vururlar abi... :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim evde de 3 balkon var, biri kışın buzdolabı, diğeri mutfak üçüncüye hiç çıkmadım daha, belki benim değildir... :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sizin havalandırma işi kolay, ya ben yapayım, bundan var bende, arada koku geliyor, az ama olmasın isterim, buna ne yapabiliriz, baca çekişini arttırmak lazım sanırım.

benim havalandırma menfezinde bu var

1919_buyuk.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Kaya

Pazar günü bacadan spiral boruyu çıkardım. Orada bacamatik tarzı birşey olmadığını gördüm sipariş verdim. Sipariş bugün elime geçti.

Bacamatik bizim baca olmadı. Çünkü bizim baca 11 cm çapında ve gelen bacamatik 13cm çapında.

Bunu görünce jeton düştü. Asıl sorun Servis rastgele iş yaptığı içinmiş. Spiral boru bacanın içine girmiyor büyük olduğu için. Servis bunu içeri geçirmek için davlumbazdan gelen spiral boruyu kesip rastgele içeri yerleştirmiş.Sağda solda kalan boşluktan eve hava girişi oluyor.

Bacamatiği oraya oturtmak  için bugün klazot tamir kiti aldım. Onun bir taravı 10.5 cm diğer tarafı 13 cm. sorunuda bu şekilde çözmüş olacağım.

Oranın standarttan küçük olduğunu bilseydim bacamatik almadan çözerdim. Neyse kısmet. Bugün akşam inşallah çözeceğim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence yine de bacamatik aldığın iyi olmuş. Neden dersen sen o boşlukları kapatsan bile aspiratör içinden falan yine koku gelecekti böyle daha sağlam iş olmuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bence yine de bacamatik aldığın iyi olmuş. Neden dersen sen o boşlukları kapatsan bile aspiratör içinden falan yine koku gelecekti böyle daha sağlam iş olmuş.

Aspilatörün içinde benzer sistem varmış zaten.

Ah bu servisler yok mu !!!  :angry:

Benim sonradan jeton düştü. Aspilatörü çalıştırınca her yerinden hava geliyor. Dedim sağol servis kardeş.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ya şimdi şöyle düşünmek lazım içerden mantolama mı yoksa dışardan mantolamamı daha iyi sonuç veriyor.. Elbette dışardan olan. Çünkü duvar soğuyu yemeden önüne yapılıyor. Bu konuda da koku içeri alınmadan dışarda bertaraf ediliyor.Yani daha sağlıklı. Aspiratör içinde de varsa bu tip sistem o da bonusu işte.Ona pek iş düşmez ama kaçan bişey olursa da o engeller. Çiçek gibi olur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 yıl sonra...
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağlar Bayur yazdı:

berbermisin?

Artık cevap veremeyecek abi arkadaş :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Artık cevap veremeyecek abi arkadaş :) 

önce bi temiz dövsek sonra sorardık yahu

Yorum bağlantısı
Cem Işık
İlkay Başaran yazdı:

Noldu ya. Koku mu geldi 8 yıl sonra yine

Koku gelse iyi reklamcı geldi bu defa. Kokuya razıyız, reklamcı gelmesin

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Emin Önal yazdı:

:seytan:

Sen bizdensin yahu baş göz üstüne :) Sen hep gel.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...