İçeriğe Yönlendir

2008 Focus Ses Yalıtımı

Cihan Göllü

Recommended Posts

Ahmet Akgül

Söktüğüm her şeyi bir yerde takılıp zorlandığında kıran bir insan olarak asla cesaret edemeyeceğim ama felaket gaza geldiğim bir çalışma olmuş tebrik ediyorum bu işi kampanya vs bişey yapsalar da topluca yaptırsak parasıyla diye geçirdim içimden zira uzun yolda ciddi anlamda moralim bozuluyor yol sesi vs nedenlerden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cihan Göllü

Söktüğüm her şeyi bir yerde takılıp zorlandığında kıran bir insan olarak asla cesaret edemeyeceğim ama felaket gaza geldiğim bir çalışma olmuş tebrik ediyorum bu işi kampanya vs bişey yapsalar da topluca yaptırsak parasıyla diye geçirdim içimden zira uzun yolda ciddi anlamda moralim bozuluyor yol sesi vs nedenlerden

Aslında çok da zahmetli değil. Ford genelde basit ama sağlam tırnaklar ya da klipsler kullanıyor. Bu bizim için büyük avantaj:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Aslında çok da zahmetli değil. Ford genelde basit ama sağlam tırnaklar ya da klipsler kullanıyor. Bu bizim için büyük avantaj:)

Ben arka koltuklardan itibaren sökemedim. Koltuk vidalarına resmen tornavidamın gücü yetmedi, klipslere de kıyamadım asılmadım fazla...

Yorum bağlantısı
İbrahim Can
(düzenlendi)

Cok guzel temiz bir is olmus cesaretlendim valla[emoji4]
Birgun bagajdan baslayasim geldi. Eline saglik abi masallah. Emre abi sende foto cekte elimizde done olsun[emoji4]

tarihinde İbrahim Can tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

...

Emre abi sende foto cekte elimizde done olsun[emoji4]

Kardeşim tembellikten mi desem bilemedim elimdeki tek fotoğraf bunlar var.

20150520_142435_zpsmijr99gs.jpg

20150524_153326_zpskecc0y4q.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can
(düzenlendi)

Kardeşim tembellikten mi desem bilemedim elimdeki tek fotoğraf bunlar var.

Tembellik abi bence :biggrin:

Bende önümüzdeki ay ses sistemi yaptırcam, bagaj kabini yapılcak oyuznde bagajı olsun önceden yapim diyorum.Kabin yapıldığında sökemem çünkü. Kaput kabı içlerinide sonrasında peyderpeyi yapmayı planlıyorum.Bir hafta sonu Dayım'ın tamirhaneyi kapatmam lazım :D

tarihinde İbrahim Can tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Cok guzel temiz bir is olmus cesaretlendim valla[emoji4]

Birgun bagajdan baslayasim geldi. Eline saglik abi masallah. Emre abi sende foto cekte elimizde done olsun[emoji4]

Kardeşim sen başla takıldığın yerde yardım ederiz:)

Ellerinize sağlık,herkesin yapacağı bir iş değil bu  :bravo:

Tşk.ler abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Sağol abicim. Başlıcam kısmet olursa bir ara gidip malzemeleri alıcam. :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Tşk.ler abi.

Cihan arka koltukların kenar ve arkalarını nasıl söküyoruz. Plastik bağlantıya alyan anahtarı sokup boş boş çevirmişliğim var :D
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Cihan arka koltukların kenar ve arkalarını nasıl söküyoruz. Plastik bağlantıya alyan anahtarı sokup boş boş çevirmişliğim var :D

O tırnakları tornavida ile sağdan soldan kanırtarak çıkartacaksın. Kırılma şansı düşük sıra sıra diş var. Çıkartırken şekli biraz bozuluyor elinde düzeltirsin. Takarken problem olmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

.....

abi kapı panzotunun altı bu şekilde biliyorsun.Burayı sökmeden bitüself yapılabilir mi o yuzeye yada nasıl birşey yapmalıyım? :unsure2:

Ao6iTDg.jpg?1

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

abi kapı panzotunun altı bu şekilde biliyorsun.Burayı sökmeden bitüself yapılabilir mi o yuzeye yada nasıl birşey yapmalıyım? :unsure2:

Ao6iTDg.jpg?1

Kardeşim ben o sac bölümü de çıkardım ama çıkarmak zahmetli. Kapı kilidi falan sökülüyor. Ön taraftaki kapı açma kolu bile çıkıyor düşün yani:) Sac bölümün arkasında cam mekanizması var onun arasından kapı sacının tam ortasına iki şerit halinde bitüself döşedim. Amaç kapı kapanırken sacdaki titreşimi önlemekti.

Daha sonra senin fotoda gösterdiğin sacın üstüne yarım cm kalınlığındaki yalıtım süngerini bali ile yapıştırdım. Bundaki amacım da hoparlör bas vurdukça tırlama tıslama olmasın daha tok bir müzik sesi için.

Şu an kapı Mondeo kapısı gibi kapanıyor ve en baslı şarkılarda bile titreme yapmıyor:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Kardeşim ben o sac bölümü de çıkardım ama çıkarmak zahmetli. Kapı kilidi falan sökülüyor. Ön taraftaki kapı açma kolu bile çıkıyor düşün yani:) Sac bölümün arkasında cam mekanizması var onun arasından kapı sacının tam ortasına iki şerit halinde bitüself döşedim. Amaç kapı kapanırken sacdaki titreşimi önlemekti.

Daha sonra senin fotoda gösterdiğin sacın üstüne yarım cm kalınlığındaki yalıtım süngerini bali ile yapıştırdım. Bundaki amacım da hoparlör bas vurdukça tırlama tıslama olmasın daha tok bir müzik sesi için.

Şu an kapı Mondeo kapısı gibi kapanıyor ve en baslı şarkılarda bile titreme yapmıyor:)

Sökmek beni aşar abi :)

Ama o saca firexmi yapsam sadece bide kapı panzotu plastiğine yapsam. Yada saca bitüself yapıp kapı plastiği içinemi firex yapsam?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Focusumu ilk aldığımda listeye ilk yazdığım uygulama idi ama zamanla alışmaya başladım eskisi kadar sesli gelmiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü
(düzenlendi)

Sökmek beni aşar abi :)

Ama o saca firexmi yapsam sadece bide kapı panzotu plastiğine yapsam. Yada saca bitüself yapıp kapı plastiği içinemi firex yapsam?

O saca bitüself yapmana gerek yok. Zaten sacı 10 vida ile ve arada conta ile çok güzel sabitlemişler. Çok geniş alan olmadığı için titreşim yapmaz. Ben sacın yüzeyindeki boşlukları dolduracak şekilde tek kat yalıtım süngeri çektim. Pandizot ile sac arasında boşluk kalmadı. Ama pandizot ile sac arasına iyi bak bazı yerler zaten sıfıra sıfır oturuyor oralarda sünger koyarsan kapamakta zorlanırsın. Kısacası şekil şekil sünger kesip yapıştırdım:)

Focusumu ilk aldığımda listeye ilk yazdığım uygulama idi ama zamanla alışmaya başladım eskisi kadar sesli gelmiyor.

Abi ben biraz da uğraş olsun diye yapıyorum. Şu ana kadar ses yalıtımı, kapı içi sub marine led, ışıklı vites topuzu, tampon altı lip, bi xenon adaptif far yaptım. Hepsini kendim yaptım. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye: :))

tarihinde Cihan Göllü tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

O saca bitüself yapmana gerek yok. Zaten sacı 10 vida ile ve arada conta ile çok güzel sabitlemişler. Çok geniş alan olmadığı için titreşim yapmaz. Ben sacın yüzeyindeki boşlukları dolduracak şekilde tek kat yalıtım süngeri çektim. Pandizot ile sac arasında boşluk kalmadı. Ama pandizot ile sac arasına iyi bak bazı yerler zaten sıfıra sıfır oturuyor oralarda sünger koyarsan kapamakta zorlanırsın. Kısacası şekil şekil sünger kesip yapıştırdım:)

10 civatayı söktükten sonra iç saca ulaşmam mümkünmü peki tamamen sökmeden abi? Eğer yapamazsam lokal sünger çekerim yada Ali abini yaptığı gibi sadece panzota yaparım.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Abi ben biraz da uğraş olsun diye yapıyorum. Şu ana kadar ses yalıtımı, kapı içi sub marine led, ışıklı vites topuzu, tampon altı lip, bi xenon adaptif far yaptım. Hepsini kendim yaptım. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye: :))

Yap tabi, işin ilginci bu kadar kapıları dahi yalıtımlı araçtan bu kadar ses nasıl geliyor anlamadım?

Dış dikiz ayna altlarına led yapabilirsin ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Kardeşim 10 civatadan sonra elin oraya girer ama cam kızağının ayarını bozarsan cam kapanmaz. Kendini emniyete alıyor. Ve yukarı çıkıp geri aşağı iniyor. Cam kızağına çok dikkat et

Yap tabi, işin ilginci bu kadar kapıları dahi yalıtımlı araçtan bu kadar ses nasıl geliyor anlamadım?

Dış dikiz ayna altlarına led yapabilirsin ;)

evet abi aynalarla ilgili bir proje var. Murat sağdaş güzel bir şey yapıyor. Ben de yapabilirim ☺️

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Kardeşim 10 civatadan sonra elin oraya girer ama cam kızağının ayarını bozarsan cam kapanmaz. Kendini emniyete alıyor. Ve yukarı çıkıp geri aşağı iniyor. Cam kızağına çok dikkat et

Anladım abi bakalım bi bagaj, kaput, taban yapalımda orasını sonra düşünürüz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre Şimşek

Kısa bir aradan sonra bitüself yaptığım yerlerin üstüne ses kesici sünger uygulamak istiyorum ama hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım, yardım eder misiniz?

Kalınlık arttıkça yalıtım artıyor denmişti. Peki 2cm kalınlık acaba çok mu kalın yapar.

Cihan, halen buralardaysan senin döşediğin malzemenin kalınlığını yazar mısın?

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Cihan Göllü

Kısa bir aradan sonra bitüself yaptığım yerlerin üstüne ses kesici sünger uygulamak istiyorum ama hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım, yardım eder misiniz?

Kalınlık arttıkça yalıtım artıyor denmişti. Peki 2cm kalınlık acaba çok mu kalın yapar.

Cihan, halen buralardaysan senin döşediğin malzemenin kalınlığını yazar mısın?

ben 1 cm'lik sünger kullandım

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu arada fotolar silinmiş galiba. Yeniden yüklüyorum

f7e749f1eccffbb15bdb1b7d7a227f8c.jpgf4a487b4c6b4c9b39c991d9400145238.jpg40022666eb9fad46fe71b0391b4243d0.jpgd8691e42d72aaeade8374f03051847a7.jpga58a9489d871fedaa1599086a671d424.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

kapı içlerine ve direklerin tirimlerinin içlerine de dolgu yapabilirseniz nefis olacak.

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

kapı içlerine ve direklerin tirimlerinin içlerine de dolgu yapabilirseniz nefis olacak.

kapı içleri direkler ayrıca çamurluk içi ve davlumbazlara bile yaptım. Bir tek tavan kaldı[emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

kapı içleri direkler ayrıca çamurluk içi ve davlumbazlara bile yaptım. Bir tek tavan kaldı[emoji23][emoji23]

Ben tavana da yapmıştım, ince ziocam kapladım, hem ses hem ısı çok fark etti hele yazın araba buz gibi oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...