Mehmet Kazancıoğlu 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 arkadaşlar bildiğiniz üzere 2009 model focus titanium otomatik vites araç sahibiyim aracım 39.785 kmde bir önceki bakımı gecen yıl yaklaşık 28.000 km de iken yapılmıştı. aracı aldığım günden bu yana yılda 15.000 km yapmadığım için genelde yılı dolunca periyodik bakımlarını gerçekleştiriyorum. fakat kafamı karıştıran iki tane olay var 1. Triger değişimi: Servis ile yaptığım görüşmede trigerin 90.000 km veya 5 yılda değişmesi gerektiğini söylediler aracım 2009 haziran ayı trafiğe çıkışlı ve 39.785 km de. km den değil ama yıl olarak 5 yılı doldu. 2. Otomatik Vites şanzuman yağı: servis şanzuman yağının 45.000 km de değişmesi gerektiğini belirti. otomatik vites araçlarda şanzuman yağı değişim periyodu ne olmalıdır. servisin verdiği fiyat triger set + periyodik yıllık bakım + fren hidroliği değişimi : 1250 tl şanzuman yağı değişimi : 600 tl toplam : 1850 tl yaş kampanyası % 25 indirim ile 1.400 tl gibi bir rakam çıkıyor ortaya. bahsedilen periyotlar gerçekten doğrumu daha önce bu km de bu işlemleri yaptıran varmı veya yaptırmayıp olumsuz bir durum ile karşılaşan varmı ? Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 triger kısmı doğru.otomatik şanzıman hakkında bilgim yok. triger aracın garantisi yoksa dışarıda uygun fiyata yaptırılır Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 yağın cinsini öğrenseydin abi. nemli bir yerde sürekli yatmıyorsa araç trigieri biraz daha bekletilebilir ama risk riskdir Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 2008 'de 440 tl gibi bir rakamdı yanılmıyorsam yetkili serviste yağ değişimi fiyatı . Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 Eylül 2014 Yazar Paylaş 12 Eylül 2014 (düzenlendi) yağın cinsini öğrenseydin abi. nemli bir yerde sürekli yatmıyorsa araç trigieri biraz daha bekletilebilir ama risk riskdir fiyatları duyunca telefonu kapatasım geldi bir an önce o yüzden yağ mağ hiç aklıma gelmedi istanbulda yılda yaklaşık 10.000 km yapan, ev iş yeri arası 13 km olan bir mesafede sabah akşam kullanıyorum. 2008 'de 440 tl gibi bir rakamdı yanılmıyorsam yetkili serviste yağ değişimi fiyatı . 6 yılda eh fazla bir fark gelmemiş anlaşılan triger kısmı doğru.otomatik şanzıman hakkında bilgim yok. triger aracın garantisi yoksa dışarıda uygun fiyata yaptırılır aracın garantisi yok ama kime güvenip değiştirilir bilemiyorum. 12 Eylül 2014 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 6 yılda eh fazla bir fark gelmemiş anlaşılan . Aynen abi , istinye otokoç'ta değiştirmiştim 45 bin bakım dahil 840 tl ödemeiştim , hiç unutmam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 Eylül 2014 Yazar Paylaş 12 Eylül 2014 Aynen abi , istinye otokoç'ta değiştirmiştim 45 bin bakım dahil 840 tl ödemeiştim , hiç unutmam evet benimde şu an bahsedilen değerleri unutmam pek mümkün olmayacak gibi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 arkadaşlar bildiğiniz üzere 2009 model focus titanium otomatik vites araç sahibiyim yaş kampanyası % 25 indirim ile 1.400 tl gibi bir rakam çıkıyor ortaya. bahsedilen periyotlar gerçekten doğrumu daha önce bu km de bu işlemleri yaptıran varmı veya yaptırmayıp olumsuz bir durum ile karşılaşan varmı ? Sanırım aynı model araca sahibiz. Benim focus 45 bin km de. Ben de dediklerinizi düşünüyorum. Servislerde fiyatlar uçuk. Ben trigeri 50-55 bin km gibi yani Nisan-Mayıs gibi değiştiririm diye düşündüm. Şanzuman yağı ise tam bir muamma. Hele servisler hiçbirşey bilmiyor. Ömürlük diyeni var, tüm şanzumanı dağıtacağız araba 3-4 gün kalacak diyen var, yağın yarısını boşaltıp yeni yağ ekleyeceğiz, 1 hafta sonra geliceksin yine yarısını boşaltım yeni yağ ekleyeceğiz diyen var. Demek ki bu işin doğrusunu bilen yok. Yağın özelliğinin bir süre sonra kaybolacağı da su götürmez bir gerçek. Ben tüm bakımları özel ford servisinde yaptırmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 Eylül 2014 Yazar Paylaş 12 Eylül 2014 (düzenlendi) Sanırım aynı model araca sahibiz. Benim focus 45 bin km de. Ben de dediklerinizi düşünüyorum. Servislerde fiyatlar uçuk. Ben trigeri 50-55 bin km gibi yani Nisan-Mayıs gibi değiştiririm diye düşündüm. Şanzuman yağı ise tam bir muamma. Hele servisler hiçbirşey bilmiyor. Ömürlük diyeni var, tüm şanzumanı dağıtacağız araba 3-4 gün kalacak diyen var, yağın yarısını boşaltıp yeni yağ ekleyeceğiz, 1 hafta sonra geliceksin yine yarısını boşaltım yeni yağ ekleyeceğiz diyen var. Demek ki bu işin doğrusunu bilen yok. Yağın özelliğinin bir süre sonra kaybolacağı da su götürmez bir gerçek. Ben tüm bakımları özel ford servisinde yaptırmayı düşünüyorum. büyük ihtimalle bende triger için yaz başına kadar sabredeceğim özel servislerinde fiyatı pek farklı değil ki. bu gün özel bir servisle konuştum yıllık bakım için 280 tl gibi bir rakam tutacağını söyledi. yetkili servis ise yıllık bakım indirimler dahil 300 tl fiyat verdi. pek fark kalmamış gibi görünüyor servisler ile özel servisler arasında . şanzuman yağı aynı dediğiniz gibi. bahsettiğim özel servis gerek yok diyor. servis değişecek diyor. aracın kitapçığına henüz bakmadım bakalım orada ne yazıyor. konuştuğum bir kaç kişi sakın değiştirme diyor. kimisi sizin dediğiniz gibi yarısı şimdi yarısını bir ay sonra değiştir diyor kafam çok karışık çok 12 Eylül 2014 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 şanzıman yağ değişim periuodu cümlesi şu: Ağır şartlardaki ortamda ki kullanımda 45bin kmde değiştirin. Şanzıman eğitiminde denilen: şanzıman ömrü ile birlikte değişir. Herkes kullanım ortamına göre belirleyebilr. Mesela trgier böyle değil km veya zmaan ile sınırlı 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Başbuğ 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 arkadaşlar bildiğiniz üzere 2009 model focus titanium otomatik vites araç sahibiyim aracım 39.785 kmde bir önceki bakımı gecen yıl yaklaşık 28.000 km de iken yapılmıştı. aracı aldığım günden bu yana yılda 15.000 km yapmadığım için genelde yılı dolunca periyodik bakımlarını gerçekleştiriyorum. fakat kafamı karıştıran iki tane olay var 1. Triger değişimi: Servis ile yaptığım görüşmede trigerin 90.000 km veya 5 yılda değişmesi gerektiğini söylediler aracım 2009 haziran ayı trafiğe çıkışlı ve 39.785 km de. km den değil ama yıl olarak 5 yılı doldu. 2. Otomatik Vites şanzuman yağı: servis şanzuman yağının 45.000 km de değişmesi gerektiğini belirti. otomatik vites araçlarda şanzuman yağı değişim periyodu ne olmalıdır. servisin verdiği fiyat triger set + periyodik yıllık bakım + fren hidroliği değişimi : 1250 tl şanzuman yağı değişimi : 600 tl toplam : 1850 tl yaş kampanyası % 25 indirim ile 1.400 tl gibi bir rakam çıkıyor ortaya. bahsedilen periyotlar gerçekten doğrumu daha önce bu km de bu işlemleri yaptıran varmı veya yaptırmayıp olumsuz bir durum ile karşılaşan varmı ? MEHMET BEY SERVİS HER ZAMAN FİYAT OLARAK YÜKSEK İSTER FİYATTA NEKADAR İNDİRİM DE OLSA YİNEDE BU KADAR TUTMAZ TRİGER SET 131.25 TL :http://www.fordmerkez.com/ford-focus-triger-seti-urun1153.html +(TRİGER İLE DEVİRDAİM DE DEĞİŞMESİ GEREKİRSE 100 TL DOLZ MARKA) BAKIM :MOTOR YAĞ 5W30 4 LT MOBİL 65.00 TL - YAĞ FİLTRE 10.00 TL - POLEN 10.00 TL (20 KARBONLU) HAVA FİLTRE 15.00 TL (ORJİNAL 35.00 TL) + ANTİFİRİZ 3 LT 20.00 TL BAKIMLAR BUNDAN İBARETTİR DİLERSENİZ İŞÇİLİK OLARAKTA YARDIMCI OLABİLİRİZ BİLGİ İÇİN 0212 452 13 00 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 15 Eylül 2014 Yazar Paylaş 15 Eylül 2014 şanzıman yağ değişim periuodu cümlesi şu: Ağır şartlardaki ortamda ki kullanımda 45bin kmde değiştirin. Şanzıman eğitiminde denilen: şanzıman ömrü ile birlikte değişir. Herkes kullanım ortamına göre belirleyebilr. Mesela trgier böyle değil km veya zmaan ile sınırlı yani abi dersin ki şanzıman yağını değişmesende olur, ama triger için bekleme, öyle mi anlama gerek cümlenden Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 17 Eylül 2014 Yazar Paylaş 17 Eylül 2014 (düzenlendi) Ford merkezden almış olduğum parçalar az önce elime ulaştı. ilgisinden dolayı Ford Merkezden Yakup beye buradan çok teşekkür ederim. servisin triger değişimi + periyodik bakım ve fren hidroliği değişimi için vermiş olduğu fiyat yukarıda da belirttiğim gibi 1250 tl idi ford merkezden almış olduğum parçaların toplam maliyeti 383 tl. triger set :125 DAYCOdevirdaim:100.00 TL (DOLZ)motor yağı:65 5W-30 4 LT MOBİLyağ filtresi:10 FORD polen filtresi karbonlu:20hava filtresi orjinal:35antifiriz :20TL KIRMIZI SİLVERfren hidroliği:8.00 TL DOT 4 BENDİX servis işçiliği 180 tl olarak görüştüm cumartesi günü büyük ihtimalle bunların montajını osman usta gerçekleştirecek. toplamda bana maliyeti 180 (servis işçiliği) + 383 (yedek parça) + 16 tl (kargo) = 579 tl servis ile aradaki fark 1250 - 579 = 671 tl 17 Eylül 2014 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts