Orhan Güvercin 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 Yusuf Bey ilginize teşekkür ederim selamınızı ve mesajınızı Yakup Usta'ya whatsapp'tan yolladım. Bugün akşam araç tüpte giderken enteresan bir şey oldu.Benzin ikaz lambası yandı ve ekranda kalan yakıtla 80 km yol yapabilirsiniz yazısı çıktı. çok şaşırdım.Farkında olmadan benzine mi aldım diye baktım araç lpg de idi. Bu da herhalde sorunun lpg kaynaklı olduğunun ispatı oluyor. Bu arada Yakup Usta ile ile öğlen saatlerinde telefonla görüştüm. Ford servisindeki araca yapılan işlemleri ve bir sorun bulamadıklarını her şeyin normal olduğunu anlattım. Prins'le görüşeyim dönerim dedi. Tekrarında döndü ve; İstanbul'dan uzman bir ekibin bu hafta içi Aksaray'a geleceğini aracı İnceleyeceklerini söyledi. Hayırlısı ile sorunu çözerler İnşallah... Yusuf beyin dediği FRU parçası ne işe yarıyor diye merak ettim.ve işte cevabı: Prins Direct LiquiMax Sistemi Yakıt Geri Dönüş Ünitesi (FRU) hakkında teknik bilgiler yer almaktadır.... Prins DLM Yakıt Geri Dönüş Ünitesi (FRU) Teknik BilgilerLPG'nin LPG tankına geri dönüşünü kontrol eder. LPG ve benzin geçişlerinin yapılmasını sağlar. Elektronik sistemi ECU tarafından kontrol edilir. Araç benzindeyken tamamen kapalıdır. Basınç sensörü entegre edilmiştir. Kolay montaj yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Necmettin Aslantürk 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Arkadaşlar merhaba, 2013 Kuga Selective aracıma 20.000 km de iken 30/06/2015 tarihinde Aksaray da prins marka tüp taktırdım.Taktırmadan önce de Aksaray da daha önce tüp taktıran Rahmi hocamla ve Çorumdan mühendis abimizle görüştüm. Araç şu anda 24.000 de şehir içi 30-35 krş , ş.dışı 20-22 kuruş yakıyor.Şehir içinde eşim kullandığı için ortalama tüketim biraz fazla gibi ama benim kullanımlarım da bu ortalama düşüyor.Sıvı Sistem olduğundan kesinlikle ilk çalıştırma dahil aracın benzin kullanmayacağı söylendi.Araca tüp taktırdığımda benzin göstergesi yarım deponunun biraz üstündeydi.Tüp takıldıktan sonra arabayı 1km bile benzinde kullanmadım.Şu anda benzin göstergesi çeyrek çizgisinin yarısının altında deponun 65 lt olduğunu düşünürsek araçta 6-7 litre benzin var.Tüp Takıldıktan bu yana 2200 km ş dışı 1800 km de şehir içi yol yaptım.düzenli olarak benzinin aralıklarla eksildiğini fark ettim.2-3 kez prins servisine ustaya götürdüm aracı pc ye bağladı her şey Normal dedi.Aksaray ford yetkili servisine gittim test sürüşü yaptık pc'ye bağladılar, güncelleme yaptılar her şey normal dediler.O normal ,bu normal, bu benzin nereye gidiyor.Geçtiğimiz Cuma günü arabayı ford servisine bıraktım 2 gün serviste kaldı.Araca deposu.benzin basınç pompası,benzin hortumu vb. bilmediğim 3-4 tane parçasını söktüler taktılar, test sürüşü yine bilgisayara bağlayıp güncelleme yaptılar. Araçta her şey normal dediler.Sadece bujiler eskimiş yenisini takacağız aküde zayıfmış 1 gece şarj edip yeniden taktık dediler.( önceki aracım 2008 Corollaydı 6 yıl bindim ne buji değiştirdim ne de akü Erciyes'te -32 derecede ilk basmada çalıştı 4. yılında) Acaba araç tüpte iken benzin tüketiyor olabilir mi ? Ford servisi araçta kesinlikle kaçak vb. sıkıntı olmadığını söylüyor. Prins servisi bunun mümkün olmadığını söylüyor. Benzer bir durumla karşılaşan arkadaş var mıdır? Acaba Depodaki kalan benzini tamamen bitirdikten sonra hiç benzin almadan aracı belli bir süre sadece tüpte kullansam bir sorun olur mu? Merhaba. Benim aracım da 2013 kuga selective. LPG yi ilk taktırdığımda bende de aynı durum oldu. Araç km yaptıkça benzin göstergesi otomatik olarak düşme yapıyor. Ancak gerçekte benzin miktarında herhangi bir azalma olmuyor. Yaklaşık 1 ay sonra bu durum düzeldi ve herhangi bir şekilde göstergede değişiklik olmuyor. Yani ben de aynı problemi yaşadım. Ancak şimdilik sorun yok. Sebebini de dediğim gibi araç km yaptıkça benzin göstergesi yani kalan km göstergesi otomatik olarak düşüyor. Benim söyleyebileceğim ve kendi tecrübem bu. 1 Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Gökhan bey, cevap kısmını pek becerememişim. Metin biraz karışık olmuş, bağışlayın. Teşekkür ederim İbrahim bey dediğiniz videoları izledim bana da pek mantıklı görünmedi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Merhaba. Benim aracım da 2013 kuga selective. LPG yi ilk taktırdığımda bende de aynı durum oldu. Araç km yaptıkça benzin göstergesi otomatik olarak düşme yapıyor. Ancak gerçekte benzin miktarında herhangi bir azalma olmuyor. Yaklaşık 1 ay sonra bu durum düzeldi ve herhangi bir şekilde göstergede değişiklik olmuyor. Yani ben de aynı problemi yaşadım. Ancak şimdilik sorun yok. Sebebini de dediğim gibi araç km yaptıkça benzin göstergesi yani kalan km göstergesi otomatik olarak düşüyor. Benim söyleyebileceğim ve kendi tecrübem bu.Aynen Necmettin Bey'i dediği gibi. Aracın bu kadar oynanmasına gerek yokmuş aslında. Bazı araçların benzin göstergesi samandiradan değil ecudan hesap yaparak düşürür. Bu sırada araca benzin takviyesi yapılsa ibrenin olması gereken yerine dönmesi gerekir.Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Orhan bey değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim fru parçası Aracda geri dönem benzini bekletir Eğerki arıza yapar ise benzini kaçırır tanka verir bunkar bir kaç sebep olabilir bazen başımıza gelmişti diye sizler ile paylaşıyorum tekrardan selamlar saygılar sunuyorum efendim SELAM ARKADAŞLAR BEN 2013 MODEL KUGA TRENDX ARACIMA LPG TAKMAK ISTIYORUM AMA LPG YANLISI DEGILIM 4 AYDA 15000KMYOKYAPTIM İSTANBULDA TAVSIYE EDECEGINIZ BIR PRİNS SERVISI VARMI mehmet abim bana ulaştınız sizi en iyi servisimize yönlendirdim tekrar hayırlı olsun diyelim Yorum bağlantısı
Selim Avcı 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 tam 2 aydır hollandadan kit bekliyorum. neden bu kadar sürdü onu da bilmiyorum yalnız biraz daha bekliyeceğim gelmezse vazgeçeciğim çünkügüven kaybı olmaya başladı düşünsenize yedek parça lazım olsa demekki 2 ay gelmeyecek.bu nasıl bir pazarlama stratejisi onu da anlamadım saygılar Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 tam 2 aydır hollandadan kit bekliyorum. neden bu kadar sürdü onu da bilmiyorum yalnız biraz daha bekliyeceğim gelmezse vazgeçeciğim çünkügüven kaybı olmaya başladı düşünsenize yedek parça lazım olsa demekki 2 ay gelmeyecek.bu nasıl bir pazarlama stratejisi onu da anlamadım saygılar 2 ay çok uzun bir süre, bende taktırmayı düşünüyordum hatta bayi ile görüştüm hiç bana bu bekleme sürecinden bahsetmedi.Bunun bir sebebi olmalı acaba versiyon değişikliği yada kota uygulaması falan mı yapıyor prins. Ben açıkçası euro nun biraz daha düşmesini bekliyordum fakat tersine yükseliyor bekledikçe daha da zarardayız Yorum bağlantısı
Mehmet Erol 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Bende aynı şekilde prins in 1.5 motor için kitini bekliyordum. Herkes gibi benimde düşüncem değişiyor yavaş yavaş. Ankara'da vialle sıvı sistem takan ve yurt dışından getiren servis ile telefonda görüştüm, onlarda Hollanda'dan bu ay sonunda geleceğini, şimdiye kadar taktiklari 1.6 motorda bir sorun ve şikâyet olmadığını, aynı şekilde tasarrufun benzine göre % 45~50 civarında olduğunu, prins ile vialle nin rakip firma olduğunu ve vialle nin sıvı sistem teknolojisinde daha eski ve tecrübeli olduğunu belirttiler. Firma ismi vermeyeyim ama banada inandırıcı geldi. Fiyat olarak ve zamanlama olarak prins beklemeye gerek olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü prins geldiğinde arabam 6. ayını doldurmuş olacak ve motor garantisinden ilk 6 aya taninan avantajdan faydalanamayacagim. Vialle taktıran ve memnuniyetini belirten birileri ile görüşebilirsem kesin kararımı o zaman vereceğim. Saygılarımı sunuyorum. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Selim abim durumun takipçisiyim komutanım ama inanın bizim elimizde bir şey yok Kadir bey size haber verecek inşallah sizin ile görüşecek şimdi kendisi aradım Bende aynı şekilde prins in 1.5 motor için kitini bekliyordum. Herkes gibi benimde düşüncem değişiyor yavaş yavaş. Ankara'da vialle sıvı sistem takan ve yurt dışından getiren servis ile telefonda görüştüm, onlarda Hollanda'dan bu ay sonunda geleceğini, şimdiye kadar taktiklari 1.6 motorda bir sorun ve şikâyet olmadığını, aynı şekilde tasarrufun benzine göre % 45~50 civarında olduğunu, prins ile vialle nin rakip firma olduğunu ve vialle nin sıvı sistem teknolojisinde daha eski ve tecrübeli olduğunu belirttiler. Firma ismi vermeyeyim ama banada inandırıcı geldi. Fiyat olarak ve zamanlama olarak prins beklemeye gerek olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü prins geldiğinde arabam 6. ayını doldurmuş olacak ve motor garantisinden ilk 6 aya taninan avantajdan faydalanamayacagim. Vialle taktıran ve memnuniyetini belirten birileri ile görüşebilirsem kesin kararımı o zaman vereceğim. Saygılarımı sunuyorum.Mehmet bey inşallah dün müdür bey Le görüştüm 1.5 kuga ocak 10 gibi elimizde olacak kesin tarih nasipse 5 adet araca montaj için uygulayacağım bilginiz olsun Yorum bağlantısı
Kadir ER 12 Aralık 2015 Paylaş 12 Aralık 2015 Selim abim durumun takipçisiyim komutanım ama inanın bizim elimizde bir şey yok Kadir bey size haber verecek inşallah sizin ile görüşecek şimdi kendisi aradım Mehmet bey inşallah dün müdür bey Le görüştüm 1.5 kuga ocak 10 gibi elimizde olacak kesin tarih nasipse 5 adet araca montaj için uygulayacağım bilginiz olsun benim aracim 1,6 kuga titanic 4 matic otomatik ,ayni şekilde euro düsmesi beklendikçe aksine dahada artıyor daha öncede yazmiştim K.maraş yerleşik olmak üzere adana antep civari yakın bolge batiilerinden kuga araca hiç takan olmusmu yusuf bey siz bayi toplantilarina katiliyosunuz mutlaka bilginiz vardir yardimci olursaniz sevinirim diğer bi konuda 2012 cikişli arclarda lpg uygulamasi sonucu bir hararet probleminden bahsediliyor benim arac 2012 kasim çikişli bu problem benim araca da tüp tkiımnca sorun olurmu ilginiz için şimdiden teşekkur. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 12 Aralık 2015 Paylaş 12 Aralık 2015 Kadir bey merhaba lütfen bana ulaşabilirsiniz bayi bilgisi adına ama bu hararet sorunu var oda şu yedek su hazne bidonun da hata oluyor 2 araçda başımıza geldi efendim Yorum bağlantısı
Kadir ER 12 Aralık 2015 Paylaş 12 Aralık 2015 Kadir bey merhaba lütfen bana ulaşabilirsiniz bayi bilgisi adına ama bu hararet sorunu var oda şu yedek su hazne bidonun da hata oluyor 2 araçda başımıza geldi efendim yusuf bey telefonunuz bende var makul bir zaman da sizi ararim anladiğim kadarıyla doğu akdenizde sizin tavsiyeediceniz bu sistemi uygulayan bir bayı mevcut bu hararet mevzuusu konusunda sizin yönlendireceğiniz bayiiye tecrübelerinizi paylaşmaniz fayifeli olucaktir ilginiz için tekrar tesekkurler 1 Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 yusuf bey telefonunuz bende var makul bir zaman da sizi ararim anladiğim kadarıyla doğu akdenizde sizin tavsiyeediceniz bu sistemi uygulayan bir bayı mevcut bu hararet mevzuusu konusunda sizin yönlendireceğiniz bayiiye tecrübelerinizi paylaşmaniz fayifeli olucaktir ilginiz için tekrar tesekkurler Kadir bey hararet problemi araçlardaki yedek su deposunun delinmesi sonucu meydana geliyordu. Ford bu depoları garantiden servislerde değiştirdi.Eğer servise uğrarsanız değişip değişmediğini öğrenebilirsiniz.Garantiniz var ise hemen değiştirtin.Benim aracım 2013 model ve servis kayıtlarında değişmiş görünüyor. Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 2015 1.5 EcoBoost Selective için Sahibinden.com ilanında 230Tl deposunun dolduğunu ve 690-700km Yol yaptığını yazmışlar? ne kadar gerçekçi acaba ? 1.5 EcoBoost kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyiz acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 13 Aralık 2015 Yazar Paylaş 13 Aralık 2015 2015 1.5 EcoBoost Selective için Sahibinden.com ilanında 230Tl deposunun dolduğunu ve 690-700km Yol yaptığını yazmışlar? ne kadar gerçekçi acaba ? 1.5 EcoBoost kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyiz acaba ? Hiç te gerçekçi değil. İlan veren desteksiz atmış. Test sürüşü bile yapsa o değerlere ulaşamaz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Erol 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Benim arabamda 2015 1.5 trend x ecoboost. Modellerde motor ayni biliyosunuzdur. Arabam 6000 de, simdiye kadar rekorum bir depo ile 551 km. Oda uzun yolda. Şehir içinde 500 km yi zor görüyor. Bu araçların deposu 60 lt. 230 a dolması için benzini 3.83 tl ye almasi gerekir.Cemal abi doğru söylüyor, ilanı veren desteksiz atmış, bir bilenden destek alsaymis iyi olacakmış. 2 Yorum bağlantısı
Kadir ER 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Kadir bey hararet problemi araçlardaki yedek su deposunun delinmesi sonucu meydana geliyordu. Ford bu depoları garantiden servislerde değiştirdi.Eğer servise uğrarsanız değişip değişmediğini öğrenebilirsiniz.Garantiniz var ise hemen değiştirtin.Benim aracım 2013 model ve servis kayıtlarında değişmiş görünüyor. En kısa zamanda kontrol edicem bilgi için tesekkurler 2 Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 Teoride mümkün; Uzun yolda 90-100 km sabit hızda ortalama 8,5 yaksa 60 litre / 8,5 = 7 yapar x 100 =700 km. Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 14 Aralık 2015 Yazar Paylaş 14 Aralık 2015 Teoride mümkün; Uzun yolda 90-100 km sabit hızda ortalama 8,5 yaksa 60 litre / 8,5 = 7 yapar x 100 =700 km. Bu teoriye göre de benzini 230/60 = 3,83 liraya alması lazım. En az 100 km abartmış. Ortalama 8.5 yakacak yolda da kullanmış mı acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 16 Aralık 2015 Paylaş 16 Aralık 2015 Benim arabamda 2015 1.5 trend x ecoboost. Modellerde motor ayni biliyosunuzdur. Arabam 6000 de, simdiye kadar rekorum bir depo ile 551 km. Oda uzun yolda. Şehir içinde 500 km yi zor görüyor. Bu araçların deposu 60 lt. 230 a dolması için benzini 3.83 tl ye almasi gerekir.Cemal abi doğru söylüyor, ilanı veren desteksiz atmış, bir bilenden destek alsaymis iyi olacakmış. Bir depo ile uzun yolda 650 km gidebiliyorum ya da yazın gittim diyebilirim ama 100-110 km/sa hızlarda seyir ederek bu değerler yakalanabiliyor. Ortalama tüketim de 7.8 lt/100km dolaylarındaydı. Yorum bağlantısı
Orhan Güvercin 17 Aralık 2015 Paylaş 17 Aralık 2015 11 aralık 2015 cuma günü sonunda Ankara'dan Prins uzman ekibinden Emrah Bey Aksaray'a geldi.Aracın lpg ile birlikte benzin kullandığını benzine hiç almadan benzin deposunun 4-5 ayda yarım depo eksildiğini belirttik. Aracı pc ye bağladı 5-6 tane saçma sapan sorun gösterdiğini söyledi. Yeni yazılımı geldi güncelleyelim düzelir dedi. yeni yazılımı yükledi. Hatta aynı gün Aksaray'dan doktor Rahmi Abiyi de telefonla arayıp aracın yazılımını güncellemişler. Emrah Bey bana aracta en ufak bir montaj hatası olmadığını yazılımsal bir hatadan dolayı aracın Lpg ekranı aktifken zaman zaman kendisini benzine aldığını benzin +lpg kullanımın bir arada kullanmasının mümkün olmadığını söyledi. Benzin almamı, aracı hep lpg de kullanmamı ve benzin göstergesini gözlemlememi istedi.Tamam dedim araca 70 tl benzin aldım benzin göstergesi çeyrek çizgisinin az üzerini gösteriyor. Fakat ertesi gün aracın arıza ışığı yandı. Prins servisini aradım getir Söndürelim dedi. Pc ye bağladı hata kodunu telefonda Emrah bey'e söyledi. o da biraz sonra döndü.Termostatın yanındaki devir-daim pompası(su Pompası) arızasıymış kugalarda olur demiş. Bu parçanın değişmesi gerekiyormuş . Servisi aradım araç garantisi devam ettiği için getirin aracı söküp bakalım kontrol edelim dediler. 2 yaşındaki arabanın devir daim pompası bozulur mu? Hem servis kabul eder mi böyle bir şeyi şaştım kaldım. Arıza lambasını söndürdü, vaktim yoktu ford servisine de gitmedim. Bugün 6. gün şimdilik arıza almbası yanmadı.Ayrıca tüp taktırdığım içinde devir daim pompası garanti dışı kalır mı onuda bilmiyorum.Sorun prinste mi yoksa araçtaki devir daim pompasında mı karar veremedim. 1 Yorum bağlantısı
Gokhan Arslan 17 Aralık 2015 Paylaş 17 Aralık 2015 Prins Dlm sisteminde diğer klasik sistemler gibi sogutma suyu sitemine müdehale edilmediği için, servis bunu lpg ye bağlıyamaz.Fakat her türlü cambazlığı yapıp size lpgden dir diyecekleri kesin. 3 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 17 Aralık 2015 Paylaş 17 Aralık 2015 [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122] Gökhan arslan abime aynen katılıyorum doğru teşhis aynen böyle diyecekler Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Aralık 2015 Paylaş 17 Aralık 2015 Bu teoriye göre de benzini 230/60 = 3,83 liraya alması lazım. En az 100 km abartmış. Ortalama 8.5 yakacak yolda da kullanmış mı acaba ? depo hiçbir zaman boşalmaz. 60 litrelik depoya alacağınız hep 52-53 litredir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts