Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Selam arkadaşlar. Bugün eskiyen plakalarımı, yasal olarak basılmış yeni plakalarlar ile değiştirdim. İşlem şu şekilde idi; -Aracınızın kayıtlı olduğu trafik şubeye elinizde eski plakalar ile gidiyorsunuz. -Dilekçe doldurtuyorlar, kimlik fotokopinizi ve plakalarınızı alıyorlar ve size -Plaka basım belgesi veriyorlar. (İstanbul'da plaka basan birkaç yer var ve memur size yakın olan ilçedeki Söförler Odası Müdürlüğü'ne itafen yazıyor. Başka yerde bastıramıyorsunuz) İlgili Şöförler Odası Müdürlüğü'ne belgeyi veriyorsunuz ve 25 TL Standart plaka basım ücreti ödüyorsunuz. Yarım saat içinde plakalarınız oradaki atölyelerinde basılmış oluyor. Size kalan ise yeni plakalarınızı tampona takmak Hayırlı uğurlu olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 (Aracınızın kayıtlı oldugu şube ) derken; Ben aracı taaa erzincandan almıştım işlemleri orda yaptırdım,şimdi izmirdeyim,hatta aracım hala ankara plaka ,ben nereye gideyim.. Yoksa en yakın trafik şubeye mi gideyim ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Peki, bu belirttiğiniz basan yerler APP veriyor mu? Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 50 TL basım ücreti var. Fakat mühürlü olsa da trafikte sorun olabiliyor dedi oradaki görevli. Ben de Standart bastırdım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Alper Sakalli yazdı: 50 TL basım ücreti var. Fakat mühürlü olsa da trafikte sorun olabiliyor dedi oradaki görevli. Ben de Standart bastırdım. Çok ilginç resmi olarak yetki verdiğin yer farklı bir şekil plaka basıp resmiyette kullandığı mühürü basıyor ama trafik ceza yazıyor belki o da!. O zaman şoförler odası app basmasın kardeşim ya da mühür hiç vurmasın o zaman. . . Böyle bir şey olabilir mi ? 1 Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Hami Erışık yazdı: (Aracınızın kayıtlı oldugu şube ) derken; Ben aracı taaa erzincandan almıştım işlemleri orda yaptırdım,şimdi izmirdeyim,hatta aracım hala ankara plaka ,ben nereye gideyim.. Yoksa en yakın trafik şubeye mi gideyim ? Verirler o kadar zorluk çıkartmıyorlar. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Ali Ozan Yurtsever yazdı: Çok ilginç resmi olarak yetki verdiğin yer farklı bir şekil plaka basıp resmiyette kullandığı mühürü basıyor ama trafik ceza yazıyor belki o da!. O zaman şoförler odası app basmasın kardeşim ya da mühür hiç vurmasın o zaman. . . Böyle bir şey olabilir mi ? Yaman çelişki 2 Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Ali Ozan Yurtsever yazdı: Çok ilginç resmi olarak yetki verdiğin yer farklı bir şekil plaka basıp resmiyette kullandığı mühürü basıyor ama trafik ceza yazıyor belki o da!. O zaman şoförler odası app basmasın kardeşim ya da mühür hiç vurmasın o zaman. . . Böyle bir şey olabilir mi ? Bence resmi olarak Standart Plaka Basımı yapılıyor. Aynı mühürlü plakalara APP plaka basıyorlar. Trafikten verdikleri belgeyi götürmeden APP plaka basıyorlar mı diye denemek lazım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Beşiktaş baskı güzel oluyor ama,kendi aracımda da var..Sıkıntı yaşamadım çok şükür.. Hami Erışık yazdı: (Aracınızın kayıtlı oldugu şube ) derken; Ben aracı taaa erzincandan almıştım işlemleri orda yaptırdım,şimdi izmirdeyim,hatta aracım hala ankara plaka ,ben nereye gideyim.. Yoksa en yakın trafik şubeye mi gideyim ? En yakın trafik şubesine gidebilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 (düzenlendi) Alper Sakalli yazdı: Bence resmi olarak Standart Plaka Basımı yapılıyor. Aynı mühürlü plakalara APP plaka basıyorlar. Trafikten verdikleri belgeyi götürmeden APP plaka basıyorlar mı diye denemek lazım Resmi evrağa resmi olmayan plaka basıyorlarsa evrak olmadan neler yaparlar kimbilir 31 Ekim 2014 tarihinde Ali Ozan Yurtsever tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Genelde Abarth ekzoz, cam filmi vs. olan araçlardaki standart dışı plakalara bakıyorlar memurlar. Ali Ozan Yurtsever yazdı: Resmi evrağa resmi olmayan plaka basıyorlarsa evrak olmadan neler yaparlar kimbilir Bir başkadır benim memleketim. Ellerinde mühürlü boş plakalar var, harfler var, pres var, folyo var... Ne duruyorsun helva yapsanaa........ 2 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Bugüne kadar beşiktaş baskı mühürlü appden ceza yiyen duymadım. Abartılı bir karakteri okunamama gibi bir durum yok kaldı ki daha rahat okunuyor Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 merhabalar bildiğiniz gibi plakalarda çift mühür olması gerekiyor. duyduğum kadarıyla da app / 3d plakaları bazı radar cihazları ve plaka tanıma sistemleri okuyamıyormuş. bu yüzden de sorun olabiliyor. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Benin 07 plakaları mühürlü beşiktaş baskı yaptırabilir miyim acaba. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Hüseyin Arık yazdı: merhabalar bildiğiniz gibi plakalarda çift mühür olması gerekiyor. duyduğum kadarıyla da app / 3d plakaları bazı radar cihazları ve plaka tanıma sistemleri okuyamıyormuş. bu yüzden de sorun olabiliyor. Çift mühür uygulaması kalkalı bayağı oluyor,artık plakalara tek mühür basılıyor.. Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Hüseyin Arık yazdı: merhabalar bildiğiniz gibi plakalarda çift mühür olması gerekiyor. duyduğum kadarıyla da app / 3d plakaları bazı radar cihazları ve plaka tanıma sistemleri okuyamıyormuş. bu yüzden de sorun olabiliyor. Hocam çift mühür 2 yıl önce kalktı. Bilginize Ahmet İhsan Akşen yazdı: Benin 07 plakaları mühürlü beşiktaş baskı yaptırabilir miyim acaba. Şöförler odasını arayın bir sorun derim. 2 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Cemiyet bizim işe taş koydu bizden ucuza APP plaka basıyormuş demek Bu arada APP'den ceza yiyeni duymayanlara bizzat yaşadığımız bir olayı anlatayım. Babam bizim eski Mondeo ile app plaka yüzünden sivil polis tarafından durduruldu. Polis arabanın, change ( şase no değişmiş ) olabileceğinden şüphelenmiş ve bunu düşünmesine plakalar neden olmuş. Araba Gayrettepe'ye çekildi ve şase değişti mi değişmedi mi diye tahlil yapılacak diye söylendi. Tahlil süresi yaklaşık olarak 3 hafta idi o süre boyunca araç orada kalacak, polis te sizi nezaret hanede bekletebiliyor isterse, sonuçta bu suçu işleyen biri olabilirsin diye. Istanbul Teknik Universitesi Makine Müh. Bölümü sanırım aynı tahlili 1 gün içinde 550 TL ücretle yapıyor du o tarihte. Paşa paşa yaptırdık ve aracı Gayrettepe'den çıkarttık. Plakalarıda söktüler, eve plakasız geldi araç. APP plakanın böyle bir kazığı oldu bize, biraz alakasızda olsa.. Şuan hala her arabamda olduğu gibi APP kullanıyoruz başkada bir sorun yaşamadık. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gülsoy 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Valla abiler bizdede app var. hava yoluna girerken arabada hic bisey bulamadilar plakayi görüp hemen ceza kestilerplakada bunlar hala takılı[emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Sani Gerşon yazdı: Peki, bu belirttiğiniz basan yerler APP veriyor mu? Sanırım Şoförler ve otomobilciler Odalarında, bölgeden bölgeye değişiyor bu işlem. Bende bastırırken 2 tip plaka vardı. Biri standart, ince yazılı, diğeride şuan aldığı kalın baskılı.(App mi bilmiyorum yalnız) Oda da çalışan yetkiliye "Ne fark eder? Sorun olur mu?" diye sorduğumda, bunlar Çorlu Trafik Şube nin onayladığı 2 cins baskı. Burada sorun olmaz. Dediler. Standardı 25, benimki 35 Tl idi. Bu arada bu para harici 30 Tl dosya parası veriliyor. Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 şöförler odasının basdığı plakalar iki çeşit standart ve app. ikiside baskılı ve yasal. Diğer fontları değişik appler zaten orada yapmıyorlar sadece harf ve rakamları kalınlaştırıyorlar.standart plakalar 25tl app kalın baskılı olanlar 50tl. Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Kerem Minaz yazdı: Sanırım Şoförler ve otomobilciler Odalarında, bölgeden bölgeye değişiyor bu işlem. Bende bastırırken 2 tip plaka vardı. Biri standart, ince yazılı, diğeride şuan aldığı kalın baskılı.(App mi bilmiyorum yalnız) Oda da çalışan yetkiliye "Ne fark eder? Sorun olur mu?" diye sorduğumda, bunlar Çorlu Trafik Şube nin onayladığı 2 cins baskı. Burada sorun olmaz. Dediler. Standardı 25, benimki 35 Tl idi. Bu arada bu para harici 30 Tl dosya parası veriliyor. Üstat dosya parası nedir kime verilir? ben emniyetten belgeyi aldım şöförler odasında da 25TL'ye bastırttım hepsi bu kadardı. Sizden neyin parasını aldılar ki acaba? Muameleci falan mı koydunuz araya? Çağdaş Başlılar yazdı: şöförler odasının basdığı plakalar iki çeşit standart ve app. ikiside baskılı ve yasal. Diğer fontları değişik appler zaten orada yapmıyorlar sadece harf ve rakamları kalınlaştırıyorlar.standart plakalar 25tl app kalın baskılı olanlar 50tl. Çağdaş Bey, O halde şöförler odası yetkilisinin kalın fontlu baskıya trafik polislerinin ceza kesmeyeceğine garanti vermemesinin sebebi ne olabilir ki Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Alper Sakalli yazdı: Üstat dosya parası nedir kime verilir? ben emniyetten belgeyi aldım şöförler odasında da 25TL'ye bastırttım hepsi bu kadardı. Sizden neyin parasını aldılar ki acaba? Muameleci falan mı koydunuz araya? .. Ben sıfırdan işlem yaptırdım. Yeni araç alımı işlemi. Şoförler Oda sı kırmızı bir dosya içine birkaç evrak koyup Emniyete gönderdi beni. O dosyaya istedi. Bölgeden bölgeye farklılık olabilir. Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Söyleyen arkadaş neden söylemiş bilmiyorum verilen plakalar baskılı hologramlı resmi plaka. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Plakanın çevresindeki siyah boyayı silmek,daha çok dikkat çekmesine neden oluyor.. Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ aşağıdaki linklerdedir arkadaşlar. "PLAKA" diye arama yaparsanız yönetmelikte sadece Plaka ile ilgili yönetmelikleri ve maddeleri bulmanız daha kolaylaşacaktır. Ben biraz göz gezdirdim iyi bilgiler var. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120321-2.htm http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0 Yorum bağlantısı
Recommended Posts