Ahmet Oğuz ERKOÇAK 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar, Bagaj açma butonum çok zor çalışıyordu. Bugün söküp tamir ettim. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. Yaptığım işlemi adım adım fotoğraflarla anlatacağım. Umarım işinize yarar. Sanayide yenisi ile değiştireceksiniz dediklerinde çok sinirlendim, açıp bir bakayım dedim, sonuç çok iyi oldu. Öncelikle gösterge panel çerçevesini soküyoruz. Bunun fotoğrafını çekmedim çünkü bu tür konular mevcut sanırsam. İlk olarak Butonu soketinden ayırıyoruz. Daha sonra birbirine eklenmiş olan 2 parçayı tırnaklarını tornavida yada bıçak ucu ile aralayıp birbirinden ayırıyoruz. Şİmdi, alttaki fotoğrafta elimzde 3 parça olduğunu göreceğiz. Bu 3 parçanın en önemli parçası sayılabilen ortadaki beyaz plastik kısım. Ortasında Baskı devreye dokunan siyak bir bölüm var (Kömür) Bu kısım zamanla kullanımdan kaynaklanan aşınma ile bitiyor. Öncelikle WD-40 ile spreyledim, denedim olmadı. Aklıma süper bir fikir geldi. Daha evvel arızalanan tekli cam açma düpmesini değiştirdiğimde atmamış ve ilerde lazım olabileceğini düşünüp saklamıştım. Onu da tırnaklarından açarak parçaladım ve plastik kısmın içindeki yuvarlak siyah plastikli kısmı bıçakla kesip kullanmak için ayırdım. Bu küçük parçayı Bagaj düğmesinin içinden çıkan beyaz butonun siyah kısmına gelecek şekilde ortasına oturttum. Hiçbir yapıştırıcı madde kullanmadım. Çünkü parçaları birleştirdiğimde içinde sıkışıp kalacağını ve sorun çıkartmayacağını düşündüm. Ardından bu küçük parça ile beyaz bagaj düğmesi parçasını dikkatlice baskı devrenin üzerine koydum. Zaten beyaz parçada 2 adet çıkıntı var baskı plakete geçiyor. Girinti ve çıkıntılara dikkat edin ki tam düz otursun. Bu şekilde bastırdığımız (En büyük parça) kapak kısmının içine dikkatlice ve yönlerine bakarak takıyoruz. Tırnakların tamamen kapandığından emin olduktan sonra denemek için gösterge panel kapağına takmadan direkt jakını takıyoruz. İstenen yeterli dokunma olmaz iste cam düpmesinden kesitğimiz küçük içi siyah parçanın sırt kısmındaki plastiği biraz yontabilirsiniz. Ben denedim süper oldu. Yenisini alsam 65 TL civarındaki bu parçaya hiçbir masraf etmeden yeniden sahip olabilirsiniz. Eskidi diye hemen değiştirmeyin. Biraz zamanınız varsa önce tamir etmeyi deneyin. Olmadı mecburen yenisini alırsınız. İnşallah işinize yaramıştır. Saygılar 3 Ağustos 2018 tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi Resim linkleri yenilendi 10 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 Başarılı bir çalışma olmuş tebrikler 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 tebrikler ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Oğuz ERKOÇAK 20 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2014 (düzenlendi) Hüseyin Kuvvet. yazdı: Başarılı bir çalışma olmuş tebrikler Teşekkürler sağolun. Serkan Ünsalan yazdı: tebrikler ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş. Sağolun 20 Ağustos 2014 tarihinde Ahmet Oğuz ERKOÇAK tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 Ellerinize sağlık. Tırnakların maşallahı var Yorum bağlantısı
Uğur Gürkan 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 Tebrikler Sizin adınıza sevindim 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Oğuz ERKOÇAK 20 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2014 Sani Gerşon yazdı: Ellerinize sağlık. Tırnakların maşallahı var Teşekkürler. Özellikle kesmedim, maşallah ama Ford'un turnakları da malum, onlarla aşık atmak lazım. Sırf bu yüzden kesmedim Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2014 Paylaş 20 Ağustos 2014 Elinize sağlık Ben gitar çaldığınızı düşündüm tırnaktan dolayı Yorum bağlantısı
Ahmet Oğuz ERKOÇAK 20 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2014 Eren Erdoğan yazdı: Elinize sağlık Ben gitar çaldığınızı düşündüm tırnaktan dolayı Vay be ne tırnakmış, Olay oldu resmen. Tırnağı kesmememin tek sebebi Ford'un tırnakları. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Elinize sağlık. Çok yaratıcı. O kömürü, uzaktan kumanda tuşlarında da bulabilirsiniz. 5 liraya satılan kumandalar var.. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 tebrik ederim. çok güzel çalışma olmuş .benim mondi de bu günleri görecek mi acaba? Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 İleride bizede lazım olacaktır teşekkürler.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 İyi yapmışsınız..Elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Oğuz ERKOÇAK 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Akın Çakar 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 çok iyi çalışma. aynı sorun bende var o düğme hiç çalışmıyor bende. deneyeceğim 1 Yorum bağlantısı
Sami Yanık 1 Ağustos 2018 Paylaş 1 Ağustos 2018 Ahmet Oğuz ERKOÇAK yazdı: Arkadaşlar, Bagaj açma butonum çok zor çalışıyordu. Bugün söküp tamir ettim. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. Yaptığım işlemi adım adım fotoğraflarla anlatacağım. Umarım işinize yarar. Sanayide yenisi ile değiştireceksiniz dediklerinde çok sinirlendim, açıp bir bakayım dedim, sonuç çok iyi oldu. Öncelikle gösterge panel çerçevesini soküyoruz. Bunun fotoğrafını çekmedim çünkü bu tür konular mevcut sanırsam. İlk olarak Butonu soketinden ayırıyoruz. Daha sonra birbirine eklenmiş olan 2 parçayı tırnaklarını tornavida yada bıçak ucu ile aralayıp birbirinden ayırıyoruz. Şİmdi, alttaki fotoğrafta elimzde 3 parça olduğunu göreceğiz. Bu 3 parçanın en önemli parçası sayılabilen ortadaki beyaz plastik kısım. Ortasında Baskı devreye dokunan siyak bir bölüm var (Kömür) Bu kısım zamanla kullanımdan kaynaklanan aşınma ile bitiyor. Öncelikle WD-40 ile spreyledim, denedim olmadı. Aklıma süper bir fikir geldi. Daha evvel arızalanan tekli cam açma düpmesini değiştirdiğimde atmamış ve ilerde lazım olabileceğini düşünüp saklamıştım. Onu da tırnaklarından açarak parçaladım ve plastik kısmın içindeki yuvarlak siyah plastikli kısmı bıçakla kesip kullanmak için ayırdım. Bu küçük parçayı Bagaj düğmesinin içinden çıkan beyaz butonun siyah kısmına gelecek şekilde ortasına oturttum. Hiçbir yapıştırıcı madde kullanmadım. Çünkü parçaları birleştirdiğimde içinde sıkışıp kalacağını ve sorun çıkartmayacağını düşündüm. Ardından bu küçük parça ile beyaz bagaj düğmesi parçasını dikkatlice baskı devrenin üzerine koydum. Zaten beyaz parçada 2 adet çıkıntı var baskı plakete geçiyor. Girinti ve çıkıntılara dikkat edin ki tam düz otursun. Bu şekilde bastırdığımız (En büyük parça) kapak kısmının içine dikkatlice ve yönlerine bakarak takıyoruz. Tırnakların tamamen kapandığından emin olduktan sonra denemek için gösterge panel kapağına takmadan direkt jakını takıyoruz. İstenen yeterli dokunma olmaz iste cam düpmesinden kesitğimiz küçük içi siyah parçanın sırt kısmındaki plastiği biraz yontabilirsiniz. Ben denedim süper oldu. Yenisini alsam 65 TL civarındaki bu parçaya hiçbir masraf etmeden yeniden sahip olabilirsiniz. Eskidi diye hemen değiştirmeyin. Biraz zamanınız varsa önce tamir etmeyi deneyin. Olmadı mecburen yenisini alırsınız. İnşallah işinize yaramıştır. Saygılar Genişlet Resimleri göremiyorum yardımcı olur musunuz..? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 3 Ağustos 2018 Paylaş 3 Ağustos 2018 Sami Yanık yazdı: Resimleri göremiyorum yardımcı olur musunuz..? Genişlet Resim linkleri yenilenmiştir. Keyifli forumlar dileriz. 2 1 Yorum bağlantısı
Selami Şimşek 3 Ağustos 2018 Paylaş 3 Ağustos 2018 Belki bu video daha yardımcı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts