İçeriğe Yönlendir

Başınızdan Geçen Esrarengiz Olaylar

Furkan Avcı

Recommended Posts

Mehmet Yeter
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Soranın el sarılı. Kaçsana be

Servet abi motora binmeden önce dayı ile karşılaşmış olabilir misin? Veya bir yere kadar götürmüş olabilir misin? 

tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Cem Işık yazdı:

Tam konu başlığına uygun değil ama yine de anlatayım, 3-4 sene evvel bodrumdan dönüyoruz İstanbul'a. Öğlen saatleri 14:00 civarı yola çıktık, güneş vuruyor, yollar sakin, hız sabitleyici açık 130'a ayarlamışım. Önce kızım uyudu sonra eşim uyudu. Ben sol kolumu kapıya yasladım ilerliyoruz.. ne kadar zaman geçti bilmiyorum ama sol kolumun kapıdan düşmesiyle irkilerek kendime geldim, o süratle bariyere 1 karış mesafede gidiyorum ve 200 metre ilerde sağa viraj başlıyor... Uykum da yoktu ama uyumuşum..  Kolumu kapıya dayamış olmasaydım ,sonumuz ne olurdu Allah bilir. Kimse fark etmedi bunu tabi.

Aynısını 2 kere ve aynı yerde yaşadım.

İlkinde Rize den Kocaeli ye cenazeye gideceğim. Uçak ile gitmek istiyordum ertesi sabah sabah 5 te gidip Akşam 6 da gelecektim. Hanım ben yalnız kalamam dedi çocuk henüz 3 aylık. Yahu dedim 1 gün bile değil derken tabiki hayatıma döndü olay 😅Akşam saat 8 de Rize den çıktım. Çorum Osmancıkta amcamlara katilacagim hanımı çocuğu bırakıp. Memleketime kadar geldim 10 dk yolum var. Osmancık Bölge trafik rampasindan aşağı hızı 70 e sabitledim orayı hatırlıyorum saate baktığımı hatırlıyorum gece 2.30 rampayı iniyorum arkadan selektore uyandım orta refuje doğru gidiyormuşum. 1 dakikalık mevzu.

2 sene sonra Çorum a tayinim çıktı. Eşyayı toplamaya gece 12 de geldiler ısrarla gelmeyin bu saatte dedim yok. Sabaha kadar sürdü geri gittiler. Öğlen geldiler eşyanın yüklenmesi için. Akşama kadar da yüklenmesi sürdü mü. Bize siz gidin biz yukleriz dediler zaten yorgunuz uyku yok birde yola çıkacağız iyi bari dedim. Kizkardesim hanım 2 çocuk. Gece 1 de yine aynı yerde bu sefer direksiyona kafayı vurdum uyandım.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

Dede tavsiyeleri. Herkes için geçerli ama Özellikle 40 üstüyseniz. Uzun yolculuklarda özellikle gece vakti dikkat.

*Asla  uzun yolculuğa, tok karnına çıkmayın.  Yolda çok  yemek yemeyin .Çok açsanız az et ürünü  salata yiyebilirsiniz. Karbon hidrat (ekmek poğaça Vs. ) tatlı asla yemeyin. Dayanamayıp yediyseniz .1 saat sonra direksiyona geçin. Şekeriniz dalgalanır,  bir anlık da olsa  farkına varmadan uyursunuz. kazalar da anlık olur zaten.

*özellikle kışın  arabanın içi sıcak olursa, uyku basar. hissettiğiniz an ısıyı düşürün, hafif üşüseniz bile dinç olursunuz.

* Otobanda sabit hızdan kaçının, ara sıra değişik hızlarda gidin. (Otoyol hipnozu)

* Dalmaya başladığınızı hissettiyseniz. (göz ovuşturması,  kapağın düşme belirtileri.) hemen en uygun yere çekip  10 dk gözünüzü kapatın, en az bu süre öyle kalın. Uyumanız şart değil. Yeterli gelecektir.

Tabi eskiden yolculuklar bu kadar kısa değildi . Gidiş ,gelişli yollarda .İst. Ankara 8-9 saate giderdik. Pek de dalmaya vakit kalmazdı.:)

*Zorunlu değilse gündüz seyahat edin. Gündüz tehlike 1 ise gece x5 dir.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
  • Teşekkür 9
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Haşmet Güngör yazdı:

.İst. Ankara 8-9 saate giderdik

ben hala 48 saatte gidebiliyorum o yolu nedendir

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Çağlar Bayur yazdı:

portif mi aldın ?

• Beğen 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

her gördüğün çorbacıya girme

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Dünyanın diğer tarafından dolaşıyor kesin.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İlkayla tanıştım

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Emre Şimşek yazdı:

Bunun aynısını benim arkadaş yaşadı ama tek farkla. Bariyere sürterek uyandı:) Gülebiliyorum çünkü çok şükür hiç bir şey olmadı. Park halinde sürtme kaynaklı 4 parça boya haricinde 😅

O an çok kötü bir his ama yine de cana birşey olmaması sevindirici

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

Birisinden "uzun yolda az yakar" diye duymuş. Ondan uzatıyor yolu :crazy:

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Yeter yazdı:

Servet abi motora binmeden önce dayı ile karşılaşmış olabilir misin? Veya bir yere kadar götürmüş olabilir misin? 

İhtimal. Dayı doğduğunda kulağına camide armin var buuren’den blah blah blah okumuşlar

Önder Özcan yazdı:

Birisinden "uzun yolda az yakar" diye duymuş. Ondan uzatıyor yolu :crazy:

Böyle komik mesajlar yazarak bir yere varamazsın

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

İlkayla tanıştım

Nasıl şarfoştuk ama dimi :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yoo ben ayıktım numara yaptım🍆

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
İlkay Başaran yazdı:

Buldum sebebini. 

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Yoo ben ayıktım numara yaptım🍆

O ayık halin miydi :seytan:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
Furkan Avcı yazdı:

hangilerini yazdığımı okuyayımda , yazmaadıklarımı yazayım ama en çokta @Oğuzhan Demir in anlatmadıklarını merak ediyorum kaç yıldır :)

Furkan Avcı yazdı:

Ben bu konuya hala @Oğuzhan Demir  ne zaman mesaj yazacak diye bekliyorum. 

Bundan güzel esrarengizlikmi olurmuş. 10 yıldır akıllardayım :D

Bir 10 yıl daha beklersen belki :vampir:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Yıl 2007, yeni göreve başladım. Mevsim kış, hava rüzgarlı. Bekarım o sıra. Gece yattım, sabaha malum mesai. Abim gecenin bir vakti aradı, “hava rüzgarlı, sobaya dikkat et” dedi. Meğersem abim aramasa, sabaha sen sağ ben selamet olacakmışım. Halbuki sobalı evde büyüdük, rahmetliler annem ve babam diplomasızlardı ama bu konuda bilinçliydiler ve hiç bir zaman böyle bir şey başımıza gelmemişti ve en önemlisi de abim beni o zamana kadar, böyle bir sebepten hiç bir zaman aramamıştı. İlk ve tek aradı ve hayatımı kurtardı sağ olsun.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Çok. Her gün ülkece başımızdan esrarengiz olaylar geçiyor. Hangisini yazalım…

• Şaşkın 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

En sevdiğini.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Burdaki esrarengizden kasıt onlar değil, metafizik temalı esrarengiz olaylar :)

Oğuzhan Demir yazdı:

Bundan güzel esrarengizlikmi olurmuş. 10 yıldır akıllardayım :D

Bir 10 yıl daha beklersen belki :vampir:

Bak ya kim öle kim kala, özelden yaz ben buraya kopyalarım :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
(düzenlendi)
Furkan Avcı yazdı:

Bak ya kim öle kim kala, özelden yaz ben buraya kopyalarım :crazy:

Geçen gece özelden yazmaya niyetlendim, gece yorgundum uyudum. Sabah gümbürtü sesine kalktım.

Babam çardakda uğraşıyormuş, eve su içmeye girmiş tam o sırada, suyu bardakta yarım bırakmış sesi duyunca.

Orta yaşlı efendi bir amca ne oldu hiç bir fikri yok duvara saplanmış.

Bunlar hep işaret, susayım diye :ninja:

20240911_132835.jpg

20240911_132941.jpg

20240911_133103.jpg

tarihinde Oğuzhan Demir tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 10
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Oğuzhan Demir yazdı:

Geçen gece özelden yazmaya niyetlendim, gece yorgundum uyudum. Sabah gümbürtü sesine kalktım.

Babam çardakda uğraşıyormuş, eve su içmeye girmiş tam o sırada, suyu bardakta yarım bırakmış sesi duyunca.

Orta yaşlı efendi bir amca ne oldu hiç bir fikri yok duvara saplanmış.

Bunlar hep işaret, susayım diye :ninja:

20240911_132835.jpg

20240911_132941.jpg

20240911_133103.jpg

Konunun özüne uygun bir mesaj :shok:

Allah korumuş, geçmiş olsun. Yazmadan önce bana haber eder misin, gardımı alayım:si:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir
Furkan Avcı yazdı:

Konunun özüne uygun bir mesaj :shok:

Allah korumuş, geçmiş olsun. Yazmadan önce bana haber eder misin, gardımı alayım:si:

Yazma yok daha. Şimdi bu konuyu terk ediyorum, bi 10 sene sonra kontrole gelirim :bye:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Geçmiş olsun. :shok:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...