İçeriğe Yönlendir

Linea Alınır Mı?

Fatih Altınoluk

Recommended Posts

Fatih Altınoluk

Merhaba abilerim.Dün itibarı ile fiestam ile yollarımı ayırmış bulunmaktayım.Bir  daha Ford arabası almam herhalde.Canımı çok yaktı fiesta çünkü.Neyse asıl konuya geleyim.Başlıktada belirttiğim gibi  bu araba alınır mı?Dİzel alacağım 1.3 multijet.95 beygiri güzel diyorlar araçtırdığım kadarı ile.Kullananlar vardır mutlaka,Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çok araştırdım. Otomatiği için biraz daha olumlu yorum olsaydı alacaktım. Emotion yada Emotion Plus paket tüm isteklerinize cevap verir. Bir Ford gibi yol tutmayabilir belki ama özellikle yakıt tüketimi ve geniş iç hacmi oldukça tatminkar. Malzeme kalitesi düşük olsada F/P olarak ideal bir araç. Çok büyük bir konfor beklenmemeli. Gerçi Fiesta ya göre daha rahat bile olabilir. Fiat ın klasik ön takım sorunu yaşayan duydum çok. Onun dışında kronik sorun yok gibi.

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

İçinin genişliği dışında beni cezbeden bir tarafı olmamıştı. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

İçinin genişliği dışında beni cezbeden bir tarafı olmamıştı. :) 

Ne gibi eksileri var abi ?

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

1.3 dizel motor o kasa için yetersiz alınacak ise 1.6 alınacak o zaman fiyat biraz daha yukarılarda seçenekler değişebiliyor.  Kerem'in bahsettiği gibi malzeme kalitesi yetersiz , çok fazla kronik sorunu olmayan fakat bana güven vermeyen bir araç her ne kadar punto şasesi üzerine deseler de , Adana - Bursa inegol tekrar Adana yolculuğu yaptım yorucu bir yolculuk oldu. Tek hoşuma giden arkada oturduğum zaman arkadaki genişlik ayak ayak üzerine atabiliyordum. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ben şirkette 1.3 95 HP düz vites olanı kullanıyorum, yakıtı ekonomik, 5 litre civarı tüketim, geniş bagaj, yol tutuş vs bence iyi. Kullanın imkan varsa, hoşunuza giderse alınmayacak araç değil..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk
(düzenlendi)

Ford sıkıntılı Fiat alayım mı çok garip olmuş :)

Abi Fiesta beni çok üzdü.Ustaların dediğini diyorum:Almanın yüz karası Ford diyor valla.

Ben şirkette 1.3 95 HP düz vites olanı kullanıyorum, yakıtı ekonomik, 5 litre civarı tüketim, geniş bagaj, yol tutuş vs bence iyi. Kullanın imkan varsa, hoşunuza giderse alınmayacak araç değil..

Bi tanıdık gelecek onda var deneyeceğim abi gelince.

tarihinde Fatih ALTINOLUK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Peki 30.000 TL ye 2012 model Linea mı almak mantıklı yoksa 38.000 Tl ye 2009 Honda Civic Elegance mi?Civic 125.000 km de.

Sadece yakıtı için alınabilir. Başka bir albenisi yok.

Yakıt benim için önemli abi.Yılda ortalama 35.000 km yol yapıyorum çünkü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

3  yıl kullandım (şahsi aracımdı) çok da memnundum.bu güne kadar12 tane araç aldım sattım,en uzun süre bindiğim araç linea olmuştu.emotion veya emo plus alın,ne kadar donanım o kadar keyif.

düzelteyim,en uzun süre kullandığım araç olması mesela forddan,vw den vs. iyi olduğu için anlamında değil,öyle denk geldi :)

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

3  yıl kullandım (şahsi aracımdı) çok da memnundum.bu güne kadar12 tane araç aldım sattım,en uzun süre bindiğim araç linea olmuştu.emotion veya emo plus alın,ne kadar donanım o kadar keyif.

İnşallah abi bakalım kısmet ne olacak.Normalde 30 bin ama maksimum 35 bin tl param var.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İnşallah abi bakalım kısmet ne olacak.Normalde 30 bin ama maksimum 35 bin tl param var.

hayırlısı.. 1,3 motor yetmiyor diyenlere katılmıyorum,tabi ki de 1,6 daha iyidir ama 1,3 de gayet yetiyor.

insanların "yetmiyor gitmiyor" demelerinin sebebi 1. vitesin ölü oluşu. araç 1. vitesteyken ne kadar basarsan bas gitmez.devir yükselir araç gitmez.1 ile kalkıp hemen 2 leyeceksin.

1750 devrin altında cansızdır,1750 devir üstünde hangi viteste olursan ol devirlenmeye devam eder.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Motor bence de yeterli, istanbul Zonguldak arası gidip geldim bir kaç kez, motor üzmedi beni hiç..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Başbuğ

Fatih bey hiç kaçırılmayacak bir araç içi geniş tabiki gönül çok şey ister ama 1.3 multijet te güzeldir 1.6 dizel olsa dahada ii olabilir (ama 1.3 kadar ucuz olmaz parçası) geniş araç parçası en ucuz olan bir araç parça sıkıntısı olmayan bir araçtır düşük km olursa hiç düşünmeden alın 850.00 km-900.000 km yapıyor yağ bakım süresini geçirmeyin hava filtresinide sık sık değiştirin şimdiden hayırlı olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Fatih bey hiç kaçırılmayacak bir araç içi geniş tabiki gönül çok şey ister ama 1.3 multijet te güzeldir 1.6 dizel olsa dahada ii olabilir (ama 1.3 kadar ucuz olmaz parçası) geniş araç parçası en ucuz olan bir araç parça sıkıntısı olmayan bir araçtır düşük km olursa hiç düşünmeden alın 850.00 km-900.000 km yapıyor yağ bakım süresini geçirmeyin hava filtresinide sık sık değiştirin şimdiden hayırlı olsun

Daha almadım bakıyorum ama büyük ihtimal o olacak gibi. Az önce bindim devirlenmesi Fiestaya göre zayıf ama rahatlık fiestadan iyi gibi hissettim. Kısmet bakacağız ne gelirse artık.
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Kuzenimde 2012 model var satıyor. 40 binde sanirim. Sorayım isterseniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Kuzenimde 2012 model var satıyor. 40 binde sanirim. Sorayım isterseniz.

Çok iyi olur valla. Haber bekliyorum sizden.
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Otomatik 1.3 multijet 90 bg kullanicisiyim. 178 bine geldi. Yakıt sanıldığı kadar düşük değil. Ama ortalamanin altında. Arac gercekten sorunsuz. Ses yalıtımı ve gidiş ve konfor olarak fiestadan iyidir. (1.4 dizel diye tahmin ediyorum. ) Yol tutuş açısından fiestayi ararsınız. En az dynamic donanım alın. Arka görüşü tasarım hatalı bir araç. Park ederken sensor yok ise çok sıkıntılı. Performans olarak ise motor yetmiyor kısmı çok doğru değil. Draglara katilmayacaksiniz sonuçta. Ama bazen araç gerçekten biraz fazla gaz istiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Otomatik 1.3 multijet 90 bg kullanicisiyim. 178 bine geldi. Yakıt sanıldığı kadar düşük değil. Ama ortalamanin altında. Arac gercekten sorunsuz. Ses yalıtımı ve gidiş ve konfor olarak fiestadan iyidir. (1.4 dizel diye tahmin ediyorum. ) Yol tutuş açısından fiestayi ararsınız. En az dynamic donanım alın. Arka görüşü tasarım hatalı bir araç. Park ederken sensor yok ise çok sıkıntılı. Performans olarak ise motor yetmiyor kısmı çok doğru değil. Draglara katilmayacaksiniz sonuçta. Ama bazen araç gerçekten biraz fazla gaz istiyor.

Mert şimdi Corolla 1.4 dizellere gözüm kayıyor. Kalbim ise civicte valla.
Yorum bağlantısı
Ali Fatih Dursun

Ortalama yakıt genelde kaç acaba?

Bir de yol tutuş olarak 110-120 km civarında güvensizlik var mıdır, savrulma, duramama, sağa sola çekme gibi problemler var mıdır?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Ortalama yakıt genelde kaç acaba?

Bir de yol tutuş olarak 110-120 km civarında güvensizlik var mıdır, savrulma, duramama, sağa sola çekme gibi problemler var mıdır?

Şehir içi ortalama yakıt 5.5-6. Sıkışık Trafikte 7,5 litreye kadar çıkıyor. Tabi sürekli tapa gazda artıyor. Şehirler arası çok iyi. 2,5-3 litre arasında. Bu da max 4 litreye yükseliyor.

Yuksek hızlarda guvensizlik savrulma vs yok. Ama virajlara uygun hızda girmezseniz anında arkayi atıyor. Frenleri gayet iyi. Kliması çok çok iyi. Bunun kadar iyi soğutan yok :)

Mert şimdi Corolla 1.4 dizellere gözüm kayıyor. Kalbim ise civicte valla.

Abim Bana kalsa ben civic alırdım. 1,6 125 bg çok güzel gidiyor. Cok yakisikli ve en güzel civic kasası. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Laçinkaya

Lineayı bir hafta kullanma fırsatım oldu . İçi bana biraz sade geldi motor 1.3 idare eder yarışa katılmıyacaksanız sizi üzmez. Yakıt konusunda ne çok az ne çok yakıyor sizin kullanımınıza bağlı genel olarak iyi diyebilirim . İçi ferah olmasına rağman dış görünüşünü beğenmiyorum.Virajlara hızlı girince arkası feci atıyor . Malzeme kaliteside çok iyi değil gibiydi sanki elimde kalacakmış gibi bir his verdi bana.Türkiye şartlarında alınabilir bir araç ama bana sorarsanız 30 bin tl verilmez bir fiat arabasına o paralara daha iyi araçlar bulabilirsiniz. Civic düşüncenize yoğunlaşın derim ben . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Lineayı bir hafta kullanma fırsatım oldu . İçi bana biraz sade geldi motor 1.3 idare eder yarışa katılmıyacaksanız sizi üzmez. Yakıt konusunda ne çok az ne çok yakıyor sizin kullanımınıza bağlı genel olarak iyi diyebilirim . İçi ferah olmasına rağman dış görünüşünü beğenmiyorum.Virajlara hızlı girince arkası feci atıyor . Malzeme kaliteside çok iyi değil gibiydi sanki elimde kalacakmış gibi bir his verdi bana.Türkiye şartlarında alınabilir bir araç ama bana sorarsanız 30 bin tl verilmez bir fiat arabasına o paralara daha iyi araçlar bulabilirsiniz. Civic düşüncenize yoğunlaşın derim ben .

Linea'dan vazgeçtim zaten. Kesin kez ya civic yada corolla alacağım. Öncelik Civic ama.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...