Furkan Avcı 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Bugün daha önce rastlamadığım bir özelliği öğrendim, Bizim mersoda arka stoplarda normalde ışıklar açıldığında sağda ve solda sadece alttaki ampuller yanıyor. Frene basınca üst tarafta bağımsız olan ampul yanıyor. Bugün araç uyarı verdi, Sağ arka stoptaki park ampulün patlamış, yedek ampulleri devreye aldım Dedim bir robot çıktı ampülleri değişti herhalde :D, indim baktım evet sağ taraftaki ampul geçmiş, normalde sadece soldaki yanması lazımken, normal durumda pasif olan fren lambalarının içindeki ikinci faz devreye girmiş ve park lambası gibi yanıyor, frene basınca şiddeti artıyor. Yani normal seyirde geceleyin motorsiklet modunda gitmeyi önlüyor Mercedes. Bu ince detayı başka arabada görmemiştim (vardır da ben görmedim) takdir ediyorum adamları Ek: Daha sonradan farkettim: Bir özellikde: sinyal ampulü patlarsa geri vites ampulünü sinyal olarak kullanıyor. Yoğun istek üzerine buda videosu 35 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Evet ilginç bir özellikmiş. Stoplarda kedi gözü özelliği var mıydı? Yorum bağlantısı
Koray Demir 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Yıldızlı her zerresine kadar detay ve mükemmel işçiliktir. The best or nothing [emoji6] Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ekim 2014 Yazar Paylaş 17 Ekim 2014 Evet ilginç bir özellikmiş. Stoplarda kedi gözü özelliği var mıydı? Benim park dediğim önlerde kedi gözü ile birlikte yanan ve farlar tam açıldığında da aynen yanmaya devam eden ampul abi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 demek ki tez ekden çift ampulu de park olarak bağlanması lazım faklı durur 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ekim 2014 Yazar Paylaş 17 Ekim 2014 demek ki tez ekden çift ampulu de park olarak bağlanması lazım faklı durur O zamanda ne yapıyorsun sen akıllı ol demesin Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Arabanın fazla zeki olması da ayrı tabi ilginç ve güzel bir detay. Yıldız farkı Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Benim park dediğim önlerde kedi gözü ile birlikte yanan ve farlar tam açıldığında da aynen yanmaya devam eden ampul abi. Anlatamadım yahu, hani bazı arabalarda arka lamba kompleksinde park ampulünün yandığı kısmın dışı reflektif oluyor ya ışık vurduğunda yanıyormuş gibi görünüyor, onu soruyorum. Senin arabada bu reflektif kısım var mı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Stop'unu bilmediğimden hayal edemedim ama herhalde iyi bir şeydir Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ekim 2014 Yazar Paylaş 17 Ekim 2014 Anlatamadım yahu, hani bazı arabalarda arka lamba kompleksinde park ampulünün yandığı kısmın dışı reflektif oluyor ya ışık vurduğunda yanıyormuş gibi görünüyor, onu soruyorum. Senin arabada bu reflektif kısım var mı? PArdon abi şimdi anladım, detaylı bakmadım bakar yazarım Stop'unu bilmediğimden hayal edemedim ama herhalde iyi bir şeydir Sol far için; üstteki fren (bir de yedekmiş ) Alt soldaki park, onun yanındaki sis, ortada sinyal ve geri vites var 4 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 PArdon abi şimdi anladım, detaylı bakmadım bakar yazarım Sol far için; üstteki fren (bir de yedekmiş ) Alt soldaki park, onun yanındaki sis, ortada sinyal ve geri vites var Üstte çift ampul mu varmış yani? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ekim 2014 Yazar Paylaş 17 Ekim 2014 Üstte çift ampul mu varmış yani? Hem fren hem stop şeklinde olan tek ampül, çift devreli, normalde frene basılı değilken yanmıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Hem fren hem stop şeklinde olan tek ampül, çift devreli, normalde frene basılı değilken yanmıyor. Yine karman çorman oldu bak Tek ampul, çift flamanmı varmış orada? Yoksa çift ampul, ampul başı flaman mı? Hem fren hem stop ne yahu İkisi de stop demek işte Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ekim 2014 Yazar Paylaş 17 Ekim 2014 Yine karman çorman oldu bak Tek ampul, çift flamanmı varmış orada? Yoksa çift ampul, ampul başı flaman mı? Hem fren hem stop ne yahu İkisi de stop demek işte Sani benide karıştırdın , çift flaman tek ampül, hem fren hem park 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 Bozuk bu ataba sat kırtul Bizim otoparka atıver Furkan,ben sevabına hurdalığa götürürüm Şaka bir yana Ya Servet ya Çağlar abiden biri anlatmıştı bu hususu,şaşırmıştım duyduğumda.. Almanlar bu işi biliyor.. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 Bizim otoparka atıver Furkan,ben sevabına hurdalığa götürürüm Şaka bir yana Ya Servet ya Çağlar abiden biri anlatmıştı bu hususu,şaşırmıştım duyduğumda.. Almanlar bu işi biliyor.. Bizde arabaya biniyoruz sanıyoruz kendimizi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 18 Ekim 2014 Yazar Paylaş 18 Ekim 2014 Mercedes yag yaksa, demekki dogrusu bu demis buyuklerimiz Benim kitapçıkta arabanın her 10.000 km de 1 litre yağ yakmasının normal olduğu yazıyor. Bu yüzden elektronik olarak yağ seviyesini ölçüyor eksildiğinde 0.5 lt, 1 lt ve 1.5 lt yağ ekleyin yazıyor. Ayrıca bir bakımdan diğer bakıma ne kadar yağ ilave edildiğini de hesaplayıp kaydediyor. Bizim otoparka atıver Furkan,ben sevabına hurdalığa götürürüm Şaka bir yana Ya Servet ya Çağlar abiden biri anlatmıştı bu hususu,şaşırmıştım duyduğumda.. Almanlar bu işi biliyor.. Abi ince bir detay ama aslında çok önemli bir detay. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 Evdeki E39 kasa BMW'nin ön park ampulü patladı geçen. Bi baktım sinyali otomatikman kısık şekilde sürekli yakmış park ampulü niyetine. 2000li yılların arabaları yılına göre çok ileriydi. 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 Furkan böyle şeylerden bahsetme Mersocu yapacaksın herkesi Ford varken. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts