Ali Elöver 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 (düzenlendi) Clk'yı İlteber Yaman sayesinde güzel bir Meguiar's hare giderme cila operasyonu yağıldıktan sonra belli aralıkla elle parlatıcı koruyucu son kat cila atıp boyasının pırıl pırıl kalması için amatörce makinasız uygulanan fakat kalite olarak profesyonel bir cila arayışına girdim.Boytem isimli sanayi de özellikle boya atölyelerine oto kuaförlere meguiars 3M vs gibi kaliteli ürün satan dükkana gittim. Amacım merter servisinden memnun kaldığım meguiars ürünü alıp uygulamaktı.Boytemdeki satıcı abi sana 3M veya Farecla verelim, hem kolay uygularsın hem de memnun kalırsın dedi. 1 litrelik parlatıcı ve hafif hareleri giderici özelliği olan iki ürün arasından 40 lira fiyatı olan Farecla wax top high gloss u seçtim, 3M 15 lira daha pahalı ama biraz daha iyiymiş sözde.Neyse aldım cilayı malum Clk yeni cilalı onu kurcalamadım biraz matlaşsın sonra denerim diye 1 yıldır pasta cila yüzü görmeyen Spo'ya Altınoluk da sıcağın altında giriştim.2,5 saat sürmedi koca arabayı bitirmem, ürün krem gibi ve hava sıcak olmasına rağmen çbs gibi hamurlaşıp kaportaya minik minik yapışmıyor.Uygulaması çok kolay, bastırmadan fazla uğraşmadan hemen parlatıyor boyayı. Harelerde baya azaldı ve siyah renk kendine geldi pırıl pırıl oldu boyası.İngiliz firması ve üretimi ürün, ben memnun kaldım. İlk fırsatta İlteber'in başkanlığında toplu cila günü belirleyip diğer ürünler ile mukayese edip son kararı veririz Resim sırası karman çorman, cila öncesi sonrası karıştı cepten resim yüklerlen 30 Haziran 2014 tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Tırt aypon da her yerden yansımış Maşallah siyah araba cila yiyince ayna oluyor. Eline sağlık abi Bu markayı hep kaportacilarda görüyordum ben de profesyonel ürün olduğu belli Yorum bağlantısı
Ali Elöver 29 Haziran 2014 Yazar Paylaş 29 Haziran 2014 Ozan Altundal yazdı: Tırt aypon da her yerden yansımış Maşallah siyah araba cila yiyince ayna oluyor. Eline sağlık abi Bu markayı hep kaportacilarda görüyordum ben de profesyonel ürün olduğu belli Yansır aypon bir yıldızdır. Saolasın, kaportacı dan ziyade boyacılar kullanıyor malum bu sacı düzeltmez çekiç yerine geçmez kutusu yumuşak Evet sanayi işiymiş, kolay ve çabuk uygulanıyor, en önemlisi bakalım ne kadar dayanacak, 1-2 ay 3 ay ? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 (düzenlendi) Cok guzel olmus. Hatta asagidaki ornekteki gibi avatar fotografi olacak bir pozu yansitacak kadar net parlaklik saglamis:) Saygilarimla. 29 Haziran 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Ali Elöver yazdı: Yansır aypon bir yıldızdır. Saolasın, kaportacı dan ziyade boyacılar kullanıyor malum bu sacı düzeltmez çekiç yerine geçmez kutusu yumuşak Evet sanayi işiymiş, kolay ve çabuk uygulanıyor, en önemlisi bakalım ne kadar dayanacak, 1-2 ay 3 ay ? Kaporta/Boyaci demek istemistim abi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 üstüne nxt2 yapalım, farkı daha rahat gör. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Nxt var iken böyle sanayi işi dandik ürünlere neden girersin abi hayret ya usa yı yeniden keşfetmeye ne gerek var Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 (düzenlendi) Hale bak, bulaşık deterjanımı o kullandığın falçatamı ne o öyle, kandırmışlar seni, kazık atmışlar, eh be Tırtöver, neyse jipçiğede anca bu giderdi zaten, sanayi işi göz boyama bu yahu, resimlerde tırt, ayponun çektiği nede belli oluyor, hele şu poza bak hele, breh breh hele wax (değilya neyse)sürmeye bak, kirli ellerinlemi dokundun wax mı yaptın, bune rezalet Dalgalı pütürlü kaputun var, eğik büğük çıkmışın resimde, saç başta dağılmış, bu işlerden anlamadığın nede belli, hele saçlara bak, uykudan mı kalkıp giriştin jipçiğe be adam Jantlar nasıl 13" mü lastik yanağı jant kadar neredeyse bu ney kardeşim Dur ben geleyimde adam gibi birşeyler yapalım şu senin tırt cipe, deterjanla tırt şeylerle bozucaksın tırt boyasını Bu pozda süper, işini bitirmiş, üstün boya korumasını tamamlamış adam edası ile çekilmiş bir poz, boyadaki beyaz şeylerde ne? Haa sedefli boya sanırım, übermiş 29 Haziran 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Süha Demirtaş yazdı: Nxt var iken böyle sanayi işi dandik ürünlere neden girersin abi hayret ya usa yı yeniden keşfetmeye ne gerek var su cibi tercih etmiş müşteri kitlesine bu kadar yüklenilmez ki Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Ali Cihangiroğlu yazdı: Hale bak, bulaşık deterjanımı o kullandığın falçataı ne o öyle, kandırmışlar seni, kazık atmışlar, eh be Tırtöver, neyse jipçiğede anca bu giderdi zaten, sanayi işi göz boyama bu yahu, resimlerde tırt, ayponun çektiği nede belli oluyor, hele şu poza bak hele, breh breh Dalgalı pütürlü kaputun var, eğik büğük çıkmışın resimde, saç başta dağılmış, bu işlerden anlamadığın nede belli, hele saçlara bak, uykudan mı kalkıp giriştin jipçiğe be adam Jantlar nasıl 13" mü lastik yanağı jant kadar neredeyse bu ney kardeşim Dur ben geleyimde adam gibi birşeyler yapalım şu senin tırt cipe, deterjanla tırt şeylerle bozucaksın tırt boyasını Özel formülümüzü açık etme ha aman Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Çağlar Bayur yazdı: su cibi tercih etmiş müşteri kitlesine bu kadar yüklenilmez ki Kro ve x5 deniyor değil mi abi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Abi bu taraflara gel de sana Autoglym SRp hediye edim, uğraşma böyle 3. Dünya ülkesi mamülleriyle Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Mert Yeldan yazdı: Özel formülümüzü açık etme ha aman Edermiiym hiç Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Ali Cihangiroğlu yazdı: Edermiiym hiç Hadi bitir de şu işi forum detaycılık görsün 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Mert Yeldan yazdı: Abi bu taraflara gel de sana Autoglym SRp hediye edim, uğraşma böyle 3. Dünya ülkesi mamülleriyle 3. dünya Gideceğim birkaç güne, Allah rızası için bir el atayım baride böyle gezmesin, SRP falan dolu bagajım, ama ne bilecek Tırtöver, polisaj mak. ıda alayımda dalayım şuna, ele güne madara olmasın bizim oralarda 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Güzel kareler olmuş sonuçta ve bir emek verilmiş tebrikler Ali, ürün hakkında bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum ama dayanma süresi hakkında bilgi verirsen seviniriz Mert Yeldan yazdı: Abi bu taraflara gel de sana Autoglym SRp hediye edim, uğraşma böyle 3. Dünya ülkesi mamülleriyle Sen bana o üründen hediye et, bende sana şalgam gönderem olmamı ? ( Sen şimdi Adana şalgamı diyeceksin ben de sana Ali Göde'den gönderirim olur mu ? ) 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Ellerine sağlık abi,çok güzel olmuş.. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Ellerine sağlık Ali Abim. Gayet başarılı olmuş.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Neyse, bende eline sağlık diyim, nede olsa emek vermiş 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Amatör olarak uygulabilirliği çok üst düzey bir cila. Kısa bir denememiz oldu. Yapısı ile toz haline dönmeyip, özellikle ara yerlerde beyaz kalıntı bırakmaması çok iyi.. Ali abiminde dediği gibi, yakın zamanda bir cila gününde performansına bakacağız. Ama bence en iyi parlaklığı veren değilde en uzun ömürlü ciladır gözümde ve en az toz tutan ciladır. Dayanımınada bir bak Ali Abicim. Kaç yıkama sonunda etkisini kaybedecek. Nxt evet güzel ciladır harika parlaklık verir ama inanılmaz toz toplar ve etkisi kısa sürelidir. Burada kendi yapmış olduğum amatör uygulamalardır. Tabi ki bu seviyeye yaklaşmak için, boya yüzeyinin çok iyi hazırlanması gerekiyor.. Sadece cila ile olacak işler değil. Hani derler ya üstüne cila atalım diye heh işte o bundan dolayı çıkmış bir söz 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Güzel olmuş abi eline sağlık. Göksel'in söylediklerine de katılıyorum... 1 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 30 Haziran 2014 Yazar Paylaş 30 Haziran 2014 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: üstüne nxt2 yapalım, farkı daha rahat gör.Ömürsüzmüş, onun yerine yıkama sonrası Sonax hızlı cila al sık dedi bir bilen... Süha Demirtaş yazdı: Nxt var iken böyle sanayi işi dandik ürünlere neden girersin abi hayret ya usa yı yeniden keşfetmeye ne gerek var Çakmaktaş dandik olan senin araban...Nxt yi sor bakalım bilenlere, adını ezberlemişsin bıkbık başka laf yoh. İngiliz malı bu da, sen git önce boyası pul pul soyulan ön tamponunu boyat Çağlar Bayur yazdı: su cibi tercih etmiş müşteri kitlesine bu kadar yüklenilmez ki76 model Silika sahibi vesile ile böyle yorum yapmazsa kork o ciladan. Ali Cihangiroğlu yazdı: Hale bak, bulaşık deterjanımı o kullandığın falçatamı ne o öyle, kandırmışlar seni, kazık atmışlar, eh be Tırtöver, neyse jipçiğede anca bu giderdi zaten, sanayi işi göz boyama bu yahu, resimlerde tırt, ayponun çektiği nede belli oluyor, hele şu poza bak hele, breh breh hele wax (değilya neyse)sürmeye bak, kirli ellerinlemi dokundun wax mı yaptın, bune rezalet Dalgalı pütürlü kaputun var, eğik büğük çıkmışın resimde, saç başta dağılmış, bu işlerden anlamadığın nede belli, hele saçlara bak, uykudan mı kalkıp giriştin jipçiğe be adam Jantlar nasıl 13" mü lastik yanağı jant kadar neredeyse bu ney kardeşim Dur ben geleyimde adam gibi birşeyler yapalım şu senin tırt cipe, deterjanla tırt şeylerle bozucaksın tırt boyasını Gel de bu wax ı senin 68 bg lik pancar motoruna yağ kapağını açıp boca ediyim boğayım o geberik fort zort beygirlerini.Geldiğinde sana çay ısmarliyim, sülfürik asidli çok leziz bi iç sonrası über olacak senin için Direkt Android cennetine... Süha Demirtaş yazdı: Kro ve x5 deniyor değil mi abi O kadar tokat atarsam fiat ile bu garip Çakmaktaş a işte böyle olur, tamam üzülme kapandı o devir bitti yenildiğin 10 araba fark yediğin günler Mert Yeldan yazdı: Abi bu taraflara gel de sana Autoglym SRp hediye edim, uğraşma böyle 3. Dünya ülkesi mamülleriyle Hitler Mert, sen o srp den az biraz da aygaz tahrikli motoruna koy da sübablar eline gelmesin tez vakitte.Olum senin araba şohben mi ki ona aygaz tüp bağlıyorsun ? Benzin koy benzin tüpçü seni. Mert Yeldan yazdı: Hadi bitir de şu işi forum detaycılık görsünArabası boyana boyana pırıl pırıl zaten. Ne gerek var cilaya sıfır boya vernik atılıyor 2-3 ayda bir direklere toslamaktan Ali Cihangiroğlu yazdı: 3. dünya Gideceğim birkaç güne, Allah rızası için bir el atayım baride böyle gezmesin, SRP falan dolu bagajım, ama ne bilecek Tırtöver, polisaj mak. ıda alayımda dalayım şuna, ele güne madara olmasın bizim oralarda Evet ingiltere 3. Dünya, bravo size cicişler.Polisajın ile kendi verniğini yak, benim arabam kıymetli... 30 Haziran 2014 tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 30 Haziran 2014 Yazar Paylaş 30 Haziran 2014 Beğenen arkadaşlara teşekkür ederim Köstek olup laf sokuşturan 4 kafadara tek tek hesabını soracağım. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 30 Haziran 2014 Yazar Paylaş 30 Haziran 2014 Heh işte böyle bilenler, anlayanlar konuşsun Mercedes e yapılan Meguiars işlemi için tekrar teşekkürler İlteber. Evet Nxt bazı illüminaticilerin savunduğu kadar da iyi değilmiş. Toz problemi ve dayanım konusuna deneyiminle açıklık getirdiğin için teşekkürler. İ.Göksel Yaman yazdı: Amatör olarak uygulabilirliği çok üst düzey bir cila. Kısa bir denememiz oldu. Yapısı ile toz haline dönmeyip, özellikle ara yerlerde beyaz kalıntı bırakmaması çok iyi.. Ali abiminde dediği gibi, yakın zamanda bir cila gününde performansına bakacağız. Ama bence en iyi parlaklığı veren değilde en uzun ömürlü ciladır gözümde ve en az toz tutan ciladır. Dayanımınada bir bak Ali Abicim. Kaç yıkama sonunda etkisini kaybedecek. Nxt evet güzel ciladır harika parlaklık verir ama inanılmaz toz toplar ve etkisi kısa sürelidir. Burada kendi yapmış olduğum amatör uygulamalardır. Tabi ki bu seviyeye yaklaşmak için, boya yüzeyinin çok iyi hazırlanması gerekiyor.. Sadece cila ile olacak işler değil. Hani derler ya üstüne cila atalım diye heh işte o bundan dolayı çıkmış bir söz Bakalım dayanım ne olacak, sitesi iddalı konuşmuş ama bunun yarısına bile razıyım, uygulaması kolay çünkü. Bu sitesi, dediklerine göre 3 ay a kadar mükemmel dayanım var. http://www.farecla.com/automotive/compounding-systems/wax-top-liquid-wax-polish Bu da ne kadar kolay uygulandığının videosu Yorum bağlantısı
Recommended Posts