Ali Elöver 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 (düzenlendi) Tekrar yeni konu açma gereği duydum, diğer cila konusunun altında kalıp gözden kaçmasın dedim, yaz mevsiminde pasta cila yapacak arkadaşlar için iyi bir ürün tavsiyesi. Kullanım çok kolay ve çabuk, zorlanmadan yapılacak, uğraştırmayan maksimum 2 kat ile süper sonuç veren bir cila. Çok yoğun harelerde bile başarılı oldu, bende bu kadar kolayca polisaj ve pasta olmadan kapanmasını beklemiyordum. Malum geçen gün 2008 Spo'nun pek de bakımsız olmayan, en son 1 sene önce pasta cila ve koruma yapılmış nispeten iyi durumda olan boyasına Farecla Wax Top yapmıştım, sonuçtan çok memnun kaldım ve forumda paylaştım. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259460-farecla-wax-top-high-gloss-son-kat-cila/ Bu arada, cilanın boyası kötü durumda, uzun zamandır pasta cila ve bakım görmemiş hep fırça ile yıkanmış eski model bir arada neler yapabileceğini merak ettim, Altınoluk'da komşulardan yaşlı bir bayanın 1997 model Mazada 626'sını buldum, yer yer güneş yanıkları olan, fırçayla yıkanmaktan hare hare olmuş nerdeyse kamuflaj boyası haline gelmiş arabada deneme yaptım. Boyaya pasta yapmadım, hare giderici kullanmadım, kısacası boya wax için hazırlanmadı, yaptığım uygulama sadece son kat cilanın eseridir. Amatörce aceleyle güneş altında sadece ELLE (polisaj makinası) olmadan toplam 5 dk da yapılan örnek işlem ve kullanılan malzeme: 1 litre Farecla Wax Top 1 adet Solo Tuvalet Kağıdı 0 pasta 0 mikro fiber bez 0 profesyonel yan ürün (cila hariç) Cila öncesi öncesi arabanın hali, kaput ve tavanda güneş yanıkları, çok yoğun hare ve matlık mevcut. Pasta yok, makina yok, ilk kat elle cila sonrası, alan ufak olduğu için 2-3 dakika sürdü İlk katı yeterli bulmadım, boya yepyeni olsun dedim, 1 kat daha yaptım, bu da 1 dk sürdü malum alan küçük Farkı görmek için cila öncesi ilk resim ve cila sonrası son hali. Akşam üstü bir posta da bagaj kapağının sağ alt köşesine uygulama yapiyim de aynı parça üstünde yapılan yer ile yapılmayan yer arasındaki fark belli olsun dedim. Kobay yine aynı araba Kadıncağızın arabası zaten yanıklardan yamalı bohça gibi bir de ben köşeden parlatma yapınca oralar yeni boya atılmış yama yapılmış gibi oldu. Arabadan bir jelatinli dosya aldım, aslında kamufle edip ayıracak bir bant olaydı net tam ortadan daha iyi olurdu ama acele ile bu kadar. Üçgen şeklinde bir alana uyguladım, cilaya başlamadan önceki resimler. Malzeme tuvalet kağıdı Solo ve Farecla Wax Top. KAPORTAYA ISLAK BEZLE SİLİP, KURULAYIP TEMİZLEDİKTEN SONRA CİLA UYGULAMA YAPIYORUM... ARABA KİRLİ DİYEN ARKADAŞLAR DİKKATLİ BAKSINLAR... CİLA YAPACAĞIM ÜÇGEN BÖLGE BİRİNCİ KAT SONRASI CİLA YAPILAN KÖŞEDE VE CİLASIZ BOYANIN DURUMU İKİNCİ KAT SONRASI BOYANIN DURUMU, PASTA YAPILMADI, SADECE WAX. BAŞLARKEN Kİ BOYANIN DURUMU MAKRO İLE 24 Ağustos 2014 tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Bunun başına nano yazıp satmak lazım 3 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 1 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2014 İnanılmaz bir ürün, çünki kolay ve çabuk uygulanıyor ama sonuç harika. Koca kutusu 1 litre 40 lira, en az 10 araba yapar. 3 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Ali abi pes et artık, bal da tuz olmaz su da ateş yanmaz bundan da wax olmaz 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Ali Elöver yazdı: Ürün bu galiba ? http://www.sanalpazar.com/Farecla-Wax-Top-Boya-Koruyucu-Polish-Cila-1-Lt-__isp6893471 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Barış Ünal yazdı: abi nerden kaç tl ye temin edebiliriz evet merakla beklıyorum Barış Ünal yazdı: ilk yıkamada gidermi acaba parlaklığı bunu da merakla bekliyorum Yorum bağlantısı
Soner Alp 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Kaput resmi varmı? Farkı anlamak daha kolay olabilir. Ellerinize sağlık.... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Barış Ünal yazdı: ilk yıkamada gidermi acaba parlaklığı Bu tarz ürünlerden bir şey beklemeyin, yıkama sonrası bir kaç gün mutlu eder sadece Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Spo'da resim sıralaması kötü olduğundan anlayamamıştım ama bu araçta harikalar yaratmış 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 (düzenlendi) Özet= son kat geçici parlaklık ve ıslak görünüm için kısa süreli sadece görüntü veren ucuz ve pratik bir ürün dahasımı? Yok Amatör ellerde hatta bariz çıplak elle yapılan bir uygulama, sağolsun Tırtöver sayesinde ucuz bir makyaj malzemesi daha öğrenmiş olduk Olayı ıslak görünüm, gayette güzel oluyor, buda var tabii. 1 Temmuz 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Bulut 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Aldırcan abi bizede şimdi birer tane firma ile bağlantı varmı.? 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Elinize sağlık gayet güzel olmuş. Bir detailing meraklısı olarak bence de iyi iş çıkartmışsınız. Arkadaşların da merak ettikleri gibi bu işte daha da önemlisi kalıcılık süresi sanırım. Eğer 2 ve daha fazla ay kalıyorsa mükemmel bence... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 otto diye bir komşumuz var, içten yanmalı motor yaptım diodu ben de akşam ona bakacağım işe yarar tabi yaramaz mı, cif i sulandır bir de onunla yap o da yarar bağ bahçede canın sıkılmşı senin mazdayı kaça alırız? 4 Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Abi elin değmişken tamamına yapıvereydin, ne sevinirdi teyze Şaka bir yana, gayet iyi gözüküyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Ayhan Asil yazdı: Nereden temin edilebilir abi... Aha buradan mesela, makyaj malzemeleri nede çok seviliyotmuş yahu http://www.sanalpazar.com/Farecla-Wax-Top-Boya-Koruyucu-Polish-Cila-1-Lt-__isp6893471 Mert Gülkokan yazdı: Ali abi sen tozlu yüzeye direk ürünü mü uyguladın ? eğer öyleyse waxın etkisi bitince yüzey daha da çizik olacak komşu kapıya dayanır o zaman Daha öncede yazdımya Mert, yüzey temizliği hak götüre zımpara etkisi maksimum düzeyde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 4-5 yıldır sanayide görmüyorduk bu markayı yeniden ithal ediliyor herhalde 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Şu tür konuları görünce hep cebe sarıyor koşarak çıkmam lazım bu konudan eline sağlık abi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Abi birtek o parçayı yapıp bırakmadın değil mi? Yorum bağlantısı
Ali Elöver 1 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2014 Barış Ünal yazdı: abi nerden kaç tl ye temin edebiliriz Barış Bey, boyacım ile beraber aldık Ümraniye küçük sanayinden. Boytem diye firma, bütün boya atölyeleri bunu kullanıyormuş, pasta olarak da aynı markanın G3 modelini. 40 liraydı benim boyacı kendine diye biraz daha ucuz aldı, 4 tane birden aldı çok gidiyormuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts