Harun Emektar 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 -Arkadaşlar 2008 model dizel tipronik aracımda geri vitese takınca bazen "tak" diye ses geliyor. 1 ay önce şanzıman yağını değiştirdim. 3.5 litre çıktı (filtre değişmedim yani şanzımanı açtırmadım.vites geçişlerinde sorun yok 2000 .2100 devirde değiştiriyor normal durumlarda) 4 litre aldı Dextron III model yağ koyduk. Bu ses neden gelir????? -İlave olarak aracta p ve n konumda iken gaza bastığımda "vuuu vuuu" şeklinde uğultu geliyor. Rolanti de gelmiyor. Otobanda normal süratte giderken 70- 120-xxx arası duyulmuyor. V kayışına bağlı mekanizmalarda olabilir mi yardım rica ediyorum.Aracı götüreceğim ustadan önce araştırmak istiyorum. Yoksa sürekli sökme çabası içinde bazı ustalarımız. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Yağı neden değiştirdiniz?Araç kaç kmde? yağ değişimlerinde genellikle bu tarz sorunlarla karşılaşılabilir,ayrıca yağ değişimi genellikle şanzıman revizyona girerse yapılıyor bildiğim kadarıyla..Eski yağınız sıkıntı çıkmasını engelliyordu belki,yağı yenilediğinizde vuruntu bu sebeple başlamış olabilir.ya da yağ eksik olabilir. Yorum bağlantısı
Harun Emektar 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 Yağı neden değiştirdiniz?Araç kaç kmde? yağ değişimlerinde genellikle bu tarz sorunlarla karşılaşılabilir,ayrıca yağ değişimi genellikle şanzıman revizyona girerse yapılıyor bildiğim kadarıyla..Eski yağınız sıkıntı çıkmasını engelliyordu belki,yağı yenilediğinizde vuruntu bu sebeple başlamış olabilir.ya da yağ eksik olabilir. Yağı Değişmesi gerektiği ile ilgili olarak uyarılar aldım arkadaşlardan 105.000 Km de aldım aracı hiç değitirmedim.Yağı özel serviste değiştirdim. Kendim bizzat görerek yaptırdım. Torklu bir cıvata var şanzımanın tam üzerinde oradan doldurup basınç kontrol aleti ile test ederek doldurduk. Aracım 202.000 KM de motor durumu çok iyi 220 ye kadar çıktığım oldu.yakın zaman da kütahya ya giderken. Bİr de ses kafama takılıyor onunla ilgili bir fikriniz varmı????? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Ses turboyla alakalı olabilir.daha iyi bilrn arkadaşlar gelip yardımcı olmaya çalışacaklardır. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 -Arkadaşlar 2008 model dizel tipronik aracımda geri vitese takınca bazen "tak" diye ses geliyor. 1 ay önce şanzıman yağını değiştirdim. 3.5 litre çıktı (filtre değişmedim yani şanzımanı açtırmadım.vites geçişlerinde sorun yok 2000 .2100 devirde değiştiriyor normal durumlarda) 4 litre aldı Dextron III model yağ koyduk. Bu ses neden gelir????? -İlave olarak aracta p ve n konumda iken gaza bastığımda "vuuu vuuu" şeklinde uğultu geliyor. Rolanti de gelmiyor. Otobanda normal süratte giderken 70- 120-xxx arası duyulmuyor. V kayışına bağlı mekanizmalarda olabilir mi yardım rica ediyorum.Aracı götüreceğim ustadan önce araştırmak istiyorum. Yoksa sürekli sökme çabası içinde bazı ustalarımız. Bence bahsettiğiniz ses de yağla alakalı. Aynı (yada çok benzer diyelim) sorun doktor arkadaşın astrasında olmuştu geçen ay. Bahsettiğiniz durumda uğultu ve tak tuk sesleri. Araca yetkili serviste kaza sonrası şanzıman yağı koymuşlar 4.5 lt. Araç astra GTC. Ondan sonra başladı. Tekrar gittiğince 2 lt daha yağ koydular. Zira şanzıman yağı 6 LT olmalıymış. Onu düşününce astra bile 6 lt alıyorsa mondeoya bence 4 lt az gelmiştir. Şikayetleriniz de birebir uyuyor. Bence bir kontrol ettirin. Gördüğünüz gibi şanzıman yağı konusunda bazan yetkili servisler bile yanılabiliyor... Yorum bağlantısı
Emir Karadağ 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 O tak sesi eğer el frenini çekmeden P konumuna alırsanız c ve sonra geri vitese çektiğinizde olur genelde. Yorum bağlantısı
Harun Emektar 3 Eylül 2014 Yazar Paylaş 3 Eylül 2014 O tak sesi eğer el frenini çekmeden P konumuna alırsanız c ve sonra geri vitese çektiğinizde olur genelde. Vites değiştirirken ve p konumunda geçerken el freni ne dikkat ediyorum.Neden kendi kendime çare üretmeye çalışıyorum ama soğukken tak sesi gelmiyor. Bence bahsettiğiniz ses de yağla alakalı. Aynı (yada çok benzer diyelim) sorun doktor arkadaşın astrasında olmuştu geçen ay. Bahsettiğiniz durumda uğultu ve tak tuk sesleri. Araca yetkili serviste kaza sonrası şanzıman yağı koymuşlar 4.5 lt. Araç astra GTC. Ondan sonra başladı. Tekrar gittiğince 2 lt daha yağ koydular. Zira şanzıman yağı 6 LT olmalıymış. Onu düşününce astra bile 6 lt alıyorsa mondeoya bence 4 lt az gelmiştir. Şikayetleriniz de birebir uyuyor. Bence bir kontrol ettirin. Gördüğünüz gibi şanzıman yağı konusunda bazan yetkili servisler bile yanılabiliyor... Uğultu n ve p viteslerinde gaz verdiğimde de geliyor. O yüzden şanzıman dan gelmeyebilir diye düşünüyorum.Aklıma gelen V kayışı ve bağlantılı mekanizmalar sizce de haksız mıyım. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 3 Eylül 2014 Paylaş 3 Eylül 2014 Vites değiştirirken ve p konumunda geçerken el freni ne dikkat ediyorum.Neden kendi kendime çare üretmeye çalışıyorum ama soğukken tak sesi gelmiyor. Uğultu n ve p viteslerinde gaz verdiğimde de geliyor. O yüzden şanzıman dan gelmeyebilir diye düşünüyorum.Aklıma gelen V kayışı ve bağlantılı mekanizmalar sizce de haksız mıyım. P yada n de uğultu var ise bu sesin şanzıman ile bir ilgisi yoktur. eğer imkanınız var ise buraya bir ara uğramanızı tavsiye ederim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Yorum bağlantısı
Harun Emektar 4 Eylül 2014 Yazar Paylaş 4 Eylül 2014 P yada n de uğultu var ise bu sesin şanzıman ile bir ilgisi yoktur. eğer imkanınız var ise buraya bir ara uğramanızı tavsiye ederim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254633-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Teşekkür ederim Fatih ABİ Fordcluptr forum dan geldiğimi bildirirsem benimle daha iyi ilgilenirler mi? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Teşekkür ederim Fatih ABİ Fordcluptr forum dan geldiğimi bildirirsem benimle daha iyi ilgilenirler mi? Orası zaten çoğunlukla forumdaki arkadaşların gittikleri bir yer. Siz yinede forum vasıtasıyla yollandığınız söyleyin Belki derdinize çare bulurlar... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 vesile ile şanzımanın içi manuel ile aynı oldupundan değişim gerekmez, ototmatik vites değişen her mekanizma aynı değildir, türbinli şanzımanlarda yağ değişimi vardır. filtre de yoktur dolayıs ile. ne yağı kondu onu merak ettim? dexron 3 ???? otomatik şanzıman yağıdır? hiç değişeni görmedim ama bence yağ seçimi yanlış, bir servise bu konuyu acilen danışın Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 4 Eylül 2014 Paylaş 4 Eylül 2014 Türbin sorunu gibi geliyor ama emin değilim Yorum bağlantısı
Harun Emektar 5 Eylül 2014 Yazar Paylaş 5 Eylül 2014 vesile ile şanzımanın içi manuel ile aynı oldupundan değişim gerekmez, ototmatik vites değişen her mekanizma aynı değildir, türbinli şanzımanlarda yağ değişimi vardır. filtre de yoktur dolayıs ile. ne yağı kondu onu merak ettim? dexron 3 ???? otomatik şanzıman yağıdır? hiç değişeni görmedim ama bence yağ seçimi yanlış, bir servise bu konuyu acilen danışın Servis dextron 3 olduğunu söyledi.Bende şanzımanı jatco sanıyordum daha sonra aisin marka olduğunu öğrendim ve kulanılan dextron III yağ olduğunu teyit ettim marka olarak ne koydular bilmiyorum ancak yağdan ötürü vites geçişlerinde sorun olması gerekmezmi ? kafama takılıyor.tabiki göstereceğim aracı ama hiç kimsenin başına gelmedi mi acaba bu tak sesi....ayrıca uğultu ile V kayışına bağlı mıdır değil midir bu durum bu konu ilgili olarak biraz masraftan korkuyorum beni bu konuda rahatlatırmısınız. Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 (düzenlendi) Servis dextron 3 olduğunu söyledi.Bende şanzımanı jatco sanıyordum daha sonra aisin marka olduğunu öğrendim ve kulanılan dextron III yağ olduğunu teyit ettim marka olarak ne koydular bilmiyorum ancak yağdan ötürü vites geçişlerinde sorun olması gerekmezmi ? kafama takılıyor.tabiki göstereceğim aracı ama hiç kimsenin başına gelmedi mi acaba bu tak sesi....ayrıca uğultu ile V kayışına bağlı mıdır değil midir bu durum bu konu ilgili olarak biraz masraftan korkuyorum beni bu konuda rahatlatırmısınız. harun bey neden tak sesinin şanzumanda arıyosunuz sadece. şanzuman üst takozu ve alt takozuna bakılmalı benceki. aynı sorun benim önceki aracımda vardı sogukken yapmıyordu sebebi isetakoz lastiklerinin sogukta sertleşmesi ve mukavemetli olmasıydı. ısındıgı zaman ise yumuşayıp motorun geri vitesteki hareketini tolere edemeyip tak sesine neden olmasıydı bilginize. motor ve şanzuman takozları bellli zaman sonra özelligini kaybediyor butarz olaylar yaşanıyor tecrübe ile sabittir. jhatta sizin araçta ani gaza yüklendiginizde azda olsa titreşim hissediyosanız kesin takoz diyebilirim. 9 Eylül 2014 tarihinde Yavuz Kara2 tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Harun Emektar 9 Eylül 2014 Yazar Paylaş 9 Eylül 2014 harun bey neden tak sesinin şanzumanda arıyosunuz sadece. şanzuman üst takozu ve alt takozuna bakılmalı benceki. aynı sorun benim önceki aracımda vardı sogukken yapmıyordu sebebi isetakoz lastiklerinin sogukta sertleşmesi ve mukavemetli olmasıydı. ısındıgı zaman ise yumuşayıp motorun geri vitesteki hareketini tolere edemeyip tak sesine neden olmasıydı bilginize. motor ve şanzuman takozları bellli zaman sonra özelligini kaybediyor butarz olaylar yaşanıyor tecrübe ile sabittir. jhatta sizin araçta ani gaza yüklendiginizde azda olsa titreşim hissediyosanız kesin takoz diyebilirim. Üstadım Teşekkür ederim..C.tesi Günü ilk işim Maslak Atatürk Sanayi ye gitmek olacak..zaten bu ve uğultu sesi için artık kararımı verdim...gerekenleri yaptıracağım.Ancak takoz olma ihtimali cesaretimi artırdı çok teşekkür ederim..... Yorum bağlantısı
Harun Emektar 18 Eylül 2014 Yazar Paylaş 18 Eylül 2014 Öncelik benimle değerli yorumunu paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Şanzıman ile ilgili olarak tak sesi güç aktarımı halinde gelen ses şanzıman kulak takozları mış. Ayrıca motordan uğuldu geliyor dediğim ses hidrolik direksiyon pompası sanırım içindeki yağın özelliğini yitirmesinden kaynaklı olabilir diye bir yorum aldım ustamdan değiştirip tekrar bakacağız.(yalnız uyardı içindeki hidrolik tamamı boşalmıyor bu yüzden değiştirirken 2 kez işlem yapınız diye uyardı.) Bilgi vermek istedim. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 (düzenlendi) Şanzıman yagi dexron 3 demiştiniz. Serviste ayni şeyi söylemişti. Ama henüz Değişmedim.wss m2c924 A...mobildeki karsiligi 3309 diye bir yağ ..sizin izlenimleriniz değişim sonunda nasil... 18 Eylül 2014 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Emektar 22 Eylül 2014 Yazar Paylaş 22 Eylül 2014 Şanzıman yagi dexron 3 demiştiniz. Serviste ayni şeyi söylemişti. Ama henüz Değişmedim.wss m2c924 A...mobildeki karsiligi 3309 diye bir yağ ..sizin izlenimleriniz değişim sonunda nasil... Değiştirdikten sonra bir süre vites değişim aralıkları yüksek devirlere çıktı.Daha sonra bu süreçte normale dönmeye başladı. yalnız dexron 3 var dexron 5 var ;(biraz daha pahalı) Tabiki bazı arkadaşlarda beni uyardılar hem forum da hemde dışardan şanzıman yağ konusu çok hassas her yerde değişmeyin ford servisi de pek başarılı değil.(genelleme yaparak) Bu powershift olmadığı için tork lu cıvata var bloğu üzerinde birde basınç anında ufak tahliye etmesi için minik bir cıvata ben kendim arabanın altında girdim lift e kaldırdığımızda özellik dikket ettim kap kara bir yağ çıktı gerçekten. ama sanırım bizim 3,5 lt yağ çıktı 4,5 yerine yağ koyduk....halen net durumu çözemedim. Şimdi ise ford motor company de arkadaşım var makine mühendisi silindir kalibrasyon mühendisi mondeo mu bi test e tabi tutacağız tüm arızaları olabilecekleri silindir durumlarını aralıklarını herşeyi paylaşacağım. sanırım 2011 e kadar aisin marka japon şanzıman kullanılmış..bu konuda önceki modeller jatco sonrakileri powershiftleri hiç bilmiyorum.... dediğim gibi ford testinden sonra herşeyi paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 Benim araćta 2008 tdci otomatik 5000 km önce şanzıman yağını değiştirttim. Bi sıkıntı yaşamadım. araç şu anda 130000 de. sonuçları bende takip ediyorum. Bilgimiz olsun. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 Takipteyim.benim mondeo da 2.00 tdci 2011 model otomatik.şanzıman yağına hiç baktirmadım.bilgisi olan abiler var mı kaç binde değişmeli veya baktırmalı. Araç 90 binde Tam zamanı değişin... Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 29 Mart 2015 Paylaş 29 Mart 2015 Şanzuman bilyesinden geliyordur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Peki 2009 tdci otomatik için tavsiyeniz mobil 3309 mudur yoksa dextron 3 mü ? Yorum bağlantısı
Harun Emektar 24 Nisan 2015 Yazar Paylaş 24 Nisan 2015 otomatik şanzıman aisin mi RWD 6-speed Automatic Transmission (TB-61SN)Lightweight and compact design by adopting a new and sophisticated gear train arrangement. Installation similar to a 5-speed automatic transmission Improved fuel consumption and vehicle performance by providing optimized gear ratios Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Bilemiyorum hocam,araç 2009 model tdci otomatik ama markasını bilmiyorum şanzumanın Yorum bağlantısı
Recommended Posts