Rasim Bolat 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 BUDERUS GB 072 24 KW NEOPLUS RC PREMİX YOĞUŞMALI Kombide karar kıldık ama petekler de karar kılamadık Alüminyum radyatörün, normaline göre bazı + ları var .Ancak asıl konuda bilgi bulamadım.Isınmada ve tasarruf ta bir avantajı var mıdır? Varsa ne kadarlıktır? Satıcılara güvenmeyi çok isterdim ancak maalesef böyle bir lükse sahip değilim. Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim . Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Alüminyum çabuk ısınır haliyle çabuk soğur. Fazla yer kaplamaz kibar durur. Alüminyum tercih edilmeli diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Bizim sektörde ısıtma soğutma işlerinde alü. Kullanılır ama ev işinde bir fikrim yok 1 Yorum bağlantısı
Bülent Serdar 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 (düzenlendi) Alurad marka, Klas model AS600 fiyat listesi 1m boyunda * 600 mm yükseklikteki standart bir petek ortalama 150 TL DD Plus (90-70 sistemde) 2300 kcal/h Eşdeğeri hesaplanırsa 3 kat fiyat farkı ve yaklaşık 800 kcal/h fark var... Bence gereksiz.. 3 Temmuz 2014 tarihinde Bülent Serdar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Aluminyumun kansorejen etkisini göz ardı etmemek gerekir, ben olsan çeliikten şaşmazdım. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Alurad marka, Klas model AS600 fiyat listesi 1m boyunda * 600 mm yükseklikteki standart bir petek ortalama 150 TL DD Plus (90-70 sistemde) 2300 kcal/h Eşdeğeri hesaplanırsa 3 kat fiyat farkı ve yaklaşık 800 kcal/h fark var... Bence gereksiz.. Bir sene sonra alt kisminda korlesme olan çok petege şahit oldum.Panel.radyatorde ddplus ustune tanımam şahsen. Uzun ömürlü ve sorunsuzdur .parasını da sonuna kadar hak eder [emoji1] 1 Yorum bağlantısı
İlhan Kol 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Alüminyum petek çabuk tıkanır sürekli kombi altındaki filtreyi temizletmek zorunda kalırsın artı boya kalkar. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Ben de çelikten yanayım...Baymak ince radyatör var benim evde, önceleri katı yakıt kullanıyorduk, merkezi sistem çok çok çok da güzel ısınıyorduk ancak bu yıl Kombi'ye dönmek zorunda kaldık ve dün ben de Buderus GB 012 taktırdım. Fiyat 2200 TL. nakit... Petekler de önceki gibi Baymak bakalım sonucu göreceğiz... Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Benim şahsi düşüncem kombi tam gün çalışıyor ise demir miktarı nekadar çok olursa radiatör okadar iyidir.Yavaş ısınır fakat yavaş da soğur ve bu şekilde daha dengeli bir ısı transferi gerçekleştirir kombi sürekli kısa aralıklarla dur kalk yapmaz. Alüminyum hızlı ısınır hızlı soğur fakat düşük ısılı çalışmalarda aşırı oksitlenme , kireç yapar ve arabalardaki gibi su yerine sanırsam antifriz tarzı bir sıvı devirdaim etse daha güzel olur düşüncesindeyim.Kirecide kireç çözücü ile temizlemek de zor olur kanısındayım. Kalorisi yüksek radytörlerin düşük olan radyörlere güre faydası büyük odalarda daha az petek alanı ile ısınmayı mümkün kılması buda yine kombiyi daha az çalışmasına ve yakıt tasarrufuna neden olmaktadır.Benim düşüncem kesinlikle DD plus serisi ve doğal gazcının hesapladığından en az %30-50 arasında daha fazla kalori verecek şekilde petek almaktır gerçi Demir döküm ve Vailant markası ile aynı oldular. Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Bu panelleri ben alüminyum biliyorum. O da mı iki çeşit; çelik ve alüminyum ? Böyle seçenek varsa tabiki çelik. Seçme olayına gidince eski döküm ile alüminyumu karşılaştırmıştım. Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 4 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2014 (düzenlendi) ok ilginiz için teşekkürler çelikten yana karar verilmiştir ; petekler hangi marka model olmalı sizce ; bide araya şunu da sıkıştırayım termostatik vana hangi marka önerirsiniz 4 Temmuz 2014 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts