Mehmet Kaya 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 fren, sonrasında beni fark etmediyse ufak bir dıt da gelebilir...ömrümü orda geçirmek istemem Abi sen Nerelerdesin. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Önce korna tabiki , sonra belki firen . Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Abi sen Nerelerdesin. Biraz uzak kaldım forumdan, arada bakıyorum foruma tabiki...daha fazla katılmaya çalışacağım 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Biraz uzak kaldım forumdan, arada bakıyorum foruma tabiki...daha fazla katılmaya çalışacağım İyi abi Birşey olmaması güzel. Yorum bağlantısı
Ali Fatih Dursun 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Belki arasında saniyeler de olsa, önce kornaya basarım, yayayı ya da yola çıkanı uyarmak lazım, çünkü trafik kazalarında sürücüde normalde hiç kusur yok gibi gözükse de, "selektör ya da korna ile geldiğini belli etmediği, karşı tarafı uyarmadığı" şeklinde ibarelerle alt düzeyde de olsa kusur veriliyor. Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 Kornayı hiç kullanmam, hatta birgün otururken arkadaşlar bi' kere bas da sesini duyalım demişlerdi. Frene basarım. Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 İlk gazdan cekerim sonrası duruma göre değişir Yorum bağlantısı
Serdar Karagonlu 12 Eylül 2014 Paylaş 12 Eylül 2014 önce fren sonra kısa bi dıt yaparım. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Eylül 2014 Paylaş 13 Eylül 2014 Frene basmak ile birşey kaybetmeyiz,ama bir korna ile hayatımızı alt üst edebiliriz... Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 13 Eylül 2014 Paylaş 13 Eylül 2014 duruma göre değişir, çıkayım mı ne dersin tarzında bir harekete, arkadan gelen yoksa -hayır bekle ben geçtikten sonra çıkarsın manasında bir korna... ama yaya yada araba yada hayvan ne olursa olsun seni fark etmeden bir harekete kalktıysa kontrollü bir fren ardından uyarı tabii ki.. bana çocukluğumda araba sürmeye başladığım zamanlar da birisi "önemli olan kendi arabanı sürmek değil karşıdaki arabayı sürmek" demişti, bu söz benim sürücülüğümün temeli olmuştur. karşımda ki araba, yaya, hayvan vs onların ne yapabilecekleri ihtimali ile hareket etmek bende otomatik bir gözlem/sürücülük oluşturdu. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Taktak 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Frene basarım. Kornaya basıp beni farketmesini bekleyene kadar ya o yola çıkmış olur yada ben orda olmuş olurum ki bu da istenmeyen son demek. En iyisi frene basmak. Dalgın olabilir, hasta olabilir, acemi olabilir (ki daha büyük hatalar yapar-yaptırır), stresli olabilir vs,vs,vs... 1 Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 Mesafe biraz varsa önce dıt yaparım. Mesafe yoksa direk frene basarım Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 benim araba kuş serisi olduğu için fren ve kornaya aynı anda basarım ki fren tutmazsa kaçacak zamanı olsun 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Ekim 2014 Paylaş 1 Ekim 2014 Aynı anda korna çalıp, frene basıyor, bir yandan da selektör yapıyorum. bir yandan da el kol hareketleri yaparken aynı anda da sövüyorum 4 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Önce fren sonra kornaya basıyorum. Yorum bağlantısı
Emre Köksal 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 korna ile çekilebilecekse korna çekilemeyecekse fren sonra korna.... özellikle dönülmez diye eşşek kadar tabela olduğu halde dönmeye çalışıp şerit tıkayan insancıklara full taciz etmek geliyor içimden...ki ediyorum da...(korna sellektör kafa çıkartıp ehliyeti aldığı yerin özüne inmek Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 (düzenlendi) bir yandan da el kol hareketleri yaparken aynı anda da sövüyorum Bence o da size saydiriyordur. [emoji3] 12 Aralık 2014 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Bence o da size saydiriyordur. [emoji3] Sövüşüyoruz yani, sorun yok 1 Yorum bağlantısı
Recep Güney 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Kornayi sadece dugun konvoylarinda kullaniyorum.. frene basar beklerim... 1 Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Önce frene basarım sonra kornaya. Ama frenin fayda etmediği bir olay yaşamıştım. Hiç bakmadan ara sokaktan tek gidiş tek dönüş ana yola çıkan bir araç yüzünden... Akşam 8 suları hava kararmış fazla mesaiye kalmışım zaten canım sıkkın bir an önce eve gitmek için basmış gidiyorum hafifte yokuş aşağı bir yolun başındayım. Altımda abs siz tek hava yastıklı 2005 fiesta van var Kısalarımda dünyayı aydınlatıyor görmemesi imkansız ama çıktı önüme benim gidiş şeridini kapatana kadar. 15-20 metre mesafe ya var ya yok frene bastım ama durma eğilimi göstermedi araba. O kadar kısa mesafede ayağımı frenden çekip direksiyonu nasıl diğer şeride kırıp sıyırdığıma bende hala şaşırıyorum. Allah'tan karşı şerit boştu. O gün direksiyonu kırıp olaydan sıyrıldıktan sonra kornaya basabilmiştim. Ama hızımı alamayıp inip arabadan bağırmıştımda. Adam zaten şok bide ben inip güzel bi sövdüm hepsini de duydu Gerçi sopayı haketmişti dikkatsizliği yüzünden öldürebilirdim adamı 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Önce frene basarım sonra kornaya. Ama frenin fayda etmediği bir olay yaşamıştım. Hiç bakmadan ara sokaktan tek gidiş tek dönüş ana yola çıkan bir araç yüzünden... Akşam 8 suları hava kararmış fazla mesaiye kalmışım zaten canım sıkkın bir an önce eve gitmek için basmış gidiyorum hafifte yokuş aşağı bir yolun başındayım. Altımda abs siz tek hava yastıklı 2005 fiesta van var Kısalarımda dünyayı aydınlatıyor görmemesi imkansız ama çıktı önüme benim gidiş şeridini kapatana kadar. 15-20 metre mesafe ya var ya yok frene bastım ama durma eğilimi göstermedi araba. O kadar kısa mesafede ayağımı frenden çekip direksiyonu nasıl diğer şeride kırıp sıyırdığıma bende hala şaşırıyorum. Allah'tan karşı şerit boştu. O gün direksiyonu kırıp olaydan sıyrıldıktan sonra kornaya basabilmiştim. Ama hızımı alamayıp inip arabadan bağırmıştımda. Adam zaten şok bide ben inip güzel bi sövdüm hepsini de duydu Gerçi sopayı haketmişti dikkatsizliği yüzünden öldürebilirdim adamı Küfüre bozulur veya panikler çeker silahı vurur ondan sonra kalırsınız sopayla yaralı veya ölü. Insanlar bu devirde gerçekten kafayı yemiş soğukkanlı olmakta yarar var. 1 Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz 13 Aralık 2014 Paylaş 13 Aralık 2014 Küfüre bozulur veya panikler çeker silahı vurur ondan sonra kalırsınız sopayla yaralı veya ölü. Insanlar bu devirde gerçekten kafayı yemiş soğukkanlı olmakta yarar var. Haklısınız aslında, millet olarak psikolojimiz alt üst olmuş durumda, bir anlık öfkeyle herşey yaşanabiliyor... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Sani'nin paylaştığı video bu konu için çok güzel bir örnek. Burada sürücünün frene bastığını hiç sanmıyorum. Bizde sürücüler kornaya basıp diğerinin durumu düzeltmesini bekliyorken yavaşlama ya da durmak için gereken kritik milisaniyeleri harcıyorlar. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 (düzenlendi) Sani'nin paylaştığı video bu konu için çok güzel bir örnek. Burada sürücünün frene bastığını hiç sanmıyorum. Bizde sürücüler kornaya basıp diğerinin durumu düzeltmesini bekliyorken yavaşlama ya da durmak için gereken kritik milisaniyeleri harcıyorlar. Çarpan araç sanki frene hiç basmamış gibi. Adeta çarpmanın etkisiyle durmuş. Ancak ne yalan söyleyim, sinyali çaktığı anda şerit değiştiren dobloya da hiç acımadım diyebilirim. Umarım ömür boyu unutmayacağı bir ders almış, aynaların ne işe yaradığını öğrenmiştir. Tekrar izledim. Adam sinyal de vermemiş ya!!! 24 Aralık 2014 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 Çarpan araç sanki frene hiç basmamış gibi. Adeta çarpmanın etkisiyle durmuş. Ancak ne yalan söyleyim, sinyali çaktığı anda şerit değiştiren dobloya da hiç acımadım diyebilirim. Umarım ömür boyu unutmayacağı bir ders almış, aynaların ne işe yaradığını öğrenmiştir. Tekrar izledim. Adam sinyal de vermemiş ya!!! Evet adam frene bassa dururdu. Ankara trafiğinde hep olan durum alıştık artık sinyal veren yok bu yüzden sağa veya sola her an sapma olacağını kestirmek durumundayiz bu da önsezi yeteneğine tavan yaptırıyor. Sinyal kullanan da cins sağa sinyal veren adamı sollamiyorum bile artık hemen yavaşlıyorum çünkü genelde sola geçiyor veya kırıyor [emoji3] Yorum bağlantısı
Recommended Posts