İçeriğe Yönlendir

Subaru Impreza 1.5 Awd Almak Istiyorum


Hakan Arslaner

Recommended Posts

Hakan Arslaner

Arkadaşlar Merhaba,

 

Konu başlığından da anlaşılacağı gibi subaru impreza 1.5 awd almak istiyorum.

 

Nereden esinlendiğimi soracak olursanız şu videoyu izleyince karar verdim. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=1Qoag6cqZO4

 

Subaru forumlarını okudum, herkes güvenliğinin çok üstün olduğunu, sessiz olduğunu ve hastalık yaptığını yazıyor. :)

 

Bende bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz mantığı ile bir Subaru almak ve o keyfi yaşamak istiyorum.

 

Siz ne dersiniz? tavsiye eder misiniz? Mutlaka kullanan birileri vardır. Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

 

2009 ve üzeri HB kasa almak istiyorum.. Dizel focustan sonra nasıl olur hiç fikrim yok :)

 

Ama boxer motor olması ve güçlü olması sanki dizel focustaki TORK olayını bana çok aratmaz gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

2.0R lar var onlarda performans sorunu yasamazsiniz ancak 1.5te beklentiniz cok yukarda olmasin. yakit konusunda Benim duyumlarim fazla yaktigi yonunde. boxer motor motorun enine degilde dikine konumlandirilmasi anlamina geliyor diye biliyorun. artisi eksisi nedir bilmem.

Ben STi a binmistim tobe ettim dahada binmem :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

1.5 awd'nin torku 142Nm Dizelin torku gibi olamaz.Dizel Focustan sonra hantal bile gelebilir araç.Motor sesi çok tatlıdır.:) Yakıt konusunda dizel araçtan sonra yakıtı fazla gelebilir.;)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Çekiş sistemi çok güzel ama motor performansı sıradan bir araç. 0-100 hızlanması 14 sn gibi hatırlıyorum. Bu da sürekli yüksek devir çevirmek demek, yüksek devir de yüksek tüketim demek.

LPG uyumu tartışılır. Böyle arabaları bende severim ama mantıklı düşünmek gerek, yarın satmaya niyetlendiğinizde elinizden çıkarma aşamasını vs de düşünün..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kesinlikle keyif alamayacaksınız.

Dizelin zehri bulaşmış size.

Eminim ki ilk ayda satlığa çıkarırsınız.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Boxer motorda pistonlar yatay eksende çalışır. Bu sebeple motor oldukça titreşimsizdir Ayrıca motorun ağırlık merkezi daha aşağıdadır buda yol tutuşunu üst seviyede tutar. Çok yakar ve torkuda dizel kadar iyi değildir.

Yakıt o kadar kötü değil. Üst komşumda hb 2009 ov var.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bir yıl olmadı bende sarmıştım buna ama buldum anlaştım test edince arkama bile bakmadan kaçtım abartmıyorum o derece.hatta forumda paylaşmıştım ve çoğu üstad aynı fikirdeydi.Uzak durun bence de.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Çok çok çok fazla yakar az kaçar. Sürekli 4 çeker olması sebebi bile 14 litre civarı yakıyor. Malzeme kalitesi kötü. Motor sesi olduğu gibi içeride. Tahmin edildiği gibi de gitmiyor. Arkadaşımda var ve sürekli katalitik arızası veriyor. Çözümü de çok pahalı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

O zaman hiç bulaşmayım :) 

 

Aynı şüpheler bende de vardı, herkes hemen hemen aynı konularda hem fikir. 

 

Mehmet Özyürek abimin dediği gibi dizelin zehri bulaştı bir kere o yüzden bir sonraki alacağım araca karar veremiyorum bir türlü :(

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Yakıtı vb.. focus 1.6 benzinli ile hemen hemen aynı görünüyor. Ama 0-100 hızlanması 14 saniye diyor ki bu çok aşırı fazla bir değer. Bende bu araca niyetendim bir ara, sonra güçsüzlüğü ve 4x4 olması beni caydırmıştı. Bu araç mk1 focus 1.6 dan daha güçsüz, takdir sizin.

 

arka Subaru Model Impreza Nesil Impreza III Hatchback Motor 1.5R MT (107 Hp)spacer.gif Kapı 5spacer.gif Güç 107 bg spacer.gif Maksimum sürat 175 km/saat spacer.gif Hızlanma 0 - 100 km/saat 14.0 saniye spacer.gif Yakıt deposu hacmi 60 Lt spacer.gif Üretim başlangıç yılı 2007 yıl spacer.gif Kasa tipi Hatchbackspacer.gif Koltuk 5spacer.gif Uzunluk 4415 mm. spacer.gif Genişlik 1740 mm. spacer.gif Yükseklik 1475 mm. spacer.gif Dingil Mesafesi 2620 mm. spacer.gif Ön tekerlek izi 1505 mm. spacer.gif Arka tekerlek izi 1510 mm. spacer.gif Bagaj hacmi en fazla 538 Lt spacer.gif Motor pozisyonu Ön, boyunaspacer.gif Motor hacmi 1498 cm3spacer.gif Tam güç devri 6000 dev/dak spacer.gif Tork 142/4500 Nm spacer.gif Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyonspacer.gif Valf yapısı OHCspacer.gif Silindir pozisyonu Boxer motorspacer.gif Silindir Adedi 4spacer.gif Silindir çapı 77.7 mm. spacer.gif Silindir içi vuruş 79 mm. spacer.gif Sıkıştırma oranı 10.1spacer.gif Silindir başına düşen valf 4spacer.gif Yakıt Tipi Benzin A-95spacer.gif Çekiş Sürekli 4x4spacer.gif Vites sayısı (Manuel şanzıman) 5spacer.gif Ön süspansiyon Bağımsız,Mcpherson dengeliyici yayspacer.gif Arka süspansiyon Kaldıraç ve çubuklarspacer.gif Ön frenler Hava soğutmalı disklerspacer.gif Arka frenler Diskspacer.gif ABS Evet spacer.gif Direksiyon tipi Direksiyon kutususpacer.gif En az dönüş açısı 10.6 m spacer.gif Şehir içi yakıt tüketimi 9.6 Lt/100 km spacer.gif Şehir dışı yakıt tüketimi 6.3 Lt/100 km spacer.gif Ortalama Yakıt tüketimi 7.5 Lt/100 km spacer.gif Emisyon Standardı EURO IVspacer.gif Ağırlık 1310 Kg spacer.gif Lastik boyutu 195/65R15
Yorum bağlantısı
Misafir

Impreza degil ama legacy kullandim. Bolu sehir icinden Ankara'ya kadar bir tecrubem oldu.

Legacy tabi ki ust sinif oldugu icin daha keyiflidir tahminimce. Ancak aracin albenisi Japon araclari kadar. Ornnegin bir Avensis gibi avrupai hatlari yok. Karakteristik olarak sinyal kolundan far acma, aydinlatmasiz cam acma dugmeleri, direksiyonun arka alt bolumune monteli hiz sabitleyici tuslari avrupa araxlara alisanlara biraz ters gelir. Legacy 2006 modeldi ve klima gosterge isiklarinin siyaah ustune beyaz aydinlatmali olmasi nuans yaratiyordu o kadar.

4x4 surus zevki bambaska. Yakit sorun olmasa 4x4 arac surdukten sonra diger araclar icin anlatilan yol tutus basarisi hikayeyi gecer rivayete doner. En baasarili yol tutusu olan 2 cekerli ya da iterli aracin performansindan 2 adim onde.

Ancak bu 4x4 mondeo'da olsaydi mesela keyif kismi ile beraber Subaru'nun pek esamesi okunmazdi.

Subaru bir zamanlar Alfa'da siddetle tercih edilen boxer tip motor kullaniyor ama tuketim konusunda 4x4 ile beraber musriflesen bu araclar ulkemizdeki 5tl b3nzin fiyatlari ile zevkine binilenecek arac statusunde oldugundan sifirinda elit kesime, ikinci elde de dusuk satis fiyatiyla orta gelire hitap ediyor. Ancak bu ikinci eldeki dusus aracin idamesi kisminda zorluga yol actigindan hareketli bir ikinci eli olmuyor.

Subaru icin Japon Mercedesi derler. Bir rivayete gore Japonlar'in kalite markasi. Ariza istatsitigi olarak dogrudur ama zaten sorunsuz olan Japon markalari bu konuda Subaru'nun one cikmasina en azindan ulkemizde izin vermediler. Digerlerinde (Japonlarda)15 sene dayanan parcanin Subaru'da 17 sene dayanmasi Subaru cok saglam aracmis dedirtmiyor kendi hemserileri nedeniyle.

Dis tasarim bence japonlara gore basarili ama impreza son iki kasada geriye gitti, hyundai accent era gibi kuculdu, tarz degil klasik formlarda uretiliyor. Turkiye'ye gelirken impreza'nin full diye lanse edilen modeli kirpiliyor. Avrupa ve kore modelleri giderek dijitallesirken bu kadar manuel dugme ile dacia'y goz kirpiyor.

Eger diger markalarda aranilan temizlikte arac yoksa ve ayni fiyatlara 50.000km'de tertemiz kurbanlik gibi satilmayi bekleyen varsa alinir ama alternatifleri varken simdilik son siralarda olsun.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Wrx ler Sti lar ile benzer görünüm harici. 1.25 fiesta bile sollar gider 1.5 awd yi.

Reçeteniz: Koni li esp li focus tdci...

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

o testteki araçlar 2 çeker subi 4 çeker o testin sonucunun öyle olasından doğal ne var bi suziki sivift bile o tessten daha başarılı geçer  ;)

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Wrx ler Sti lar ile benzer görünüm harici. 1.25 fiesta bile sollar gider 1.5 awd yi.

Reçeteniz: Koni li esp li focus tdci...

 

Abi koni nedir maruz gör anlamadım  :blush:  Hava filtresi midir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

amortisör markası. amortisörde nirvana diyelim . yol tutuşunda son nokta

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...