Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2023 Paylaş 18 Nisan 2023 Selçuk Keleş yazdı: Kısa ama güzel bi gündü Aaa dere Gördüğüm her dereye atlayasım geliyor.. Selçuk Keleş yazdı: Bazen yaşadığımız durumlar Ne soruyorsun ki.. gidebildiğin kadar git işte.. Kalırsan geri dönersin.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Nisan 2023 Yazar Paylaş 18 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Aaa dere Gördüğüm her dereye atlayasım geliyor.. Ne soruyorsun ki.. gidebildiğin kadar git işte.. Kalırsan geri dönersin.. anı yaşa 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Nisan 2023 Yazar Paylaş 21 Nisan 2023 Çift kamera ile küçük bir picture in picture denemesi. Kameranın (özellikle kasktaki) titreşim önleme özelliğinin ne kadar iyi çalıştığını görmek mümkün. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 Mayıs 2023 Paylaş 8 Mayıs 2023 Bana da bi ktm aldırtacak bu fotoğraflar ama ya da husqvarna 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Bana da bi ktm aldırtacak bu fotoğraflar ama ya da husqvarna Dual sport yeter, klx vs. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mayıs 2023 Paylaş 9 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Bana da bi ktm aldırtacak bu fotoğraflar ama ya da husqvarna Sen yanlış motora biniyorsun.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2023 Biraz geç çıktık ama güzeldi. Biraz sapa bir yol kullandım, ön lastikten sıçrayan kalın bir dal mızrak gibi dirseğime geldi. Dizlik olmasaydı kesinlikle dizi parçalardı o kadar çok hissettim. Kısa bi video gelecek. Bi uyuyamadım yauw 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Mayıs 2023 Paylaş 15 Mayıs 2023 Selçuk Keleş yazdı: Dual sport yeter, klx vs. Klx hiç mıncıklama şansım olmadı ama crf 250l yi sevmedim. Leylek gibi yüksek. O heybete acayip kuvvet bekliyor insan o da yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2023 Paylaş 15 Mayıs 2023 Selçuk Keleş yazdı: Biraz geç çıktık ama güzeldi. Biraz sapa bir yol kullandım, ön lastikten sıçrayan kalın bir dal mızrak gibi dirseğime geldi. Dizlik olmasaydı kesinlikle dizi parçalardı o kadar çok hissettim. Kısa bi video gelecek. Bi uyuyamadım yauw Fotoğrafı sen mi çekemedin.. telefonun mu çekemiyor.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Klx hiç mıncıklama şansım olmadı ama crf 250l yi sevmedim. Leylek gibi yüksek. O heybete acayip kuvvet bekliyor insan o da yok. Spesiyal motorlar daha yüksek. Ağırlığı dezavantaj güçsüzlüğü değil. Arazide fazla güç gerekmiyor hele ki başlangıçta. İleride yine geçilir. Klx az daha canlı. Mehmet Ozyurek yazdı: Fotoğrafı sen mi çekemedin.. telefonun mu çekemiyor.. Hangi fotoğrafı? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Mayıs 2023 Paylaş 15 Mayıs 2023 Selçuk Keleş yazdı: Spesiyal motorlar daha yüksek. Ağırlığı dezavantaj güçsüzlüğü değil. Arazide fazla güç gerekmiyor hele ki başlangıçta. İleride yine geçilir. Klx az daha canlı Alt devir yok crf de. Sizdeki daha iyidir sanırım. 4000 altı boş crf. Cbr 250 bloğu mu ondaki? Klx 200 km yolda nasıl olur her motor gider de eziyet olur mu? Arazi seviyorum ama bi izmir, balıkesir de yapılır mı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2023 Paylaş 15 Mayıs 2023 Selçuk Keleş yazdı: Hangi fotoğrafı? Çiçekler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Alt devir yok crf de. Sizdeki daha iyidir sanırım. 4000 altı boş crf. Cbr 250 bloğu mu ondaki? Klx 200 km yolda nasıl olur her motor gider de eziyet olur mu? Arazi seviyorum ama bi izmir, balıkesir de yapılır mı Eğer amacın orada offroad ise gidilir yoksa çekilmez, sele konforsuz, rüzgar etkisi, lastik asfalta göre değil, sürat düşük. Klx 250 2. viteste daha canlıdır. Crf alınca dişli, arka yay değiştirmek gerekiyor. Mehmet Ozyurek yazdı: Çiçekler Işıktan dolayı odaklayamamışım, telefon olsa uğraştırmaz daha iyi çekerdi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mayıs 2023 Paylaş 16 Mayıs 2023 Selçuk Keleş yazdı: Işıktan dolayı odaklayamamışım, telefon olsa uğraştırmaz daha iyi çekerdi Fotoğraf makinesi ise normal 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Haziran 2023 Yazar Paylaş 12 Haziran 2023 Hava değişimi Hafta sonu her yer piknikçiler tarafından işgal edilmişti, ama biz bunun gibi pek bilinmeyen gölgeli yolları biliyoruz Isındı hava, yazlıklara geçmek lazım artık. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Haziran 2023 Paylaş 12 Haziran 2023 Motora binmeye hazırlanmak bu kadar zor olmasa hemen alırım. 1 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Haziran 2023 Yazar Paylaş 12 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Motora binmeye hazırlanmak bu kadar zor olmasa hemen alırım. Sadece giyinmesi değil piknik hazırlığı da var ne yapalım gülü seven dikenine katlanır Küçük bir kesme tahtası ayarlamam lazım çoban salata yaparken domatesleri küp küp kesemiyorum Rota haritasını da ekledim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Haziran 2023 Paylaş 12 Haziran 2023 Güzel rota.. Navigasyonsuz kaybolursun heralde.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Haziran 2023 Yazar Paylaş 12 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Güzel rota.. Navigasyonsuz kaybolursun heralde.. Wikiloc ya da Google uydu haritası olmasaydı ne yapardım bilemiyorum. Navigasyon kullanmıyorum çünkü haritada öyle bir yol tanımı yok. Kaçırılmaması gereken sapakları işaretliyorum kalanı biraz da doğaçlama oluyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Haziran 2023 Yazar Paylaş 30 Haziran 2023 1. gün Tatilden istifade Atılgan'la bir kaç günlük tur ve keşif gezisi yapacağız. Giyecek ve ekipmanları 25 litrelik sosis çantaya, yeme içme gıda malzemelerini kuyruk çantasına yükledim. Topçular'a geçtikten sonra Altınova'dan aşağıya mümkün olduğunca orman yollarından gidip tepelerin diğer tarafından Orhangazi'ye varmayı hedeflemiştim. Haritada işaretlediğim orman yolları özel arazi ve kapalı durumdaydı ve köyler arasında asfalt yoldan devam ettim. Sadece Örencik köyü civarında bulduğum çok güzel bir orman yolunu takip ettim. Burası aynı zamanda doğalgaz hattıymış. Ne zaman bir köylü ile konuşup ara yol orman girişi falan sorsam yüzüme tuhaf tuhaf bakıp "neden normal yoldan gitmiyorsun ki daha hızlı gidersin" cevabını aldım Bu da KPS'in (köylü positioning system) daha gelişmiş versiyonu oluyor Biraz geç çıkmıştım sıcak rahat vermeyince ve köylerde de sürekli durup çay bahçesinde geyik yapınca çok zaman kaybettim Hal böyle olunca saat 17.00'de amaçladığım yolun daha yarısına bile gelememiştim. Bir de şebeke birçok yerde çekmediğinden telefon da beni sürekli olarak yanlış yerlerde gösterdi ve girmem gereken patikaları sürekli kaçırdım. Burhaniye köyünden geçiş rotası da iptal oldu. Vakit geç olduğundan asfalt yoldan köyleri geçerek Termal'e gidip orada otele yerleşmeye ve tura oradan devam etmeye karar verdim. 8 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2023 2. gün İyi bir kahvaltı olmadan yola çıkılmaz Bu bölge genel olarak Samanlı dağları avlağı imiş. Gökçedere göletinin etrafından dolanıp orman yoluna çıkıyoruz. Beğendiğimiz yerlerde çay ve atıştırma molaları Merak ettiğimiz noktalara gidip biraz keşif yapıyoruz. Sıcak devam ediyor epey de yükselmişiz. Bu yollara bayıldım Neredeyse tamamı offroad olan 50 kilometre yol 5 saatten fazla sürdü. Otele dönüp duş aldıktan sonra bir pide ve güzel bir çoban salata patlatıyoruz. Otelin sahibi Atilla abi motosiklet ve enduro hastası çıktı sağ olsun fazlasıyla ilgi gösterdi motoru gece içeriye aldık. Günün sürprizi de bu oldu sezonun ilk amele yanığı Ecza çantama nemlendirici krem ve güneş kremi eklemem gerekecek. 4 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2023 3. gün Bugün de hava çok sıcak. O nedenle sabah öğlen otelde biraz oyalanıp öğlenden sonra hafif bir şeyler atıştırıp çıkmaya karar veriyoruz. Rengarenk çiçeklerin her yere saçıldığı yerlerden geçtik Haritadan 2 alternatif rota belirleyip haydariye köyüne inmeyi hedefliyoruz. Nesin sen kaşif falan mı ? Girdiğimiz yollardan biri artık pek kullanılmadığından izleri kaybolmaya başladı. Boy hizasında uzamış otlar arasında sadece rüzgarı ve kuşları duyuyorsunuz. Suyun bolluğu ufak su geçişleriyle kendini gösteriyor. Güneş almayan loş kısma geldiğinizde ise orman sizi sanki içine doğru çekmeye başlıyor. Burayı çok sevdim. Buzzz... 🥶 Epey bir dolandıktan sonra köye ve rüzgar güllerinin yerleştirildiği bölgeye kadar ilerledik. Burası acayip rüzgarlı. Çay ve atıştırma zamanı. Otele dönüş yolunu asfalttan gideceğiz. Şelaleleri izleyen yola kızeye devam ediyoruz , hava kararmak üzere. Sıcaklık birden 18 dereceye düşüyor, içime ikinci bir tişört daha giymem gerekti. Köye yaklaştıkça yükseliyoruz hava da ısınmaya başlıyor. Yarın dönüş zamanı... 7 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2023 Sabah erken kalkıp yola düşüyoruz. Yolda hafif atan yağmur biraz endişelendirse de sonra kesiliyor. 70 km sürüşün ardından sızlamaya başlayan popoyla artık yuvadayız. Minder falan koymak lazım 3.3 lt/100 km tüketmişiz. Ufak tefek eksikler olsa da genel olarak sorunsuz ve çok keyifli bir geziydi, bir çok tecrübemiz oldu. Yanıma zincir yağı almayı unutmuşum, kuruyp tozlanan zinciri üç harfli marketten aldığım çakma wd40 ile yağlamama Atolgan başta biraz bozulsa da sonra uzatmadı sağolsun. Şimdi gidip biraz ilgileneyim. 7 Yorum bağlantısı
Recommended Posts