İçeriğe Yönlendir

Kuga Için Direct Liquimax Sistemi

Cemal Cangöner

Recommended Posts

İsa KARAHAN

İsa abim merhaba yazdıklarınıza herhangi bir yorum yapamam ben genel merkez en üst mevki müdür bey ile görüşmemde bile 1.5 Kuga nın Hollanda'dan çıktığı ve yakın tarihte elimizde olacağı söylendi ama şu haberi de vereyim Prins markası sıvısıstem kitlerde yeni bir jenerasyon yapmayı bunuda Kuga kitlerimde başlatmayı planlamış ürün parçalarımda değişiklik montaj aşamasında farklılık ve en önemli yazılımda program olarak yeni bir programa geçecekler diyorum bunların artısını montajlara başladığımızda göreceğiz diyorum bir şey söylemek doğru olmaz Turhan abi hayırlısı olsun senin adına ama ilk montajı senin araca yapmak isterdim İzmir de olman çok yi bir avantaj diyorum hayırlısı olsun herkes adına selamlar saygılar sunuyorum efendim herkese

Araç şu an atölyemizde ve üzerinde çalışıyoruz demiş. Müdür beyiniz piyasayı prins adına canlı tutmak için size bu tür bir geri bildirim veriyor olabilir. Bahsettiğiniz yeni teknoloji nedeniyle belki bu tür bir gecikme yaşanması muhtemel. Yaşayıp göreceğiz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Forza otogazın internet sitesine ulaşılamıyor arkadaşlar.Var mı bu konuda bilgisi olan?

Yorum bağlantısı
Osman Çeçen

Vialle taktıranlar var. Ancak 1.6 ecoboostlara takılan kiti 1.5 ecoboostlara da takıyorlar.

Bana göre yanlış birinin sıkıştırma oranı 1/10 diğer, 1/11 aynı kitin her ikisine de uyması pek mantıklı gelmedi.

1.5 182 HP ecoboostlar için kit henüz Hollanda' da bile yok görünüyor. Güncelledikleri son liste 19-11-2015 tarihli. Çıkmış olan kit ise 1.5 150 HP için.

BRC kit var demesine rağmen, uygulamada yok. Bayiler fiyatı ve denenmemişliği gerekçe gösterip doğrudan sıralı sisteme yönlendiriyor.

Bana göre de Prins tek alternatif.

Aracım neredeyse LPG ile 45 bin km yol yaptı. Bu güne kadar LPG ile ilgili duyduğum şikayetlerin hiç birini yaşamadım.

Geç çalışma - tekleme - çekiş düşüklüğü - arıza lambası - ayar - iyi veya kötü kalite LPG gibi hiç bir problem yok.

Beklemenizi veya benzinle kullanmaya devam etmenizi öneririm.

cemal bey prinsen kısa vadeli çözüm çıkmayacak sanırım. brc ile yakın zamanda görüştm onlardan da "şuan kit yok, yakın zamanda da üretileceğine dair bilgi yok" cevabını aldım. 

aklım vialleye kayıyor! vialle için aynı kit ve farklı yazılımla bir sonuç alınabilir mi? siz vialle ilgili araştırma yapmışmıydınız. kıymetli bilgi ve yorumlarınız esirgenmezseniz sevinirim 

saygılarımı sunuyorum.

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Forza otogazın internet sitesine ulaşılamıyor arkadaşlar.Var mı bu konuda bilgisi olan?

Gözün aydın akif ben ayrıldım 15 gün sonra concord ilan etti Forza otogaz hayırlı haber
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Bu bölümü yakından takip ediyorum ve epeydir dikkatimi çeken bir konuda sizlerin de fikirlerini merak ettiğim için buraya yazmak istedim.. Sahibinden.com sitesinde kuga bakıyorum uzun bir süredir ve bu Zaman zarfında sahibinden.com sitesinde LPG li kuga hiç yoktu.. 1-2 aydır ise sahibinden.com sitesinde LPG'li kuga sayısında hızlı bir artış görüyorum. Buradan şunu anlıyorum araçlarına LPG takmayanlar yakıttan şikayetçi ama LPG takanlarda bu sefer sanırım araçtan soğuyor ve satmaya karar veriyor.. Siz LPG kullanan arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Bark

Bu bölümü yakından takip ediyorum ve epeydir dikkatimi çeken bir konuda dizlerinde fakirlerini merak ettiğim için buraya yazmak istedim.. Sahibinden.com sitesinde kuga bakıyorum uzun bir süredir ve bu Zaman zarfında sahibinden.com sitesinde LPG li kuga hiç yoktu.. 1-2 aydır ise sahibinden.com sitesinde LPG'li kuga sayısında hızlı bir artış görüyorum. Buradan şunu anlıyorum araçlarına LPG takmayanlar yakıttan şikayetçi ama LPG takanlarda bu sefer sanırım araçtan soğuyor ve satmaya karar veriyor.. Siz LPG kullanan arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

Atakan bey hayırlı günler,

Bir önceki hatalı oldu, af ola...

Bir yılı aşkın bir suredir 2013 Titanyum Otomatik, LPG li Kuga kullanıyorum. LPG montajını yaptıralı 5 ayı geçti ve 6000 km yi buldu. Aracın kullanımı gerçekten insana huzur ve keyif veriyor. Evet Benzinli kullanımı biraz maliyetli, ancak LPG sıvı sistem (montaj maliyeti dışında) bu güne kadar en ufak bir sorun yaşatmadı. Takdir edersiniz ki insanlar çok çeşitli nedenlerle araç/emtia alırlar ve bir süre sonra bireysel / ekonomik nedenlerle satmak/değiştirmek isteyebilirler. LPG montajının Kuga kullanıcılarının araçlarından soğuttuğu yargısına katılmıyorum. Satılık LPG li araç ilanlarının çoğalmasının nedenini Bu araçların oransal olarak LPG montajının arttığını gösterir. Bu montajın yakıt ekonomisi bakımından araca değer kattığı da değerlendirilebilir.

Ben Kuga dan ve şimdiye kadar montajı yapılan LPG sıvı sistemden memnunum. Belki görece olarak tüm LPG montajlı araçlarda olduğu gibi stepne sorunu ve bagaj daralması problem edilebilir, bu da tolere edilebilir bir durum olarak değerlendirilmelidir. Diesel her zaman bir alternatif kanaatimce.

Hayırlı sürüşler dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Değerli yorumlarınız içşn teşekkür ediyorum İbrahim abim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

cemal bey prinsen kısa vadeli çözüm çıkmayacak sanırım. brc ile yakın zamanda görüştm onlardan da "şuan kit yok, yakın zamanda da üretileceğine dair bilgi yok" cevabını aldım. 

aklım vialleye kayıyor! vialle için aynı kit ve farklı yazılımla bir sonuç alınabilir mi? siz vialle ilgili araştırma yapmışmıydınız. kıymetli bilgi ve yorumlarınız esirgenmezseniz sevinirim 

saygılarımı sunuyorum.

Osman Bey, merhaba.

Aracı aldıktan sonra Vialle ve Prins markalarını karşılaştırdım. Her ikisinin de Kuga için referansı yoktu. Vialle TSI motorlarda, Prins GDI motorlarda referans verebiliyordu.  Malzeme kalitesi ve yurt dışı forumlardaki bilgiler ışığında Prins'te karar kıldım. Tesadüfen aradığım bayide Yusuf Koparan'la konuştum. Çok dürüst bir şekilde bu güne kadar hiç Kuga montajı yapmadıklarını ve benim aracımın ilk olacağını söyledi. Dürüstçe yaptığı açıklamalar sonrası montajı yaptırdım.

Bu arada LPG bana çok ta yabancı bir konu değil. Yaklaşık 20 yıldır endüstriyel tesisler için LPG ve doğalgaz sistemlerinin uygulamasını yapıyorum. Yakıt konusunda endişem de yoktu. Prins'in sistemini inceleyince mantıklı geldi. 

Bence biraz daha sabredin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Bu bölümü yakından takip ediyorum ve epeydir dikkatimi çeken bir konuda sizlerin de fikirlerini merak ettiğim için buraya yazmak istedim.. Sahibinden.com sitesinde kuga bakıyorum uzun bir süredir ve bu Zaman zarfında sahibinden.com sitesinde LPG li kuga hiç yoktu.. 1-2 aydır ise sahibinden.com sitesinde LPG'li kuga sayısında hızlı bir artış görüyorum. Buradan şunu anlıyorum araçlarına LPG takmayanlar yakıttan şikayetçi ama LPG takanlarda bu sefer sanırım araçtan soğuyor ve satmaya karar veriyor.. Siz LPG kullanan arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

Atakan Bey,

Merhaba.

Aracı ilk satın aldığımda LPG takma gibi bir düşüncem yoktu. Benzin tüketimini göz önüne alarak kullanmayı düşünüyordum. Üstelik neredeyse sıfır ayarında dizel aracımı satıp Kuga aldım.  Prins'in Kuga'ya uygun kitinin olduğunu öğrenince hiç tereddüt etmeden taktırdım. Tam 45 bin km LPG ile kullandım ve en küçük sorun yaşamadım. Araçtan da soğumadım bu süre içerisinde  :) . Şu anda araç 47.500 km de. Forumda diğer konuları da takip ediyorum. Bırakın LPG den kaynaklı arızaları - neredeyse araç bayiden çıktığı gibi. Bu kadar kullanımda başka sorunlarla da karşılaşmadım. 

Ekonomik nedenlerle veya aracı beğenmemekten dolayı satanlar elbet olabilir. Bu demek değildir ki araçta problem çıktı ve soğudular.

Aracı kesinlikle tavsiye ederim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Değerli yorumların için çok teşekkür ederim Cemal abi herzaaman objektif ve ilkeli dürüst olmak benim en önemli prensibimdir ve senin uzmanlık alanın Lpg olduğu için konuya çok iyi hakimsin buda çok

önemli diye düşünüyorum selamlar saygılar sunuyorum efendim

Yorum bağlantısı
Osman Çeçen
(düzenlendi)

çok teşekkür derim. şu an beklemeydeyim zaten kafama takılan şeylerden biriside prinsin 0-6 ay lık araca  garanti vermesi. hayırlısı bakalım 

Osman Bey, merhaba.

Aracı aldıktan sonra Vialle ve Prins markalarını karşılaştırdım. Her ikisinin de Kuga için referansı yoktu. Vialle TSI motorlarda, Prins GDI motorlarda referans verebiliyordu.  Malzeme kalitesi ve yurt dışı forumlardaki bilgiler ışığında Prins'te karar kıldım. Tesadüfen aradığım bayide Yusuf Koparan'la konuştum. Çok dürüst bir şekilde bu güne kadar hiç Kuga montajı yapmadıklarını ve benim aracımın ilk olacağını söyledi. Dürüstçe yaptığı açıklamalar sonrası montajı yaptırdım.

Bu arada LPG bana çok ta yabancı bir konu değil. Yaklaşık 20 yıldır endüstriyel tesisler için LPG ve doğalgaz sistemlerinin uygulamasını yapıyorum. Yakıt konusunda endişem de yoktu. Prins'in sistemini inceleyince mantıklı geldi. 

Bence biraz daha sabredin. 

tarihinde Osman Çeçen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Hayırlısı Osman abim bence de. Bekleyin derim ama tabikide tercih sizin

Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi

Atakan bey merhaba.Ben yıllardır benzin(lpg)li araç kullanırım.Beş yıl önce dizel araç almıştım.Gevemedim.Geçen yıl benzinli lpg takılabilecek büyük bir araç almaya karar verdim(eşim kullanıyor).Uzun bir araştırma yaptım.Cemal beyin kuga alıp lpg taktırması üzerine Cemal beyle bağlantı kurdum.Bilgi aldım.2014 yılı sonunda kuga alıp lpg taktırdım.On ay önce   teknik bir arıza oldu;arıza garantiden giderildi.Başkada sorun yaşamadım.15 gün önce erciyeste kayağa gittim Akşam dönüşte -23 derecede araba lpg de erciyesten şehir merkezine döndüm.Lpg yönünden hiç bir sıkıntı yaşamadım.Yıllardır lpg li araçlara insanların yaklaşımı hep şüpheli.Daha önce lpgli araç kullanmışsanız farkı biliyorsunuzdur.En az yüzde kırk yakıt tasarrufu oluyor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Atakan bey merhaba.Ben yıllardır benzin(lpg)li araç kullanırım.Beş yıl önce dizel araç almıştım.Gevemedim.Geçen yıl benzinli lpg takılabilecek büyük bir araç almaya karar verdim(eşim kullanıyor).Uzun bir araştırma yaptım.Cemal beyin kuga alıp lpg taktırması üzerine Cemal beyle bağlantı kurdum.Bilgi aldım.2014 yılı sonunda kuga alıp lpg taktırdım.On ay önce teknik bir arıza oldu;arıza garantiden giderildi.Başkada sorun yaşamadım.15 gün önce erciyeste kayağa gittim Akşam dönüşte -23 derecede araba lpg de erciyesten şehir merkezine döndüm.Lpg yönünden hiç bir sıkıntı yaşamadım.Yıllardır lpg li araçlara insanların yaklaşımı hep şüpheli.Daha önce lpgli araç kullanmışsanız farkı biliyorsunuzdur.En az yüzde kırk yakıt tasarrufu oluyor.

LPG kullanan kuga sahiplerinin görüşlerinin böyle olması benim kafamdaki düşüncemle uyuşmadığı için kendimi ön yargılı buldum.. Yanıtlar için tşkler..

Not: sahibinden.com sitesinde aracını satan var mı bu forumda - Kuga

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Koparan

98e5ee1f825561b0be92240ce49f81ec.jpgd4bb864601853dc8d848664b3250be36.jpg65c71c11cadb03c2b5becc2ca9ac0e66.jpg2a7bbe882d0c3da06f5ee496160c5f8f.jpgc0e800c10ea0b1efe63b8d189224408d.jpgc5aca0f54a91085e0d243c64e7b7c3dd.jpg8261083de67f5b9285b6d251ff0a1195.jpgef5ccc9c337b9211a3e5b1b7b188e870.jpg0e948891455007b4b9deaad678a08422.jpg

Türkiye de ilk 2011 model 5 koltuklu Ford cmaxx 1.6cc180hp ecobost motorlu aracımıza prins sıvısistem lpg uygulaması toplamda 12.ci Ecobost lpg uygulamamız siz değerli forum üyeleri için cmaxx soran dostlarımız için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

e6e3dc9b10591019258edb201a4a6251.jpgcd3bc4f2720e0ea80821b7e731058ca3.jpg611721ba80aa20cab91a8402569e2d9f.jpg20b80416d413c3214046088039593356.jpg7af46d334b61de31d952aa13e29590eb.jpg0b3a2714f8182753ebda25002d04beb6.jpg9a739f990e177b0def21be2c07633d1d.jpg6841f65a5aa8359cbd4a47b570f87238.jpge9c0fffd2f1d07d624e520d275963e0a.jpg13b55dcd9a3f615e37db9164ebef8547.jpg6b7273bac08463c2f1dfebdb79a0ac49.jpge5bb1a7b6bf0d74856cfe66a91ee14da.jpg

Değerli forum üyemiz Özenç beyin aracı 2011 Ford Cmax 1.6 180 hp Ecobost aracına prins sıvısistem lpg uygulamamız kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum bizi tercih ettiği için aracını iyi günlerde kullanmasını temenni ederiz toplam (12).ci Ecobost montajımız

49aea37d613a672fb99d34bbdcacb1a6.jpg

Tank üstündeki potluğu giderebilmek açısından bunuda görsel olarak istedim aydınlatıcı olması için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Dün gördüm galiba 2. El sitesinde 1.0 ecoboost focusa da prins marka sıvı sistem lpg montajı yapılmış halde satışa konulmuştu. 1.0 ecoboost a da bu sistem uygulanmaya başladı mı, yoksa farklı bi uygulama mı yapılmıştır acaba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Fatih bey 1.0 Ecobost Focus sıvısıstem uyguluyoruz şuan stokda kitimiz mevcut evet doğrudur bir araca uygulucaktık ama motor Kodu olmadı efendim

Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan

Vay be 180 bg bu aracı uçurur yahu.  Yusuf bey bu aracın km si ve yakıt tüketimi ile ilgili bilginiz varmı? Kuga lpg de 25 kuruş yakıyorsa bu heralde 20 kuruş falan yakar.

*

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Gökhan abi büyük ihtimal Araç manual vites olduğu için 20 küsür krş tahmin ediyorum aracın km si 38000 km de idi yakın Zaman'da yakıt verileri ni araç sahibi buradan ya da ben paylaşabilirim değerli yorumlarınız için de teşekkür ediyorum artık Ecobost motorda Türkiye de iyi bir kariyere doğru ilerliyoruz inşallah toplamda 12 Ecobost çeşidi karışık da 112.ci sıvısıstem montajımız çok şükür

Yorum bağlantısı
Özenç Fatih Öztürk

Merhabalar;

Yukarıda fotoğrafları bulunan araç benim aracım. Buradan Yusuf Bey'e ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum. Tüm süreçte bizimle oldukça samimi bir şekilde ilgilendirler. Araçta LPG sonrası herhangi bir çekiş kaybı, geç çalışma, hızlanmama gibi bir problem gözlemlemedim. Sistem takılalı 2 gün oldu. Bu nedenle tüketim değerlerini takip edemedim. Bu bilgileri daha sonra ayrıca paylaşırım. Şu an için oldukça keyifli. İlk takıldığında aracımın aküsünün eski olmasından dolayı voltaj düşüklüğü sebebiyle bir çalışmama durumu oldu. Yusuf Bey sağolsun akü değişimini sağladı hemen sorun giderildi. Ancak bunun sistem ile bir alakası yok. Çünkü aracım 2011 (ilk sahibiyim) 5 sene bir akü için oldukça makul bir sure bence. Konunun uzmanı değilim ama bu şekilde düşünüyorum. Bundan önceki aracımda da 4 senelikken (Ford Fiesta 1,4 TDCI 2006) aküsü bitmişti. Son olarak şunu söyleyebilirim; araçta LPG takılı olduğunu bilmeyen biri bagaja bakmazsa aracı kullanarak hiçbir şekilde aracın LPG'li olduğunu anlayamaz. Çünkü gözlemlenen hiçbir fark yok. Ben LPG'li araçların en çok yaydıkları kokudan rahatsız olurum, aracımda bunu bile göremedim. Egzoza eğilmeme ragmen. Herkese saygılar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Değerli yorumların için çok teşekkür ediyorum Özenç abim hayırlı uğurlu olsun ailemiz Prins e hoşgeldin bol tasarruf dolu günler diliyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Arif Yildiz

Fatih bey 1.0 Ecobost Focus sıvısıstem uyguluyoruz şuan stokda kitimiz mevcut evet doğrudur bir araca uygulucaktık ama motor Kodu olmadı efendim

Yusuf bey

1,5 ecoboost kuga için kit mevcut mu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Arif bey inşallah yakın Zaman'da bekliyoruz bekleyen bir çok aracımız var sistem çıktı Türkiye ye gelmesini bekliyoruz edendim kitimiz geldiği anda buradan paylaşacağız efendim selamlar saygılar sunuyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...