İçeriğe Yönlendir

Kuga Için Direct Liquimax Sistemi

Cemal Cangöner

Recommended Posts

A. Bora ÖZDEMİR

Grup indirimine Yusuf bey'in el atması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Valla elimden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyorum acizane benim yapabileceğim bir şey olursa yapıyorum herkese selamlar saygılar sunuyorum efendim

Yorum bağlantısı
Uğur Çermen

Valla elimden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyorum acizane benim yapabileceğim bir şey olursa yapıyorum herkese selamlar saygılar sunuyorum efendim

Merhaba,

Bende 1.5 kuga 182 beygir 2014 model var. geçen hafta Ankara'da iki bayi e sordum, kit gelmedi dediler. Ankara'da hangi bayi ile görüşebilirim.

Şimdiden teşekkürler,

Uğur ÇERMEN

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Merhabalar sistem otogaz Onur usta ile görüşün İvedikde selamımı iletin

Yorum bağlantısı
Mehmet Erol

1.5 182 BG kiti taktıran bayii yada musteri varsa maliyet, tasarruf veya yaşanan sorunlar gibi hususları paylasabilir mi? Bu forumda üye olup taktıran veya takan bayii varsa paylasimlari benim gibi bekleyen müşterilere yol göstermiş olur. Şu anda geldi deniyor ama hangi bayii takti, kim taktırdı ne kadar ücrete taktırdı, 3.0 mi 2.0 mi, yeni sistemin tankınin bagajdaki durumu gibi soru işaretleri herkeste var sanırım?

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Merhaba Mehmet bey şuan kit mevcut yok nisan sonu gibi deniyor genel merkez ama şuvar gelen sistem 3.0 yenilenmiş cihazımız /70 irtibasi ile ama bagajdaki potluk için maalesef ona yapılacak bir şey yok çünkü onda parçada oynayamıyor efendim

Yorum bağlantısı
Kadir ER

arkadaslar mobil bölge k.maras bölge distrubutöru l,Likra madeni yaglari k.maras ile görüstüm sagolsunlar mobil turkıye araciliğiyla yurtdişi baglantisi gerceklesti birkac güne kadar MOBİL 5w 20 geliyor.not bu yag kuga  ecobost icin sipesifik olup turkıyede satilmiyor sadece ford servisin tekelinde olan bir yagdir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan

arkadaslar mobil bölge k.maras bölge distrubutöru l,Likra madeni yaglari k.maras ile görüstüm sagolsunlar mobil turkıye araciliğiyla yurtdişi baglantisi gerceklesti birkac güne kadar MOBİL 5w 20 geliyor.not bu yag kuga  ecobost icin sipesifik olup turkıyede satilmiyor sadece ford servisin tekelinde olan bir yagdir...

Güzel haber elinize sağlık en son bakımda servis araca 5w-30 FMY marka bir yağ koydu.Bu yağ opet in ürettirdiği bir yağ bana pek güven vermedi. Sanayide bir motor ustası bu yağı tavsiye etmem abi imkanın varsa değiştir demişti.Bulabilirsem mobil 5w 20 yi alıp 15.000 km beklemeden değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Metin Yurt

Merhaba Mehmet bey şuan kit mevcut yok nisan sonu gibi deniyor genel merkez ama şuvar gelen sistem 3.0 yenilenmiş cihazımız /70 irtibasi ile ama bagajdaki potluk için maalesef ona yapılacak bir şey yok çünkü onda parçada oynayamıyor efendim

Merhabalar herkese konuyu nasıl açarım diye düşüdüm fakat uygun bir şekil bulamadım. Sorum Nissan Qasqai 1.2 dig-t motorlara (renault clio 1.2 edc ile aynı) ne zaman dönüşüm başlayacak. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Yakın Zaman'da başlayacağız inşallah

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan

Merhabalar;

Prins sıvı sistem taktırdıktan sonraki deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Sistem montajı yapıldıktan sonra 50 tl lik bir gaz aldım ve 10 km gittikten sonra tankı fulledim 50 liralık daha aldı ve km sayacını sıfırladım.Tamamı şehir içi 270 km sonra bip bip sesi geldi ve sistem benzine geçti.Tabi 100 liralık gazla bu kadar az gidilmesi beni başta baya üzdü fakat tekrar doluma gittiğimde araç 72 liralık gaz aldı (yaklaşık 36 litre). Anladığım kadarıyla bu sistem tankın içindeki pompayı korumak için bir miktar sıvıyı içeride belli bir seviyede tutuyor ve tankta gaz olduğu halde bitti uyarısı veriyor.Eğer diğer dolumlarda da 36 litre alacaksa tüketim değeri şehir içi için beni tatmin etti.Çünkü hız ortalamam 28 KM 'idi malum İstanbul trafiği. Şehir içi 26 kuruş yakmış oluyor.Uzun yol tüketimini de yakında paylaşacağım.

Bu sistemle ilgili internet te bazı yazılar okumuştum örneğin pompa sesi çok fazla falan diye.Pompa sesi araç rolantideyken  dikkat verirseniz hafif ıslık sesi gibi duyuluyor gaza bastığınız an kesinlikle duyulmuyor.

Araç bazen marşı uzatıyor.Montajı yapan usta aracı uzaktan kumanda ile açmamı ve aracı bu şekilde uyandırma mı istemişti.Aracı dokunmatik kapı düğmesinden uyandırdığınız da sanırım pompanın devreye girip yakıt devresine gazı doldurmaya zamanı yetmediği için marş uzuyor.Bunu biraz daha takip edeceğim, sanırım biraz bekleyip (10-15 sn) marşa öyle basılmalı

Yorum bağlantısı
İbrahim Bark

Merhabalar;

Prins sıvı sistem taktırdıktan sonraki deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Sistem montajı yapıldıktan sonra 50 tl lik bir gaz aldım ve 10 km gittikten sonra tankı fulledim 50 liralık daha aldı ve km sayacını sıfırladım.Tamamı şehir içi 270 km sonra bip bip sesi geldi ve sistem benzine geçti.Tabi 100 liralık gazla bu kadar az gidilmesi beni başta baya üzdü fakat tekrar doluma gittiğimde araç 72 liralık gaz aldı (yaklaşık 36 litre). Anladığım kadarıyla bu sistem tankın içindeki pompayı korumak için bir miktar sıvıyı içeride belli bir seviyede tutuyor ve tankta gaz olduğu halde bitti uyarısı veriyor.Eğer diğer dolumlarda da 36 litre alacaksa tüketim değeri şehir içi için beni tatmin etti.Çünkü hız ortalamam 28 KM 'idi malum İstanbul trafiği. Şehir içi 26 kuruş yakmış oluyor.Uzun yol tüketimini de yakında paylaşacağım.

Bu sistemle ilgili internet te bazı yazılar okumuştum örneğin pompa sesi çok fazla falan diye.Pompa sesi araç rolantideyken dikkat verirseniz hafif ıslık sesi gibi duyuluyor gaza bastığınız an kesinlikle duyulmuyor.

Araç bazen marşı uzatıyor.Montajı yapan usta aracı uzaktan kumanda ile açmamı ve aracı bu şekilde uyandırma mı istemişti.Aracı dokunmatik kapı düğmesinden uyandırdığınız da sanırım pompanın devreye girip yakıt devresine gazı doldurmaya zamanı yetmediği için marş uzuyor.Bunu biraz daha takip edeceğim, sanırım biraz bekleyip (10-15 sn) marşa öyle basılmalı

Gökhan bey hayırlı olsun. Güle, güle kullanın.

Benim araç ta 2013 kuga ve yaklaşık 8 ay ve 8500 km dir Prins sıvı sistemde ve hiç bir sorun yaşatmadı. Yakıt değerleri de aynen sizin tespitimize yakın, kullanışa göre Ankara trafiğinde 26 krş ile 33 krş arasında değişiyor. Geç çalışma için aracın kontağını 1. kademeye alıp göstergedeki sarı ışıkların sönmesini beklerseniz (yaklaşık 10 sn.) hem motor için daha sağlıklı olur, hem de yakıt sistemi yeterli basınç içim kendini hazırlayacak yeterli sureyi bulur. Benim aracın kapı kilitleri uzaktan kumanda ile açıldığından yakıt pompası hazırlık için hemen devreye giriyor, ben yine de yukarıda belirttiğim işleme dikkat etmeye çalışıyorum. Bazen de unutup es geçiyorum ama marş suresinde bir sorun olmuyor. Yakıt pompa sesine de zamanla insan alışıyor hatta musiki gibi bu sesi duymak istiyor. Tabi rahatsız edici olması halinde müzik sesini birazcık açmak bunu mesele olmaktan çıkarır.

Tekrar hayırlı olsun sağlıcakla kullanın.

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Yusuf bey 2011 Focus Ecoboost montajınız var mı hiç? Mümkün müdür? Mümkünse nakit ve taksitli fiyat bilgisi rica ediyorum... Tşkler
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Merhabalar var efendim Focus 1.6cc 180hp ecobost motor Prins sıvısistem var 7000 civarı birde büyük yerli bir firma çıkaracak ve yaklaşık 4500 tl bandında bekliyoruz abim

Sent from my iPad using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Merhabalar var efendim Focus 1.6cc 180hp ecobost motor Prins sıvısistem var 7000 civarı birde büyük yerli bir firma çıkaracak ve yaklaşık 4500 tl bandında bekliyoruz abim

Bizzat yaptığınız Focus Ecoboost montajı var olarak anladım... Yerli firma ile ilgili bir tarih bilgisi var mı? 7.000tl bayiide ve pazarlık gücünde aşağılara çekilebilmekte sanırım
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Evet toplam 13 adet Ecobost yaptım yerli ithal karışımı sistem ağustos da geliyor efendim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Evet toplam 13 adet Ecobost yaptım yerli ithal karışımı sistem ağustos da geliyor efendim

Özelden konuşabilir miyiz?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan

Merhabalar;

Prins sıvı sistemin 2013 model 1.6 ecoboost kuga aracımda ki yakıt tüketimi ile ilgili bazı tespitlerimi paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz  üzere prinsin yakıt göstergesi 5 led li. Yaptığım hesaplamalarda her 55 km de bir led ışık sönüyor. Her ışık söndüğünde araç 7.2 litre gaz yakmış oluyor.

Finalde araç yol bilgisayarı 100 km de 11.2 lt. gösterdiğinde  aslında lpg de 13 litre yakmış oluyorsunuz.Tekrar doluma girdiğinizde yaklaşık 36 litre gaz alıyor.

36 litre gaz istanbulda ortalama 72 lira.  1 led söndüğünde 55km gidiyorsa 5 led 275 km yapar.    72 lira/ 275km= 26 kuruş/km eder.

Bu arada daha önceki lpg li araç kullanımlarım da göstergeye güvenemezdim çok kesin değerler vermezdi fakat bu sistemin göstergesi gerçekten çok stabil değerler veriyor.

NOT:Hesaplamalar İstanbul şehir içi orta yoğun trafikte hesaplanmıştır ortalama hızım 28 km idi.Hava sıcaklığı 20 derece civarı.Lastikler yaz lastiği.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turhan Onat

Merhabalar;

Prins sıvı sistemin 2013 model 1.6 ecoboost kuga aracımda ki yakıt tüketimi ile ilgili bazı tespitlerimi paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz  üzere prinsin yakıt göstergesi 5 led li. Yaptığım hesaplamalarda her 55 km de bir led ışık sönüyor. Her ışık söndüğünde araç 7.2 litre gaz yakmış oluyor.

Finalde araç yol bilgisayarı 100 km de 11.2 lt. gösterdiğinde  aslında lpg de 13 litre yakmış oluyorsunuz.Tekrar doluma girdiğinizde yaklaşık 36 litre gaz alıyor.

36 litre gaz istanbulda ortalama 72 lira.  1 led söndüğünde 55km gidiyorsa 5 led 275 km yapar.    72 lira/ 275km= 26 kuruş/km eder.

Bu arada daha önceki lpg li araç kullanımlarım da göstergeye güvenemezdim çok kesin değerler vermezdi fakat bu sistemin göstergesi gerçekten çok stabil değerler veriyor.

NOT:Hesaplamalar İstanbul şehir içi orta yoğun trafikte hesaplanmıştır ortalama hızım 28 km idi.Hava sıcaklığı 20 derece civarı.Lastikler yaz lastiği.

Gökhan bey, lpg ile toplam kaç km yaptınız. Bu aşamada problem olarak niteleyebileceğiniz ( azda olsa ) bir duruma rastladınız mı? 

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Merhabalar;

Bildiğiniz üzere prinsin yakıt göstergesi 5 led li. Yaptığım hesaplamalarda her 55 km de bir led ışık sönüyor. Her ışık söndüğünde araç 7.2 litre gaz yakmış oluyor.

Finalde araç yol bilgisayarı 100 km de 11.2 lt. gösterdiğinde aslında lpg de 13 litre yakmış oluyorsunuz.Tekrar doluma girdiğinizde yaklaşık 36 litre gaz alıyor.

36 litre gaz istanbulda ortalama 72 lira. 1 led söndüğünde 55km gidiyorsa 5 led 275 km yapar. 72 lira/ 275km= 26 kuruş/km eder.

NOT:Hesaplamalar İstanbul şehir içi orta yoğun çtrafikte hesaplanmıştır ortalama hızım 28 km idi.Hava sıcaklığı 20 derece civarı.Lastikler yaz lastiği.

Hayırlı olsun ama şubir gerçek muhakkak aldığınız Lpg fiyatı ve yaptığımız km net yakıt tüketimine cevap verecektir gösterge hiçbir şekilde itibar etmeyiniz tekrardan hayırlı olsun
Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan
(düzenlendi)

Gökhan bey, lpg ile toplam kaç km yaptınız. Bu aşamada problem olarak niteleyebileceğiniz ( azda olsa ) bir duruma rastladınız mı? 

Turhan bey ben daha çok yeniyim 1 ay olmadı ,şimdilik bir problem yok 2-3 kere uzun marş basma oldu oda benim acele ile aracı uzaktan kumanda ile uyandırmayıp direk kapı kolundan açmamdan oldu.Bu sistem de aracı ilk uyandırmada  10-15 sn kadar  pompanın yakıt hattını doldurması için beklemek gerekiyormuş.Daha sonra gün içerisinde kısa beklemelerde araca biner binmez de bassam sorun yaşamadım..

Bu arada çekiş bakımında mükemmel benzinden farkı yok.

tarihinde Gokhan Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan

Cemal bey merhaba, bu forum da en tecrübeli olduğunuz için  size bir sorum olacaktı,

Yanlış hatırlamıyorsam sizin araç 40 bin civarı olmuştu, bana lpg montajını yaptırdığım yer 30 bin de bir sistemin bakımı var filtre falan değişecek ve tank içi temizliği yapılacak dendi.Siz bu bakımları yaptırdınız mı acaba?

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Cemal bey merhaba, bu forum da en tecrübeli olduğunuz için  size bir sorum olacaktı,

Yanlış hatırlamıyorsam sizin araç 40 bin civarı olmuştu, bana lpg montajını yaptırdığım yer 30 bin de bir sistemin bakımı var filtre falan değişecek ve tank içi temizliği yapılacak dendi.Siz bu bakımları yaptırdınız mı acaba?

Gökhan Bey merhaba.

Aracım 50 bin km oldu. 

LPG periyodik bakımları 25 -100 - 175 -250 bin km.lerde yapılacak. 

Bu sistemde filitreler sadece FSU ünitesindeki banjo cıvatalarda. Başka filitre yok. Cıvatalar değiştiriliyor. Gaz ve benzin sızıntı kontrolu yapılıyor. 

Tank iç temizliği diye bir şey de duymadım. Periyodik bakımda böyle bir işlem yapılmıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Yurt

Prins'in kendi sitesinde ki umumluluk (pdf dosyası) dokümanında 1.2 için uygun kitin olduğu bilgisine ulaşıyorum. Konu hakkında bilginiz var mı ? Ek olarak IX35 1.6 GDI motorlar için bir öneriniz mevcut mudur? Onlarada sıvı sistem takılabilir mi verim veya uyumluluk hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler iyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...