İçeriğe Yönlendir

Casper Yetkili Servisi Sıfır Diye Tamir Görmüş Anakart Taktı!

Ayhan Erden

Recommended Posts

Ayhan Erden

"Şikayetvar" adlı siteye Casper Firaması hakkında bir şikayet eklemiştim. Burada da paylaşmak istedim:

Film izlerken birdenbire kapanan ve tekrar açılmayan dizüstü bilgisayarımı 21.10.2014 Tarihinde Casper Yetkili Servisine verdim ve bir kaç gün sonra arızanın anakarttan kaynaklandığı ve 350 TL karşılığında değiştirilmesi gerektiği söylendi. 
Bilgisayarın anakartı sözde garantili yenisiyle değiştirildi. Öncelikle Nvidia 1gb Ekran belleği bulanan bilgisayarım ati 512mb olmuştu. Sorun keşke sadece bu olsaydı. Aşırı ısınma ve kapanma probleminden dolayı tekrar bakılan bilgisayara Termal macun sürülmeden montaj yapıldığı için kapanma olduğunu öğrendik. Daha da önemlisi sıfır denilen anakart tamir görmüş ikinci el bir anakart çıktı.Resimler burada

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2796151/casper-yetkili-servisi-sifir-diye-tamir-gormus-anakart-takti/99lhe

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Makineyi kendiniz açarak garanti dışı bırakmış olabilirsiniz. Maalesef bahsettiğiniz doğruysa bile Casper firması müşteri kendi açıp işlem yapmış diyerek işin içinden sıyrılma yoluna gidebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Özkan
(düzenlendi)

Casper da bunu yapiyosa ve iddaa niz dogruysa buyuk ayıp etmişler yanliz 1 gb yerine 512 takmaları cok garip geldi bana bence cihazi acmadan bunun icin tuketici heyetine basvurup hakkinizi arasaydiniz daha mantikli ve saglam bi yol izlemis olurdunuz cihazi acarak ekmeklerine yag surmussunuz bundan kolaylikla siyirabilirler ve hicbir hak temin edemezsiniz

tarihinde Kadir Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Casper bu,bunda şaşılacak bişey yok.Biz daha neleri ile karşılaşıyoruz bir bilseniz,küçük dilinizi yutarsınız.Bu yüzden Casper ve exper satmıyoruz. :(

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Hala casper alan var mı ya, tamam yerli malı savunalım ama bunun en ufak yerli parçası yok ki şu an nasıl bilmiyorum ama 5 sene önce casper bayinde çalıştım bütün laptoplar çin menşehliydi. Hala aynı kafada gidiyorlardır eminim hala batmamalarıda büyük başarı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasen Kara

casper 5 para etmez. kullanıyorum, aldığım güne pişmanım. teknik servis ve müş. hiz. sıfır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Casperdan tek memnun olan insan olarak tarihe geçeceğim herhalde. Forumdan 200 tlye almıştım. Üzerinde soda,su,  kahve döküldü, milyon kere söküp taktım içini açtım win 8 yükledim şu anda win10 yüklü halen taş gibi maşallah. :nazar: 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Resimloerde sanırım sadece vidadaki tornavida izleri için mi tamir görmüş yazdınız?

Tamir gördüğünü nasıl ne şekilde belirlediniz?Anakart değişiminde mecburen işlemci  ve diğer bütün aksamlar sökülerek değişir.Vidaların bu şekilde olması normal size yeni bi rnotebook vermemişler sonuçta.

1gb ekran kartlı değilde 512 olarak iade etmeleri onların ciddi ayıbı demektir ve bunun için sizden bu ücreti almalarıda ayıp olmuş.Bu Casper servisinin işi değil bence.Bulunduğunu zyerdeki Casper servisi olarak faaliyet gösteren yerin işi.

Casper servis olarak en büyük hatası maalesef servis olarak anlaştığı yerler.Siz bu şekilde sıkıntı çekiyorsunuz diye düşünüyorum.Kendine ait servis belli şehirlerde var.

Sadece vida resimleri maalesef sie hiç yardımcı olmaz.Yardımcı olacak husus ekran kartı kapasitesinin farklı olması olur ve bu hususta Casper ile analşamaya çalışın.

Ekran kartı cihipini değişseler bile ramlerin kapasitesi ile oynayacak bir servis ne bilirim nede duydum.Çizgi elektronik bile bu konudan yoksun servistir diyebilirim.Sadece chip değişiminde öncüler oda kısmen.

Ekran kartı ram yükseltmesi ile kapasite kazanıyorsa o ayrı bir husus ramleri kontrol edin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ayhan Erden

Resimloerde sanırım sadece vidadaki tornavida izleri için mi tamir görmüş yazdınız?

Tamir gördüğünü nasıl ne şekilde belirlediniz?Anakart değişiminde mecburen işlemci  ve diğer bütün aksamlar sökülerek değişir.Vidaların bu şekilde olması normal size yeni bi rnotebook vermemişler sonuçta.

1gb ekran kartlı değilde 512 olarak iade etmeleri onların ciddi ayıbı demektir ve bunun için sizden bu ücreti almalarıda ayıp olmuş.Bu Casper servisinin işi değil bence.Bulunduğunu zyerdeki Casper servisi olarak faaliyet gösteren yerin işi.

Casper servis olarak en büyük hatası maalesef servis olarak anlaştığı yerler.Siz bu şekilde sıkıntı çekiyorsunuz diye düşünüyorum.Kendine ait servis belli şehirlerde var.

Sadece vida resimleri maalesef sie hiç yardımcı olmaz.Yardımcı olacak husus ekran kartı kapasitesinin farklı olması olur ve bu hususta Casper ile analşamaya çalışın.

Ekran kartı cihipini değişseler bile ramlerin kapasitesi ile oynayacak bir servis ne bilirim nede duydum.Çizgi elektronik bile bu konudan yoksun servistir diyebilirim.Sadece chip değişiminde öncüler oda kısmen.

Ekran kartı ram yükseltmesi ile kapasite kazanıyorsa o ayrı bir husus ramleri kontrol edin.

Oktay bey Elektronikle aranız pek iyi değil anlaşılan! Ama haklı da sayılabilirsiniz herkesin anlaması beklenilemez resimlerde nasıl bir problem görüldüğünü de belirtmem gerekirdi herhalde. Şöyle ki elektrik ve elektronik konusunda azda olsa bilgisi olan birinin hemen fark edeceği gibi lehimler orijinal değil yani lehimleriyle oynanmış bir anakart görülüyor o resimlerde. zaten vidalardan hiç bir şey anlaşılmaz kaldı ki eski vidalar takılır genelde. Ayrıca yeni olan anakarttır başka parça değişmemiştir remlerle ilgili bir problem yok yani.

Yorum bağlantısı
Ayhan Erden

Makineyi kendiniz açarak garanti dışı bırakmış olabilirsiniz. Maalesef bahsettiğiniz doğruysa bile Casper firması müşteri kendi açıp işlem yapmış diyerek işin içinden sıyrılma yoluna gidebilir. 

artık bir beklentim yok bir kaç kere mailleştik casper müş.hiz. ile aramadılar bile(En son gelen maili şikayet varda paylaştım) ve herhangi bir sonuç alamayacağımı anladım. İşte maalesef yerli menşeili bir firmanın anlayışı bu!!! benim üç beş kuruşluk zararımı tazmin edip yapılan hatayı düzeltmek yerine kendini böylesine rezil etmeyi göze alıyor ve bilmiyor ki bu şekilde daha büyük bir zarara uğrayacak. Burada önemli olan benim maddi zarara uğramam değil insanların aptal yerine konulmasıdır, hemde müşterisi olduğunuz bir şirket tarafından ve benim bu şikayeti yazmamdaki amaçta insanların bunu bilmesidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...