Arda Bülent Güzel 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Saygın can Oğuz bey Tabiki bu sistemin bu kadar başarılı olması bu Araçlara özel komplike olması ve araç marka ve modeline özel bir sistem olması ozaman tek bir cihaz olurdu aynı cihazı bütün Araçlara nasıl takabilşcektik mondeo1.5 de gelecek tabikide bekleyip göreceğiz tabikiMondeo ile ilgili çalışma varmi yusuf bey bilgi varmi bu konuda. 1 Yorum bağlantısı
İsa KARAHAN 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Ben 22 Haziranda prins global de Inge van Berlo ile mail yoluyla görüşmüştüm. Kendisinden detaylı olarak Kuga 1.5 için bilgi istediğimde bana özetle, geliştirmelerin devam ettiğini ve yıl sonundan önce satışa çıkacağı konusunda teyit veremeyeceğini iletmişti. Bir gelişme olursa bilgi veririm dedi ayrıca. Umarım Yusuf beyin dediği gibi daha kısa sürede piyasaya sürerler. Hi Isa, It’s not easy to say. We expect to have some developments similar to this model this year. However we can not confirm that this will result in marketable LPG systems before the end of the year. I will keep your emails in my diary and I will inform you when we have more news. This will not be before the autumn season of 2015. I will be out of the office on 29 June 2015. Mvg, br, MfG, slts, Inge van Berlo Prins Autogassystemen B.V., a Westport company Yorum bağlantısı
MesutDalgıç 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 Arkadaşlar, herkese merhabalar, yaklaşık 1 yıldir kafamda 2007 otomatik lpg li collection Focus umu değiştirmek fikri vardı.Yandan yandan sahibindene bakıyordum ve arabaların uçmuş fiyatlarından dolayı cesaret edip değişikliğe de gidemedim. Ama yaklaşık 2 - 3 aydır kafayı kugaya taktım. Forumları okudum, youtube dan incelemeleri izledim ve günümüzün en hızlı ve kolay bilgi kaynağı olan internet sayesinde çalışırken ki haline binmemiş olmama rağmen bu aracı almaya karar verdim. Ama tek sıkıntısı yakıttı.Bu arabaya benzinli binmek için istasyon sahibi olmak gerekli. Şu anda 19 sayfa olan bu forumu keşfetmem benim için en önemli etken oldu., İzmirden Cemal Cangören Bey, Çorumdan Ali İhsan Bey İn kullanımlarına dair verdikleri bilgiler ve asıl olarak İzmir'in değil Türkiye'nin sayılı ustalarından Yusuf Koparan Ustam ve LPG nin Mercedes'i Prins markası beni bu arabayı almaya sevk etti. Ben su an Erzurum da yaşıyorum. Karar verdim, arabayı Hakkari den dahi alsam o araba İzmir'e gidecek ve Yusuf Ustaya lpg taktırılacaktı. Çünkü Türkiye'de zannımca bugün itibariyle LPG takılı 30 tane Kuga yoktur. bunlardan bazılarıda Zavoli gibi markaların sıralı sistemlerinin biraz pahalı versiyonları olduğunu biliyorum ki ecoboost diye taktırmış insanlar 4000 tl civarında.. bunlardan da zaman zaman sıkıntı olduğunu öğrendim. Bütün bu sebepler bana arabaya o kadar para vereceksen, lpg de taktıracaksan işi ehline vermen gerek dedi ve Hem prins hem de Yusuf Usta benim için ideal kombinasyon oldu. Arabayıda temiz 2. el İzmir'den de bulunca her şey işime gelecek şekilde üstüste geldi. Arabanın LPG veya benzin kullanımında en ufak bir fark yok. Performans olarak. bi ara düz yolda 190 bastım, daha bassam gidecekti araba. Yakıt şehir dışı 100 km de 9-11 litre arası lpg, şehir içi 100 km de 13-15 litre arası lpg, sıfır benzin harcanması, Kullanımım daha 5000 km civarı, zamanla fayda zarar dengesi daha netleşir ama 60 70 bin lira verip sıfır focus, corolla,avensis 308 vb C veya benzeri D segmenti araba alana kadar, temiz (sahibindende genelde 10000-50000 km arası satılıyor sırf yakıttan dolayı) bir 1,6 Kuga alıp bi Prins Sıvı sistem taktırıp binmeyi yeğlerim. Ama sistem kadar Usta da önemli. Bunu unutmamak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 Arkadaşlar, herkese merhabalar, yaklaşık 1 yıldir kafamda 2007 otomatik lpg li collection Focus umu değiştirmek fikri vardı.Yandan yandan sahibindene bakıyordum ve arabaların uçmuş fiyatlarından dolayı cesaret edip değişikliğe de gidemedim. Ama yaklaşık 2 - 3 aydır kafayı kugaya taktım. Forumları okudum, youtube dan incelemeleri izledim ve günümüzün en hızlı ve kolay bilgi kaynağı olan internet sayesinde çalışırken ki haline binmemiş olmama rağmen bu aracı almaya karar verdim. Ama tek sıkıntısı yakıttı.Bu arabaya benzinli binmek için istasyon sahibi olmak gerekli. Şu anda 19 sayfa olan bu forumu keşfetmem benim için en önemli etken oldu., İzmirden Cemal Cangören Bey, Çorumdan Ali İhsan Bey İn kullanımlarına dair verdikleri bilgiler ve asıl olarak İzmir'in değil Türkiye'nin sayılı ustalarından Yusuf Koparan Ustam ve LPG nin Mercedes'i Prins markası beni bu arabayı almaya sevk etti. Ben su an Erzurum da yaşıyorum. Karar verdim, arabayı Hakkari den dahi alsam o araba İzmir'e gidecek ve Yusuf Ustaya lpg taktırılacaktı. Çünkü Türkiye'de zannımca bugün itibariyle LPG takılı 30 tane Kuga yoktur. bunlardan bazılarıda Zavoli gibi markaların sıralı sistemlerinin biraz pahalı versiyonları olduğunu biliyorum ki ecoboost diye taktırmış insanlar 4000 tl civarında.. bunlardan da zaman zaman sıkıntı olduğunu öğrendim. Bütün bu sebepler bana arabaya o kadar para vereceksen, lpg de taktıracaksan işi ehline vermen gerek dedi ve Hem prins hem de Yusuf Usta benim için ideal kombinasyon oldu. Arabayıda temiz 2. el İzmir'den de bulunca her şey işime gelecek şekilde üstüste geldi. Arabanın LPG veya benzin kullanımında en ufak bir fark yok. Performans olarak. bi ara düz yolda 190 bastım, daha bassam gidecekti araba. Yakıt şehir dışı 100 km de 9-11 litre arası lpg, şehir içi 100 km de 13-15 litre arası lpg, sıfır benzin harcanması, Kullanımım daha 5000 km civarı, zamanla fayda zarar dengesi daha netleşir ama 60 70 bin lira verip sıfır focus, corolla,avensis 308 vb C veya benzeri D segmenti araba alana kadar, temiz (sahibindende genelde 10000-50000 km arası satılıyor sırf yakıttan dolayı) bir 1,6 Kuga alıp bi Prins Sıvı sistem taktırıp binmeyi yeğlerim. Ama sistem kadar Usta da önemli. Bunu unutmamak lazım. Hayirli olsun. Istediginiz araca istediginiz sartlarda binmeniz sevindirici. Bunu saglayan ve araci olan Yusuf Bey'in fordsever daha bircok kisiyi sevindirecegini dusunuyorum. Ford urun gaminda ecoboost obemli bir yer teskil ediyor. Su anda bircok kisi benzinli turbo uyumlu prins lpg kitlerini kesfedemedigi, kesfedenlerin de bircogu maliyeti pagali buldugundan uygun fiyatli ecoboostlari fordseverler bir sure daha Yusuf Bey sayesinde gonullerince kullanacaklar gibi.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 6000tl az paramı arkadaşlar sanki çok cüzi rakamlar gibi lanse ediyorsunuz 6000tl araba satıyorlar.. Fiesta dizel kullanıyorum. Depom 140tl doluyor hadi 150tl olsun.. 40 depo Yakıt alırım 6000tl ye.. Ayda 1 depo yapsam 3 senelik yakıtım 2 depo yaksam 2 senelik Yakıt parası. Bence LPG evet ucuz ama sistemi tattırmak şuan Mercedes alan kişiler gibi parası olanın tercih edeceği bir iş.. Araba Pahalı diye LPG kitinde pahalıya satıyorlar maalesef.. SAYGI ve Sevgilerimle. Yorum bağlantısı
İsa Acar 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 (düzenlendi) Olay lpg kitinin fiyatından daha çok, gidilen kmden kaynaklı olarak yapılabilecek tasarruf miktarında. dizel fiestanın yakıtıyla, 160-180 hplik benzinli bir aracın yakıtı tabiki de bir olamaz. ortalama hesapla 60 lt lik depo sebebiyle bu aracın deposu 250-300 tl ye doluyor. 5 Ağustos 2015 tarihinde İsa ACAR tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 6 Ağustos 2015 Paylaş 6 Ağustos 2015 Olay lpg kitinin fiyatından daha çok, gidilen kmden kaynaklı olarak yapılabilecek tasarruf miktarında. dizel fiestanın yakıtıyla, 160-180 hplik benzinli bir aracın yakıtı tabiki de bir olamaz. ortalama hesapla 60 lt lik depo sebebiyle bu aracın deposu 250-300 tl ye doluyor.Dediğinize tabiki Katılıyorum ve farkındayım fakat 6000tl bu sistem için kesinlikle Pahalı. Alternatifleri rekabet için piyasaya çıkmadıkça böyle devam eder. Yorum bağlantısı
İsa Acar 6 Ağustos 2015 Paylaş 6 Ağustos 2015 Dediğinize tabiki Katılıyorum ve farkındayım fakat 6000tl bu sistem için kesinlikle Pahalı. Alternatifleri rekabet için piyasaya çıkmadıkça böyle devam eder. Bu konuda da ben size katılıyorum, alternatiflerinin olması fiyat açısından kullanıcılara baya fayda sağlayacaktır. Ama şu da bi gerçek ki, bu işlerde güven önemli. Nasip olur da aracı aldığımda, hiç tereddütsüz soluğu Yusuf beyin yanında alacağımdan eminim. 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 6 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2015 (düzenlendi) Atakan Bey, İsa Bey, Ben sizin pahalı görüşünüze katılmıyorum Sistem neye göre pahalı ? Diğer LPG sistemleriyle karşılaştırdığınızda mı ? Diğer markalarla karşılaştırdığınızda mı ? Bu sistemde kullanılan ekipmanları tek tek inceleyecek olursanız diğer LPG sistemlerine göre ucuz bile kalıyor aslında. Bosch tarafından üretilmiş ve aracın orijinal pompasıyla aynı özellikte çift girişli yakıt pompası Benzini tanktaki LPG basıncıyla eşitleyen booster pompa Orijinal yakıt tankı Yakıt tankı içerisinde likit pompası Pompa sürücü devreleri Ecu Yakıt besleme hattı selenoid valfleri Yakıt dönüş hattı selenoid valfleri Cıvatalar da dahil olmak üzere tüm montaj malzemeleri Ve hepsinden önemlisi araca özel olarak yapılan yazılım. Aslında sistem çok basit. Enjektörlere aracın tüketeceği benzinden yaklaşık %20 daha fazla LPG göndermeyi sağlıyor. Rail basıncı yükseltilerek sağlanan bu özelliği çalıştıran da yazılım. Çok basit ve neredeyse seri halde satılan yazılımlara çuvalla para ödediğimizi düşünürsek bence bu ekipman ve yazılımın telif hakkı çok ta pahalı değil. Tabii ki bu sistemi 20-30 bin liralık araca takmaya kalksanız (takılamaz ya) pahalı kalır. Ancak 80-100 bin liralık araçlarda bu sistem kullanılabilir ve kullanılıyor da. Birde şu yönüyle bakın: 20 bin liralık araca 2 bin liralık LPG sistemi takıp, üstüne üstlük sorunlarından da kurtulamıyorsunuz. Kıyaslamayı bu doğrultuda yapmak gerekir. Araç tercihi de kişiye göre değişir elbette. İlle de ekonomi isteseydim 5,5 lt yakıt ortalamasına sahip Astra J aracımı kullanmaya devam ederdim Geniş hacim + güç ve performans + sürüş güvenliği maalesef ucuza olmuyor. Not: Bu sistemin benzeri Vialle ve BRC de de var. Onların fiyatları daha da yüksek. Hatta BRC nin sistemi sorun çıkardığı için piyasadan da çekilmiş olabilir. 6 Ağustos 2015 tarihinde Cemal Cangöner tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 6 Ağustos 2015 Paylaş 6 Ağustos 2015 Merhaba Cemal Bey, Sanırım küçük ve çok önemsiz bir yanlış anlaşılma olmuş, benim fiyat açısından bir sıkıntım yok Sizin de bahsettiğiniz üzere "Geniş hacim + güç ve performans + sürüş güvenliği" gibi konuları istiyorsak bazı şeylerden özellikle maliyet olarak fedakarlık etmemiz gerekiyor. Daha önce de yazdığım gibi, baştan sona okuduğum ilk ve tek forum sayfası. Ve sayenizde baya bilgi edindik. Yusuf Bey' i de tanımış ve güven duymuş olduk, daha doğrusu ben güven duydum Tek ve en önemli eksiğim aracı almak kaldı, hayırlısıyla... 1 Yorum bağlantısı
Turhan Onat 6 Ağustos 2015 Paylaş 6 Ağustos 2015 Cemal Bey, Merhaba Son dönem km ve tüketim verilerinizi belirtirseniz sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 7 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2015 Merhaba Cemal Bey, Sanırım küçük ve çok önemsiz bir yanlış anlaşılma olmuş, benim fiyat açısından bir sıkıntım yok Sizin de bahsettiğiniz üzere "Geniş hacim + güç ve performans + sürüş güvenliği" gibi konuları istiyorsak bazı şeylerden özellikle maliyet olarak fedakarlık etmemiz gerekiyor. Daha önce de yazdığım gibi, baştan sona okuduğum ilk ve tek forum sayfası. Ve sayenizde baya bilgi edindik. Yusuf Bey' i de tanımış ve güven duymuş olduk, daha doğrusu ben güven duydum Tek ve en önemli eksiğim aracı almak kaldı, hayırlısıyla.. Atakan Bey'in "alternatif markaların olması fiyat açısından avantajlı olacaktır" görüşüne katıldığınız için sizi de dahil ettim. Umarım kısa sürede gönlünüzdeki araca sahip olursunuz. Cemal Bey, Merhaba Son dönem km ve tüketim verilerinizi belirtirseniz sevinirim. Araç 32.000 km oldu. Yakıt tüketiminde değişiklik yok. LPG şehir içi 13,5 lt, şehir dışı 10 lt. 1 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 Atakan Bey'in "alternatif markaların olması fiyat açısından avantajlı olacaktır" görüşüne katıldığınız için sizi de dahil ettim. Umarım kısa sürede gönlünüzdeki araca sahip olursunuz. Araç 32.000 km oldu. Yakıt tüketiminde değişiklik yok. LPG şehir içi 13,5 lt, şehir dışı 10 lt. Cemal bey şehir dışı genelde kaç km hız ile gidiyorsunuz. Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 7 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2015 Cemal bey şehir dışı genelde kaç km hız ile gidiyorsunuz. Şehir dışı 120-140 km hızları geçmiyorum. Yol bilgisayarı ortalama 85-90 km gösteriyor. Bölünmüş ve boş yollarda 160-170 km hızlara çıktığımda şehir içi tüketimle aynı değerleri buluyor. Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 7 Ağustos 2015 Paylaş 7 Ağustos 2015 lpg fiyatına göre uzun yolda 20-24 kuruş böyle bir araç için mükemmel değerler,insanın alası geliyor. 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 10 Ağustos 2015 Paylaş 10 Ağustos 2015 Sevgili İsa Acar bey değerli görüşleriniz için ve şahsım adına yapmış olduğunuz değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim herzaman herkese hizmet etmekten onur duyarım Merhaba Yusuf Bey, Bu forum sayfasını hakkıyla okuyup, sorunları ve çözümlerini iyi gözlemleyen birinin, bu sisteme ve size güveni olmaması tuhaf olur bana göre. mevcut aracımdan sonra %90 mondeo alacağım ve çoğunlukla 2.0 tdci düşünsem de 1.6 ecoboost her zaman aklımın bir köşesinde. hayırlısı olsun diyelim, kimse de, sizden ekstra bir indirim istediğim için bunları yazdığımı lütfen düşünmesin!... :) Daha önce de yazdığım gibi, sayın Cemal CANGÖNER abimiz ve sizin sayenizde, biraz araştırmacı ruhu olan herkes bu nimetten faydalanabilecek. saygılarımla... 1 Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 10 Ağustos 2015 Paylaş 10 Ağustos 2015 Cemal Bey, Merhaba Son dönem km ve tüketim verilerinizi belirtirseniz sevinirim Merhabalar.ben şehirler arası yollarda ve bölünmüş yollarda ortalama 120 km hızla gidiyorum.yakıt tüketimim 9,5-9,7 arasında değişiyor.bilgilerinize. 1 Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 11 Ağustos 2015 Paylaş 11 Ağustos 2015 (düzenlendi) Merhabalar.ben şehirler arası yollarda ve bölünmüş yollarda ortalama 120 km hızla gidiyorum.yakıt tüketimim 9,5-9,7 arasında değişiyor.bilgilerinize.ortalama 120km nasıl hesapladınız ? Yol bilgisayarımı yoksa tahmini mi? 11 Ağustos 2015 tarihinde Atakan Ulusoy tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 14 Ağustos 2015 Paylaş 14 Ağustos 2015 Teşekkür ederim herkese Herkese tekrar çok çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için Yorum bağlantısı
Rahmi Ozçiftçi 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 ortalama 120km nasıl hesapladınız ? Yol bilgisayarımı yoksa tahmini mi? bölünmüş yol veya otabanda 120 km ortalama hızla giderim. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 Çok sevgilı değerli forum üyeleri Arkadaşlarım uzun zamandır yeni üretime Başlayan Ford Kuga 1.5 ecobost için Prins sıvısistem lpg kitlerimizi bekleyen bir çok arkadaşımız vardı Hollanda Prins de çalışan bu sistemlerin yazılımını yapan en üst düzeydeki teknik arkadaş ağır bir trafik Kazası geçirmişti ve uzun zamandır tedavi gördüğü hastahane den çıktı ve 1 Eylül de işinin BAŞINDA olacakmış ve bu Yüzden 1.5 ecobost ve bir çok aracın Prins sıvısistem cihazları geç kaldı biz tahmini 1 aya kadar bekliyorduk ama fakat görünen yaklaşık Kasım gibi şuanki mevcut tarihde yaklaşık olarak gelmesi siz değerli dostlarıma bu konuda bilgi vermek istedim herkese iy günler dilerim Allah'a emanet olunuz Yusuf koparan Prins lpg izmir 1 Yorum bağlantısı
Ali İhsan 26 Ağustos 2015 Paylaş 26 Ağustos 2015 Selam arkadaşlar; 4 ay kadar bir aradan sonra tekrar yorumları okumak ve bilgilenmek güzeldi. Bu arada son yorumumdan sonra yaklaşık 6.000 km den fazla yol yaptım. Lpg den dolayı hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu arada ben hiç benzin kullanmadım, bir sakıncası varmı onu da bilmiyorum. Aracın yakıt tüketimi aynen belirttiğim gibi benzine oranla % 45 civarında bir tasarruf sağlıyor. şu an aracıma zevkle binmeye devam ediyorum. Herkese sevgi ve saygılarımla... 3 Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 26 Ağustos 2015 Paylaş 26 Ağustos 2015 Sevgili Ali ihsan abicim öncelikle seni aramızda tekrar görmek çok güzel değerli yorumların için ve markamız Prins adına yapmış olduğun değerli yorumların için çok teşekkür ediyorum ve senin gibi bir insanı tanımak ve kazanmak adına çok memnun oldum çok tekrar Prins ailemize Hoşgeldin abi selam ve sevgiler sunuyorum Allah'a emanet olunuz inşallah 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Bark 2 Eylül 2015 Paylaş 2 Eylül 2015 Merhaba, Ben de formda paylaşılan bilgiler ışığında 38.000 km de olan 2013 titanyum Kuga ma Ankara da prins montajı başlattım. İyi olacağı ümidindeyim. Şimdilik sadece biraz daralacak bagajı düşünüyorum. Araç montaj da deneyim ve gelişmeleri sonra paylaşırım. İyi akşamlar... Değerli paylaşımlarımdan dolayı Cemal ve Ali İhsan beylere ve özellikle paylaşımları ve rehberliği için Yusuf beye teşekkür ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
İsa KARAHAN 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Merhaba, Ben de formda paylaşılan bilgiler ışığında 38.000 km de olan 2013 titanyum Kuga ma Ankara da prins montajı başlattım. İyi olacağı ümidindeyim. Şimdilik sadece biraz daralacak bagajı düşünüyorum. Araç montaj da deneyim ve gelişmeleri sonra paylaşırım. İyi akşamlar... Değerli paylaşımlarımdan dolayı Cemal ve Ali İhsan beylere ve özellikle paylaşımları ve rehberliği için Yusuf beye teşekkür ediyorum. İbrahim bey, Umarım sağlıklı bir sonuç alır, mutlu olursunuz. Benim fikrimce her ne sebeple olursa olsun, bagaja uygun olmayan bir simit kullanılmamalı. Bunun için ne gerekiyorsa prins'in çoktan yapması gerekirdi. Daha küçük hacimli olabilir tank seçenek olarak sunulsa dileyen bagaj hacminden, dileyen tank hacminden vazgeçebilse.. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts