Ali İhsan 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Selam Arkadaşlar ; uzun süredir yazamıyordum kısmet bu güneymiş yaklaşık 2.5 yıl önce aldığım ve 1 yıldan fazladır lpg ile keyfini sürdüğüm 2013 model Selective Tekno paket hatasız kugamı yenilemeye karar verdim. Eğer almayı düşünen arkadaşlarımız var ise her konuda yardımcı olabilirim. Yorum bağlantısı
Osman Çeçen 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Hayırlı uğurlu olsun abim büyük ihtimalle Lpg nün basıncını ayarlayan müşürü var o arızalı olabilir diye düşünüyorum ama teknik ekip daha iyi bilir diyorum Emrah diye bir arkadaşımız var o bölgenin teknik sorumlusu hayırlısı diyelim efendim Sent from my iPhone using Tapatalk yusuf ustam gün boyu kullandım hiç sorun çıkarmadı, kaşif usta ile konuştuk soket otrmamış olabilirolabilir dedi takip edeceğiz şimilik! Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Evet soket Den de yapabilir oturmadı ise doğrudur Osman abim hadi hayırlısı bakalım abim ya Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Osman Çeçen 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 (düzenlendi) Yusuf ustam hakkini helal et, cok soru soruyorum. Aracin orjinal yakit pompasi sokuluyormuydu,eger sokuluyorsa ben bagajda goremedim yarin bir sorayim diyorum, baska sokulup cikarilan parca varmidir?dunya hali ne olur ne olmaz... 29 Nisan 2016 tarihinde Osman Çeçen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 (düzenlendi) Osman abim bana ulaştınız teşekkür ediyorum değerli temennileriniz için abim Sent from my iPhone using Tapatalk 30 Nisan 2016 tarihinde Yusuf Koparan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 Yeni kasa Mondeo 1.5 ecoboost 160 hp için sıvı sistem lpg çıktı mı acaba?Çıkmadı galiba çıkmayacakta... 2 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 1 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2016 Yeni kasa Mondeo 1.5 ecoboost 160 hp için sıvı sistem lpg çıktı mı acaba? file:///C:/Users/CEMAL/Downloads/Prins_DI_available_26042016_customer%20(2).pdf Prins/Hollanda da çıkmış. Yakında Türkiye ye de gelir. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 İnşallah yakın Zaman'da başlayacağız 1.5 Mondeo ile montajlara ama şunuda belirteyim arkadaşalar ağustos gibi inşallah Atiker %100 yerli sermayeden sıvısıstem likit Lpg dönüşümü ne başlayacaktır fiyat 4500 TL tahmini maksimum değerli forum üyeleri arkadaşlar Türkiye deki bir çok Direkenjeksiyon motorlara bu sistem çıkacak ve gayet başarılı olacağına inanıyorum bilgilerinize arz ederim Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Yorum bağlantısı
Hakan Atuğ 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 (düzenlendi) Merhaba Yusuf bey, kuga lar için Prins, yılda kaç bin km yapılırsa ve toplam kaç yıl da kendini amorti ediyordu ? (Malum, Konu 43 sayfaya ulaştığı için daha önce bahsedildi ama bulmak zor diye direkt size sorayım dedim [emoji3]) 5 Mayıs 2016 tarihinde Hakan Atuğ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Deniz Geçgel 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 İnşallah yakın Zaman'da başlayacağız 1.5 Mondeo ile montajlara ama şunuda belirteyim arkadaşalar ağustos gibi inşallah Atiker %100 yerli sermayeden sıvısıstem likit Lpg dönüşümü ne başlayacaktır fiyat 4500 TL tahmini maksimum değerli forum üyeleri arkadaşlar Türkiye deki bir çok Direkenjeksiyon motorlara bu sistem çıkacak ve gayet başarılı olacağına inanıyorum bilgilerinize arz ederim Sent from my iPhone using Tapatalk Yusuf bey merhaba. Opel insignia 1.4 Turbo araç için hangi kiti önerirsiniz. Sıvı sisteme gerek varmıdır? Atiker gold gibi bir sistemde iş görür mü? Bu 1.4T motor insignialara taktığınız ve sorunsuz çalışan kit modeli hangisidir? Son olarak istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz bir yer varmıdır. Konuyu baltalamak gibi oldu, lütfen kusuruma bakmayın. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla kalın. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 Bilgileri pm olarak gönderdim Sent from my iPhone using Tapatalk Merhaba Yusuf bey, kuga lar için Prins, yılda kaç bin km yapılırsa ve toplam kaç yıl da kendini amorti ediyordu ? (Malum, Konu 43 sayfaya ulaştığı için daha önce bahsedildi ama bulmak zor diye direkt size sorayım dedim [emoji3])Hakan abim sıvısıstem araçlarda en az yılda 20000 km E yakın yol yaparsanız sizin için çok iyi olacaktır ve yaklaşık bu sistemin amorti süresi 35000km ile 40000 arasıdır yani sistemin 2, yıl garantisi olduğunu farz edersek sistemin amortisman garantisi bitmeden amorti edilmeli diye düşünüyorum saygılarımla selamlar sunuyorum hertürlü konuda bana ulaşabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Hakan Atuğ 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 Teşekkürler Yusuf bey, kuga 1.5 lere kuruluma başladınız mı ? Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 5 Mayıs 2016 Paylaş 5 Mayıs 2016 Hakan abim yenilenen cihazımız 3.0 ile directlioumax montajlarına başladık 2 adet taktık ama şuan bekleyen aracımız var 1.5 kitimiz yok ay sonu gelcek gibi görünüyor Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 Merhaba Yusuf bey, kuga lar için Prins, yılda kaç bin km yapılırsa ve toplam kaç yıl da kendini amorti ediyordu ? (Malum, Konu 43 sayfaya ulaştığı için daha önce bahsedildi ama bulmak zor diye direkt size sorayım dedim [emoji3]) Hakan bey , kendi aracımda yaptığım ölçümlerde sistem kendini 25.000 km de amorti ediyor. Benim son 5 ayda ortalamam 11.6 litre, burda benzin fiyatı 4.4 TL 4.4x11.6= 51 lira 100 km deki benzin maliyeti. Benzin tüketimi 1.2 ile çarparsak lpg tüketimini buluruz. Yani 11.6x1.2 = 13,9 100 km de lpg harcamış oluyoruz. Lpg fiyatı ortaama 1.95 lira. Buradan 1.95x13.9= 27 lira.100 km deki lpg maliyeti. 51-27= 24 lira eder 100 km deki kazancımız. 100 km de 24 lira kazanıyorsak 10.000 km de 2400 lira kazanıyoruz. Buradan da 25.000 km de 6000 lira kar ettiğimizi tespit ediyoruz ki bu da tam benim kite ödediğim paraya denk geliyor.(muayene ruhsat masrafları hariç) 1 Yorum bağlantısı
Nail Çalışkan 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 6000 liraya nerde ve ne zaman uygulama yaptırdınız gokhan bey Yorum bağlantısı
Hakan Atuğ 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 Teşekkürler Gökhan bey, forumda "7.000 TL verip nasıl kar edeceğiz" diye soran ve de bu cevabı beğenen arkadaşlara yardımcı olmuştur umarım [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 8 Mayıs 2016 Paylaş 8 Mayıs 2016 Hakan bey Nedemek istediniz anlayamadılk biraz açarmısınız acaba merak ettimde Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Hakan Atuğ 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 Önemli bir durum yok Yusuf bey [emoji3] Forumda, "Ford Otosan Fabrikasından Merhaba" alt başlıkta, foruma katılan İbrahim Levent beye Ford Kuga almasını tavsiye etmiş, Prins marka LPG taktırdınmı 7.000 YL ye %40-45 tasarruf edersin diye yazmıştım. Evren beyde "7.000 TL verip nasıl kar edeceğiz" diye sorunca Gökhan beyin cevabı çok açıklayıcı olmuştu. 1 Yorum bağlantısı
Metin Yurt 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 file:///C:/Users/CEMAL/Downloads/Prins_DI_available_26042016_customer%20(2).pdf Prins/Hollanda da çıkmış. Yakında Türkiye ye de gelir. Merhabalar, Kuga için yakıt tüketimi (lt/100km) ne aralığındadır acaba. Şehiriçi sakin kullanım için 8-10 lt arası iddalı bir değer midir ? Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 12 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2016 8-10 Lt/100 km değerleri iddialı değerler. Sadece bu değerleri yakalamak istediğinizde elde edersiniz. Test sürüşü gibi araç kullanmak çok sıkıcı olur. Şehir içi kullanımda 12 Lt/100 km değerleri bana göre normal. Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 6 aydır hiç değişmedi şehir içi (İstanbul) 11,6 - 11,8 LİTRE. Yorum bağlantısı
İbrahim Bark 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 Benim Kuga'nın (2013, 1,6) LPG tüketimi 9 aydır Ankara ş.içinde 14 lt. altına hiç düşmedi. Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 İbrahim bey lpg tüketiminiz şehir için normal değerler.Benim yazdığım benzin tüketimiydi. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Bark 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 İbrahim bey lpg tüketiminiz şehir için normal değerler.Benim yazdığım benzin tüketimiydi. Sorun yok Gökhan bey, öyle anlaşılıyor ki bizim Kuganın yakıt tüketim değerleri böyle. Sürüp keyfine bakacağız artık. Fazla kurcalamayacağız yani... İyi geceler dilerim. Yorum bağlantısı
Osman Çeçen 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 (düzenlendi) yusuf bey merhaba, bir kaç sorunum var, bilgi ve yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. bildiğiniz üzere samsunda tavsiyeniz üzere kaşif ustada 1.5 kuga için prins dönüşümü yaptırdık. yaklaşık 3. haftadayım ancak bazı sorunlar var ve tam anlamı ile çözülemedi. ben süreci kısaca özetlemek istiyorum sistem takıldıktan sonra aynı gün itibari ile iki kez kritik hata uyarısı(her saniyede yakıt anahtarı üserindeki ışıklar yanıp sönmeye ve beep şeklinde ötmeye başladı) aldım. geç saatler olduğundan tekrar hata kodları silindi ve takip edelim yine yaparsa bakarız dendi. sonraki zamanlarda 1 hafta içinde 2 kez benzer hata aldım ve 2 kez de lpg deposu dolu iken depo bitti uyarısı aldım, bir kez de sabah geç çalışma sorunu yaşadım. 1 hafta sonra kontrole götürdüğümde bilgisayar ile kontrol edildiğinde 201 hata kodu(sanırım bost pomp gibi bir hata idi) hafızada kayıtlı idi. hata kodları silindi soket hatası olabileceği söylenip soketler kontrol edildikten sonra tekrar ayrıldım ancak eve dönüş yolunda yine her saniye beep sesi ve anahtardaki ışıklar yanıp sönmeye başladı. 1 hafta kadar bu şekilde kullanmak zorunda kaldım. çok tatsız bir durumdu. bu süreçte 5-6 kez ani gaz kesmeler, yığılmalar ve hiç bir şekilde benzine geçmeme sorunu baş gösterdi ki bir kaç defa sollamarda ani yüklenmelerde yığıldı ve çok zor durumda kaldım. kaşif usta ile konuştuğumda hafta içi arabayı bırakmamı istedi, prins hollandadan uzak masaüstü bağlantısı ile kontrol edeceklerini söyledi, 3 gün önce gerekli kontroller yapıldı, versiyon güncelleme ile sorunun giderildiği söylendi. bu arada dün gece aracı biraz zorlayayım dedim ve garip bir şekilde arac 170 km/h üzerine çıkamadı, hem benzinde hemde gazda ibre max 170 te kaldı yol düzdü ve bir kaç kez denedim. daha önce hata uyarısı ile gezdiğim zamanlarda da benzer şekilde 170 i hiç geçemedim. malesefki bugün yine aynı uyarıyı aldım şu an hata uyarısı yok normal çaılışıyor gibi ama bu gün yine denedim 170 geçmiyor araba, bu arada aracımı gayet iyi tanıyorum ve lpg öncesi soluksuz 200 e geliyordu. bu konuda neler nasıl yapılır yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim. 15 Mayıs 2016 tarihinde Osman Çeçen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts