Turgay Yaralı 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 Bir süredir Ford Kuga arıyordum. Bugün 2014 model 1.6 bir Kuga'ya baktım. Araç LPG'liydi ancak LPG Prins değil Landirenzo markaydı. Ayrıca LPG tankı bagajın alt bölümünde değil üstünde ve oldukça kabaydı. Landirenzo'nun Kuga LPG uyumuyla alakalı bilgisi olan var mı? Prins marka LPG kitleriyle ilgili olumlu değerlendirmeler okudum, ancak Landirenzo ile ilgili bilgi sahibi değilim. 2014 Kuga mı satarım ısterseniz ama tup takmadım daha elime biraz para gececek ford dizel almayı planlıyorum 4 -5 aya kadar pıyasada olacak duyumu aldım 2016 1.6 dizel geliyormus benim arac daha 6 bin de satarım diyorum ama acelem de yok acıkcası ve ilk defa dile getiriyorum.Bakalım herkes için hayırlısı Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 13 Mart 2016 Paylaş 13 Mart 2016 Özür dilerim buji olacaktı.Bujileri değiştirdiler.Bundan sonra değiştirmem.Teşekkür ederim. Rahmi bey merhaba Değişen bujiler eskileri ile aynımıydı yoksa lpg ye özel bir buji mi taktılar? 1 Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 (düzenlendi) Rahmi bey merhaba Değişen bujiler eskileri ile aynımıydı yoksa lpg ye özel bir buji mi taktılar? Hiç bilmiyorum.servise 15 000 bakımı için gittiğimde aracınız lpg li ise bujileri değişmesi gerekiyor dediler.Bende değiştirin ozaman dedim.Buradan sormak ta aklıma gelmemişti.Tecrübe edindik.Cemal beye benzer bilgilendirmeleri için tekrar teşekkür ediyorum 14 Mart 2016 tarihinde Rahmi Ozçiftçi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Hayırlısı ile bende Prins sıvı sistem kervanına katılmış bulunmaktayım.Bu hafta içi montaj yapılacak aracımın garantisi de şubat itibari ile bitti, gelecekte bir problemle karşılaşmayız inşallah niyetim aracı uzun yıllar kullanmak. 1 Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Pişman olmazsınız inşallah.Ben pişman olmadım.22000 km de aracım şuanda sıkıntı yok.Sistem neredeyse kendini amorti . Hayırlısı ile bende Prins sıvı sistem kervanına katılmış bulunmaktayım.Bu hafta içi montaj yapılacak aracımın garantisi de şubat itibari ile bitti, gelecekte bir problemle karşılaşmayız inşallah niyetim aracı uzun yıllar kullanmak. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Bu araçlarda montaj yapan bayii çok kaliteli istikrarlı ve Profesyonel ve konuda uzman olmalı derim hayırlı olsun Gökhan bey Yorum bağlantısı
Osman Çeçen 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 gökhan bey hayırlı olsun. mahsuru yoksa kiti nerede ne kadara taktırdınız acaba. montaj ne kadar sürdü bilgi verirseniz faydalanmış oluruz. sayılarımla Yorum bağlantısı
Osman Çeçen 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 değerli konu takipçileri prins hollanda ile yaptığım yazışma sonucunda gelen yazıyı sizinle paylaşıyorum. benim anladğım prins 1,5 182 ps motor için bir çalışma yapmıyor, boşa bekliyoruz Dear mr Osman, This LPG system has not been developed yet. We have done the 2WD M8MA and it is being released in Turkey now. However the M9MA can not be fitted with M8MA LPG system. Unfortunately we do not have information about the possibility to develop this LPG system in the near future. If I receive information about it I will share it with you. I would also recommend to stay in touch with Ipragaz who is the national Prins distributor in Turkey. They have a huge demand for LPG systems and they can apply for a development within Prins. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 15 Mart 2016 Paylaş 15 Mart 2016 Değerli sayın Osman bey bu konuyu genel merkez ile görüştüm ve 4x4 182hp ile ilgili konuyla ilişkin buradan yakın Zaman'da buradan net bir paylaşiım yapacağım sizlere Yorum bağlantısı
Nail Çalışkan 15 Mart 2016 Paylaş 15 Mart 2016 Rahmi bey aracınızı 22000 km dir lpg ile mi biniyorsunuz? Nerdeyse amorti etti demissiniz km de 20 kuruş ekonomi yapsaniz en az 35000 km eder.heralde siz daha uygun fiyata uygulatmissiniz. 1 Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Rahmi bey aracınızı 22000 km dir lpg ile mi biniyorsunuz? Nerdeyse amorti etti demissiniz km de 20 kuruş ekonomi yapsaniz en az 35000 km eder.heralde siz daha uygun fiyata uygulatmissiniz. 5600 tl ye taktırmıştım.bayii benim daha önce 3 ayrı aracıma lpg takmıştı.Kuga yada sanırım Aksaray da ilk taktığından dolayı ya çok az kar aldı yada almadı.ayrıca 6000 tl fiyat istemişti peşin ödemeyle fiyatı buraya çekti.20 kuruştan daha fazla ekonomi yaptığını düşünüyorum çünkü çoğunluk şehir içinde kullandım. Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 (düzenlendi) gökhan bey hayırlı olsun. mahsuru yoksa kiti nerede ne kadara taktırdınız acaba. montaj ne kadar sürdü bilgi verirseniz faydalanmış oluruz. sayılarımla Geç cevap için kusura bakmayın. Kiti işlerimin yoğunluğundan dolayı daha taktırmadım, satın aldım bayide bekliyor.İstanbul beylikdüzün de takılacak, fiyat konusununa gelince ipragazın tavsiye ettiği fiyat 6300 tl fakat pazalık gücünüze bağlı olarak fiyat biraz daha düşebilir.Montaj süresi 1.5 gün olarak söylendi. 16 Mart 2016 tarihinde Gokhan Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Çeçen 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Geç cevap için kusura bakmayın. Kiti işlerimin yoğunluğundan dolayı daha taktırmadım, satın aldım bayide bekliyor.İstanbul beylikdüzün de takılacak, fiyat konusununa gelince ipragazın tavsiye ettiği fiyat 6300 tl fakat pazalık gücünüze bağlı olarak fiyat biraz daha düşebilir.Montaj süresi 1.5 gün olarak söylendi. özellikle fiyat konusunda sizin gibi net rakamların verilmesi takacak olanların kafa karışıklıklarını azaltacaktır. saygılarımı sunarım. tekrar hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Orhan Güvercin 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 2013 kuga selective aracımın 12 aralık 2015 te arıza lambası yanmıştı.o zaman servis araçta lpg var, servisle alakası yokarıza lpg kaynaklıdır diye kabul etmemişti. Hatta arıza lambasını lpg servisi söndürdüğünde Aksaray Ford servisini aramış 2013 model kugalarda benzer sorunların olduğunu ilgili parçayı servisin değiştirmesi gerektiğini söylemesine rağmen servis kabul etmemişti. 19/03/2016 günü sabah ilk çalıştırmada yine motor arıza lambası yandı. Fakat bu sefer durum farklıydı. çünkü aracı 10 gündür sadece benzinde kullanıyordum. öncesinde daha önce forumda yazdığım. aracın lpg ile birlikte benzin yakması şikayeti yeniden hasıl olunca durumu lpg servisine bildirmiştim. Oda prins'e durumu aktardığını.10-15 gün içinde prins'ten bir uzmanın Aksaray gelerek aracı inceleyeceğini ve uzman gelene kadar aracı kesinlikle sadece benzinde kullanmam gerektiğini söylemişti. Dün sabah aracı servise götürdüm ve durumu anlattım özellikle de aracı 10 gündür sadece benzinde kullandığımı belirttim. 3 ay önce yanan arıza lambasının kodunun da "PB26B7" olduğunu tekrar bu arıza kodunu vermesi durumunda ilgili parçanın değişikliği istediğimi belirterek aracı servise bıraktım. Öğleden sonra Ford servisisinde bana " "Soğutma Sıvısı Baypass Selonoid Valfi " isimli parçanın siparişi verdiklerini 2 gün içinde garantiden montajını yapacaklarını belirtiler. Ustaya hata kodunu sorduğumda arıza kodunu hatırlamadığının ama benim anlayacağım dilden elektronik devir-daim pompasının değişeceğini söyledi. Servis dönüşü lpg servisine uğradığımda usta, Prins uzmanının cumartesi günü gelerek aracı inceleyeceğini belirtti. Yorum bağlantısı
İbrahim Bark 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 Orhan bey 2013 Kuga (7 aydır Prins Sıvı Sistem LPG li, henüz bir sorun yok.) sonuçlardan bizleri de bilgilendiriniz. Geçmiş olsun İnşallah otomobilin arızaları giderilir. 2013 kuga selective aracımın 12 aralık 2015 te arıza lambası yanmıştı.o zaman servis araçta lpg var, servisle alakası yokarıza lpg kaynaklıdır diye kabul etmemişti. Hatta arıza lambasını lpg servisi söndürdüğünde Aksaray Ford servisini aramış 2013 model kugalarda benzer sorunların olduğunu ilgili parçayı servisin değiştirmesi gerektiğini söylemesine rağmen servis kabul etmemişti. 19/03/2016 günü sabah ilk çalıştırmada yine motor arıza lambası yandı. Fakat bu sefer durum farklıydı. çünkü aracı 10 gündür sadece benzinde kullanıyordum. öncesinde daha önce forumda yazdığım. aracın lpg ile birlikte benzin yakması şikayeti yeniden hasıl olunca durumu lpg servisine bildirmiştim. Oda prins'e durumu aktardığını.10-15 gün içinde prins'ten bir uzmanın Aksaray gelerek aracı inceleyeceğini ve uzman gelene kadar aracı kesinlikle sadece benzinde kullanmam gerektiğini söylemişti. Dün sabah aracı servise götürdüm ve durumu anlattım özellikle de aracı 10 gündür sadece benzinde kullandığımı belirttim. 3 ay önce yanan arıza lambasının kodunun da "PB26B7" olduğunu tekrar bu arıza kodunu vermesi durumunda ilgili parçanın değişikliği istediğimi belirterek aracı servise bıraktım. Öğleden sonra Ford servisisinde bana " "Soğutma Sıvısı Baypass Selonoid Valfi " isimli parçanın siparişi verdiklerini 2 gün içinde garantiden montajını yapacaklarını belirtiler. Ustaya hata kodunu sorduğumda arıza kodunu hatırlamadığının ama benim anlayacağım dilden elektronik devir-daim pompasının değişeceğini söyledi. Servis dönüşü lpg servisine uğradığımda usta, Prins uzmanının cumartesi günü gelerek aracı inceleyeceğini belirtti. Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 (düzenlendi) Merhabalar, Daha önce ki sayfalarda Orhan beyin bahsettiği arızanın aslında 1.6 ecoboost motorların bazılarında kronik arıza olduğunu yazmıştım.Öncelikle belirteyim ki bu soğutma suyu selenoid valf arızasının lpg ile hiç alakası yoktur benzinli de olabilir.Bu valfin yapılış amacı,aracın motor soğutma suyunun hemen ısınmasını sağlamaktır.Motor soğutma suyu motor içinde devir daim olurken bu valf devreye girer ve suyun radyotöre dönmesine engel olup by pass eder yani kısa yoldan çevrime sokar su ısınınca valf açılır ve su normal akışına devam eder.İşte bu valf her nedense çalışmaz hale geliyor ve su ısınması yavaş olduğu için motor arıza lambası yanıyor.Ben mühendis değilim fakat bana böyle bir tasarım çok riskli geliyor, düşünsenize bu valfin kapalı kaldığını ve suyu radyotöre göndermediği.Anında motor hararet yapar.Şüphesiz ford mühendisleri bizden daha iyi biliyorlardır ama benimkisi sadece beyin fırıtınası.. Ayrıca bu selenoidin fiyatını da çok merak ediyorum benim aracın garantisi bittide:) İlerde başımıza gelirse diye. Saygılar. 23 Mart 2016 tarihinde Gokhan Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nail Çalışkan 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 Ipragaz 6300 tl önerirken yusuf bey siz neden 7000 tlye uyguluyorsunuz bu sistemi? 1 Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 Ipragaz 6300 tl önerirken yusuf bey siz neden 7000 tlye uyguluyorsunuz bu sistemi? sanıyorum ipragaz lpg ve otomobil için (sigorta)kasko fiyatını belirtmiyor.servisler kasko için ayrıca fiyat istiyorlar. Yorum bağlantısı
Nail Çalışkan 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 Prins de Farklı bir kasko ve sigorta olayimi var Rahmi bey, daha önce ki araçlarımda uygulatigim lpg sonrasi aracin normal kaskosuna ekleme yapiliyordu arac lpgli diye ve 8-10 lira gibi çok cuzi bir rakam çıkıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 Ipragaz 6300 tl önerirken yusuf bey siz neden 7000 tlye uyguluyorsunuz bu sistemi?Serbest fiyat politikasi sanirim. Yorum bağlantısı
Turhan Onat 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 Konuyu kaçırmış olabilirim. İpragaz Kuga araçlara sıvı lpg uygulaması mı yapıyor? İnternette bilgi bulamadım. Yorum bağlantısı
Nail Çalışkan 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 Turhan bey ipragaz prins'in turkiye distribütörü dur Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 Prins de Farklı bir kasko ve sigorta olayimi var Rahmi bey, daha önce ki araçlarımda uygulatigim lpg sonrasi aracin normal kaskosuna ekleme yapiliyordu arac lpgli diye ve 8-10 lira gibi çok cuzi bir rakam çıkıyordu. aracın motor ve elktrik aksamını lpgden kaynaklanan problemlere karşı 2 yıllığına kasko yapıyorlar.Bana bu şekilde bilgi verilmişti. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Bu sistemin önerilen fiyatı 7000 tl dir Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Sevgili Osman bey bu 1.5 Kuga 182 hp ile ilgili çalışmayı bahsetmiştiniz Hollanda'da bu sistemlerin yazılımını yapan en üst düzeydeki Ada'm Routger Boss bey ile bizzat görüştüm İzmir'e geldi ve Türkiye de ilk yeni sistem prins 3.0 directliqoumax yenilenen sistemi ile 2015 model Kuga 1.5 182 hp Ecobost dönüşümü enüst düzey prins yetkilileri ile gerçekleştirildi Türkiye ye hayırlı olsun ben herzaman araştırıcı ve objektif konuşan biri olduğum için Türkiye de en çok bu sistemi takan kişi Yusuf koparan oldu çok şükürler olsun siz Kuga kullanıcılarına hayırlı olsun sizler için çalışıyoruz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts