İçeriğe Yönlendir

Kyocera Fs 3040 Fotokopi Makinesi

Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Arkadaşlar bu sene köy okuluna transfer oldum.Kyocera fs3040 fotokopi makinası var,(tk350 kartuş kullanıyor) bu makinanın toner dolumu direk yapılabilir mi?Kartuşun üzerinde etiket şeklinde çip var.Çipi resetlemek, makina üzerinden iptal etmek mümkün mü?Toz alıp doldurmayı dülşünüyoruz.Malum köy okulu fot. Mak. tek teknol. aygıtımız.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Aynı makine bize 2 tane kartuş vermişler, yedeğini koyduk, ona dokunmayacağız zaten mümkünse biten kartuşu doldurup kullanmak istiyoruz.Daha önce çalıştığım okullarda da bu işlere bakardım, dediğiniz gibi mak. yeni olunca biraz çekindim.Ama kartuşa müdehale etmenin garantiyi etkileyeceğini sanmıyorum.Zira kartuş imha poşetleri göndermişler.Elimizde sağlam kartuş da var zaten.Makinenın yazılımıyla oynamak dediğiniz gibi garantiyi bozabilir, benim söylemek istediğim makinede birkaç tuşa basarak chipi anlık kapatma olayı var mı (bizim arabalardaki gauge menü gibi), birde kartuş ilk defa boşaldı chip değişimi gerek kalmadan birkaç dolum yapılabilir mi?Serkan abi gibi tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanırsak iyi olur.Oyteki de yarın bir rahatsız ederim.Okulun maddi durumu olsa dediğiniz gibi orjinalden şaşmamak gerek.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben dolum kartuş kullanmam kullanmadım... İçeriği o kadar farklı çıkabiliyor ki başka problemleri tetikliyor.. Ben orjinal veya orjinale en yakın muadil tonerin toptan fiyatına ulaşırım, çipe bir müdahale yapmadan ekonomik olacak mı bakarız.. Ramazan beyin dediği gibi servis garanti dışına alabilir cihazı...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu
(düzenlendi)

Doldurma toner kullanin servis gelecegi zaman uzerine orjinal toner takin :) bi doldurma bir orjinal kullanin o zaman garantiden yirtabilirsiniz :)

Ben is yerinde toshiba renkli fotokopi kullaniyorum 60.000 kopya cekince makine otomatik durdu drum ve bicak degisimi dedi servis geldi bi kod girdi makine 128.000 kopyaya kadar sorunsuz devam etti. 128.000 kopyaya gelince drum bicak degistirdik makineyi 12.000 liraya almisiz 8.000 + kdv bakim parasi verdik. Yani bakim makineden pahali :)

tarihinde Erdem Terzioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27
(düzenlendi)

Fatih Projesi kapsamında mı geldi onu söyleyin gerisini ben hallederim. Çip işi için genelde 1 kartuj ücreti alırlar.Ayrıntılı da sorabilirim.

tarihinde Fatih Öztürk27 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Doldurma toner kullanin servis gelecegi zaman uzerine orjinal toner takin :) bi doldurma bir orjinal kullanin o zaman garantiden yirtabilirsiniz :)

Ben is yerinde toshiba renkli fotokopi kullaniyorum 60.000 kopya cekince makine otomatik durdu drum ve bicak degisimi dedi servis geldi bi kod girdi makine 128.000 kopyaya kadar sorunsuz devam etti. 128.000 kopyaya gelince drum bicak degistirdik makineyi 12.000 liraya almisiz 8.000 + kdv bakim parasi verdik. Yani bakim makineden pahali :)

8.000 + kdv de iyi paraymış, farkında olmadan pas geçilen ilk servisin ücretini de ödemişsiniz... :)

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Serkan abi toshiba oyle abi servis de diyor. Bu adamlar bedava makine veriyor servisten kazaniyor diyorlar. Distributor fiyatlarindan %40 indirim yaptirdik da o fiyat

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan abi toshiba oyle abi servis de diyor. Bu adamlar bedava makine veriyor servisten kazaniyor diyorlar. Distributor fiyatlarindan %40 indirim yaptirdik da o fiyat

12.000 liraya almışız makineyi dedin... Renkli fotokopi işinde en güzeli sayfa başı çalışmaktır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

12.000 liraya almışız makineyi dedin... Renkli fotokopi işinde en güzeli sayfa başı çalışmaktır..

Abi kamu kurumu olunca para cok :) tabi birde sayfa basi calisinca her ay fatura gelcek falan ilk basta oyle almisiz iste.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arkadaşlar bu sene köy okuluna transfer oldum.Kyocera fs3040 fotokopi makinası var,(tk350 kartuş kullanıyor) bu makinanın toner dolumu direk yapılabilir mi?Kartuşun üzerinde etiket şeklinde çip var.Çipi resetlemek, makina üzerinden iptal etmek mümkün mü?Toz alıp doldurmayı dülşünüyoruz.Malum köy okulu fot. Mak. tek teknol. aygıtımız.

Muadili Utax marka yine orjinal olarak 200 liraya veririm dedi arkadaşım.. 10-15 bin arası kopya çekermiş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Ben dolum kartuş kullanmam kullanmadım... İçeriği o kadar farklı çıkabiliyor ki başka problemleri tetikliyor.. Ben orjinal veya orjinale en yakın muadil tonerin toptan fiyatına ulaşırım, çipe bir müdahale yapmadan ekonomik olacak mı bakarız.. Ramazan beyin dediği gibi servis garanti dışına alabilir cihazı...

Bizde bu iş ile uğraşıyoruz. Söyle deyim, kartuş dolumunu herkes beceremez :)

Aksam babam gelince bir sorayim abi

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizde bu iş ile uğraşıyoruz. Söyle deyim, kartuş dolumunu herkes beceremez :)

Uğraşmadığım için bir şey diyemem, ilk çıktığı zamanlar birkaç kartuş denedim ama istediğim sonucu alamadım.. Zaten benim makinelerin yaklaşık 50 bin kopya basan toneri 45 dolar + kdv.. Doldurup ne yapacağım.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Uğraşmadığım için bir şey diyemem, ilk çıktığı zamanlar birkaç kartuş denedim ama istediğim sonucu alamadım.. Zaten benim makinelerin yaklaşık 50 bin kopya basan toneri 45 dolar + kdv.. Doldurup ne yapacağım.. ;)

5 liraya kartuş dolduran kişilere güvenip kartuşunu teslim edenleride anlamiyorum :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

5 liraya kartuş dolduran kişilere güvenip kartuşunu teslim edenleride anlamiyorum :)

Kartuş dolumu ekonomi için değil mi, onlarda daha ekonomik olsun diye öyle yapıyorlardır.. ;)

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Kartuş dolumu ekonomi için değil mi, onlarda daha ekonomik olsun diye öyle yapıyorlardır.. ;)

Abi öyle diyorsunda bizim her kartuş dolumu için kartuş tamamen sökülür. Drumın durumuna bakilir. Kötüyse değiştirilir. Tamamen silinir temizlenir toplanir ve toner doldurulur. Birde chip takılır. Hata verilmesin diye. Bu olay yaklasik yarım saatte oluyor. Bu 5 liraya dolduranlar iki hava üfleyip doldurup teslim ediyorlar. Boytaş'ta böyle :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ricoh Aficio SP3400sf, life end print cartridge yazısı çıkıyor ekranda... Ne yapabiliriz ?

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Ricoh Aficio SP3400sf, life end print cartridge yazısı çıkıyor ekranda... Ne yapabiliriz ?

Aksam cevaplayım abi babam bilir ben bilmem pek :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Aksam cevaplayım abi babam bilir ben bilmem pek :D

Deminden beri her şeyi biliyordun, noldu marka model yazınca mürekkep bitti.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Deminden beri her şeyi biliyordun, noldu marka model yazınca mürekkep bitti.. :D

Ver elime HP 12A kartuş pırıl pırıl yapayım abi ;):D

Makinelerin hata kodları fazla profesyonel :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ver elime HP 12A kartuş pırıl pırıl yapayım abi ;):D

Makinelerin hata kodları fazla profesyonel :p

Life end ömrü bitti demek, hata kodu değil.. :D  HP 12A kartuşu havayla bile temizlersin, iki üf bir püf bitti... Drum nasıl şarj olur, toner nasıl kağıda aktarılır sonra nasıl kağıt üzerine baskı yapılır bunları bilmelisin.. ;) 

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Life end ömrü bitti demek, hata kodu değil.. :D HP 12A kartuşu havayla bile temizlersin, iki üf bir püf bitti... Drum nasıl şarj olur, toner nasıl kağıda aktarılır sonra nasıl kağıt üzerine baskı yapılır bunları bilmelisin.. ;)

İşte o 5 liraya yapanlarda iki üf bir püf :)

Ayrica o dili anlamani beklerdim abi :p

Drumın nasıl şarj olduğunu bilmiyorum ama diğerinin cevabını galiba biliyorum ;):p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İşte o 5 liraya yapanlarda iki üf bir püf :)

Ayrica o dili anlamani beklerdim abi :p

Drumın nasıl şarj olduğunu bilmiyorum ama diğerinin cevabını galiba biliyorum ; ;):p

Drum üzerine yaklaşık 5 bin volt ve yaklaşık yine yaklaşık 150 mikroamper akım verilen ( geçen değil, verilen çünkü tel tek yönlüdür ) karbon kaplı tel ile + yükle yüklenir.. Sonra lazer diyot ile görüntü görünmez şekilde aktarılır ve oralara yine + yüklü ama daha düşük seviyede tonerin üstüne geçmesi ile sonra tam tersi - yükle yüklü bir tel olabilir veya yastık şeklinde bir ünite ile kağıda aktarılır... ; ;) Sonra zaten sıcak merdaneler kısmmını biliyormuşsun... Yazmıyorum.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...