İçeriğe Yönlendir

Connect Far Karartma Ve Bi-Xenon Montajı

Koray Aytekin

Recommended Posts

Koray Aytekin
(düzenlendi)

Merhaba aklımda bulunan ve sonunda faliyete geçirdiğim bir proje Elimde bulunan eski bir takım connect farını açarak boyamak ve Aliexpress üzerinden aldığım mercekleri montaj etmek kısaca resimlerle başlıyalım  ;)

Farımızın açılmış hali sıcak hava tabancasıyla rahat bir şekilde sabırla açılıyor aman sakin olun sabır şart  :)

OSF2xYUl.jpg?1

Farımızı boyuyucamız için boyanın tutabilmesi için çerçeveyi söküyoruz ve bir güzel scotch ile temizliyoruz.

9HA7fMgl.jpg?1

q8XVrEal.jpg?1

Boyama işlemine geçiyoruz temizlediğimiz yüzeye boyacıya giderek parlak akrilik siyah oto boyasını sprey kutuya bastırdım ve mumlu bez ve maskeleme bantı aldım 25 lira sinyal bölümünü blackline gibi orjina olsun diye güzel bir şekilde kapatıyoruz ve bantlıyoruz.

7oT2IHHl.jpg?1

Mumlu bezle siliyoruz ve toz kapmasını engelliyoruz 

I0jTZMXl.jpg?1

boyama işlemi benim gibi hata yapmayın eldiven takın elinize ve saati çıkartın birde elimle saatimi temizlemekle uğraştım   ;)

1bIpMEKl.jpg?1

24 saat tam kuruma zamanı geçtikten sonra olan hali boya ne kadar zaman kurur bekletilirse malzeme o kadar güzel olur 

DbGMErTl.jpg?1

mdHwoNtl.jpg?1

Yurtdışından gelen merceğimiz  :biggrin: H1 ampül kullanılıyor mercekten uzun kısa yapıyor ve gösteriş harika ama aydınlatmasıda merakla bekleniyor.

jDZCSJFl.jpg?1

merceklerimizi farımıza taktıyoruz h4 aparatı ile vida sistemi ile ayna tasına sabitleniyor ben ne olur ne olmaz gevşer diye ufak damla yapıştırıcı sıktım taktıktan sonraki fotoğraflar  ;) Ve camları silikonla güzel bir şekilde kanallarını temizliyerek tekrar çekiyoruz ve sıkı bir şekilde bantla 24 saat kurumaya bırakıyoruz 

QZvVzyEl.jpg?1

MOIoaLql.jpg?1

mj65vmIl.jpg?1

kuzenimin connectinde emanet olarak taktım eski far yeni far misali buyrun 

W6tL6MA.jpg?1

Farlarımız hazır ancak aracımızla yakın zaman içerisinde kaza yaptım şuan serviste ve bu farlarıda takıyorum servisten çıktıktan ve far ayarları yapıldıktan sonra aydınlatma video sunu sizinle paylaşıcam servisteki herkes farları görünce şaşkınlık la izledi ve baktı yakında video ve fotorafları sizinle paylaşıcam...

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Fotoğrafların boyutu 1024*768 den büyük olduğu için lik olarak eklendi.
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)

Ellerinize sağlık :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Elinize sağlık, gösteriş hat safada. 

Umarım aydınlatması ve çizgiside istediğiniz gibi olur.

Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ceyhun Gürler

Ellerinize sağlık harika olmuş videoyu merakla bekliyorum bide muayene den gecseler süper olcak

Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek

Eline sağlık kardeş, senin izlenimine ve video'ya göre bende karar kılıcam. Bursadayız detayıyla görüşürüz.

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin
(düzenlendi)

Elinize sağlık, gösteriş hat safada. 

Umarım aydınlatması ve çizgiside istediğiniz gibi olur.

Güle güle kullanın.

Sağolasın Allah razı olsun ve Görüntü maşallah ama mercek performansınıda görücez  :biggrin:

Ellerinize sağlık harika olmuş videoyu merakla bekliyorum bide muayene den gecseler süper olcak

En yakın zamanda video paylaşıcam  :)

Eline sağlık kardeş, senin izlenimine ve video'ya göre bende karar kılıcam. Bursadayız detayıyla görüşürüz.

Sağolasın ve performansı da görücem ama yapılması gerekli bişey süper tavsiye ederim yardımcıda olurum ;)

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Güzel çalışma, ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık mercek şekli çok güzelmiş. Boyama işindeki püf noktalar da güzel oldu öğrendiğim yakın zamanda benim de bir planım var farlar ile ilgili ancak 24 saat çok uzun değil mi :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Görünüm ve montaj olarak çok başarılı bir mercek. Ancak gündüz vakti fazla kullanmayın. Çabuk kararan yapıya sahip bu mercekler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Görünüm ve montaj olarak çok başarılı bir mercek. Ancak gündüz vakti fazla kullanmayın. Çabuk kararan yapıya sahip bu mercekler

Servet abi bu merceklere normal ampul takıp kararma sorununu çözme şansı varmı? Netür ampul kullanılıyor bu mercekte bilgin varmı?

Merceklerin fiyatı uygun sayılır, montajı ve görüntüşüde güzel eğer halojen ampul takıla biliyorsa hem muayne sıkıntısı olmaz hemde uzun ömürlü olur. Aydınlatmada xenon kadar olmasada orjinalinden güzel olur enazından.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kendine özel ampul çıkıyor çoğunda. Normal ampul ile xenon ampul arasında ısı farkı çok yok.

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

hangi siteden aldınız linki varmı acaba.

mercek kapagı güzelmiş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Elinize sağlık biri de bana yardım etse de halletsek far olayını .

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin

Çok güzel olmuş.. Ellerine sağlık..  :bravo:

Çok teşekkür ederim çok sağol  :)

Güzel çalışma, ellerinize sağlık.

Teşşekkür ediyorum  :)

eline sağlık güzel olmuş.gelen mercek far tasını kesmeden takılan cinsten sanırım.

arac boyası parlama noktası düşüktür.inşallah ileride atma yada kabarma yapma gibi durumla karşılaşmazsın.

Çok teşekkür ediyorum ve eklemeyi unuttum boyayı yapmadan önce plastik astarda attım malzemeye yapışması ve dökülmemesi için ama inş. dökülmez diyelim  :)

Elinize sağlık mercek şekli çok güzelmiş. Boyama işindeki püf noktalar da güzel oldu öğrendiğim yakın zamanda benim de bir planım var farlar ile ilgili ancak 24 saat çok uzun değil mi :)

Çok sağol ve evet boya işlerindeki baya püf noktalar var hatta yardımcı bile olabilirim sormak istedikleriniz olursa cevaplarım  :)

Evet abi görüntü ve montaj süper ancak bu kararma olayını bana diyen oldu ve neden kararıyor sebep nedir acaba bir kaç kişi kalitesiz xenon ampüllerinden olduğunu söyledi bende orjinal philips xenon ampül aldım ve onu taktım aydınlatma süper diyebilrim denemelerde ama kararma olurmu o artık kararsız abi  :)

Kendine özel ampul çıkıyor çoğunda. Normal ampul ile xenon ampul arasında ısı farkı çok yok.

Alırken dediğin gibi abi kendi ampül tipi olan var ancak ben H1 Ampül olarak aldım normal ampül ve xenon ampül takılıyor ve normal ampül aydınlatmasıda baya güzel diyebilirim.

Elinize sağlık biri de bana yardım etse de halletsek far olayını .

Çok sağolun yardımcı olabildiğim kadar olurum konu hakkında  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Resimler düzenlenip ilk mesaja eklenmiştir.

Tekrardan ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin

Resimler düzenlenip ilk mesaja eklenmiştir.

Tekrardan ellerinize sağlık.

Çok teşekkür ettim yardımlarınız için çok sağolun  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Aytekin

Elinize sağlık çok güzel görülüyor.

Çok sağolun Teşekkür ediyorum  :)

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin
(düzenlendi)

http://youtu.be/Fyiq3budyuI

Bu video da yaptığım mercekli farlar kuzenimin connect aracının farlarının üstüne emet olarak oturtuldu ve ayarsız ayna ayarıda 0 da sadece xenon ampül ve tetikler bağlıydı aracıma takılıcak ve ayarları yapılıcak o zaman bir video daha ekliyicem taktığımız şekilde budur

Bilginiz olsun Kullanılan ampüller philips 4300K H1

wTgZVAql.jpg?1

tarihinde Koray Aytekin tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek

Kardeş ben kolları sıvayayım Malzemeleride alayım yanına koşayım :D. Bence çok başarılı  :bravo:

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin

Kardeş ben kolları sıvayayım Malzemeleride alayım yanına koşayım :D. Bence çok başarılı  :bravo:

Al valla Yaparız hiç sorun değil  ;)  aracıma takılsın o zaman bir video daha ekliyicem ozaman esas görüntü gözükücek ama aydınlatma gerçekten mest etti beni test ederken  :biggrin:

Bende hazırlanıyorum :D

:bravo:  :bravo:

Valla abi değişiklik şart yap sende  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Valla Uğur arkadaşın projesinden sonra nasıl niyet ettim bilemezsiniz.. Bir de aracı aldığımda h4 6k xenon vardı üzerinde, rengi falan da çok hoşuma gidiyordu ama sonradan söktürdük tabi, o da içimizde kaldı.. Maddi olarak biraz külfetli gelmişti başlarda ya bakalım ilerleyen zamanlarda ne çıkar karşımıza bilinmez..

Yorum bağlantısı
Koray Aytekin

Valla Uğur arkadaşın projesinden sonra nasıl niyet ettim bilemezsiniz.. Bir de aracı aldığımda h4 6k xenon vardı üzerinde, rengi falan da çok hoşuma gidiyordu ama sonradan söktürdük tabi, o da içimizde kaldı.. Maddi olarak biraz külfetli gelmişti başlarda ya bakalım ilerleyen zamanlarda ne çıkar karşımıza bilinmez..

hayırlısı diyelim abi ama mercekler yurt dışında ucuz uygulamayı kafaya koydunmu ona ayrı bir maddi destek ayırdınmı yap bence güzel  :) Yakışırda hemde Xenon kullanırsın aslanlar gibi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...