İçeriğe Yönlendir

Takılı Ram 4 Gb (2 Gb Kullanılabilir) Ne Demek?

Celalettin Süğürtin

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu

Oktay bende amd kullanıyorum, benim bios ayarlarında böyle seçenekler yok :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Vardır.Üstten soldan 2 menüde alt kademelerde chipset menüsü altında görürsün.Lakin anakart versiyonu ve yapısına göre seçenekler sınırlıdır o başka.

Amd veya intel farketmez.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Bende yok Oktay  :)

menüler böyle
2225388998e0c08188850b71f40ab3e0.jpg
80d1b64f0ae94088c8b15f9590675d42.jpg
b95ab7c971a880f43c717f66347e6add.jpg

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bende yok Oktay  :)

menüler böyle

Notebook'ta bios'a girebildiğine şükret abi :p

Notebook'larda böyle seçenekler bulamazsın abi. Hızlanmak istiyorsan SSD'ye terfi et ;)

Lokman abi, dilersen 256mb yazan kısmı daha düşüğe çekebilirsin oyun oynamıyorsan.

Ayrıca sürekli şarjda tutuyorsan Battery Life Cycle Extension kısmını enable ya da auto konuma al ki, pilini korusun, uzun seneler hizmet edebilsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Notebook'ta bios'a girebildiğine şükret abi :p

Notebook'larda böyle seçenekler bulamazsın abi. Hızlanmak istiyorsan SSD'ye terfi et ;)

Lokman abi, dilersen 256mb yazan kısmı daha düşüğe çekebilirsin oyun oynamıyorsan.

Ayrıca sürekli şarjda tutuyorsan Battery Life Cycle Extension kısmını enable ya da auto konuma al ki, pilini korusun, uzun seneler hizmet edebilsin.

Sani bilgi için çok sağol, 256 yı düşüremiyorum 2 seçenek var 256 ve 512 

pili takmıyorum Sani, 1.5 yıl oldu pilim sıfır ayarında :D 15-20 günde bir boşaltıp dolduruyorum, yinede o ayarı yapayım lazım olur.  :good1:

Yorum bağlantısı

Sani yazmış.Notebook olduğu aklıma gelmedi.Notebook normal serilerde bu menüler olmaz.

Frame buffer 128 ideal olandır.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bilgi için çok sağol, 256 yı düşüremiyorum 2 seçenek var 256 ve 512 

pili takmıyorum Sani, 1.5 yıl oldu pilim sıfır ayarında :D 15-20 günde bir boşaltıp dolduruyorum, yinede o ayarı yapayım lazım olur.  :good1:

Pilin takılı da durması gerekir aslında. Voltajın adaptör olarak şaştığı zamanlarda pil koruyucudur ;)

UPS varsa ayrı tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

yav bugün akşam 64 bit yükledim ama yine 1.75 göründü, tekrar formatlayıp 32 ye geçtim. donanımda bir sorun var gibi.

sağol Oktay ;)

Sani ups yok, şimdiye kadarda sorun olmadı :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

yav bugün akşam 64 bit yükledim ama yine 1.75 göründü, tekrar formatlayıp 32 ye geçtim. donanımda bir sorun var gibi.

sağol Oktay ;)

Sani ups yok, şimdiye kadarda sorun olmadı :)

Abi imkansiz. Ram arizali olsa alet açımaz ki zaten? Notebook un altini bi acmak mümkün mu?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

:biggrin:  Delinin birisi bir kuyuya bir taş atmış, kırk kişi onu çıkarmak için uğraşmış derler ya, bizim açtığımız konuya paralel olarak Lokman beyin sistemi silip yeniden kurması da bu olayı anlatıyor sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Dün Sani leptopun arka kapağını açarmısın demişti,Sabah kalktım, kapağı açtım ve ramlerin fotoğrafını çektim, takarken'de ramleri yer değiştirdim, sonuç şimdi 2.75 görüyor :D
Bende anlamadım nasıl olduğunu.
31aad486788d3c12a6ba8604175da240.jpg
6da321531e031166e71a4a1e7697307e.jpg
a4bbbfa6502b46400ec64190b4ff0cad.jpg
f588e46bc84bc3d92ec6789c574e1f9b.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Lokman abi,

Ram lerin frekanslari degisik. Nadiren de olsa sorun yaratir ama sebebinin bu oldugunu düşünmüyorum. Bana sorarsan 64bit e devam. Ben hic bir musterime ozel bir sebebi yoksa 32bit kurmuyorum.

Bu arada, notebook 8gb falan destekliyorsa hic durma, yukseltmeyi yap derim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Abi Her slot dirimi notebooklarda ayrıdır.A ve b olarak ilk açılış slotu değişir.Gerçi yeni nesillerde durumu kısmen aştılar ama frekans farkı şöyle olabilir bu notebbok güney köprüsünün ram çalışma frekansı desteginin bilinmesi şart ve ona göre ram takılmalı.Yer değiştirdiğinde bu ayrımın olduğu belli olmuş.

Amd notebooklarda chipset sürümü çok önemli.Bunları yüklemeden özellik farkları seni yanıltır.Ayrıca Ekran kartın onboard gibi sanki anakart  kodundan öyle anladım yani kuzey köprüsü işlemcisi hem ekran kartı hem işlemci için çalışan tipte tümleşik bunu unutma rami bundan dolayıda tam göstermeyebilir.Ekran kartı ram belleğine bak anlaşılır.

64 bit kullan abi.Donanım cidden daha güzel çalışır.İAmd chipset sotwarelerini kesinlikle yükle ve yeni versiyon olmasına dikkat et.Ekran kartı softwarenide kesinlikle uyumlu olsun çok farkettirir.

Yakında bende artık 64 bit yükleyip çalıştıracağım şart oldu.Yoksa 32 bit gayet iyi ama donanım destegi fazlasıyla mevcut ise bazı alışkanlıklardan kurtulmak lazım. :D  :p

Abi Loko? :tongue:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

ONJEQ7w.jpg

İlk çıktığında Win8 lisansını 29 TL ye satın almıştım. Bilgisayarda 32 bit Win7 vardı ve 32 bit Win8 indirmişti. Bu konudan sonra 64 bit Win 8.1 pro indirdim ve aynı anahtarı kullandım, hiç bir sorun çıkmadı. Boş yere 32 bitle uğraşmışım.  :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

nasıl başardım bilmiyorum, sağolun arkadaşlar :D

259741392089a993fdd5df156aa322dc.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Tahir derecelendirme 5.9 iyiymiş, ben 3.9 u geçemedim.

servis pack 1 yüklendi, ha bire güncelliyor kendini.

bu arada windows cd orjinal, vatan bilgisayardan almıştım, içinde 32 ve 64 bit 2 cd vardı, 32 hanımın leptopunda kurulu, 64 bit benim bilgisayarda, ürün anahtarında sorun olmadı. bunuda öğrenmiş oldum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Tahir derecelendirme 5.9 iyiymiş, ben 3.9 u geçemedim.

servis pack 1 yüklendi, ha bire güncelliyor kendini.

bu arada windows cd orjinal, vatan bilgisayardan almıştım, içinde 32 ve 64 bit 2 cd vardı, 32 hanımın leptopunda kurulu, 64 bit benim bilgisayarda, ürün anahtarında sorun olmadı. bunuda öğrenmiş oldum.

Abi yeni topladım sayılır bilgisayarı orta üst düzey olsun istedim. Hard disk ortalamayı düşürüyor aslında SDD alacaktım ama o zaman için bütçem kısıtlı olunca ilerleyen dönemlere bıraktım onu 

2cf867k.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...