Ali Cihangiroğlu 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Boyaya uğraşmıyorsan geriye kalan işlere daha kolay odaklanıyor insan, janttı, motordu, iç kısım vs gibi hiç sorma, 1-2 saat sürüyor seromoni Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Valla ürün çok iyi ama fiyat çok pahalı al bir kova,dök bir kapak şampuan al eline mf eldiven yıka yahu, köpükte atsan o eldiven araca değecek, o yüzden gidiyorum benzinliğe kovayla yıkıyorum iş bitiyor, köpük falan lüks, arabaya bez değmeden temizlik olmaz. hele yağmurda sürdüysen mecbursun. 1 Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Gaziantep'te zr53 kullanan var mı acaba? İlk seferimde bi yardım etse Hayır duamı alsa antep değil de ben maraştayım burda uygulayacam yakında Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 antep değil de ben maraştayım burda uygulayacam yakındaHocam maraş uzak değil. Zamanlarımız uyarsa bi haftasonu çıkar gelirim yardımlaşarak yapabiliriz isterseniz. Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Hocam maraş uzak değil. Zamanlarımız uyarsa bi haftasonu çıkar gelirim yardımlaşarak yapabiliriz isterseniz. olur olur bende çalışmadığım bi pazar yapmayı düşünüyodum kaportacı arkadaşım var dükkanı benim için açacak sanayide haber veririm yapacağım zaman sana Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 İstanbul da yapacak var mı? İzlemek isterim Bende yapsam diyorum ama rutus yapılmasi ve çizikleri gidermek gerekiyor sanıyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 (düzenlendi) Bugün ş.... biri sağ arka kapıya anahtarla dalmış baktımki çizik var, önce leke sandım, ama sonradan silince baktım iş öyle değil, zr53 sayesinde boyaya inememiş sadece zr53 ü çizip hafiften verniğe dayanmış, bir kat zr53 çektimmi cillop olur, bu sayede ne kadar sağlam olduğuda belli olmuş oldu, öyle bariz abanmadan çizilmiyor, çizilirsede kaplama çiziliyor boya değil, kısaca bu ZR53 über, test edildi onaylandı 21 Nisan 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 Geçmiş olsun ali abi, zr53 ün tabakasını çıplak gözle görebiliyor musun? Sereften yoksun canlının derine inememesi sevindirici. Normalde boya kadar bi tabaka yapması efsane olur, sektorde marka kalmaz, boya bile 100 mikron çıkarken. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 Bugün ş.... biri sağ arka kapıya anahtarla dalmış baktımki çizik var, önce leke sandım, ama sonradan silince baktım iş öyle değil, zr53 sayesinde boyaya inememiş sadece zr53 ü çizip hafiften verniğe dayanmış, bir kat zr53 çektimmi cillop olur, bu sayede ne kadar sağlam olduğuda belli olmuş oldu, öyle bariz abanmadan çizilmiyor, çizilirsede kaplama çiziliyor boya değil, kısaca bu ZR53 über, test edildi onaylandı Geçmiş olsun abi.benim merak ettiğim bu ürün zamanla asindiginda harita gibi bir yüzey kalmış olmaz mi.yani bazı yerlerde kalır bazılarında asnmis olursa. Güneş yanigi olan arabalarda oluyor ya. Öyle bir görüntü çıkmaz mi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 (düzenlendi) Aşınma olmuyor, sürekli cilalı şampuan ve arada hydrax kullandığımdan zr eskimiyor bile, harita gibi bir görünüm asla yok, çözülmeye gelince, elbette bariz uğraşıp cizeyim dersen hiçbirşey dayanmaz fakat bu yandan geçerken hafiften anahtarı dayayıp çizme şeklinde olunca vernige fazla zarar veremiyor, elbette çok kalın bir tabaka degil ama baya sert, hafif yüklenme ile olan çiziklerden koruyor, zarar goren kısim beyazimsi oluyor, oradan anlıyorsun, vernik cizigi farklıdır, benim durumda cizigin derine inmesine engel olmuş demekki ahtari yan dayadi mahlukat ve fazla abanmadi, çizik çok az tırnağa geliyor yani vernige girmiş ama kesinlikle vernigin altına inememis direk üstüne wax attım görünmez oldu, tırnağa çok az geliyor ama tırnağa gelen kısım çok ince sanki toplu iğne ile cizseniz nasıl ince bir çizgi olur öyle, yani zr görevini yapmış, hafif surtmelerde koruyor demekki, ben zaten kalın sürdüm, 50cc ile adamlar focusa yapiyorlar ve madde artıyor bende nerdeyse bitti gibiydi, bol attım hatta kaput tavan ve kapı alt kısımlara 2 kat atmıştım, buda etkili sanirim, bir ara arabaya tekrar yeniden zr uygulayacagim, bunsuz koruma dusunemiyorum resmen 21 Nisan 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 Aracımda her gün yeni bir taş izi oluyor. Bu gidişle 1 seneye boyadan eser kalmayacak. Dediklerinize göre sıçrayan taşlara karşıda koruma sağlar doğrumudur Ali hocam. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 Aracımda her gün yeni bir taş izi oluyor. Bu gidişle 1 seneye boyadan eser kalmayacak. Dediklerinize göre sıçrayan taşlara karşıda koruma sağlar doğrumudur Ali hocam.Taş başka, ona dayanacak şey yok, kaput filmi de hikaye.... Yorum bağlantısı
Okan Tansel 22 Nisan 2015 Paylaş 22 Nisan 2015 Abi geçmiş olsun o şerafettini bir yakarsan ikide benim için salla deyusa 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 (düzenlendi) Bir yakalarsam ZR artık elzem oldu, bu arada şunuda yazayım, ZR tabakasını gözle göremezsiniz, ancak eğer bir şey sürter yada çizerse sanki arabayı şeffaf balmumu ile kaplıymış gibi düşünün, bu tabaka çizilirse ne olur, hafif beyazımsı bir iz bırakır, bunu görüyorsunuz, yani streç film kaplıymışta bu filmi çizmiş gibi oluyor, ama çok sert bir madde harbiden, mesela pastayla abandığımda bu tabakada dikatli bakınca görünen kılcal çizikler oluyor. Zr uygulanmış araca pasta yaparsanız bu tabaka çirkin oluyor,önce yüzeyde pastayı sürdüğünüz şekilde kılcal çizikler oluyor, hafif sürtünme izi gibi, sonra devam eder abanırsanız (baya abanmak lazım) soymaya başlıyorsunuz, soymak baya zor, soyulan bölge dikkatlice bakınca belli oluyor sanki vernik atması gibi düşünün, ama vernik tabakası kadar kalın eğil elbet fakat gözle farkedilecek kadarda kalın, zaten çok zorlamadan yapılan çiziklerden korumasıda bu kalın ve sert oluşundan oluyor, fakat tamiride o derece kolay. Zarar gören bölgeyi alkol ile silin ve tekrar zr uygulayın, eski haline anında dönüyor, kat falan olmuyor, ancak çizik derinse önce yüzey düzeltilmeli, yüzey düzleştikten sonra (tabii astara kadar çizik değil, vernik çiziğinde, yoksa önce rötuş gerek) zr sürdünüzmü o bölgeyi bir daha zor bulursunuz, yakında şantiyeye gideceğim, gidince şöyle sakin kafayla komple bir kat daha zr çekeceğim, taş gibi olsun 23 Nisan 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Bugün ş.... biri sağ arka kapıya anahtarla dalmış baktımki çizik var, önce leke sandım, ama sonradan silince baktım iş öyle değil, zr53 sayesinde boyaya inememiş sadece zr53 ü çizip hafiften verniğe dayanmış, bir kat zr53 çektimmi cillop olur, bu sayede ne kadar sağlam olduğuda belli olmuş oldu, öyle bariz abanmadan çizilmiyor, çizilirsede kaplama çiziliyor boya değil, kısaca bu ZR53 über, test edildi onaylandı Geçmiş olsun abi . kansız şerefsizler ne istiyolarsa bi de şu mal gibi kapı açmıyolarmı yan yana park etmişken delleniyom ona da 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Geçmiş olsun abi . kansız şerefsizler ne istiyolarsa bi de şu mal gibi kapı açmıyolarmı yan yana park etmişken delleniyom ona daHiç sorma, park ederken kırk takla atıp yer arıyoruz vallahi, özelliklede kadınlar çok fena, acıma yok birde kızınca saf saf bakmiyorlarmi, sanki ne var yani der gibi .... Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 ZR yi uygulamadan önce pasta cila ile aracı kılcallardan kurtarıp parlatmak mı lazım? Benim siyah balina yaza parlak ve canlı girsin istiyorum. Ne yapmalıyım? Sanırım şöyle olacak. Yıkama+kil+pasta+pril ile yıkama+kupkuru araba+zr 53+ hydrax Pasta dan sonra cila yapmayın.zr tutmayabilir. Gerçi kıt bilgilerimle söylüyorum ama tüm konuyu okuduğum için yorum yapıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Sağolun Cüneyt bey. Ben şu ana kadar money talks durumunda olduğumdan olaya cahil kaldım. Aracı bırakıp, parasını verip, hazır parlatılmış olarak almanın yan etkileri Özellikle siyah araç için, doğru uygulama sırası ve ürün tavsiyelerine açığım. Yok mu forumda cayır cayır parlayan siyah s-max fotoları görmek isteyen? Abi benim araba da siyah.Burada bir tanıdığa verdim pasta cila için.Eskisinden hiçbir farkı olmadan geri verdi.Üstüne de para verdim(200 tl).Yıkamacı daha az parayla daha çok parlatırdı. Ben de iş başa düştü dedim.Konuyu tamamen okudum.Kısmetse kendim yapacağım.Ama önce polisajlı bir yerde pasta attırmam lazım. Parlayan bir balina görmek keyifli olur. Kendiniz mi yapacaksınız. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Abi benim araba da siyah.Burada bir tanıdığa verdim pasta cila için.Eskisinden hiçbir farkı olmadan geri verdi.Üstüne de para verdim(200 tl).Yıkamacı daha az parayla daha çok parlatırdı. Ben de iş başa düştü dedim.Konuyu tamamen okudum.Kısmetse kendim yapacağım.Ama önce polisajlı bir yerde pasta attırmam lazım. Parlayan bir balina görmek keyifli olur. Kendiniz mi yapacaksınız. Aşamaları daha tam kavrayamadığımdan hangisini kendim yapmalıyım hangisini ustaya yaptırmalıyım bir fikrim yok Ben pazartesi yaptirdim. Boyanizda ciddi bir problem yoksa hare giderici ince pasta (makine ile) yaptirip ustune kaliteli bir cila ustune de zr53 yapabilirsiniz. Bauhaus ta polisaj makinesi kiralama 20 tl. Anlamam derseniz verin profesyonel bir yere. Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Aşamaları daha tam kavrayamadığımdan hangisini kendim yapmalıyım hangisini ustaya yaptırmalıyım bir fikrim yok Malzeme varsa pasta yapmak için olabilir.ama alet ve malzeme yoksa pastayı dışarda yapmak kil ve zr yı de şahsen yapmak en iyisi gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Aşamaları daha tam kavrayamadığımdan hangisini kendim yapmalıyım hangisini ustaya yaptırmalıyım bir fikrim yok Sefa abi öncelikle erdem boya veya detail dükkandan kil alıp kendin yapmalısın. Bir fıs fıs içine biraz ılık su içine çok az oto şampuanı ile birlikte kil uygulaması yapabilirsin. Videoları mevcut. Ardından güvenilir bir ustaya pasta yaptır çizik ve hareler için. Polisaj makinesi kiralamak ile iş bitmiyor çünkü doğru pasta ve doğru ped onun üstüne bir de doğru baskı çok önemli. O yüzden usta önemli. Bu işlemden sonra usta cila falan attıysa tamamen çıkması açısından pril veya fairy ile pastanın yağ kalıntısından kurtulmak için yıkamak gerek. Ardından da izopropil alkol (eczaneden edinebilirsin abi ) eczanede yoksa kili aldığından yerden 500ml yeterli olacaktır. Aracı onunla silip sonrasında da zr53 Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Evet dün bende aracıma zr53 uyguladım. Biraz yavaş çalıştım sanırım 2-2,5 saat arasında sürdü tüm araba. Tüm kutuyu bitirdim (zaten bir kısmı boş gibiydi kutunun :/ ). İlk olarak arabayı yıkattım, ardından, Nano uygulama öncesi fısfısını da almıştım, (sadece alkol var herhalde) önce onunla iyice sildim ve zr53'ü uygulamaya başladım. İlk olarak başladığım yerde, mikro fiberle yeterince yayamadım sanıyorum iki parça fırça sürmüş gibi iz kaldı ama tabi ki çaprazdan ışık tutup bakınca görülebiliyor. Allahtan su temas ettirmediğim için belirgin bir çizik olmadı. Çok zor değil ama kapalı otoparkta yaptım, Ali Bey forumda partiküller damla damla oluyor anlıyorsun mf beze geçmen gerektiği zamanı falan demişti ama ben pek anlayamadım. 20-30 saniye bekleyerek, zamanlamaya göre hareket ettim, elimden geldiğince yaydım, birkaç yerde iz oldu sanırım ama dediğim gibi çok belirgin olmuyor, su izi vs olmadığı sürece. Nasiol'un sitesindeki videoyu baz alarak hareket ettim diyebilirim: http://www.nasiol.com/uygulama-videolari Farlar, trim noktaları, plastik noktalar, jantlar, kapı içleri, motora kadar girdim tüpü bitirdim. 48 saat bekleme süresi olduğu yazıyor, 40 saat civarı bekleyebileceğim. Sonuçların resmini eklerim, ama kayganlık anında yansıdı, kaputun üstünde mikrofiber bezler kayıp düşer hale geldi. Umarım bekleme süresi sonrası izler belirgin hale gelmez ve güzel bir görüntü elde ederim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda üstüne bir de hydrax çekilebilir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 (düzenlendi) Hayırlı olsun, 48 saate pek takılma, bu sure içinde yağmur yada direk su yemesin yeter. 24 Nisan 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Elinize sağlık süper duruyor Herhangi bir hata oldu mu uygularken su ile karşılaştı mı ürün? Yorum bağlantısı
Recommended Posts