İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Yağı Ayağımın Altına Boşalıyor :)

Furkan Cihangir

Recommended Posts

Furkan Cihangir

Merhaba forumdaşlar. focus 2001 ambiante aracımı 2 aydır hiç binmedim. dün bindim fren boşalmış borunun biri yağ kaçırıyordu. yetmezmiş gibi direksiyon taş gibi olmus birsürü ses cıkartıyor. baktım yagı bitmiş. iki kere doldurdum hepsini içti ama yere bişey dökülmedi. meger yag gaz pedalının oradan aracın içine akıyormus. pazar günü oto tamircide yok, daha önce direksiyon kutusunu keçesini değiştirdim. yine çok masraf cıkarmı böyle kullanmamın mahsuru nedir ? 

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Fren işi önemli. Bence kesinlikle aracını kullanma. Aracını servise veya iyi bir ustaya götür. Gerekirse çekici ile taşıttır.

Yorum bağlantısı
Furkan Cihangir

Fren işi önemli. Bence kesinlikle aracını kullanma. Aracını servise veya iyi bir ustaya götür. Gerekirse çekici ile taşıttır.

freni Hallettim hocam da direksiyon duruyor, 

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

bence direksiyon da aynı riske sahip.kilitlenme falan yapar allah korusun.yapacağınız masraf arabaya değil de kendi can güvenliğinize olarak düşünün.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ayağa gelen yağ fren hidroliği, kaynağı da debriyaj pedalı üstündeki parçadır, o değişecek yoksa yolda bırakır, direksiyon ayrı konu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Direksiyon ve fren hidrolikleri ayrıdır... 

Fren hidroliği boşalmış işe debriyaj üst merkezinden kaçırmıştır, değiştirmek gerekir.. 

Direksiyona ayrıca bakılmalıdır.. 

Fren ve debriyaj ortak, direksiyon ayrıdır.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Hazneleride farklı zaten. Direksiyon hidroliğinde eksiklik var mı acaba.? Yoksa mevzu tamamen değişecek.

Yorum bağlantısı
Soner Alp

Direksiyon için maliyetiniz 300 lira civarı 150 pompacıya 150 tamirciye söküp takma ve yağ bedeli gibi Allah beterinden korusun...

Yorum bağlantısı
Furkan Cihangir

Direksiyon ve fren hidrolikleri ayrıdır... 

Fren hidroliği boşalmış işe debriyaj üst merkezinden kaçırmıştır, değiştirmek gerekir.. 

Direksiyona ayrıca bakılmalıdır.. 

Fren ve debriyaj ortak, direksiyon ayrıdır.. 

ayağa gelen yağ fren hidroliği, kaynağı da debriyaj pedalı üstündeki parçadır, o değişecek yoksa yolda bırakır, direksiyon ayrı konu

hocam gaz pedalının oradan akan direksiyon yağı, freninki tekerin oradan boşalmış.  direksiyon kutusunu ve keçesini değiştirmemin toplam maliyeti 530 lira olmuştu. sabah oto tamirciden ayrıntıları öğrenip yazayım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

hocam gaz pedalının oradan akan direksiyon yağı, freninki tekerin oradan boşalmış.  direksiyon kutusunu ve keçesini değiştirmemin toplam maliyeti 530 lira olmuştu. sabah oto tamirciden ayrıntıları öğrenip yazayım.

Bence yanlış.. 

gaz pedalının oradan akmış dediğiniz debriyaj üst merkezinden akmıştır.. yani fren hidroliğidir.. 

Direksiyon hidroliği araç içine girmez, direksiyon, gaz fren debriyaj yakınında akacak herhangi bir yeri yoktur... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu işte bir yanlışlık var ama hadi hayırlısı bakalım. Direksiyon yağı muhtemelen aracınız da yeşil renkli olacak ? Ona göre bir bakar mısınız..

Yorum bağlantısı
Furkan Cihangir

Bu işte bir yanlışlık var ama hadi hayırlısı bakalım. Direksiyon yağı muhtemelen aracınız da yeşil renkli olacak ? Ona göre bir bakar mısınız..

Bence yanlış.. 

gaz pedalının oradan akmış dediğiniz debriyaj üst merkezinden akmıştır.. yani fren hidroliğidir.. 

Direksiyon hidroliği araç içine girmez, direksiyon, gaz fren debriyaj yakınında akacak herhangi bir yeri yoktur... 

Direksiyon için maliyetiniz 300 lira civarı 150 pompacıya 150 tamirciye söküp takma ve yağ bedeli gibi Allah beterinden korusun...

Ilk defa duydum boyle bisey detaylari bekliyouz hocam

sorunu hallettik. direksiyon kutusundaki yağ haznesinin girişindeki jonta gibi olan şey çıkmış. tamirci çıksa ilk taktıgım gün cıkardı şimdi çıkması imkansız dedi (cenazeye 3 saat geç gitmeme sebep oldu)  sök tak 45 dakikasürdü 85 el emegi 15 aft yaga verdim. ayagımın altına akan direksiyon yağıymış. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Direksiyon kutusu ön dingilde.. yağ haznesi, motor bölümünde, Ayağınızın altına nasıl akmış... ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Su akar yolunu bulur diyeceğimize, direksiyon yağı akar ayağımızı bulur diyeceğiz artık :):p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Cihangir

Direksiyon kutusu ön dingilde.. yağ haznesi, motor bölümünde, Ayağınızın altına nasıl akmış... ?

Su akar yolunu bulur diyeceğimize, direksiyon yağı akar ayağımızı bulur diyeceğiz artık :):p

http://hizliresim.com/kr2Zo7

kr2Zo7.jpg

ayak hizasınin altinda kalıyor bende anlamadım. ama hidrokik yada motor yaği değil bundan eminim.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Aracinizin antifrizi kirmizi degilse eger direksiyon hidroligi.benim direksiyon hidroliginin basinc musuru patladi hepsi bosaldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...