İçeriğe Yönlendir

Kuga Için Direct Liquimax Sistemi

Cemal Cangöner

Recommended Posts

Yusuf Koparan

Necmettin bey bence çeyrek depo benzin yeterlidir ama şuvar muhak 2 ayda bir depodaki benzin bitirilip yenisi konmalıdır onun için benzin kimyasal özelliğini kaybetmemesi açısından önemlidir benzin kullanılıp tekrar çeyrek depo alınmalıdır selamlar saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Cemal bey'in ifadelerinden sanki arabada daha az benzin olabilir gibi anladım. Bunun doğrusu nedir. Ne kadar benzin olmalı, çeyrek depo olsa yeterli midir. 

Çeyrek depo yeter de artar bile. Bu benzini de genelde LPG yi bitirdiğim zamanlar kullanıyorum. 

Anladığım kadarıyla araç LPG deyken benzin pompası devre dışı kalıyor. Benzinde devreye giren booster pompa da çalışmıyor.

Özellikle yaz aylarında buharlaşma fazla olduğu için benzini 2 ayda bir bitiriyorum. Kışın çok ta önemsemiyorum. Ne zaman aklıma gelirse o zaman tüketiyorum.

Bu güne kadar sorun yaşamadım. (LPG ile 40.000 km yol yaptım)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tarık budulgan

Ben sıvı lpg sistemini bursa beşyol otogaz a taktırdım 7.000 tl lik bir sistem arabamı aynı özelliklerde benzinli kuga ile 120 km hıza kadar kaldırdık kafa kafaya gittiker yani performansta en ufak düşüş yaşamadım yakıt olarak şehir içi 30-32 kuruş yakıyor çok memnunum % 45 tasarruf elde ettimtavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Ailemize hoşgeldiniz hayırlı olsun kazasız belasız günler dilerim selamlar saygılar

Yorum bağlantısı
Necmettin Aslantürk

Ben sıvı lpg sistemini bursa beşyol otogaz a taktırdım 7.000 tl lik bir sistem arabamı aynı özelliklerde benzinli kuga ile 120 km hıza kadar kaldırdık kafa kafaya gittiker yani performansta en ufak düşüş yaşamadım yakıt olarak şehir içi 30-32 kuruş yakıyor çok memnunum % 45 tasarruf elde ettimtavsiye ederim.

yakıt konusunda çok ideal bir rakam bence. Ben şimdiye kadar 40 krş altına hiç düşemedim. Bugün depo bitince hesaplama yaptım. ortalama hız 27 km ve bir depo ile kat ettiğim mesafe 230 km. hesaplayınca da 40 krş ediyor. Benim yakıt neden fazla hala daha çözebilmiş değilim. Servis bakımını yaptırdığımda benzin fazla harcanıyor.(ortalama.13 lt) diye servise bildirmiştim. Ancak servis yetkilileri yakıt konusunda herhangi bir anormalliğin olmadığını söylediler. 

Bu konuda sizlerin bir bana bir tavsiyesi ya da yönlendirmesi olursa memnun olurum. Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

yakıt konusunda çok ideal bir rakam bence. Ben şimdiye kadar 40 krş altına hiç düşemedim. Bugün depo bitince hesaplama yaptım. ortalama hız 27 km ve bir depo ile kat ettiğim mesafe 230 km. hesaplayınca da 40 krş ediyor. Benim yakıt neden fazla hala daha çözebilmiş değilim. Servis bakımını yaptırdığımda benzin fazla harcanıyor.(ortalama.13 lt) diye servise bildirmiştim. Ancak servis yetkilileri yakıt konusunda herhangi bir anormalliğin olmadığını söylediler. 

Bu konuda sizlerin bir bana bir tavsiyesi ya da yönlendirmesi olursa memnun olurum. Teşekkürler.

Yakıt konusunda bu kadar kafanızı yormayın.Siz İstanbul'da kullanıyorsunuz. Kullanılan şehir ve güzergah çok önemlidir. Her araç ve kullancı durumuna göre tüketim farklılık gösterebilir....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selim Avcı
(düzenlendi)

aracınızın normal yakıp yakmadığını anlamak o kadar kolay ki  öncelikle lastik hava basıncınızın düşük olup olmadığını kontrol edin kugada nedir bilmiyorum ama benim 16 inç aracımda ön 34 arka 32 psi

neyse düz bir yola çıkın son viteste 90 km sabit hızda takıt tüketiminize bakmanız bile siz bir fikir verir. fabrika verisi 100 km de 5.5 litre)örnek verdim değeri bilmiyorum) ise 6 ya kadar normal karşılanır çünkü fabrika testinde sürtünme katsayısı en düşük lastik kullanılır depo 1/4 doludur(ağırlık yapmasın diye) lastik basınçları maximumdur ve sürücü 70 kg dır. bagaj boş ve araçta extra yük yoktur ayrıca rüzgar sıfırdır (sürtünme değil bildiğimiz rüzgar) dolayısıyla biz bu rakamları çoğu zaman tutturamayız. siz.  düz yolda 90 km hızla kaç yaktınız. dolayısıyla syn fatih yüce nin dediği gibi şehir içi çok değişken bir tariftir çevre yolunda akıp gitmekte şehir içi dar yollarda gaz fren de sehir içi. o yüzden en iyii kararı siz vereceksiniz

tarihinde Selim Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Selim Avcı

Brawo selim abim doğru teshis

teşekkürler Yusuf bey 15 gündür kit bekliyorum bu arada hollandadan gelmesi sizce ne kadar sürer

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necmettin Aslantürk

aracınızın normal yakıp yakmadığını anlamak o kadar kolay ki  öncelikle lastik hava basıncınızın düşük olup olmadığını kontrol edin kugada nedir bilmiyorum ama benim 16 inç aracımda ön 34 arka 32 psi

neyse düz bir yola çıkın son viteste 90 km sabit hızda takıt tüketiminize bakmanız bile siz bir fikir verir. fabrika verisi 100 km de 5.5 litre)örnek verdim değeri bilmiyorum) ise 6 ya kadar normal karşılanır çünkü fabrika testinde sürtünme katsayısı en düşük lastik kullanılır depo 1/4 doludur(ağırlık yapmasın diye) lastik basınçları maximumdur ve sürücü 70 kg dır. bagaj boş ve araçta extra yük yoktur ayrıca rüzgar sıfırdır (sürtünme değil bildiğimiz rüzgar) dolayısıyla biz bu rakamları çoğu zaman tutturamayız. siz.  düz yolda 90 km hızla kaç yaktınız. dolayısıyla syn fatih yüce nin dediği gibi şehir içi çok değişken bir tariftir çevre yolunda akıp gitmekte şehir içi dar yollarda gaz fren de sehir içi. o yüzden en iyii kararı siz vereceksiniz

Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Selim Avcı bey Prins Marmara müdürümüz ile görüştüm size gelir gelmez kitimiz bilgi verecek kendisi kontrol bizde sıkıntı yok takipçisiyim selamlar saygılar

Yorum bağlantısı
Selim Avcı

Selim Avcı bey Prins Marmara müdürümüz ile görüştüm size gelir gelmez kitimiz bilgi verecek kendisi kontrol bizde sıkıntı yok takipçisiyim selamlar saygılar

teşekkürler Yusuf bey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökmen Özden

Brawo selim abim doğru teshis

Yusuf bey merhaba tatvan dan gökmen ben sizinle görüşme sansım varmı acaba 0533 233 02 29 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

0a8992e0c6c865f6ecb056169c0ceff1.jpg

Bütün forum üyesi dostlarıma ve büyüklerime merhaba forumdan uzun zamandır beni takip eden sevgili doktor hocam İlker Elmas beyfendiye çok teşekkür ediyorum 2013 ford Kuga 1.6&180hp Prins sıvısistem lpg dönüşümü için tanıştık kendisine bu değerli jestinden dolayı çok teşekkür ediyorum herkese yardımcı olmak adına bütün sorularınız için herzaman hizmete hazırım bir kez daha bütün forum üyesi değerli abilerime teşekkür ediyorum selamlar sevgiler saygılar sunuyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Avcı

Bütün forum üyesi dostlarıma ve büyüklerime merhaba forumdan uzun zamandır beni takip eden sevgili doktor hocam İlker Elmas beyfendiye çok teşekkür ediyorum 2013 ford Kuga 1.6&180hp Prins sıvısistem lpg dönüşümü için tanıştık kendisine bu değerli jestinden dolayı çok teşekkür ediyorum herkese yardımcı olmak adına bütün sorularınız için herzaman hizmete hazırım bir kez daha bütün forum üyesi değerli abilerime teşekkür ediyorum selamlar sevgiler saygılar sunuyorum

Yusuf bey darısı bize diyelim 40 gün oldu sipariş vereli vallayürüyerek biri getirse gelirdi hollandanan :) ince bir sitem edeyim dedim tabi ki sizinle alakası yok sitemim prins türkiye'ye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Selim komutanım valla inanın prins marmara müdürü kadir beye sizin siteminizi ilettim kendisi sizi derhal arayacak sistem gelir gelmez

Yusuf bey darısı bize diyelim 40 gün oldu sipariş vereli vallayürüyerek biri getirse gelirdi hollandanan :) ince bir sitem edeyim dedim tabi ki sizinle alakası yok sitemim prins türkiye'ye

Selim komutanım valla inanın prins marmara müdürü kadir bey ile devamlı istişare içerisindeyiz gelir gelmez bilgi vereceğiz
Yorum bağlantısı
Selim Avcı

Selim komutanım valla inanın prins marmara müdürü kadir beye sizin siteminizi ilettim kendisi sizi derhal arayacak sistem gelir gelmez

Selim komutanım valla inanın prins marmara müdürü kadir bey ile devamlı istişare içerisindeyiz gelir gelmez bilgi vereceğiz

:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir ER

darisi bize hala K.maraş adana antep civari kuga için bu sistemi takan varmıdır takıpteyim 

Yorum bağlantısı
Taner Şeker

Selam fiyatlarda biraz daha makul seviyeler olsa keşke.5 bin aslında çok makul olurdu:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Taner bey çeske daha uygun olsa insanlar daha çok kullanabilsek ben daha çok istemezmiyim malesef dışarı bağımlılık bizi böyle üzüyor efendim

Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

ba6b09a434e5472843369ac8485a7f46.jpge336c99d273c5c7ee994b68c7e09e651.jpgb7ed0617697a60309fab71e45adf1483.jpg1b2484467b6dc7ebb7647d7c88ad9043.jpgc284525f80ea2de096beb5fa255a675b.jpg2d6b0a51fe1fdc5b0b41b76dfee4244e.jpg72e09be1e2956d80409e788acd550944.jpg

Evet sevgili forum üyesi arkadaşlarım Ford Kuga ecobost aracımızın lpg sistemlerini daha yakından tanımanız adına siz değerli üyelerime orjinal ekipmanlarımızı paylaştım (10)cu Kuga aracımızın montajına başlatıyoruz değerli forum üyesi hocama hayırlı olsun inşallah

Yorum bağlantısı
Osman Çeçen

elinize sağlık yusuf bey,

Bende bir süredir 1.5 motor için olan kiti bekliyorum ama fiyat konusunda kafam karışık! 7500 tl civarında fiyalardan bahsediliyor, üstüne ruhsat ve muayene masrafı ile 8000 tl olur.  Şimdi şöyle bir hesap yapıyorum; karma 10 lt benzin yakıyor, mevcut akaryakıt fiyatları ile km başına max 20 krş tasarruf yapacağım, bu da demek oluyor ki yaklaşık 40 bin km yapmam lazım, 2,5-3 yıl da ancak yaparım, zaten 4-5 yıl sonra aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. daha önce belirtmiştiniz parçalar pahalı, vs gibi ama  bence prins marka imajını ve alternatifsizliğini kullanıyor.  diğer arkadaşlarda katılacaktır, bu vesile ile fiyat konusundaki şikaytimi dile getirirseniz sevinirim. bu hesapla açıkçası taktırmaktan vazgeçtim gibi, ama forumu ve sizi takip etmeye devam edeceğim, indirim olursa o zaman düşünürüm.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan

Osman abicim haklısınız maalesef dışarı bağımlılık bizi böyle üzüyor efendim öncelikle sizin araca lpg kitimiz gelmedi daha bekliyoruz ve rakam biraz fazla verilmiş size efendim bu sistemden tasarruf net /45 ve 50 dir bilginiz olsun yaklaşık 35000km de sistem amortisör ediyor selamlar saygılar sunuyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Akşit

Cemal Bey Merhaba,

sıvı lpg sistemi ile ilgili size birkac sorum olacak. dun kayseri deki bir vialle bayisine gittim. 1.5 ecoboost kuga aracima sivi sistem lpg montaji yapabileceklerini soylediler. siz sivi sistem lpg taktirmadan once arastrimis olabilirsiniz. benim merak ettigim neden prins i tercih ettiniz neden vialle taktirmadiniz?(fiyat, vialle sorunlu...vb) ikinci ogrenmek istedigimde sivi sistemlerde lpg enjektorunun pompasininin cok sesli calistigi cok gurultu oldugu soyleniyor. sizin aracinizdaki durum nedir? asiri ses varmi? tesekkurler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...