İçeriğe Yönlendir

Skoda Süperb 1.4 Tsi Sizce Nasıl

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Son kullandığım araç mondeo 1.6 titanyum x di 3 gün önce sattım aklımda cc vardı ama  şu an bütçem yetmiyor bende skoda süper b 1.4 tsi düşünüyorum internetten bir araç buldum  elegance paket 89.000km de 2009 model boyasız kazasız fıyatı 46.000tl daha önce hiç skoda kullanmadım mondeo dan sonra sizce nasıl olur konfor yakıt ve donanım olarak beni üzermi

tarihinde Mustafa_Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Diz mesafesi, iç tasarımı vs incelemişsinizdir. Performans olarak beklediğimin çok üzerinde buldum. Yakıt olarak araştırmak lazım. Çok esnek olduğu söyleniyor

Yorum bağlantısı

Uzun ve o uzunluğa göre dar bir araç. Bu nedenle biraz lineavari bir duruşu var. Hatta tamponlarının olması gerektiği gibi çıkıntılı olmamasını ben bu uzunluk durumuna bağlıyorum. Superb'nin en büyük özelliği tüm serilerinde arka kapısının ön kapıdan büyük olmasıdır. Geniş diz mesafesi bu tasarımın sonucudur. Aracın kötü olduğunu düşünenin pek çıkacağını sanmıyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emir Karadağ

Elegance donanım olursa süper olur, yanılmıyorsam o yıllardaki üretimde DSG yok, olsa benimde listemde olan bir araçtı...

Vw'le aynı zamanda geçti yani 2006 sonrasındakilerde DSG var.

Yorum bağlantısı
Emir Karadağ
(düzenlendi)

1.4 TSI motorlarda DSG yok, 1.8 motorda TSI gördüm, o da bir kaç tane var.

1.4 TSI motorda DSG var, hatta 2006-2007 sonrası Vw grubu araçlarda var.

tarihinde Emir Karadağ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Karadağ

"ARACIM 1.8 TSİ DSG 7 İLERİ SEDEFLİ SİYAH  ............................." diye devam ediyor :)

Okumamışım başlığı görünce pardon  :D

Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Güvenlik açısından yetersiz ve malzemeden kaçmışlar ön çamurlukları plastik vs vs 2006 mondeo da bile metal hoş sizde bilirsiniz... Bence mondeo veya passat lara yönelin

Yorum bağlantısı

Güvenlik açısından yetersiz ve malzemeden kaçmışlar ön çamurlukları plastik vs vs 2006 mondeo da bile metal hoş sizde bilirsiniz... Bence mondeo veya passat lara yönelin

Plastik olması sağlam olmadığını göstermez, çamurluklar artık yeni nesil bazı araclarda hem hafiflik hem de kaza anında parcalanarak darbenin içeri iletilmesini engeller.

Bence superb oldukça güzel bir araç. Diz mesafesi zaten konusulacak konu değil :) elegance donanım oldukça iyi. O paraya düşük model sırf vw diye cc alacağima ben kesin tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Vw'le aynı zamanda geçti yani 2006 sonrasındakilerde DSG var.

1.4 TSİ lerde DSG yok. 1.8 TSİ lerde DSG 2 bulabilirsin.

Ayrıca makyajlı kasalarda DSG 3 vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Hayırlısı olsun Mustafa. Dediğim gibi pek tanıdığım bir araç değil. Konuyu açman iyi oldu. Üyelerimiz faydalı yorumlar yapacaktır.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Internette 6 lt yakıyor diyende var 12 lt yakıyor diyende var hiç kullanan varmı acaba gerçek yakıt durumu nedir acaba

tipini beğeniyor musunuz?

Mondi kadar olmasada evet beğeniyorum tarihinde Mustafa_Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Benim passat 1.4 tsi dün gebze kurtköy ümraniye kurtköy gebze kurtköy gebze yaptım 180 km. ortalamam 6.1 litre. hızım ise sakin sakin 100Km. dudullu da ve ümraniyede biraz sıkıştım. IKEA ya felan otoparka girdim çıktım.

Deli gibi baırta bağırta kullansaydım 10 litreyi anca bulurdu. Daha deli kullansam veya çok dur kalk trafik olsa 11 belki yapardım.

Öte yandan evden çıkıp 1 km ötedeki bakkala gidip gelsem 13 litre gösterir.

Normal sert olarak 130-140 bandında otoban hızlarında çekinmeden ufak zig zag kullansam 7.5-8.0 yapar.

Araca ilk binenler (ilk kullanmaya başlayanlar) alışamadıkları için 3000-3500 devirde vites değiştirmeye kalkıyorlar. O zaman 10 litre yakar.

not: bazen deli gibi kullanmak da (tehlike yaratmadan) iyi oluyor. Araç kendine geliyor. sanırım ideal araç 160HP motorla gelen steyşın wagon passat.

Ben superb'i begenmiyorum.  Çevreye sürekli açılama yapmanız lazım "bu passat dan daha iyi" diye. buna ne gerek var. 

Bence VW almayacaksanız benim tercihim SEAT yönünde olurdu. Çünkü bunu servisi VW ile aynıdır yetkililer. Ve bunun ötesinde çizimleri çok daha güzeldir. LEON mesela çok daha iyi. Yahut EXEO. (audi).

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

boşver donanımı. Hepsi potansiyel arıza.. klima varsa gerisi teferruat.

Yorum bağlantısı
Eren Yavuz

aynı motor oldukları için 1.4 tsi leonum vardı.Şehir içinde sakin kullanımda 6,5-8 lt arası yakıyordu.Araça yüklenirseniz 10 lt rahat yakar.Şimdiki aracımda 1.2 tsi leon bunun yakıtıda sakin kullanıma bağlı olarak şehir içi 5,5-6,5 arası değişiyor.Bunu yeni aldım bu verilerde klima hep açık,mersin trafiğindeki ortalamam.Her ne kadar araç daha 550 km oldu yeni.Pek sağlıklı sonuç diyemem.

Yorum bağlantısı

Süper B candır. Benim gelin arabamdı! (Mükremin abi  ;) ) Kullanmışlığımda var çok. Ama 1,4 Tsi gerçekten yakıyor. Özellikle kalkışlarda ve ani ve ara hızlanmalarda o ağırlığı kaldırmak için 2 kat fazla yakıyor. Sakin ve uzun yol kullanımlarında ise çok tasarruflu bir motor. Diğer konfor ve özellikleri zaten uzay..

Yorum bağlantısı

Kaynımda vardı ( :biggrin: ), her bindiğimde sahip olmayı hayal ederdim. Arka diz mesafesiyle insanı şaşırtan, 1.4 motoruna rağmen müthiş giden bir araç. Elegance donanımlısı muhteşem. Tipine gelecek olursak önden liselik arkadan kiliselik bir görüntüsü var, ama artıları arka tasarım zaafını fazlasıyla kapatıyor. Ben hiç düşünmeden tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Erzurumda askerlik yaparken her yerde görüyordum bu araçtan. Orada çok iyi piyasası var soğuğa mı dayanıklı nedir bilmem :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Internette 6 lt yakıyor diyende var 12 lt yakıyor diyende var hiç kullanan varmı acaba gerçek yakıt durumu nedir acaba

Mondi kadar olmasada evet beğeniyorum

tsi motorlar cok esnekmis. atiyorum fabrika verisi 10 lt ise 15 yaktiran da vardir 5 yaktiran da

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Erzurumda askerlik yaparken her yerde görüyordum bu araçtan. Orada çok iyi piyasası var soğuğa mı dayanıklı nedir bilmem :)

Bende askerliği Van'da yaptım. Orada da çok vardı. Sanırsam dediğiniz gibi soğuğa dayanıklı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...