İçeriğe Yönlendir

2010 Civic Far Içi Gündüz Farı,power Led Sinyal.valeo Bi-Xenon,gen4

Misafir

Recommended Posts

Ankara'dan bir arkadaşımızın 2010 Civic aracının farları için Valeo bi-xenon,Gen4 balast parçaları ile ve sonradan uzun hüzmeyede mercek montajı ilavesi ayrıca gündüz farı çalışması yapmak için işlemlere başlandı ve Rabbimin izni ile hatalarımla kusurlarımla güzel bir sonuç alınarak işlem sonuçlandı.

Merceklerin montajından sonraki durum.

QivXsK2.jpg

Mercek şapkası olarak Megane orijinal far çerçevesinin mercek bölümünü keserek hem far şekline uyacak gündüz farı hem mercek şapkası olacak şekilde kullanmaya karar verdim.Arkadaşımızın bunlardan hiç haberi yoktu.Her şeyi bana bıraktı.Farların montajında kendisine sürpriz oldu.Bu fgarda çok uzun süre çeşitli şekillerde görünüm üzerine bir çok denemeler yaptım en begendiğim bu görünüme karar verip montaja başladım.

OCYSXsO.jpg

adglkat.jpg

DDE8vtD.jpg

CWWdGmO.jpg

Farlar kapandıktan sonraki durum.

4myVmzW.jpg

IP9kXR7.jpg

0KTUCkU.jpg

Araç üzerinde tampon olmadığı için çok net duruş resimleri şu an yok.

yxFqmPf.jpg

Duvar resimleri.

mOnk4Hm.jpg

Zn4Koit.jpg

Megane orijinal mercekli farların çerçevesi şeffaf tipte bu parçayı ilk çalışmayı Fusion araçta yaparak kullanmıştım ve bu araç içinde bir çok denemeler sonrası seçerek kullanmaya karar verdim.

Ledlerin yapımından sonraki durum.

qXYP482.jpg

IvVpE9X.jpg

Boyandıktan sonra.

DDE8vtD.jpg

CWWdGmO.jpg

Farın kenar kısmındaki bölüme sinyal desteği için led dizilimi yapıldı.Bu bölüm ilk etapta gündüz farı niyeti ile çalışma yapamak için kullanılacaktı ama şimdiki hali orijinal sinyal bölümünede led montajından sonra sadece sinyale destek amaçlı  oldu.

uNyC1dc.jpg

Farların kapatılmasınan sonra.

eNiy7yW.jpg

3R69ik1.jpg

QrFPfzn.jpg

Sinyual bölümleri ile beraber.

EMO8S1b.jpg

sENiJ70.jpg

oeMTiuN.jpg

rtcE51u.jpg

QgqNU5b.jpg

Belli mesafeden gündüz farı.

GvyWX9T.jpg

Belli mesafeden gündüz farı sinyal.

P2c1kqh.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Gündüz farı power ledlerin elektrik bağlantısını nasıl yaptın abi? Soğutucu alüminyum vs. kullandın mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sogutucu ideal şekilde kullanılamadı.Led sayısı her farda 40 küsür olunca 14 voltta her ledin ısınmadığı minumum voltaj ve ışık aralığını bolca test ettim ve direnç degerini ona göre taktım.Kontakj açılınca yanıyor.Park açılınca kısılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Sogutucu ideal şekilde kullanılamadı.Led sayısı her farda 40 küsür olunca 14 voltta her ledin ısınmadığı minumum voltaj ve ışık aralığını bolca test ettim ve direnç degerini ona göre taktım.Kontakj açılınca yanıyor.Park açılınca kısılıyor.

40'ı da seri gibi duruyor onun için şaşırdım abi. Çok güzel durmuş ama ellerine sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Çalışmalarınızı gördükçe içim gidiyor hepsi çok güzel olmuş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abi yine Süper olmuş ellerine sağlık. Bu arada aracımı bir kez daha çok sevdim ki tek bir vida ile farı yerinden alabiliyorum ki Honda da tampon sökülmüş :) bu arada Tamponsuz daha hoş durmuş Honda :)

Yorum bağlantısı
Soner Alp
(düzenlendi)

Muhteşem çalışma Ellerinize sağlık

tarihinde Soner Alp tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Anıl Akgül

Özellikle gündüz farlarını çok beğendim abi ustalığını bir kez daha göstermişsin .. 

Ampulleri osram mı ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 10 ay sonra...

Ankara'dan arkadaşımızın Civic aracına yine çift mercekli çalışma sonrasında bu defa Passat gündüz farı parçası ile gündüz farı yapıldı.Mercek şapkası dahil parçalar dereceli siyah mat boya ile boyandı.Kenar reflektör kısmına smd5050 sarı led ile park modu yapıldı.

fSUPY9K.jpg

SpNvOXu.jpg

mlivtyt.jpg

dKUnnqU.jpg

q0mo8c0.jpg

ZLM0IqA.jpg

SpNvOXu.jpg

Araç üzerinden görünümler.Tampon sökülü olduğu için şimdilik bunlar var.Ledlerdeki parlama ön çerçevenin krom bölümü led hizasına geldiği için parlama yapmasından.Ne yatıysam net resim alamadım.Ledler orijinal Passat led sürücü ile çalışmaktadır.Park açılınca canlı yanıyor,Far açılınca kısılıyor.

Vul8unz.jpg

DL5cXNQ.jpg

90n623L.jpg

zfrZeCt.jpg

Sinyal ile yanarken poz yakaladım.

EcLHN31.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...