Ali Eren 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 (düzenlendi) Forum olarak merceksiz xenonlara karşıyız ama yeni üyelerimize bunun nedenini anlatmak bazen zor oluyor. Yeni üye olan bir arkadaşımızın aracında merceksiz xenon farları görünce peş peşe haklı yorumlar yapıyoruz ama bazen de yanlış anlaşılıyoruz. Elbette hiçbirimiz bu işleri anne karnında öğrenmedik. Forumumuzdan ve internetten bulduğum üç tane fotoğraf ile merceksiz xenon farlara neden karşı olduğumuzu anlatmak belki biraz daha kolay olur diye böyle bir konu açtım. İşin teknik detaylarını ben bilemem ama forumda bu konu bilgi verebilecek çok kıymetli üyelerimiz vardır. Burada aynı araç üzerinde mercekli ve merceksiz xenonun karşıdan gelen veya önümüzde giden aracı nasıl etkileyeceğimizi görebiliyoruz. Bu fotoğraf da gayet açıklayıcı Ve yıllar öncesinden Sefa Çelik abinin mesajı. Kurduğu cümle gayet manidar. Diyeceksiniz ki, yav bu mercekli far da hiç aydınlatmıyormuş canım. Alakası yok. Üstteki merceksiz xenon aydınlatması ve alttaki (aynı araçla) mercekli xenon aydınlatması 17 Temmuz 2014 tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi 14 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Soket uysa parklara geri vitese bile takacam. 7 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Tam olarak merceksize karşı değiliz aslında.Merceksiz far taktırıp, '' ben karşıdan baktım göz almıyor'', '' takarım kime ne '' vs gibi sözler söyleyenlere karşıyız Ali hocam Soket uysa parklara geri vitese bile takacam. Sonra da vurcan kırbacı,vurcan kırbacı mı ? 8 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Hımmm. Merceksizler daha iyi aydınlatıyormuş demek.. Baksana pırıl pırıl.. Güzel paylaşım Ali Hocam. Ellerine sağlık. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 onu öyle şey yapınca,ayar düğmesi varya,onu şey edince aşağı doğru o öyle oluyor işte.gözleri şeyetmiyor o zaman,şey olmaz yani.ben yıllardır o şekilde yani.yoksa ben de karşıyım merceksiz zenona da,benim araç özel olduğundan şey olmuyo yani.almıyo göz 7 Yorum bağlantısı
Cem Işık 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Soket uysa parklara geri vitese bile takacam. Geri vitese takılmıştı daha önce Mert 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Geri vitese takılmıştı daha önce Mert Hayallerim yıkıldı 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Affetmem, trafikte denk geldimi özellikle şehirler arası yolda 155 İ arar ihbar ederim. Sanal ortamlarda da üstüne savunuyordu hakaret ederim, manevi olarak ta hakkımı helal etmiyorum. Bir de gereksiz yere sis farı açanlara da tamamen aynı duyguları besliyorum. 9 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Teşekkürler Ali Hocam... Ellerinize sağlık. Trafikte saygı beklemek için önce ... 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Hayallerim yıkıldı Portif işiyle uğraşan bi abimiz yapmıştı hatta, adını söylemeyeyim şimdi 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 farkı hep merak etmişimdir . teşekkürler Ali abi 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Ben sövüyorum.. hangisini seviyon abi? mercekliyimi merceksizimi ? 3 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Belkide biraz çekememezlik var. "Ben 1.000 lira bayılıp mercek yaptırdım, adam 50 liraya çatır çatır xenon la geziyor, oda 1.000 lira versin yoksaaa..." gibi.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Belkide biraz çekememezlik var. "Ben 1.000 lira bayılıp mercek yaptırdım, adam 50 liraya çatır çatır xenon la geziyor, oda 1.000 lira versin yoksaaa..." gibi.. Kerem hocam hiç alakası yok, benim aldığım araçta vardı, 407 de halojendi yaptırma gereği duymadım. Geceleri çok rahatsız ediyor hem karşıdan gelirken hem de arkadan gelirken. Bir kere trafik çevirmesinde arkamdaki ve beni durdurdular. Polise sordum, merceksiz xenon takmak ve gereksiz sis farı açmak suçtu değil mi dedim. Evet kesinlikle dedi. O zaman şu arkamdaki araca bir bakın dedim, beni bıraktı onun yanına gitti, ben ayrıldığımda arkadaki, araçtan inmiş ekip otosuna gidiyordu (birde yolda artislik yapıyor benim kısalarım bu diye hıyar oğlu hıyar). 4 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 hangisini seviyon abi? mercekliyimi merceksizimi ? Seni seviyom kel tv'ci 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Elinize sağlık hocam güzel bir çalışma olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Seni seviyom kel tv'ci duygular karşılıklı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Merceksiz xenon'a tam olarak karşıyız diyemeyiz. Xenon için tasarlanmamış farlarda merceksiz xenon kullanımına karşıyız. Zira Honda Subaru gibi uzakdoğu markaları merceksiz kullanılabilecek farları tasarlamıştır. Ancak zaten sonradan xenon takmak isteyen herkesin farları bu yapıya uygun değildir. Yani %95'ine karşıyız 4 Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Gayet güzel bir konu karşı şeritten gelen araçtan sellektör vb bir çok harekete maruz kalınabilecek bir durum bence Fark ortada.. 1 Yorum bağlantısı
Mert Ender 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Seviye ayarı yapılmamış halojenlere de karşıyım ben. 9 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Bir arkadaşımda laguna 2 var farları fabrika çıkışlı merceksiz xenon şu an aracı yanında değil netten temsili foto buldum. Farın içinde aynen böyle xenon yazıyor. Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Aslında iyi bir denetim bu işi çözer ama nerdeeee! Tüvtürk'ten mercekli veya merceksiz hiç bir şekilde sonradan takılmış otomatik far ayar ve yıkama olmayan xenonlara muayeneden ağır kusur diye geçirmiyor. Ne yazık ki muayene istasyonlarının yanı başında bu işi hemen çıkar tak muayeneden geç sonra yine eski haline getiren simsarlar var. Şöyle bir durum da var 30 TL'lik çakma xenonları 50-60 TL'ye takanlara ne demeli 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Konu başlığı hatalı. İşte belgesi Bir arkadaşımda laguna 2 var farları fabrika çıkışlı merceksiz xenon şu an aracı yanında değil netten temsili foto buldum. Farın içinde aynen böyle xenon yazıyor. Reflektör ve ampül bir arada tasarlanıyor. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts