Onur Oflaz 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Erzurumda askerlik yaparken her yerde görüyordum bu araçtan. Orada çok iyi piyasası var soğuğa mı dayanıklı nedir bilmem genis arabayi severiz genel olarak doblo caddy turu araclar da cok tutulur. vergi, muayene, konforsuzluk olayina ragmen 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-exeo-1.6-style-orjinal-hatasiz-175867712/detay Benim bir arkadaşımda vardı bundan. Bir keresinde ben ön yolcu koltuğuna, eşim de arka tarafa oturarak yolculuk yaptık. İndiğimizde ikimiz de kafesten çıkmış kuş gibi hissediyorduk. Hadi benim boy 1.88 tamam da eşim ortalama Türk kızı Sırf o ferahlık hissi için bile değer bence, bunun çocuğu var, yaşlısı var, uzun yaz yolculukları var. Tipi beğenildikten sonra yakıtı bir şekilde katlanılır. Bu arada benim aracım Superb-I, sonraki kasayı ben de beğenmiyorum. Önden iyi yine de arkaya hacı murat monte edilmiş gibi. Gerçi güncel kasa da hem ön hem de arka tasarım tercih edilebilir kıvamda fakat siz daha düşük modelli bakıyorsunuz zaten. Passat'tan daha iyi diye anlatma derdi de pek kalmadı bence artık, bana bile çoğu zaman "Passat'tan daha iyi değil mi?" diye geliyorlar çünkü. Araç iyice biliniyor ve kabul gördü. Kendi iyiliğinin buna katkısı %50 ise VW Grup'da olmasının katkısı da diğer %50'dir. Ben tekrar araç alacak olsam (ikinci araç olarak değil tabi) yine bu ayarda bir araç alırım, ya temiz bir A6 ya da Superb-II. Mondeo'nun da Exeo'nun da Focus'dan daha ferah olmadığını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Benim passat 1.4 tsi dün gebze kurtköy ümraniye kurtköy gebze kurtköy gebze yaptım 180 km. ortalamam 6.1 litre. hızım ise sakin sakin 100Km. dudullu da ve ümraniyede biraz sıkıştım. IKEA ya felan otoparka girdim çıktım. Deli gibi baırta bağırta kullansaydım 10 litreyi anca bulurdu. Daha deli kullansam veya çok dur kalk trafik olsa 11 belki yapardım. Öte yandan evden çıkıp 1 km ötedeki bakkala gidip gelsem 13 litre gösterir. Normal sert olarak 130-140 bandında otoban hızlarında çekinmeden ufak zig zag kullansam 7.5-8.0 yapar. Araca ilk binenler (ilk kullanmaya başlayanlar) alışamadıkları için 3000-3500 devirde vites değiştirmeye kalkıyorlar. O zaman 10 litre yakar. not: bazen deli gibi kullanmak da (tehlike yaratmadan) iyi oluyor. Araç kendine geliyor. sanırım ideal araç 160HP motorla gelen steyşın wagon passat. Ben superb'i begenmiyorum. Çevreye sürekli açılama yapmanız lazım "bu passat dan daha iyi" diye. buna ne gerek var. Bence VW almayacaksanız benim tercihim SEAT yönünde olurdu. Çünkü bunu servisi VW ile aynıdır yetkililer. Ve bunun ötesinde çizimleri çok daha güzeldir. LEON mesela çok daha iyi. Yahut EXEO. (audi). Bizim buralarda da sıkça gördüğüm bir araç. Ancak şehiriçi kullanımı için pek ideal olduğu söylenemez. Hem boyut, hem yakıt olarak. Mehmet Bey sizin araç variant mı? Konusunu aradım ama bulamadım. Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Plastik olması sağlam olmadığını göstermez, çamurluklar artık yeni nesil bazı araclarda hem hafiflik hem de kaza anında parcalanarak darbenin içeri iletilmesini engeller. Bence superb oldukça güzel bir araç. Diz mesafesi zaten konusulacak konu değil elegance donanım oldukça iyi. O paraya düşük model sırf vw diye cc alacağima ben kesin tercih ederdim. Ben pek takdir etmiyorum skoda yı sınıflarında ki nerede ise hiçbir aracın kalitesine erişemedi.Görünüşü ve diz mesafesine lafım yok .Ford co.(veya başka markalar) da biliyordur heralde plastik çamurlukların hafif ve kaza anında darbenin içeri itildiğini Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Ben pek takdir etmiyorum skoda yı sınıflarında ki nerede ise hiçbir aracın kalitesine erişemedi.Görünüşü ve diz mesafesine lafım yok .Ford co.(veya başka markalar) da biliyordur heralde plastik çamurlukların hafif ve kaza anında darbenin içeri itildiğini Plastik var, plastik var. Daha doğrusu plastik diye bir şey yok da polimer var ve çok sayıda çeşitleri var. Aracın çamurlukları hele de ön çamurlukları, yaşam alanı olarak isimlendirilebilecek yolcu taşıma bölümü için çok da önem arz eden parçalar değillerdir. Zira şase kolları yapısal olarak daha önemlidir. Bununla birlikte ufak çarpmalarda "plastik deformasyon özelliği" yüksek olan sizin tabirinizle "plastik" çamurluklar ezilmeden, bozulmadan şeklini koruyabilir. Hafiflik ve buna bağlı olarak yakıt sarfiyatındaki düşüş ile çevreci etkilerinin olmasının yanı sıra üretimlerinde harcanan enerji de konvansiyonel kaporta parçalarına oranla daha azdır ve bu da çevre açısından önemlidir. Bir aracı polimer ön çamurluğundan dolayı eleştirmek biraz haksızlık oluyor bence. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Birde çamurluk vb parçaların plastik olmasının diğer bir sebebi, yaya güvenliği. Euro N-Cap buna dikkat ediyor ve 5 yıldız için gerekn bir özellik. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Ben pek takdir etmiyorum skoda yı sınıflarında ki nerede ise hiçbir aracın kalitesine erişemedi.Görünüşü ve diz mesafesine lafım yok .Ford co.(veya başka markalar) da biliyordur heralde plastik çamurlukların hafif ve kaza anında darbenin içeri itildiğini [emoji3] [emoji3] [emoji3] [emoji3]Mehmet Beyin yazdıkları zaten yeterli şunu da eklemek isterim o dediğin cidden plastik değil zaten, malzeme mühendisliği okuyorum şuan ve öyle plastik dediğin polimer malzemeler var ki uçak gövdesinde dahi kullaniliyor, ford mühendisleri başka yoldan kar elde edip koyuyolardir, skoda mühendisleri ayrı. Audi sacı ile ford aynı mı? Adamlar artık carbon takviyeli farklı kompozitlerle üretmeye başladı, bu kadar basit değil bu işler Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Mehmet Beyin yazdıkları zaten yeterli şunu da eklemek isterim o dediğin cidden plastik değil zaten, malzeme mühendisliği okuyorum şuan ve öyle plastik dediğin polimer malzemeler var ki uçak gövdesinde dahi kullaniliyor, ford mühendisleri başka yoldan kar elde edip koyuyolardir, skoda mühendisleri ayrı. Audi sacı ile ford aynı mı? Adamlar artık carbon takviyeli farklı kompozitlerle üretmeye başladı, bu kadar basit değil bu işler Oooo. Malzemeciler iki olduk desenize. Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Plastik var, plastik var. Daha doğrusu plastik diye bir şey yok da polimer var ve çok sayıda çeşitleri var. Aracın çamurlukları hele de ön çamurlukları, yaşam alanı olarak isimlendirilebilecek yolcu taşıma bölümü için çok da önem arz eden parçalar değillerdir. Zira şase kolları yapısal olarak daha önemlidir. Bununla birlikte ufak çarpmalarda "plastik deformasyon özelliği" yüksek olan sizin tabirinizle "plastik" çamurluklar ezilmeden, bozulmadan şeklini koruyabilir. Hafiflik ve buna bağlı olarak yakıt sarfiyatındaki düşüş ile çevreci etkilerinin olmasının yanı sıra üretimlerinde harcanan enerji de konvansiyonel kaporta parçalarına oranla daha azdır ve bu da çevre açısından önemlidir. Bir aracı polimer ön çamurluğundan dolayı eleştirmek biraz haksızlık oluyor bence. Sordu abimiz bizde KENDİMİZCE eleştirdik yinede saolun bilgilendim Mehmet Beyin yazdıkları zaten yeterli şunu da eklemek isterim o dediğin cidden plastik değil zaten, malzeme mühendisliği okuyorum şuan ve öyle plastik dediğin polimer malzemeler var ki uçak gövdesinde dahi kullaniliyor, ford mühendisleri başka yoldan kar elde edip koyuyolardir, skoda mühendisleri ayrı. Audi sacı ile ford aynı mı? Adamlar artık carbon takviyeli farklı kompozitlerle üretmeye başladı, bu kadar basit değil bu işler Mehmet beyin yazdığı yazıyı göremedim kusura bakma lütfen Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 (düzenlendi) Plastik var, plastik var. Daha doğrusu plastik diye bir şey yok da polimer var ve çok sayıda çeşitleri var. Aracın çamurlukları hele de ön çamurlukları, yaşam alanı olarak isimlendirilebilecek yolcu taşıma bölümü için çok da önem arz eden parçalar değillerdir. Zira şase kolları yapısal olarak daha önemlidir. Bununla birlikte ufak çarpmalarda "plastik deformasyon özelliği" yüksek olan sizin tabirinizle "plastik" çamurluklar ezilmeden, bozulmadan şeklini koruyabilir. Hafiflik ve buna bağlı olarak yakıt sarfiyatındaki düşüş ile çevreci etkilerinin olmasının yanı sıra üretimlerinde harcanan enerji de konvansiyonel kaporta parçalarına oranla daha azdır ve bu da çevre açısından önemlidir. Bir aracı polimer ön çamurluğundan dolayı eleştirmek biraz haksızlık oluyor bence. Plastik olmasındaki bence tek sıkıntı şudur. Uzun vadede boyanın malzeme üzerindeki davranışı farklı olabilir. Yani 10 yaşındaki araçta plastik kısımların boyası solabilir, ya da çok daha yeni kalabilir. renk farkı doğabilir.. bence... plastik konusunda gelince bence tamamı plastik olmalı. Bizim buralarda da sıkça gördüğüm bir araç. Ancak şehiriçi kullanımı için pek ideal olduğu söylenemez. Hem boyut, hem yakıt olarak. Mehmet Bey sizin araç variant mı? Konusunu aradım ama bulamadım. 160 HP passat yakıtı çok değil aynı 1.4 motor. kompresörlü versiyonu ve ayrıca bi-fuel. (etanol de yakanlardan). benim araç sedan. Ama denk gelse SW alabilirdim. manevrası problem değil alışıyorsun. Sonuçta otobüsten bahsetmiyoruz. 5 Eylül 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Plastik olmasındaki bence tek sıkıntı şudur. Uzun vadede boyanın malzeme üzerindeki davranışı farklı olabilir. Yani 10 yaşındaki araçta plastik kısımların boyası solabilir, ya da çok daha yeni kalabilir. renk farkı doğabilir.. bence... plastik konusunda gelince bence tamamı plastik olmalı. ..... Plastik aksam boyasında herhangi bir değişme, deformasyon vb olmaz Mehmet abim. Olsa tampon, ayna, çıta, kapı kolları vb olurdu. Benim araç 10 yaşında ve böyle bir durum yok. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Plastik aksam boyasında herhangi bir değişme, deformasyon vb olmaz Mehmet abim. Olsa tampon, ayna, çıta, kapı kolları vb olurdu. Benim araç 10 yaşında ve böyle bir durum yok. Boyanınca olur:) 5-6 sene orjinal boyası ile kullanıp, hasar görürse saca göre plastiğin rengini tuturmak çok daha zor oluyor diğer parçalarla. Daha koyu oluyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Plastik aksam boyasında herhangi bir değişme, deformasyon vb olmaz Mehmet abim. Olsa tampon, ayna, çıta, kapı kolları vb olurdu. Benim araç 10 yaşında ve böyle bir durum yok. Yanlış abi. Metal den daha cabuk soluyor ve güneş yanigi oluyor. Ozellikle kapı kollari. Mesela linealara bak hepsinin kapı kolları güneş yanigi kaportada birşey yok. boya kalitesi de önemli tabi. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Yanlış abi. Metal den daha cabuk soluyor ve güneş yanigi oluyor. Ozellikle kapı kollari. Mesela linealara bak hepsinin kapı kolları güneş yanigi kaportada birşey yok. boya kalitesi de önemli tabi.Valla p Linea, bu C-Max.. Kalite farkı. Benimkinde gram değişim yok. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Valla p Linea, bu C-Max.. Kalite farkı. Benimkinde gram değişim yok.Bizim c-maxte yaşına göre iyi ama normal olarak kapı kollarında yavaş yavaş başlıyor. Araçta boyada yok abi. Bence seninkiler boyanmis olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts