Cihan Göllü 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Arkadaşlar özellikle uzun yolda kalitesiz asfaltta aracın fazla yol sesi alması nedeniyle ses yalıtımı işine giriştim. Basit bir kaç dokunuşla fark edilir sonuç aldım:) Kullanılan malzemeler: 3 kutu kadar bitüself. 5-6 metrekare yalıtım süngeri. 2 metrekare kadar sudan etkilenmeyen halıfleks. 1-)İlk önce davlumbazları söktüm. Lastiklere bakan tarafına sudan etkilenmeyen halıfleks döşedim. Bundaki amaç sudan geçtiğimde aracın içinde duş alıyormuşcasına oluşan sesi kesmekti. Ayrıca seken taşların tak tuk sesleri kayboldu:) Davlumbazın sökülmüş hali: Davlumbazın halıfleks uygulanmış hali 2-)Davlumbazları sökmüşken iç tarafta kalan boşlukları bitüself ile kapladım. Çamurluğun iç tarafına bitüself çektim. Ayıca çamurluğun ön panelle birleştiği alanda büyük boşluk vardı. Yani ön kapı menteşelere yakın yere kadar yalıtım süngeri ve bitüself çektim. Yol sesi ve uğultuyu baya bir azalttı. 3-)Son olarak da aracın koltuklarını ve orta konsolunu söktüm.Zemine ve yan direklere önce bitüself sonra yalıtım süngeri uyguladım. Yalıtım anlamında en büyük etkiyi bu gösterdi. Zemindeki geniş metal yüzeyler bozuk yollarda titrediğinden sesin asıl kaynağı buymuş demek ki. Koltuklar çok basit bir şekilde sökülüyor. Daha sonra Orta konsolu gevşetip altındaki halı fleksi aldım. Halıfleksin altında keçe var ancak metal yüzeyler boş. Sadece bir kaç yerde havlu gibi bir malzeme yapıştırılmış. Fotolarda da görülüyor. Arka koltuk altında ve muhtelif yerlerde parça parça beyaz havlu gibi bir malzeme. Acaba her araçta var mı? Tabi bu parçanın o yüzeyler için yetersiz olduğu açık. Bütün yüzeyi bitüself ile kapladım. Daha sonra üstüne 1 cmlik yalıtım süngeri geçtim. Daha sonra aracın döşemesini yerleştirip. koltukları monte ettim. Sonuç olarak ses olayı kesinlikle çok farketti. Artık sadece motor sesini duyuyorum o da tok bir şekilde geldiği için bir sıkıntı yok:)Bu işler için 120 lira harcadım. Elinizden geliyorsa yapmakta fayda var.Umarım faydalı olmuştur:) 19 Yorum bağlantısı
Fatih Taktak 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 çok faydalı bir çalışma.eline sağlık. Yorum bağlantısı
Recep Güney 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 elinize emeğinize sağlık.kullandığınız malzemeler kalınlık yapıp söktüğünüz malzemelerin geri oturmasına engel oldu mu? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Maşallah Çok iyi olmuş.Bu kadar şeyi sökmek bile cesaret ister benim için Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 o havlu gibi ama sert malzeme benim bagajda da var. yalıtım şart, geçen kafayı yiyordum resmen zarıldıyor araba bozuk yolda Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Cihan ellerine sağlık. Kafaya koydun mu yapıyorsun. Çok güzel olmuş. Tebrik ederim Maşallah Çok iyi olmuş.Bu kadar şeyi sökmek bile cesaret ister benim için Sen Cihan'ı tanısan, bu senin için basit iş derdin Yorum bağlantısı
Cihan Göllü 29 Haziran 2014 Yazar Paylaş 29 Haziran 2014 Arkadaşlar çok teşekkürler. Ford genel olarak sökme takma anlamında basit ve mantıklı bir araba. Fransız arabaları gibi parçalar birbirine bağımlı değil. Sökmek istediğiniz parçayı kolaylıkla alabilirsiniz. Bu arada her anın fotosunu çekemedim ama yan direkler ve arka emniyet kemeri çevresini de yalıtım süngeri ile doldurdum. Çatırtılar kesildi:) Cihan ellerine sağlık. Kafaya koydun mu yapıyorsun. Çok güzel olmuş. Tebrik ederim Sen Cihan'ı tanısan, bu senin için basit iş derdin Kankim sağolasın. Bana diyorsun da asıl bu işlerde beni gaza getiren sen oluyordun. Aynı şehirde olunca fena oluyordu:) 1 Yorum bağlantısı
Raşit Köksal 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 maaşallah. helal olsun diyorum çok güzel olmuş 1 Yorum bağlantısı
Mustafa_Şahin 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Uygulamadan sonra aracin orjinal halilari sikinti cikardimi yerlesmede sorun oldumu yani potluk gibi gibi tsk. Elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Güzel olmuş elinize sağlık. Bende bugün bütün koltuklari söktüm halı yıkama makinası ile yikadim. Yalnız arka taraftaki yaslanma kısımını sökemedim. Orası nasıl sökülüyor. 1 Yorum bağlantısı
Cihan Göllü 29 Haziran 2014 Yazar Paylaş 29 Haziran 2014 Uygulamadan sonra aracin orjinal halilari sikinti cikardimi yerlesmede sorun oldumu yani potluk gibi gibi tsk. Elinize sağlık. Beni de en çok o konu düşündürüyordu. Ancak hiç bir sıkıntı olmadı. Tam zemini kaplayabiliyorsunuz. Güzel olmuş elinize sağlık. Bende bugün bütün koltuklari söktüm halı yıkama makinası ile yikadim. Yalnız arka taraftaki yaslanma kısımını sökemedim. Orası nasıl sökülüyor. Yaslanma kısmını ben de sökmedim hiç.Bakmak lazım.Müsait olunca bakayım bir:) Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Elinize sağlık çok güzel bi çalışma olmuş Bu aralar planladığım ama yoğunluktan dolayı yapamadığım bi çalışmaydı Çok güzel bi referans oldu benim için. Teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Barslan 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Ellerinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş iyi referans oldu Hocam peki yalıtım malzemelerini yerlestirdikten sonra orjinal halifleksi Monta ettiginizde tam yerine oturdumu yani bazı kisimlarda şişkinlik olustumu yada halının oturmadigi kısımlar oldumu tskler 1 Yorum bağlantısı
Serkan Önder 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Elinize sağlık,gayet başarılı ve güzel bir uygulama,olmuş.Keyif ile binin. 1 Yorum bağlantısı
Onur Doğan 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Fevkalade.. Birçok kişi için rehber niteliğinde bir calisma . 1 Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Güzel olmuş, güle güle kullanın. Benim araç hb olduğu için arka taraftan çok fazla lastik sesi geliyor. Özellikle arka tarafa böyle bir uygulama yapmam lazım. 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Elinize sağlık..Birde şu Ford yetkilileri bu uğraşları görüpte daha sessiz araç üretme gayretinde olsa 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Harika bir çalışma. Mükemmel sonuç.. Elinize sağlık.. Yorum bağlantısı
Cihan Göllü 2 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2014 Ellerinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş iyi referans oldu Hocam peki yalıtım malzemelerini yerlestirdikten sonra orjinal halifleksi Monta ettiginizde tam yerine oturdumu yani bazı kisimlarda şişkinlik olustumu yada halının oturmadigi kısımlar oldumu tskler Hocam hiç bir sıkıntı olmadı. Tabi ses yalıtım malzemesini kenardaki pimlere kadar getirmedim.Zemini komple kaplayınca hiç bir sıkıntı olmadı. Halı fleksin altında yetrrli boşluk var. Elinizi sağlık mükemmel bi çalışma olmuş.Özellikle arka taraftan çok uğultu geliyor davulumbaz ve çamurluk içlerine uyguladığınız işlemleri biraberi uygulauacağım.Koltukları sökmeyi aklım kesmiyor Çok teşekkürler. Davlumbazları kapladıktan sonra özellikle yağmurlu havalarda su sesini duymamak çok güzel oluyor. Bence koltukları sökmekten çekinmeyin çok kolay çünkü Elinize sağlık..Birde şu Ford yetkilileri bu uğraşları görüpte daha sessiz araç üretme gayretinde olsa teşekkürler. Aynen şu yalıtımı yapmak çok mu zor? Forda hiç yakışmıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts