Furkan Avcı 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 Geçen aynaları temizlemiştim ama sağ aynadaki hafıza pozisyonu problemi devam ediyordu. Sağ tarafın pozisyonunu kaydetmiyor ve bozulduğunda geri kayıtlı pozisyona dönmüyordu. Bugün azimli sıçan duvarı deler tabiri ile problemin elektronik değil aslında mekanik olduğunu (yani kesik kablo) tespit ettim ve problemi çözdüm.Problem aynaya giden kablolardan biri aynanın katlandığı kısımda kopmuş.Sırasıyla yaptıklarım Öncelikle kapı panelini söküp, kapı kontrol ünitesine ulaştım, ardından aynayı da tamamen söküp dışarı aldım. Multimetre ile her bir kaboluyo bir soketten diğerine doğru ölçtüm. Evet kaçak burada Kahverengi kablo ötmedi. Kahverengi ve diğer kahverengi-sarı kablo kopmuş durumda. Kabloları tamir ettim ve geri topladım Artık koltuk hafızası sağ ayna içinde çalışıyor. Geri vitese alınca otomatik aşşağı iniyor ve ileri gidince geri eski pozisyonuna dönüyor. 9 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 Hee sanayideki usta taş yesin. Ne güzel beyin gidik ayna gidik diye alcaktı 1500 kayme. 6 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2014 Hee sanayideki usta taş yesin. Ne güzel beyin gidik ayna gidik diye alcaktı 1500 kayme. Benim ustayla baktık bir şey demedi, ama sanayiye gidip bu hafızaya almıyor desem, Ulen bu kıl ve mercedes'e biniyor, ne kadar desek yaptırır der 1.500 çekerdi herhalde. Not: Ayna sağa sola ve yukarı aşşağı hareket ettirilebiliyor sadece pozisyon sensörlerinden (potansiyometreler) den bilgi okuyamıyordu. Yani çokda elzem değildir çoğu kişi için ama ben...... 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2014 boşun üstad demiyoruz Eyvallah. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 (düzenlendi) Furkan kendini her geçen gün daha ileri bir boyuta taşıyorsun, görmek istediğimiz işler. 25 Temmuz 2014 tarihinde Ayhan Sırtıkara tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2014 Furkan kendini her geçen gün daha ileri bir boyuta taşıyorsun, görmek istediğimiz işler.Abi ince detaylar kafama takılıyor yapabildiğim yere kadar uğraşıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 Furkan usta yine iş peşinde... eline sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 25 Temmuz 2014 Paylaş 25 Temmuz 2014 Furkan hocam helal olsun tebrikler. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2014 Bu arada benim sol dış ayna da otomatik kararan tipteymiş, temizleme için söktüğümde tertibatı gördüm merak ettim araştırdım. İç dikiz aynası ile birlikte çalışıyormuş. Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 26 Temmuz 2014 Paylaş 26 Temmuz 2014 az kaldı abi. bana da aldırtçan bi yıldız. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2014 az kaldı abi. bana da aldırtçan bi yıldız. Al Mustafa al düşünme bile 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 26 Temmuz 2014 Paylaş 26 Temmuz 2014 Al Mustafa al düşünme bile abi düğün yapıcam seneye. yoksa hiç durmam ki. c230 kompressor. 192 hp makyajlı göğüs. 2005 model 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 26 Temmuz 2014 Paylaş 26 Temmuz 2014 (düzenlendi) Eline saglık Furkan iyi günlerde kullan... 26 Temmuz 2014 tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Can Ergül 6 Kasım 2014 Paylaş 6 Kasım 2014 Furkan abi hafıza düğmesine bastığında hiç kıpırdamıyor muydu, yoksa sağa sola hareket edip belirli bi pozisyon mu almıyordu ayna? Bizim arabada da var bi problem ama,hafıza düğmesine basınca ayna bi sağa sola bi aşağıya hareketleniyor, sonra herhangi bi yerde duruyor.. Araba 96 grand cherokee Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 Kasım 2014 Yazar Paylaş 6 Kasım 2014 Furkan abi hafıza düğmesine bastığında hiç kıpırdamıyor muydu, yoksa sağa sola hareket edip belirli bi pozisyon mu almıyordu ayna? Bizim arabada da var bi problem ama,hafıza düğmesine basınca ayna bi sağa sola bi aşağıya hareketleniyor, sonra herhangi bi yerde duruyor.. Araba 96 grand cherokee Hareket ediyordu ama saçma saçma yerde duruyordu, bazende hiç hareket etmiyordu. El ile hareket kısmında problem yoktu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Kasım 2014 Paylaş 6 Kasım 2014 (düzenlendi) Aaaa mersoda kablomu koparmış, mındar and tırt bu, tiz satıla, yada bana hibe edile, ben severim bunun gibi eskileri Eline sağlık 6 Kasım 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Can Ergül 6 Kasım 2014 Paylaş 6 Kasım 2014 Hareket ediyordu ama saçma saçma yerde duruyordu, bazende hiç hareket etmiyordu. El ile hareket kısmında problem yoktu. Aynı bizimkinin sorunu da böyle, içini açıp bi bakmak gerek demekki teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts