Misafir 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 (düzenlendi) Mercek çalışmalarında kullanılan çeşlitli bi-xenon serisi merceklerin kısmen detaylı resimli anlatımı ile farlarına mercek çalışması yaptırmak isteyen yada bilği edinmek isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olacağını düşünerek aslında geceucusu için derlemiştim kıyamadım buradanda paylaşayım istedim. Yeni tip Hella Bi-xenon mercek.Bmw,Mercedes,Audi araçlarda kullanılanılıyor. Yeni Hella tip dediğimiz mercekler ve İnsignia Afl mercekler için üretilmiş ampul tutucu.Bu parça olmadan bu merceklerde ampul takması imkansız denilebilir.Diğer Merceklerdeki ampul oturma kısımlarındaki çentik aralıkları bu Hella serilerinde tam değil.Ampul otursa bile odaklama kısmen oturmuyor. Yeni nesil Hella İntemo bi-xenon mercek.Audi serisinin bazılarından ve Jetta serisinden çıkan model.Tek başlarına resim çekmeden monte etmişim. Audi nin başka bir serisinde kullanılan tümleşik modeli kesip biçip monte edilebeilecek hale getirdim. Öndeki bölüm selenoid bölümü.Selenoid yehi Hella dediğimiz modeldeki Selonoidin yarısı kadar.Tam resmini çektiğimi sanıyordum ama çekmemişim. Bu uzun hüzme hali ve çok etkili bir uzun hüzme oluşturuyor.Duvarda halojen uzun hüzme resmine çok yakın bir görünüm veriyor.Halojen uzun kadar etkisi var.Yeni tip Hella mercek serisinden çok daha güzel bir odaklamaya sahip. Zkv bi-xenon mercek.Sanırım 2006 ve sonrasındaki bazı Bmw serilerinde kullanılıyor. Yeni tip Valeo bi-xenon mercek.Audi Q7,Seat Afl farlarda kullanılıyor.Yanındaki elektronik kartı olmadan servo selenoid motor çalışmıyor. 1 Ağustos 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 13 Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Oo Oktay, tost makinesini bırakıp fotoğraf makinesine geçmişin. Aahahahaaa, çok komikim gene yaa... 5 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2014 (düzenlendi) Bi kerem o 2 megalık Sony telefondu. 1 Ağustos 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Oo Oktay, tost makinesini bırakıp fotoğraf makinesine geçmişin. Aahahahaaa, çok komikim gene yaa... Günün yorucu geçti galiba. Yemek,bulaşık, temizlik, çocuk doyur, giydir, gezdir zor iş. Emeğine sağlık Oktay Abi 4 Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Günün yorucu geçti galiba. Yemek,bulaşık, temizlik, çocuk doyur, giydir, gezdir zor iş. Emeğine sağlık Oktay Abi Ne yorucusu olm, ben tatildeyim len. Sizin gibi çalışmıyom ben. Pis ameleler sizi! 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Ne yorucusu olm, ben tatildeyim len. Sizin gibi çalışmıyom ben. Pis ameleler sizi! Yaaa tatildeymiş duyduk her tarafı sen temizleyip çocuklara sen bakıyomuşun. Amele olabiliriz ama bizim de sevmeye hakkımız var. Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Yaaa tatildeymiş duyduk her tarafı sen temizleyip çocuklara sen bakıyomuşun. Amele olabiliriz ama bizim de sevmeye hakkımız var. Sen gelseydin... Korktun olm işte eve gelmeye. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Sen gelseydin... Korktun olm işte eve gelmeye. Our mu seni o halde görüpte üzülmeyim haline diye gelmedim. Baba babacığııımmmm Yorum bağlantısı
Murat Dere 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Our mu seni o halde görüpte üzülmeyim haline diye gelmedim. Baba babacığııımmmm Hee oldu cnm. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 oktay abi ben ankaraya geldim 15 gün sonra focus 2 imi getiriyorum bir çalışma yapalım müsait zamanda formada örnek olsun Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2014 Eski tip D2s,D1s Hella bi-xenon mercek.Bmw serileri. D2s D1s 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Oktay abi ellerine sağlık, benim gibi mercek temizliği yada değişimi yapmayı düşünen biri için süper konu olmuş çok teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Ne güzel şeyler bunlar.. Bu arada Oktay abi hani benin naylona sinyalli gündüz farlı ayna yapıcaktık ? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Ellerine sağlık abi. Baya emek vermişsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2014 Bosch bi-xenon mercek.Mercedes ve Bmw serilerinde fazlası ile kullanılan bir mercek. Visteon bi-xenon mercek.Focus 3 orijinal merceği.Ampul takılan reflektör kısmı plastikten üretilmiş.Ampulün yanlış takılması merceği öldürmek oluyor.F3 sahipleri xenon değişimi yapacaksanız dikkat edin katil olmayın. Bu merceğe D3s xenon takılıyor.Tırnak oynaması ile ve elinizde ampul tutucusu var ise D1s ve D2s xenon geçişi yapılabilir.Aynı model merceğin metal reflektöre sahip bi-xenon olmayan modeli 2013 ve sonrası makyajlı Fiesta farlarında mevcut.Bu merceğin hurdası alınıp bu yeni mercek ile biraz haşir neşir edilirse bi-xenon olayına kesme biçme olmadan geçilebilir.Tabi bunu ehil el yapması iyi olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 "Bizim" Oktay hep gece kuşuna çalışırdı, şimdi biraz da buraya bakıyor sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Oktay abi, homojenliği dağılımı ve kesilme çizgisi en iyi hangisi? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2014 (düzenlendi) Oktay abi, homojenliği dağılımı ve kesilme çizgisi en iyi hangisi? Elime değişik bi-xenon mercekler geçtikçe ekleme yapabileceğim. Orijinal Mondeo Mk4 ilk kasaların bi-xenon merceğide Visteon sanırım ama çok farklı ve görebileceğiniz en küçük bi-xenon mercek diyebilirim.Tesadüfen gördüm ve maalesef resimleme yapamadım ayrıca zira oynanmış hırpalanmış halde idi.Çiftine 300tl istediler. Bunları tek mercek olarak maalesef söyleyemiyorum.Servet ustam Koito mercek kullandı belki Koito diyebilir.Benim için henüz erken bir söylem oluyor fakat çizgiyi dert etmeyecek olursanız Şu an için Hella İntemo merceği tek geçiyorum.Bunu Koito merceği hiç incelemediğim için yazabiliyorum.Çizgi olarak tek deniyor ama kendim ışık odaklamasını henüz göremedim. Hamojenlik olarak yeni Valeo tek geçiyorum.Çizgi olarak eski Hella,Odaklama olarakta Bosch. 2 Ağustos 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2014 (düzenlendi) "Bizim" Oktay hep gece kuşuna çalışırdı, şimdi biraz da buraya bakıyor sanırım. Emmi geceucusunda artık eskisi gibi girmeyince ve görünce azarlar gibi soruyor zaten Fordclub'te göremedim diye. 2 Ağustos 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 (düzenlendi) Emmi geceucusunda artık eskisi gibi girmeyince ve görünce azarlar gibi soruyor zaten Fordclub'te göremedim diye. Aferin ona. Azarlar tabii, haklı adam. Şimdi orada olup da burada olmayan tüm konularını taşı bakalım buraya. 2 Ağustos 2014 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2014 Olmayan konu yok.Öncelik her zaman geceucusu sonra alt yapı aynı olunca kopyala yapıştır ile hemen buraya.Sonrada diğer forumlara. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2014 Mercedes Afl sistem farlarda kullanılan ve servo motor ile far çizgisi odaklaması oluşturulan sağ,sol,yukarı,aşagı ayarlarınıda otomatik yapabilen bir far yapısı olan farda Bosch mercek kullanılmış.Eğerki normal bi-xenon olarak kullanılabilse idi tek tavsiyem bu mercek olacaktı.Şimdi bunları uzun hüzme merceği olarak bir çok farda kullandım ve kullanıyorum.Lensler clear lens tipi,odaklama uzun hüzme yapısı bana göre harika diyebilirim. İnsignia ve sanırım Astra orijinal Afl sistem fardada kullanılan Hella servo kontrollü bi-xenon mercek.Boyut yeni Hella'ya benzemesine rağmen eski Hella mercek uzunluğu ile aynı diyebilirim. Hella serisinin hepsinden daha düz bir çizgiye sahip diyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Maşallah Oktay bey ellerinize sağlık ..... 2012 Focus 3 aldım artık birşeyler düşünebilirim mondeo gibi ... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts