İçeriğe Yönlendir

Kuş Pisliği Lekesi Ve Boya Yanması.

Osman Nuri Köknar

Recommended Posts

Osman Nuri Köknar

Selamlar.
Bugün iş çıkışı aracın kaputunda leke gördüm ve görür görmez hemen bir ıslak mendil ile çıkarayım dedim. O esnada seyir halinde iken bir yere uğramıştım öyle uzun süre uğraşacak zamanım yoktu eve gittiğimde çıkarırım dedim. Aslında lekeyi gördükten sonra anlamıştım lekenin uzun süre kaldığını. Ama ne ara ne zaman oldu bilmiyorum. En fazla 2-3 gündür leke kalmış olabilir. 

Lekenin ilk hali.

Eve geldiğim de ilk olarak hemen oraya kağıt havluya ılık su dökerek lekenin üzerine bıraktım. Biraz bekledim tekrar ılık su dökerek bir havlu daha koydum. Lekenin yumuşamasını bekledim ama hiç mi hiç yumuşamadı. İş ciddiye bindi diyerek bulaşık süngerine bulaşık deterjanı dökerek sıcak su ile yavaş yavaş ovaladım. Yine tesir etmedi. Yine kağıt havluya sıcak su dökerek leke üzerine bıraktım yumuşasın diye. En sonunda baktım olmuyor bulaşık süngerinin arka kısmındaki sert yeşil tabaka ile sıcak su ve deterjanı dökerek ovaladım. Yaklaşık 1 saat uğraştım ve en son bu hale geldi. 

Aklıma uygulayacak başka yöntem gelmedi. Karanlık da çökmüştü. Öylece bıraktım. Bu lekeyi çıkarmanın bir yolu var mıdır? Yoksa iş işten geçmiş deyip yakasını bırakmak mı gerekir? Leke en fazla 2 günlük leke bunu da belirteyim. Sabah işe giderken arabanın her tarafı buğulanmıştı bu yüzden gözümden kaçmış.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Kuş pisliği olduğundan emin misiniz? Çimento gibi bir şey olmasın? Mesela sıva yapılan bir inşaatın altından geçmiş olabilirsiniz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Leke kalmamış sanıyorum artık. Gözüken iz sanıyorum. Yapacak bir şey yok gibi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

iş işten geçmiş...... maalesef yanıyor vernik. boyanın da altına gçeiyor asit. kuşlar pek aistli artık

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Çimento da olabilir yani sadece beyaz bi leke vardı. Neyse ki ilk başta leke büyüktü uğraşlarım sonucu lekenin küçülmesi içimi rahatlattı. Böyle kullanacağız artık yapacak bise yok.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Kus pisligi asiri asidlidir. Sadece 24 saatte kus pisligi vernigi mahvedebiliyor. Malesef resimteki arac icin artik cok gec.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Lekenin bu duruma gelmesi, süngerin sert tarafından kaynaklı olabilir mi acaba?  :unsure2: Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Lekenin bu duruma gelmesi, süngerin sert tarafından kaynaklı olabilir mi acaba?  :unsure2: Geçmiş olsun..

ilk yarım saat sıcak su ile tampon yapıp lekenin kurumasını bekledim ama olmayınca süngerin sert kısmı ile yaptım. Zaten sert kısım çıkardı lekeyi. Ancak bu kadar oldu daha da olmadı. Daha dikkatli baktım da yukarıda bir abimin dediği gibi çimento da olabilir.

Yorum bağlantısı
Akif Eren

verniğin işi bitmiş ne yazık ki en sıkıntılı iş bu kuş pisliği, arkadaşımın da başına geldi usta boyanacak demişti.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Geçmiş olsun, nasıl bir kuş acaba, su yerine asit içmiş sanki.

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. İlk başta lekenin o denli büyük olması benimde canımı sıktı ama daha sonra küçüldü. Kuşa o işi yaptıranın vardır bir bildiği...
Ayrıca süngerin yeşil kısmı lekeyi arttırmadı aksine daha da azalttı. İlk fotoğraftaki büyüklükten bu hale geldi. Sadece lekenin üzerine o kısımla müdahalede bulundum. Daha fazla uğraşıp boyaya zarar vermek istemedim. Pasta cila ile çıkarmaya çalışacağım artık.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

boya hasar gördüğü için çıkacak bir dutum yok yıll içinde büyüyecek de.

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

boya hasar gördüğü için çıkacak bir dutum yok yıll içinde büyüyecek de.

Hadi ya.. Peki bunun önlemi nedir abi  büyümemesi için?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önlemi ni ben bir bulsam ... bizim otopark dolu bunlarla... asit girdi mi bünyeye....

sadece eski selulozik boyalara zarar vermiyor bu şekilde

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

önlemi ni ben bir bulsam ... bizim otopark dolu bunlarla... asit girdi mi bünyeye....

sadece eski selulozik boyalara zarar vermiyor bu şekilde

Abi bunun çimento olabileceğini de düşünüyorum ama o zaman durum farklılaşır mı? Bembeyaz bir tabaka vardı ve ilk baktığımda çok sertti. Yani kuş pisliği iki gün içerisinde bu kadar sertleşebilir mi? Ayrıca kaputtan aşağı doğru sıvı akması vardı. Onları ıslak mendil ile sildim hemen çıktı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

taş gibi olur. su ile çimneto da çzöülmez ama kuşunki çözülür. yediği balığa yemeğe kuşuna göre 24-48 saatte boyyaı yakar zemine geçer asidi.

denizde sardalya bollaşınca pek fena olur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Çözümü var, durumuna göre o bölge 1200-2000-3000 grid zımparadan geçecek. Iyi bir usta el rütüş yapacak ve tekrar onlarla komple zımparalanacak. Zımparalandktan sonra en sertten finish e doğru pasta ile polisaj yapılacak. %100 geçirmeyebilir ama lekeyi hayalet yapabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 tl büyüklüğündeki yeri kağıt 5 tl gibi yapmadan zımpara yapabilmeli

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

El becerisine giriyor işte yapabilen bir kaç kişi de biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

1 tl büyüklüğündeki yeri kağıt 5 tl gibi yapmadan zımpara yapabilmeli

Güzelce maskelese olmaz mı.. ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cikacak olan sonuc verilecek meblagi kaldirir gibi ise olmayacak is yoktur boyada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...