İçeriğe Yönlendir

Bi-Xenon Mercek Çeşitleri

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Mercek çalışmalarında kullanılan çeşlitli bi-xenon serisi merceklerin kısmen detaylı resimli anlatımı ile farlarına mercek çalışması yaptırmak isteyen yada bilği edinmek isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olacağını düşünerek aslında geceucusu için derlemiştim kıyamadım :tongue:  buradanda paylaşayım istedim.

Yeni tip Hella Bi-xenon mercek.Bmw,Mercedes,Audi araçlarda kullanılanılıyor.

Rhnyt23.jpg

eAuo7j6.jpg

EhjfnWx.jpg

TJyeCYT.jpg

qGpNVdG.jpg

vcBUH4a.jpg

eifATIN.jpg

Yeni Hella tip dediğimiz mercekler ve İnsignia Afl mercekler için üretilmiş ampul tutucu.Bu parça olmadan bu merceklerde ampul takması imkansız denilebilir.Diğer Merceklerdeki ampul oturma kısımlarındaki çentik aralıkları bu Hella serilerinde tam değil.Ampul otursa bile odaklama kısmen oturmuyor.

HvvuvyF.jpg

Yeni nesil Hella İntemo bi-xenon mercek.Audi serisinin bazılarından ve Jetta serisinden çıkan model.Tek başlarına resim çekmeden monte etmişim.

SUw1VFy.jpg

Audi nin başka bir serisinde kullanılan tümleşik modeli kesip biçip monte edilebeilecek hale getirdim.

PkYbTRN.jpg

ftHZ1F2.jpg

Utgvwbq.jpg

dOURecF.jpg

Öndeki bölüm selenoid bölümü.Selenoid yehi Hella dediğimiz modeldeki Selonoidin yarısı kadar.Tam resmini çektiğimi sanıyordum ama çekmemişim.

UlNTGem.jpg

ckRfhTq.jpg

Bu uzun hüzme hali ve çok etkili bir uzun hüzme oluşturuyor.Duvarda halojen uzun hüzme resmine çok yakın bir görünüm veriyor.Halojen uzun kadar etkisi var.Yeni tip Hella mercek serisinden çok daha güzel bir odaklamaya sahip.

memfynN.jpg

Zkv bi-xenon mercek.Sanırım 2006 ve sonrasındaki bazı Bmw serilerinde kullanılıyor.

tnAv8vW.jpg

eP1BQmH.jpg

lmQjX7b.jpg

MutmbxO.jpg

MutmbxO.jpg

ColPQjf.jpg

Yeni tip Valeo bi-xenon mercek.Audi Q7,Seat Afl farlarda kullanılıyor.Yanındaki elektronik kartı olmadan servo selenoid motor çalışmıyor.

iA5KQgb.jpg

ly6gltP.jpg

1qvRkKe.jpg

LFesrKH.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Oo Oktay, tost makinesini bırakıp fotoğraf makinesine geçmişin. :bravo::p Aahahahaaa, çok komikim gene yaa... :crazy:

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bi kerem o 2 megalık Sony telefondu. :p  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Oo Oktay, tost makinesini bırakıp fotoğraf makinesine geçmişin. :bravo::p Aahahahaaa, çok komikim gene yaa... :crazy:

Günün yorucu geçti galiba.

Yemek,bulaşık, temizlik, çocuk doyur, giydir, gezdir zor iş. :D

Emeğine sağlık Oktay Abi

:bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Günün yorucu geçti galiba.

Yemek,bulaşık, temizlik, çocuk doyur, giydir, gezdir zor iş. :D

Emeğine sağlık Oktay Abi

:bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:

Ne yorucusu olm, ben tatildeyim len. :p Sizin gibi çalışmıyom ben. Pis ameleler sizi! :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ne yorucusu olm, ben tatildeyim len. :p Sizin gibi çalışmıyom ben. Pis ameleler sizi! :crazy:

Yaaa tatildeymiş duyduk her tarafı sen temizleyip çocuklara sen bakıyomuşun. :D

Amele olabiliriz ama bizim de sevmeye hakkımız var. :(

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Yaaa tatildeymiş duyduk her tarafı sen temizleyip çocuklara sen bakıyomuşun. :D

Amele olabiliriz ama bizim de sevmeye hakkımız var. :(

Sen gelseydin... Korktun olm işte eve gelmeye. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sen gelseydin... Korktun olm işte eve gelmeye. :p

Our mu seni o halde görüpte üzülmeyim haline diye gelmedim. :p  :fiuw:

Baba babacığııımmmm

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Our mu seni o halde görüpte üzülmeyim haline diye gelmedim. :p  :fiuw:

Baba babacığııımmmm

Hee oldu cnm. :p

Yorum bağlantısı

oktay abi ben ankaraya geldim 15 gün sonra focus 2 imi getiriyorum bir çalışma yapalım müsait zamanda formada örnek olsun  :)  :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Oktay abi ellerine sağlık, benim gibi mercek temizliği yada değişimi yapmayı düşünen biri için süper konu olmuş çok teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Ne güzel şeyler bunlar.. Bu arada Oktay abi hani benin naylona sinyalli gündüz farlı ayna yapıcaktık ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bosch bi-xenon mercek.Mercedes ve Bmw serilerinde fazlası ile kullanılan bir mercek.

c8W7MCt.jpg

3ShlMqO.jpg

iog4NKK.jpg

H5eyK0c.jpg

Visteon bi-xenon mercek.Focus 3 orijinal merceği.Ampul takılan reflektör kısmı plastikten üretilmiş.Ampulün yanlış takılması merceği öldürmek oluyor.F3 sahipleri xenon değişimi yapacaksanız dikkat edin katil olmayın. :p  :D Bu merceğe D3s xenon takılıyor.Tırnak oynaması ile ve elinizde ampul tutucusu var ise D1s ve D2s xenon geçişi yapılabilir.Aynı model merceğin metal reflektöre sahip bi-xenon olmayan modeli 2013 ve sonrası makyajlı Fiesta farlarında mevcut.Bu merceğin hurdası alınıp bu yeni mercek ile biraz haşir neşir edilirse bi-xenon olayına kesme biçme olmadan geçilebilir.Tabi bunu ehil el yapması iyi olacaktır.

LYnojsl.jpg

ndiK5iw.jpg

jL5wnxh.jpg

XnMJYtV.jpg

vZwTQiB.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

"Bizim" Oktay hep gece kuşuna çalışırdı, şimdi biraz da buraya bakıyor sanırım. :spiteful:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Oktay abi, homojenliği dağılımı ve kesilme çizgisi en iyi hangisi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Oktay abi, homojenliği dağılımı ve kesilme çizgisi en iyi hangisi?

Elime değişik bi-xenon mercekler geçtikçe ekleme yapabileceğim.

Orijinal Mondeo Mk4 ilk kasaların bi-xenon merceğide Visteon sanırım ama çok farklı ve görebileceğiniz en küçük bi-xenon mercek diyebilirim.Tesadüfen gördüm ve maalesef resimleme yapamadım ayrıca zira oynanmış hırpalanmış halde idi.Çiftine 300tl istediler.

Bunları tek mercek olarak maalesef söyleyemiyorum.Servet ustam Koito mercek kullandı belki Koito diyebilir.Benim için henüz erken bir söylem oluyor fakat çizgiyi dert etmeyecek olursanız Şu an için Hella İntemo merceği tek geçiyorum.Bunu Koito merceği hiç incelemediğim için yazabiliyorum.Çizgi olarak tek deniyor ama kendim ışık odaklamasını henüz göremedim.

Hamojenlik olarak yeni Valeo tek geçiyorum.Çizgi olarak eski Hella,Odaklama olarakta Bosch.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

"Bizim" Oktay hep gece kuşuna çalışırdı, şimdi biraz da buraya bakıyor sanırım. :spiteful:

Emmi geceucusunda artık eskisi gibi girmeyince ve görünce azarlar gibi soruyor zaten Fordclub'te göremedim diye.  :p  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

Emmi geceucusunda artık eskisi gibi girmeyince ve görünce azarlar gibi soruyor zaten Fordclub'te göremedim diye. :p

Aferin ona. Azarlar tabii, haklı adam. Şimdi orada olup da burada olmayan tüm konularını taşı bakalım buraya. :seytan:

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Olmayan konu yok.Öncelik her zaman geceucusu sonra alt yapı aynı olunca kopyala yapıştır ile hemen buraya.Sonrada diğer forumlara. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Mercedes Afl sistem farlarda kullanılan ve servo motor ile far çizgisi odaklaması oluşturulan sağ,sol,yukarı,aşagı ayarlarınıda otomatik yapabilen bir far yapısı olan farda Bosch mercek kullanılmış.Eğerki normal bi-xenon olarak kullanılabilse idi tek tavsiyem bu mercek olacaktı.Şimdi bunları uzun hüzme merceği olarak bir çok farda kullandım ve kullanıyorum.Lensler clear lens tipi,odaklama uzun hüzme yapısı bana göre harika diyebilirim.

SxRO66s.jpg

DHHkpKx.jpg

ILG2oWF.jpg

qq5nAoj.jpg

zd1vuyf.jpg 

İnsignia ve sanırım Astra orijinal Afl sistem fardada kullanılan Hella servo kontrollü bi-xenon mercek.Boyut yeni Hella'ya benzemesine rağmen eski Hella mercek uzunluğu ile aynı diyebilirim.

yG5KhlG.jpg

xosN9WU.jpg

EYlnwl8.jpg

Hella serisinin hepsinden daha düz bir çizgiye sahip diyebilirim.

TWVcVP4.jpg

8rrMGpX.jpg

77Tlyyf.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez

Maşallah Oktay bey ellerinize sağlık .....

2012 Focus 3 aldım artık birşeyler düşünebilirim  :) mondeo  gibi ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...