Mustafa Çiçek 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Herkese iyi günler. Bir hata yaptım ve işi bildiğini zannettiğim enişteme motoru yıkattım. O gün sorun yoktu. Ertesi gün araç 2250 devire kadar resmen gitmedi sonrasında ise canavar gibi açılıyordu . Başka bir ustaya gittim uzun zamandır aklımda olan bobin-buji-buji kablosunu orijinalleriyle değiştim. Düzelmedi. Tekrar ustaya gittim bir kaç soketi söktü içinde su damlaları vardı , kurulandı. araç sabah aynı problemleri azalarak tekrar etti. Şu an büyük oranda düzeldi ancak istediğim gibi değil. Size sorum nerelere bakmalı? Nereleri temizlemeli? Ne ile temizlemeli?Tam da arabayla şehir içi işim varken aracımdan soğudum, ışıklardan kalkma eziyet oldu. Bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Hocam geçmiş olsun öncelikle soketlerin hepsi tek tek kontrol edilmeli nemli olanlar bir an önce kurutulmalı. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 en büyük hatalardan biri, motora su kaçmasa bile,kaçabileceği o kadar çok soket vb yer varki oooff off zamanla kuruyacaktır ve düzelecektir,ancak uzun vadede bazı soketlerde müşürlerde oksitlenme vb sorunlar çıkabilir.imkanınız varsa tüm soketleri görebildiğiniz hepsini tek tek söküp basınçlı hava ile kurutmaya çalışmanız ;)Allah kolaylık versin Ayrıca bir daha motor temizliği yapacaksanız tavsiyem,bir kova içine bol köpüklü su doldurmanız,sünger yardımıyla sadece köpüğü almanız ve o şekilde temizlemeniz Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Gördüğünüz her soketi sökün ve wd 40 sıkıp kapatın.. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 4 Eylül 2014 Yazar Paylaş 4 Eylül 2014 "Bir musibet bin nasihatten iyiymiş" Burada wd 40 bulabileceğimi sanmıyorum ama bakalım. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 WD-40 suyu uzaklaştırır. Nehirde kalmış jipimizi wd-40 la suyun içinde çalıştırmıştık. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Geçmiş olsun..Yazabildiğimiz kadar bu tip konulara hep yazıyoruz motor yıkatmayın diye ama hala maalesef bu tip konular açılıyor. Soketlerde oksitlenmeler olacaktır zamanla şimdiden müdahale etmeniz gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 4 Eylül 2014 Yazar Paylaş 4 Eylül 2014 Geçmiş olsun..Yazabildiğimiz kadar bu tip konulara hep yazıyoruz motor yıkatmayın diye ama hala maalesef bu tip konular açılıyor. Soketlerde oksitlenmeler olacaktır zamanla şimdiden müdahale etmeniz gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 "Bir musibet bin nasihatten iyiymiş" Burada wd 40 bulabileceğimi sanmıyorum ama bakalım. Teşekkür ederim. Satan yer vardır illaki. Migros'da bile görmüştüm. Sanayide mutlaka bulursunuz.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 "Bir musibet bin nasihatten iyiymiş" Burada wd 40 bulabileceğimi sanmıyorum ama bakalım. Teşekkür ederim. Safranbolu sanayinde softaoğluna gidin orda vardır wd40 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Yüksek basınçlı su ile yıkanmak büyük risk. En güzeli sprey başlıklı şişe ile kendim yıkıyorum. Önce varsa yağ olan yerlere wd40, sonra her yere iPa sıkıp siliyorum. Sonra silikon sprey sıkıp siliyorum peşine su sıkıp bırakıyorum. Mat yeni bir görüntü oluyor. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Yüksek basınçlı su ile yıkanmak büyük risk. En güzeli sprey başlıklı şişe ile kendim yıkıyorum. Önce varsa yağ olan yerlere wd40, sonra her yere iPa sıkıp siliyorum. Sonra silikon sprey sıkıp siliyorum peşine su sıkıp bırakıyorum. Mat yeni bir görüntü oluyor. Dikkat et, sonrada motoru çizmesinler. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 4 Eylül 2014 Yazar Paylaş 4 Eylül 2014 Bir wd40 mucizesiyle karşı karşıyayız. Ulaşabildiğim/sökebildiğim soketleri spreyledim. Aracım eski performansına kavuştu. Ancaaaak bu seferde arıza ışığı yandı P0108 P0113 anlamlatına baktım ama bir şey anlamadım. Spreyleme işleminden sonra aküyü söktüm. Yakıt haritasının bozulmuş olabileceği geliyor aklıma. Ya da soketlerin biri tam oturmamış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 P0108 MAP/BP SENSOR YUKSEK GiRiSi P0113 IAT DEVRE YUKSEK GiRiSi Forumda Mehmet abinin paylaştığı arıza kodları ve karşılıkları konusundan bunları buldum. Belki işe yarar. Map bildiğim kadarıylar mass air pressure yani hava basıncı ile ilgili, diğerini bilmiyorum araştırmak lazım.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Bir wd40 mucizesiyle karşı karşıyayız. Ulaşabildiğim/sökebildiğim soketleri spreyledim. Aracım eski performansına kavuştu. Ancaaaak bu seferde arıza ışığı yandı P0108 P0113 anlamlatına baktım ama bir şey anlamadım. Spreyleme işleminden sonra aküyü söktüm. Yakıt haritasının bozulmuş olabileceği geliyor aklıma. Ya da soketlerin biri tam oturmamış olabilir mi? Bir süre bekleyin kendisi düzelebilir. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 tüm soketler wd 40 lancak, buji porseleninde çatlak varsa kablo + bobin dahil değişecek Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 5 Eylül 2014 Yazar Paylaş 5 Eylül 2014 tüm soketler wd 40 lancak, buji porseleninde çatlak varsa kablo + bobin dahil değişecek Buji+buji kablosu zaten aklımdaydı değiştirmek bobinle beraber bu iş vesile oldu. Şu ana araç canavar gibi ancak bu map sensörü canımı sıktı. ilk arıza lambası yandığında bu hatalar yoktu. wd 40 tan sonra bu hatayı verdi. Şu an kullanmama engel midir? Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 13 Eylül 2014 Yazar Paylaş 13 Eylül 2014 Map sensörü nerede acaba onun hatasını veriyordu. resim üzerinde gösterebilecek var mı? Yorum bağlantısı
Deniz Sarı 13 Eylül 2014 Paylaş 13 Eylül 2014 http://www.motor-talk.de/bilder/mein-focus-mk1-turbodiesel-1-8l-90ps-hat-leistungsverlust-g18056321/map-sensor-schlauch-i203334904.html 1-2 yerdede bu parça gösterilmiş map sensörü olarak isterseniz bi kontrol edin Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 14 Eylül 2014 Yazar Paylaş 14 Eylül 2014 (düzenlendi) Map makyajlı kasada vardır gibi bişeyler okudum forumda. Netten baktığımda map sensörü bu Benim aracımda tam da bu sensöre benzeyen 2 sensör var. Soldaki beyaz olan içinde su vardı temizledim wd-40 ile. sağdaki kırmızı olan temizdi. Hata kodunda MAP diyor. Şimdi benim aracımda MAP var mı? Varsa bunlardan hangisi? 14 Eylül 2014 tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts