İçeriğe Yönlendir

Ka - Uygun Hoparlör

Kadir Özdemir

Recommended Posts

Burak Kara

Ben ebaydan orjinal cd playerini aldim o bile eski hoparlörleri canlandirmaya yetti simdi 2 tanede guzel hoparlör alsam benim için yeterli olacak

Amazon' da kenwood marka 5x7 hoparlörler var. Ben oradan almayı düşünüyürum. Siz de bakın isterseniz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Amazon' da kenwood marka 5x7 hoparlörler var. Ben oradan almayı düşünüyürum. Siz de bakın isterseniz.

Ülkeye sokarken gümrük öderseniz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Burak Kara

Yurt dışından 5x7 alacağım ya da yurt içinden 16 cm alacağım kararsız kaldım. Kredi kartımda puan biriktiği için 16 cm daha cezbedici geliyor. Bu 16 lıkları taktığımda kasnak dışında bir sorunum olmayacak değil mi ? Kapı döşemesi falan rahat kapanacak yani ?

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

O kapı döşemesini icad eden acaba rahat uyuyormudur konusu geçince merak ettim :)Klipsler tam ise ne taksanız oturur

C2105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yurt dışından 5x7 alacağım ya da yurt içinden 16 cm alacağım kararsız kaldım. Kredi kartımda puan biriktiği için 16 cm daha cezbedici geliyor. Bu 16 lıkları taktığımda kasnak dışında bir sorunum olmayacak değil mi ? Kapı döşemesi falan rahat kapanacak yani ?

kapanmıyor. kasnak potluk yapıyor. 1-2 güne fotolu anlatım yapacağım

O kapı döşemesini icad eden acaba rahat uyuyormudur konusu geçince merak ettim :)Klipsler tam ise ne taksanız oturur

C2105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:sandalye: o nu bir yakalrsam.........

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

kapanmıyor. kasnak potluk yapıyor. 1-2 güne fotolu anlatım yapacağım

:sandalye: o nu bir yakalrsam.........

Çağlar Bey, anlatım yaptınız mı ? Ne ölçüde hoparlör almalıyım ? 13 mü 16 mı ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

durum şu: Orjinali 5x7 lik oval. ve cam kızağına olan mesafe 4 cm civarı (mıknatısın değme uzaklığı) be kapı döşemesi ile hoparlör körüğü arasında da nerede ise.

mesafe yok.

yani orjinali harici her montajda bir kasnak yapmak lazım (mdf den )

fotolar:

6x9 luk hoparlörün mıknatısı kızağa değerken yani en sonda iken arada kalan mesafe. buraya kasnak yapmak gerelkiyor:

LAWG8J.jpg

kasnak şöyle bir şey: üstü halı kaplanmışı

4rv9oL.jpg

16 cm lik hoparlörün kasnağa takılmış hali:

4rv9yL.jpg

kasnak üstüne döşemeyi takıp üstüne 16 cm hoparlör vidalayınca , döşeme ile kapı arasında bir boşluk kalıyor. normalde fazla göze batmayan ve başka çaresi olmayan bir montaj. aslında döşemeyi de sağlam hale getiriyor. malum sadece klipslerin tutmakta olduğu ve çoğu Ka da sallanıp duran bir görünümü vardır.

0noroB.jpg

Kapağı da takınca ... Üstteki boş kalmış olan oval kozmetik için de türlü çarlere bulunur. şu an oraya gelmdim.

Va1Bbv.jpg

çok ince 16 cm takılablir. ancak oval de boşluk kalacağı için yine de kasnak şart. o da döşemeyi dışarı doğru itecek. zaten döeşeme buna müsait. kozmetiği kötü olacak.

6x9 takılaiblir ince tipleri var. o zaman kasnak gerkemez. bu şekilde üsten montaj yapılabilir.

tercih meselesi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara
(düzenlendi)

Çok teşekkürler emeğiniz için. 16 cm pek kafama yatmadı gibi. Ben şu aşağıdakini satın alacağım galiba. Linki bırakayım aklına yatan olursa o da alır. Üzerinden çıkanları bir ölçüp derinliğin bu linktekilere uyup uymadığına bakacağım sadece. İyi akşamlar.

http://www.amazon.com/Cadence-Acoustics-XS682-Speaker-System/dp/B003F8USF6?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER

tarihinde Burak Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Kara

5x7 cadence satılıyor mu Türkiye de?

Henüz bilmiyorum ama amazonda uygun oluyor oradan düşünmüştüm. Ama montaj derinliğini 2 inç olarak vermişler 5.2 cm yapıyor, sadece o takıldı kafama.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aşırı hassas değil ama 4.4 cm max uyar gibi.

yurtdışından hparlör getirmek bayağı masraflı olabilir tse kdv gibi faktörler var

Yorum bağlantısı
Burak Kara

aşırı hassas değil ama 4.4 cm max uyar gibi.

yurtdışından hparlör getirmek bayağı masraflı olabilir tse kdv gibi faktörler var

2 inç toplam derinlikmiş, montaj derinliği 1.6 inç. Cadence sitesinde buldum. Hoparlör gümrükte özel bir kategoriye dahil değilse ekstra masraf çıkmayacaktır. Gümrük limiti 50 euro diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...