İçeriğe Yönlendir

2008 Focus Ses Yalıtımı

Cihan Göllü

Recommended Posts

Cihan Göllü

Arkadaşlar bu arada fotoğraf çekemedim ancak ön kapı pandizotlarını da söktüm. Kapı sacına içten bitüself uyguladım. Ayrıca pandizotu kapamadan önce sac ile arasındaki boşluklara da yalıtım süngeri döşedim. Kapılar şimdi daha tok bir ses ile kapanıyor. Ancak  pandizotu söktüğünüzde karşınıza bir sac geliyor. Direk olarak kapı sacı gözükmüyor. Bu sacı çıkarmak biraz meşakatli. Kapı kiliti bile sökülüyor. El beceriniz yoksa oralara hiç girişmeyin. Cam ayarı bile bozulabiliyor. 

Ön kapılarda durum böyle. İnşallah ilerleyen zamanlarda arka kapıları da sökeceğim. Böylelikle yalıtım işlemim bitmiş olacak.:)

Yorum bağlantısı

Azmin elinden hicbirsey kurtulmaz denecek turden bir calisma. Kendi aracina deger verip daha iyisini nasil yaparim denilerek harcanan emek cok degerli benim gozumde. Belki de kendim beceremedigim icindir:) Gule gule zevkle kullanin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

harika bir çalışma olmuş.kapıları yaptınızmı? yalıtım yapmayı düşünenler için gerçekten çok iyi olmuş.ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun

Bazen cidden insanın canını sıkıyor şu Focus'larda ki yol sesi.Hele ki uzun yolda... 

Elinize sağlık  :nazar: 

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Doğan

Elinize sağlık, vakit ve mekan olsa ben de gireceğim bu işe, ama cidden fark olacak mı acaba bundan şüpheliyim, motor kaputu ve göğüsün araya ben de yalıtım uyguladım ses te epey değişiklik oldu .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal İneç

abi bu motor kaputu ve göğüsün araya yalıtımı nasıl uyguladın acaba

Yorum bağlantısı
Akif Eren

Gerçekten helal olsun sizi tebrik ediyorum. mükemmel bir çalışmaya imza atmışsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Gerçekten güzel bir çalışma tebrikler. :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Ellerinize sağlık. Gıpta edilecek, örnek bir çalışma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hami Yakın
(düzenlendi)

Araçlardan halı gibi dediğiniz parçalar ses yalıtımı için kullanılan malzemedir. Sacın esnemesini azaltır. Basit ve etkilidir.

tarihinde Hami Yakın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

teşekkurler emeginize sağlık.Focus kullanıcıların parlak fikirlerini beklıyoruz.. :bravo:

Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Toplam malzeme fiyatı ne tuttu ?

+++1+1+

Malzemeler internetten temin edildiyse link alırsak güzel olur.

+11+

+1

+1+1

Yorum bağlantısı
Mehmet Doğan

abi bu motor kaputu ve göğüsün araya yalıtımı nasıl uyguladın acaba

fazla resim yok ama şu şekilde.

8EF4738DDDD024CC41109D689E762C9C.jpg

96648D82D9B5FA6E1140CEA55CF6AD14.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Arkadaşlar uzun süredir foruma giremiyordum.Kusura bakmayın cevap yazamadım. Fiyat konusunda sorular gelmiş. Bitüselfi Koçtaş'dan aldım. 10 cm genişlik ve yanılmıyorsam 10 metre uzunlukta paketi 30 TL civarındaydı. 20 cm genişlik ve 10 metre uzunluk 50 TL civarıydı. Ben 10 cm genişlikte olandan aldım. Köşe ve kıvrımlarda potluk olmaması için. 3 paket bitüself taban için yeterli olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Emre Şimşek

Cihan hocam bunca zaman sonra araçta herhangi bir yan tesiri oldu mu bu uygulamanın.

Az önce 4,5 metrekare btm bitüself aldım 15cm'lik rulolardan. Ben de uygulayacağım ama hani orta konsol falan ses yaptıysa hiç ilişmeyeyim.

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Cihan hocam bunca zaman sonra araçta herhangi bir yan tesiri oldu mu bu uygulamanın.

Az önce 4,5 metrekare btm bitüself aldım 15cm'lik rulolardan. Ben de uygulayacağım ama hani orta konsol falan ses yaptıysa hiç ilişmeyeyim.

yok hayır hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Valla dün bagajı soydum biraz yapayım dedim ama çok yavaş ilerledim. 3 saat kadar çalıştıktan sonra bagajın dörtte biri anca bitmişti. Mecbur topladım haftasonu devam edeceğim kısmetse...

Bu arka koltuğun kenarındaki plastikleri sökemedim. Plastik bağlantıları kırabilirim diye korktum şimdilik vazgeçtüm o bölgeden. Lakin cam filmi yapılırken hazır kapı içleri sökülecek ve ben orada olacağım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...